ODA TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ VE İŞYERİ EĞİTİMİ
Advertisements

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
TMMOB TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI DENİZLİ ŞUBESİ FAALİYETLERİ.
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
AB TÜRKİYE ODA FORUMU TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYONU Dr. Mustafa LALE Sanayi Dairesi Başkanı 16 Kasım 2009, İSTANBUL.
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
MUĞLA ÜNİVERSİTESİ VE BOSAV İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TÜRK ODA/BORSA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ IV. Dönem Odalar için Eğitim Semineri Ş. Sibel AYGÜN.
GEÇMİŞTE VE GÜNÜMÜZDE PAYLAŞTIĞIMIZ AVRUPA TOPLU ANKET SONUÇLARI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ, KÜTAHYA GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ, GAZİANTEP HARRAN ÜNİVERSİTESİ,
MMO ÖRGÜT KURULUŞ GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ ŞUBE ÖRGÜTÜ Şube Genel Kurulu, Şube Yönetim Kurulu, Şube Danışma Kurulu, İl/ilçe Temsilcilikleri, Mesleki.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Sağlık Turizmi Uygulamaları
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
‘’Yasamak ve Yasatmak için Bilim ’’
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kardeşliğe Çağrı Topluluğu Celal Akbaş Topluluk Başkanı.
Fırat Nehri Şanlıurfa Platosu Dicle Nehri Gaziantep Platosu
3. Teknoloji Fakültelerinde Mühendislik Eğitimi Çalıştayı
ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ TÜRK ODA SİSTEMİ İÇİN KALİTE MODELİ: ODA AKREDİTASYON SİSTEMİ III ncü Dönem Odaları için Eğitim Semineri – Ankara Miray.
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Ücretli Çalışan ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Ankara Bölgesel Kurultayı Hazırlık Toplantısı 13 Haziran 2009 Gündem 1- Kurultay Sunuşu 2-
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
Projelerin inşaat ihalesine hazır duruma getirilmesini sağlamak, yatırımcı kuruluşlardan gelen projelerin tetkik ve tasdik işlemlerini yürütmek, devam.
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
Kalite ve Çevre Müdürlüğü TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ Ş. Sibel AYGÜN TOBB Akreditasyon Kurul Sekreteri 19 Ekim 2007 Ankara.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE DİYET TOPLULUĞU
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR A KADEMİK PE RSONEL V ERİ TABANI APEV Rıdvan Berber, Emine Yağmur Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi.
Sabancı Gönüllüleri Programı nedir? Tüm Sabancı Topluluğu’nu kapsayan bir sosyal sorumluluk programı İki ana platform 1.Online eğitim 2. Gönüllülük Projeleri.
Sağlık ve Sosyal Güvenlik Kurumlarına Giriş
KUTLU OLSUN TUTUM ve YATIRIM HAFTASI TÜRK MALLARI.
DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ ETKİNLİK VE ÇALIŞMALARI ( )
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
Dr. Mehtap Türkay Ankara SÇS Akdeniz Üniversitesi İşyeri Sağlık Birimi.
TEKSTİL MÜHENDİSLERİ ODASI /
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
GÜNEYDOĞUM DERNEĞİ. AMACI Güneydoğunun ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda kalkındırılması amacıyla çalışmalar yapılmasının takipçisi olmak ve bu mealde.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
Örgütsel Kariyer Planlaması
MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ MEZUNLAR DERNEĞİ Gözde ÇELİK YÖRÜKOĞLU.
Standardizasyon.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
1 TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Endüstri Mühendisliği ve KOBİ Komisyonu
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
EĞİTİM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ
Periyodik Kontroller-Ölçümler
T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
UYGULAMALI MÜHENDİSLİK DENEYİMİ DERSİ
Makine Mühendisliği nedir?
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BİLGİ TOPLULUĞU
MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ İÇİN BİR AKADEMİK PERSONEL VERİ TABANI APEV
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
MERKEZİ ARAŞTIRMA LABORATUVARLARINDAKİ SÜREÇ YÖNETİMİ
2018 Yılı Performans Sunumu
TÜİK MAYIS İHRACAT RAKAMLARI
TÜİK NİSAN İHRACAT RAKAMLARI
Sunum transkripti:

ODA TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi 05.06.2018 ODA TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.

