İNOVASYON.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kalite Koordinasyon Grubu, Genel Bilgilendirme Toplantıları
Advertisements

Tosyöv Bursa Destekleme Derneği
Middle East Technical University
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
BAKANLIĞIN STRATEJİLERİ UYGULAMASI NASIL SAĞLANMALIDIR? Kalle J. Korhonen Liderler Forumu, 24 Şubat 2011.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
ÜNİVERSİTELERDE İŞ MÜKEMMELLİĞİ MODELİ 2 MART 2003.
1 AB’nin Üye ve Aday Ülkelere Etkileri. 2 AB’nin etkisi uploading ABÜye ülkeler downloading ABAday ülkeler downloading.
ÜNİVERSİTE - SANAYİ İŞBİRLİĞİ. A R A Ç A M Ç A Temel Bilimler Ana Teknolojiler İnovasyonlar Toplumsal (İstihdam ve Yaşam Kalitesi) Ekonomik (Endüstriyel.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
BİLİMSEL POLİTİKALARA DESTEK (8. Öncelik). Amaçlar  AB politikalarının tanımı ve uygulanması  Aşağıdaki özelliklere sahip projelere bilimsel destek.
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
THE LINKING EASTERN ANATOLIA TO PROGRESS PROGRAMME(TUR/98/002) (DOĞU ANADOLU KALKINMA PROGRAMI) Erol Çakmak Programme Manager Ankara/ Eylül 2006 BİRLEŞMİŞ.
6. SANAYİ KONGRESİ Üniversitelerin teknoloji tabanlı inovasyon sürecindeki rolü ve teknolojiye dayalı ekonomiye geçişte tetikleyici model arayışı Doç.
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
Decision Making and Performance Management in Public Finance Kamu Maliyesinde Karar Alma ve Performans Yönetimi TR08IBFI ORGANİZASYON ve SÜREÇ.
Güvenlik Kültürü: AB yaklaşımı
Ulusal İnovasyon Girişimi Basın Toplantısı Bilgi Notu
SAM SERAMİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Temel Kavramlar ve Özellikleri
Ayda Eraydın Regional Development and Governance Symposium
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
KAŞİFLİK/MUCİTLİK ve YENİLİK ve GİRİŞİMCİLİK
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
Koç Üniversitesi Kütüphanesi Şubat 2010
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
DİNAMİKLER Nisan 2008, İstanbul İNOVASYON  İnovasyon: bir ürün veya proseste verimliliği artırarak, etkinliği artırarak, maliyetleri düşürerek,
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
YARATICI KALKINMA FİKİRLERİ
TÜSİAD VE FİKRİ HAKLAR Murat Peksavaş TÜSİAD Fikri Haklar Çalışma Grubu Başkanı.
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
Soru 7 Gümrük Birliğinin Türkiye’nin ekonomisi üzerinde etkilerini Türkiye’nin beklentileri ve gerçekleşenler üzerinden tartışınız?
Girişimcilik.
Yenilik ve Yeni Ürün Altunışık-Özdemir-Torlak.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
TÜRKİYE’NİN YENİLİKÇİLİK PERFORMANSINA İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER.
UĞUR MUSLU B  Friederich List’ in 1841 de yayınlanan ulusal politik ekonomi sistemi çalışmasına dayandırılmaktadır.  Bu çalışmada List ulusal.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
Proje Hazırlama Eğitimi Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi.
KOBİLERDE AR-GE ve İNOVASYON
FIRSAT VE ÖNERİLER 1. Sağlık alanında hem nitelikli insan gücü hem de sağlık altyapısı ve teknolojisiyle öne çıkan Türkiye'nin medikal turizmde yerini.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
PROF.DR. FİLİZ GİRAY ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ YÜKSEKÖĞRETİMİN FİNANSMANI.
AB H2020 GENEL BILGILENDIRME ONUR YOLAY. TEŞEKKÜR EDERIZ.
Bölüm 1 Giriş. Bölüm 1 Giriş Teknolojik Yeniliğin Önemi Teknolojik yenilik günümüzde birçok endüstrideki rekabet başarısının en önemli tek itici gücüdür.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
KONU BAŞLIKLARI BİLGİ EKONOMİSİ GELİŞİMİ BİLGİ EKONOMİSİ ÖZELLİKLERİ
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
Tarımsal İnovasyon Eko-Sistemi
İNOVASYON Yeni veya önemli ölçüde değiştirilmiş ürün veya sürecin; yeni bir pazarlama yönteminin; ya da iş uygulamalarında yeni yöntemlerin uygulanmasıdır.
FEAP Üyeliği.
BÖLÜM1 :ULUSLARARASI İŞLETMECİLİĞE GİRİŞ
Sunum transkripti:

