ATOMUN YAPISI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir.Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
Advertisements

Her bir kimyasal element, atom çekirdeği içerisindeki proton sayıları veya atom numarası (Z) ile karakterize edilir. Verilen bir elementin tüm atomlarında.
Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir
HAVVA YILDIRIM BAKIRKÖY İMAM HATİP LİSESİ MEZUNU TRABZON YENİYÜZYIL ÜNİVERSİTESİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME BÖLÜMÜ
Kendine özgü fiziksel ve kimyasal özellikleri olan, ayırt edici özellikleri bulunan ve bu ayırt edici özellikleri sabit olan maddelere saf madde denir.
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ OKAN DEGİRMENCİ 8-H / 571.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
MADDENİN YAPI TAŞLARI MADDE :Uzayda yer kaplayan kütlesi,hacmi ve eylemsizliği olan her şeye denir. Örnek: Demir,bakır,kurşun,altın, Tüm maddeleri bölerek.
ATOMUN YAPISI Elementlerin tüm özelliğini gösteren en küçük parçasına atom denir. Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir. Atomda bulunan yükler;
ATOM TEORİLERİ.
ALFA-BETA-GAMA Ekleyen: Netlen.weebly.com.
Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.
1. Atomun Yapısı MADDENİN YAPI TAŞLARI
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
FEN MADDENİN TEKNOLOJİ MADDENİN YAPI TAŞLARI ATOMLAR TANECİKLİ YAPISI.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir.
MADDENİN YAPISI VE ATOM
Atom ve Yapısı.
ATOMUN YAPISI.
ATOM Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey atomdan meydana gelmiştir. Çevremizde gördüğümüz dokunduğumuz her şey.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
Atom ve Yapısı.
ELEKTRON DİZİLİMİ VE ÖZELLİKLERİ
Ali DA Ğ DEV İ REN- B. ELEMENTLER VE SEMBOLLER İ.
Büşra Özdemir.
Eğer bu üç elementin birer elektronu daha olsaydı, her birinde yeni bir katman oluşacaktı. Çünkü her üçünün de en dıştaki katmanları tamamen dolu durumdadır.
ELEKTRON DİZİLİMİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
ATOM VE ATOM KURAMI.
Atomun Yapısı.
Atomlar ve Moleküller Her atom, elektrik yükü taşıyan eşit sayıda proton ve elektron ile belli sayıda yüksüz nötron içerir. Proton ve nötronlar.
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ ATOMUN YAPISI
Maddenin yapısı ve özellikleri
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
ATOMUN YAPISI.
ATOMUN YAPISI.
KİMYASAL BAĞLAR VE HÜCRESEL REAKSİYONLAR
2.1 Yaşam moleküllerden, moleküller atomlardan oluşur.
ATOM VE KURAMLARI.
GENEL KİMYA DOÇ. DR. AŞKIN KİRAZ
ATOM VE YAPISI. Etrafımızdaki bütün maddeler atomlardan oluşmuştur. Atom sözcüğünün ilk ortaya çıkışı yüzyıllar öncesine uzanmaktadır. Democritus adlı.
ATOM KAVRAMLARI. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son sayfaya döner. Sayfa.
ATOM MODELLERİNİN TARİHSEL GELİŞİMİ. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar. Geri Son.
Atom ve yapısını inceleyelim
MEDİKAL KİMYA Atom ve Molekül
Kimya hakkinda nezeriyye
KİMYA Atom Modellerinin Tarihsel Gelişimi M. Utkucan isenlik.
ATOMUN YAPISI.
Atom ve Yapısı.
MADDENİN YAPISI VE ATOM
ATOM ve YAPISI Maddelerin gözle görülmeyen (bölünmeyen) en parçasına atom denir. Atom kendinden başka hiçbir fiziksel ya da kimyasal metotlarla kendinden.
Atom ve Yapısı.
ATOM VE YAPISI.
Atomlar, Moleküller, İyonlar
7.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ KİMYA KONULARI
Yüksek Voltaj Katot Anot.
ATOMUN YAPISI Nötronlar Atom küre şeklindedir.
Sunum transkripti:

ATOMUN YAPISI

X ATOM A Z X : Atomun kimyasal Sembolü A : Atom Ağırlığı = Kütle Numarası (proton + nötron sayısı) Z : Atom Numarası (Proton Sayısı) Nötral atomda Proton Sayısı = Elektron Sayısı A Z

Atomlar, proton ve nötron sayılarına göre sınıflandırılır

İzotop: Proton sayıları aynı,nötron sayıları farklı çekirdekler. Elementin farklı izotoplarının atom numarası aynı olduğu için kimyasal özelliği değişmez. Elementin farklı formları radyoaktif veya kararlı olabilir. Eğer kararlı form ise izotop, radyoaktif form ise radyoizotop denir. 123I - 125I - 131I 111In - 113mIn 127Xe - 133Xe 52Fe -59Fe

İzoton: Nötron sayıları aynı, proton sayıları farklı çekirdek İzobar : Proton ve nötron sayıları toplamı aynı olan çekirdekler. İzomer: Proton ve nötron sayıları aynı olmasına rağmen farklı enerji seviyelerinde olan çekirdekler. Radyoizotop*