05.06.2018 AMAÇLAR Yurdun doğal kaynaklarının ülke ve toplum yararları doğrultusunda işletilmesini, üretimin arttırılmasını, yurt sanayinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak ve bunları üyelerinin ve sanayinin yararına sunmak, Bağlı mühendislik hizmetleri ile ilgili her türlü araştırma, inceleme, proje ve raporların hazırlanmasını, uygulanmasını ve teknik uygulama sorumluluğunun uzman makina mühendisleri tarafından yapılmasını sağlamak, Bunların teknik kurallara uygunluğunu incelemek, denetlemek ve onaylamak,

05.06.2018 AMAÇLAR İş ve işçi güvenliği ve ergonomi, çevrenin korunması, enerjinin üretimi ve yönetimi, ölçüm ve test cihazlarının kalibrasyonu vb. sanayiye yönelik araştırma geliştirme konularında teknik ve bilimsel araştırmalarda bulunmak, Meslek alanlarıyla ilgili her türlü standartları, teknik şartnameleri ve tip sözleşmeleri hazırlamak, Meslek alanlarıyla ilgili öğretim yapan kuruluşlarla işbirliği yaparak ülkenin gereksinimini karşılayabilecek nitelik ve nicelikte mühendisin yetişmesine yardımcı olmak.

ODA YAPISI 18 Şube 55 İl Temsilciği 41 İlçe Temsilciliği 05.06.2018 ODA YAPISI 18 Şube 55 İl Temsilciği 41 İlçe Temsilciliği 10 Mesleki Denetim Bürosu 1500‘e ulaşan İşyeri Temsilciliği Asansör Onaylanmış Kuruluşu Akredite Muayene Kuruluşu Akredite Deney Laboratuarı Akredite Kalibrasyon Laboratuarı Akredite Personel Belgelendirme Kuruluşu Meslek İçi Eğitim Merkezi Oda Yapısı

MMO Muayene Hizmetleri Bilgilendirme 07.11.2014 MMO Örgüt Yapısı ŞUBELERİMİZ Adana Ankara Antalya Bursa Denizli Diyarbakır Edirne Eskişehir Gaziantep İstanbul İzmir Kayseri Kocaeli Konya Mersin Samsun Trabzon Zonguldak Makina Mühendisleri Odası 6

05.06.2018 ÜYELİK Makina Mühendisleri Odası yurt içinde ve yurt dışında Makina, Endüstri, İşletme, Sanayi, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, Makina Teknik Metot, İmalat- Üretim, Üretim Tekniği Sistemleri, Mekatronik, Otomotiv ve Enerji Sistemleri Mühendisliği öğretimi yapan üniversitelerin fakülte ve bölümlerinden mezun olarak diploma ve ruhsatname almış, Türkiye sınırları içinde meslek ve sanatlarını uygulamaya yasal yetkili olup, mesleki çalışmalarda bulunan tüm mühendisleri içinde toplamaktadır. 1982Anayasasının 135. maddesine göre kamu kurum ve kuruluşları ile kamu iktisadi teşebbüslerinde çalışanların üyeliği isteğe bırakılmıştır. Bu kapsam dışındaki tüm mühendislerin çalışabilmesi için Odaya üye olması zorunludur.

Hizmetler (etkinlik alanı) 05.06.2018 Hizmetler (etkinlik alanı) Meslek İçi Eğitimleri Bilgisayar Eğitimleri Bilirkişilik, Hakemlik, Uzmanlık ve Teknik Danışmanlık Mesleki Denetim Haftalık, Aylık Bülten ve Süreli Teknik Yayınlar Bilgilendirme Semineri, Söyleşi, Konferans, Panel vb. toplantılar Teknik Kongre ve Sempozyumlar Piknik, Teknik Gezi gibi Sosyal ve Kültürel Faaliyetler

Endüstri Mühendisliği 05.06.2018 Yayınlar PERİYODİK YAYINLAR Mühendis ve Makina Endüstri Mühendisliği Tesisat Mühendisliği Oda Bülteni EİM MEDAK Bülteni Şube Bültenleri

05.06.2018 KİTAPLAR Odamız yayın çalışmalarına büyük önem vermekte ve uzmanlık alanlarına giren konularda üyelerinin ve ilgili teknik personelin gelişen teknolojiden yararlanması ve bilgi birikiminin artırılması için kitaplar çıkarmaktadır. Konusunda ilk veya tek olan kitaplarımız hem üniversitelerde okuyan hem de sanayide çalışan mühendisler ve teknik elemanlar tarafından başvuru kaynağı olarak kullanılmaktadır. Odamız tarafından meslek alanımıza giren birçok konuda hem durum analizi yapan hem de geleceğe dair planlama noktasında bilim ve tekniği kullanarak yol gösteren raporlar yayınlanmaktadır.

Öğrenci Üyelik Amacımız Öğrencilerin, 05.06.2018 Öğrenci Üyelik Amacımız Öğrencilerin, Oda ile ilişkilerini öğrencilikleri sırasında oluşturmak, Oda‘yı tanımalarını sağlamak, Mesleki gelişmelerine ve öğrenci sorunlarının çözümüne olabildiğince yardımcı olmak, Oda‘nın çeşitli teknik ve sosyal amaçlı çalışmalarına katılımlarını sağlamak, Ayrıca Oda‘nın üniversiteler ile olması gereken işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunmaktır.