İNOVASYON

İnovasyon “Bir yenilik, işletme içi uygulamalarda, işyeri organizasyonunda veya dış ilişkilerde yeni veya önemli derecede iyileştirilmiş bir ürün (mal veya hizmet) veya süreç, yeni bir pazarlama yöntemi ya da yeni bir organizasyonel yöntemin gerçekleşmesidir.” Oslo Kılavuzu/OECD, AB - 2005

İnovasyon Türleri Ürün İnovasyonu • Hizmet İnovasyonu • Süreç İnovasyonu • Pazarlama İnovasyonu • Organizasyonel İnovasyon

Ürün İnovasyonu • Farklı ve yeni bir ürünün geliştirilmesi • Varolan bir üründe değişiklik, farklılık ve yenilik yapılması

Ürün İnovasyonu Etkileşim Ağı Üretim Pazarlama ve Satış Geliştirme Yeni Fikirler ve Teknolojiler Pazar Pazarın ve Toplumun İhtiyaçları Mevcut Bilgi ve Teknoloji

Hizmet İnovasyonu • Yeni veya önemli ölçüde değiştirilmiş bir hizmet yaklaşımı • Hizmetin sunum ve dağıtım sistemindeki farklılık • Hizmetin sunulmasında yeni teknolojilerin kullanılması

Süreç İnovasyonu • Farklı yeni bir üretim veya dağıtım yönteminin geliştirilmesi veya varolan yöntemlerin iyileştirilip daha gelişkin hale getirilmesi

Pazarlama İnovasyonu • Yeni pazarlama yöntemlerinin ve yeni pazarlama kanallarının geliştirilmesi, yeni ambalaj ve boyutlama gibi yeniliklerin geliştirilip uygulanması

Organizasyonel İnovasyon • Yeni çalışma ve iş yapış yöntemlerinin geliştirilmesi ya da varolan sistemlerin firma şartlarına uyarlanarak kullanılması

İnovasyon Nedir, Ne Değildir? • İnovasyon tek başına buluş (icat) değildir. • İnovasyon tek başına Ar-Ge demek değildir. • İnovasyon sürekliliği olan bir faaliyettir. • İnovasyon bütünsel bir faaliyettir.

Türkiye’de İnovasyon • Ulusal İnovasyon Sistemi • Ulusal İnovasyon Girişimi (UİG)

Ulusal İnovasyon Sistemi Ana Aktörler; • Politikaları yapan ve uygulayan hükümetler, • Tüm sektörlerdeki firmalar, • Devlet ile firmalar, üniversiteler ile araştırma kurumları arasında köprü görevi gören kuruluşlar, • Üniversiteler, • Araştırma kurumları, • Patent ofisleri, ortak araştırma merkezleri, teknoloji transfer birimleri, eğitim merkezleri, teknoparklar gibi diğer kamu ve özel sektör kuruluşlarıdır.

Türk Ulusal İnovasyon Sistemi Kaynak: Avrupa Komisyonu European Innovation Trendchart Raporu

Ulusal İnovasyon Girişimi (UİG) Türkiye’nin ulusal kalkınmasında önemli bir girdi olduğuna inanılan inovasyon konusuna ilişkin olarak özel sektör, akademik dünya ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımı ile başlatılan ve Türkiye çapında tasarlanan sivil girişimin adıdır. http://www.ref.sabanciuniv.edu

UİG’nin Amacı Türkiye’de inovasyon politikalarının oluşturulması ve uygulanması safhalarında özel sektör-üniversite-sivil toplum işbirliğini pekiştirmek ve yönlendirmek; siyasi irade ve kamu kurumlarıyla diyaloğu geliştirerek ve görüş ve öneriler hazırlayarak inovasyon politikaları oluşturma sürecine katkıda bulunmak; ve inovasyon konusunda kamuoyunda bilinç oluşturmak.