Öğrenci Üyelik Şartları 05.06.2018 Öğrenci Üyelik Şartları Şartlar: Yurdumuzda mevcut üniversitelerin TMMOB tarafından Makina Mühendisleri Odası‘na üye olması karar altına alınan mühendislik bölümlerinde öğrenci olmak* T.C. vatandaşı olmak. Gerekli Belgeler: Öğrenci tarafından imzalanmış Öğrenci Üye Başvuru Formu Nüfus Hüviyet Cüzdanı sureti Öğrenci Belgesi / Öğrenci Kimlik Kartının ibrazı ile Fotokopisi İki adet vesikalık fotoğraf

Öğrenci Üyelik Başvurusu 05.06.2018 Öğrenci Üyelik Başvurusu Şube ve Temsilciliklerde yapılabilir. (Öğrenci üyelik başvurunuzun ardından çıkan üzerinde bilgileriniz ve fotoğrafınız olan öğrenci üye kimlik kartınızı teslim alabilirsiniz.)

Şube etkinlik alanımızdaki Üniversiteler ve Öğrenci Üye Sayılarımız 05.06.2018 Üniversiteler Öğrenci Sayısı ADIYAMAN 12 BATMAN 106 BİNGÖL 45 DİCLE 93 FIRAT 61 HARRAN 113 İNÖNÜ 29 ŞIRNAK 42 TUNCELİ 148 YÜZÜNCÜYIL 27 TOPLAM 676 Şube etkinlik alanımızdaki Üniversiteler ve Öğrenci Üye Sayılarımız

Öğrenci Üye Çalışmaları 05.06.2018 Öğrenci Üye Çalışmaları Öğrenci Üye Komisyonu Firmalarla ilişkiye geçilerek staj yeri bulma Teknik geziler Seminerler ve Teknik Söyleşiler Paneller Kütüphane olanakları ile teknik bilgi ihtiyaçlarını karşılama Sosyal faaliyetler Film gösterimleri Piknikler

Öğrenci Üye Komisyonu Amacımız: 05.06.2018 Öğrenci Üye Komisyonu Amacımız: Öğrenci Üye örgütlülüğünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması Görevlerimiz: Mühendislik eğitiminin ve öğrenciliğinin sorunlarını araştırmak, öneriler geliştirmek, Geliştirilen önerilerin gerçekleşmesi için girişimlerde bulunmak, Öğrencilerin bilimsel çalışmalar yapabilmesi ve mesleki gelişimi için uygun koşullar yaratılmasına katkı sağlanmasına yönelik ŞYK ve OYK‘ya önerilerde bulunmak, Öğrencilerinin, sorunlarına yönelik kamuoyu oluşturmasına çalışmak, Üniversitelerin sorunlarına yönelik olarak sorunları tespit etmek, çözüm yolları için önerilerde bulunmak, önerilerin gerçekleşmesi için girişimlerde bulunmak,

05.06.2018 Öğrenci Üye Komisyonu Üniversitelerde öğrencilere Oda çalışmalarının duyurulması ve Oda öğrenci üye örgütlenmesinin geliştirilmesi için gereken çalışmaları yapmak, Öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal gereksinimlerinin karşılanmasına; öğrencilerin sosyal,kültürel, sanatsal ürünlerinin sunulmasına ve bunların yayılmasına katkı sağlamak üzere OYK ve ŞYK‘ ya önerilerde bulunmak, "Öğrenci Üye"liğin nicel ve nitel olarak gelişimini sağlamak.

Komisyon Toplantıları 05.06.2018 Komisyon Toplantıları Çalışma Planları Faaliyet Hazırlıkları Faaliyet Sonuçları Panel ve seminer planlaması Öğrenci Üye Örgütlülüğü Güncel Olaylar

05.06.2018 Staj Olanakları Staj yeri bulmak için mmo’ya başvuru yapan öğrenci üyelerimize (Nisan ayının sonuna kadar yazılı başvuruda bulunan) staj yeri ayarlamaya çalışmaktayız. 2016 da bize yazılı olarak başvuruda bulunan 36 öğrenci üyemize 5 farklı işletmede staj yeri ayarladık.

05.06.2018 Teknik Gezi

05.06.2018 Seminerler

Kütüphane 05.06.2018

Öğrenci Üye Kurultayları 05.06.2018 Öğrenci Üye Kurultayları

05.06.2018

Toplumsal Dayanışma ve Yardım Kampanyaları 05.06.2018 Toplumsal Dayanışma ve Yardım Kampanyaları

05.06.2018 Sosyal Faaliyetler

05.06.2018 Kültürel Etkinlikler Mühendislik ve Emek Konulu Filmler, Müzik dinletisi, tiyatro, oyunlar vb.

05.06.2018 Yaz Kampı

05.06.2018 Ve Mezuniyet töreni …..

05.06.2018 HABERLERİ TAKİP ETMEK İÇİN YAYINLARA ULAŞMAK İÇİN VE SEMİNERLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN www.diyarbakir.mmo.org.tr