UİG Yapısı Çalışma Grupları Üyeleri 21 üye Çalışma Grubu Üyeleri 106 üye 2023 Türkiyesi ve İnovasyon Kamuda İnovasyon İnovasyonun Finansmanı İnsan Kaynağı ve Yetenekler Ortam ve Altyapı

UİG Projeler • Mükemmeliyet Merkezleri • Bölgesel İnovasyonda Pilot Uygulama • Tasarım Kapasitesi • Kamu Alım Projeleri • Büyük Proje

Türkiye’nin Durumu • World Economic Forum • European Trend Chart on Innovation

World Economic Forum Report 2006

World Economic Forum Report 2006

World Economic Forum Report Global Competitiveness Index rankings 2006–2007 – Top 10   Basic Requirements Efficiency Enhancers Innovation Factors 1. Institutions 2. Infrastructure 3. Macroeconomy Rank Score Switzerland 5 6,02 5,59 2 5,89 5,73 6,34 18 5,28 Finland 3 6,10 4 5,60 6 5,65 1 6,05 10 5,91 12 5,50 Sweden 7 5,95 5,66 5,51 9 5,97 15 5,40 Denmark 6,15 5,98 6,24 14 5,44 Singapore 6,13 5,63 5,11 5,90 6,16 8 5,67 United States 27 5,41 5,75 4,84 5,82 69 4,37 Japan 19 5,53 16 5,33 22 4,97 6,11 91 4,05 Germany 17 5,22 5,69 6,51 63 4,44 Netherlands 5,94 5,45 11 5,35 6,09 5,16 United Kingdom 5,36 5,38 5,74 48 4,67

World Economic Forum Report Global Competitiveness Index rankings 2006–2007 – Top 10   4. Health and Primary Education 5. Higher Education and Training 6. Market Efficiency 7. Technological Readiness 8. Business Sophistication 9. Innovation Rank Score Switzerland 29 6,72 6 5,77 5 5,44 6,01 3 6,06 5,72 Finland 7 6,93 1 6,23 17 5,13 12 11 5,74 4 5,56 Sweden 9 5,85 19 5,11 5,87 Denmark 6,94 2 5,91 5,40 10 5,46 5,76 5,04 Singapore 20 6,81 5,59 5,62 5,69 23 5,17 United States 40 6,60 5,82 5,67 8 5,49 5,78 Japan 6,98 15 5,54 5,23 5,21 6,14 5,90 Germany 71 6,37 18 5,42 5,09 5,16 6,26 5,51 Netherlands 13 6,90 5,45 5,80 4,90 United Kingdom 14 6,89 5,57 5,63 4,89

2004 YILI YENİLİK GÖSTERGESİ EĞİLİM DEĞERLENDİRMESİ European Innovation Scoreboard 2004 2004 YILI YENİLİK GÖSTERGESİ EĞİLİM DEĞERLENDİRMESİ

European Innovation Scoreboard 2005 PL PT UK BG HR RO TR CH IS NO US JP 1.1 New S&E graduates 8.7 9.4 11.0 18.1 8.5 -- 9.8 5.6 14.6 10.8 9.0 10.2 13.4 1.2 Population with tertiary education 17.8 16.8 12.8 29.6 21.6 11.1 9.7 28.8 30.6 32.6 38.4 37.4 1.3 Broadband penetration rate 11.6 1.9 10.1 13.5 1.4 20.3 22.5 18.4 14.9 16.3 Participation in life-long learning 13.8 5.0 4.6 29.1 2.3 1.6 2.0 26.9 26.6 19.4 1.5 Youth education attainment level 85.9 90.0 48.4 77.1 76.8 93.9 75.2 43.9 82.5 53.0 96.3 2.1 Public R&D expenditures 0.69 0.40 0.39 0.57 0.73 0.17 0.48 0.67 1.21 0.68 0.74 2.2 Business R&D expenditures 1.42 0.16 0.26 1.16 0.12 0.52 0.21 0.19 2.17 1.65 0.88 1.87 2.39 Share of medium-high/high-tech R&D 83.0 80.0 61.1 91.7 77.6 75.8 92.0 69.7 89.9 86.7 2.4 Enterprises receiving public funding for innovation 3.1 13.7 3.8 0.8 4.7 4.8 16.1 SMEs innovating in-house 35.5 12.5 36.2 22.4 13.9 34.4 46.5 15.3 3.2 Innovative SMEs co-operating with others 7.7 9.1 7.0 12.6 2.8 12.1 14.0 11.3 6.9 3.3 Innovation expenditures 1.56 2.62 1.61 1.52 1.35 1.70 1.01 3.4 Early-stage venture capital 0.009 0.000 0.033 0.048 0.024 0.022 0.072 3.5 ICT expenditures 6.4 7.2 7.1 8.0 8.6 6.2 7.9 7.8 3.6 SMEs using organizational innovation 48.1 19.3 40.7 15.5 63.0 54.0 23.2 4.1 Employment in high-tech services 2.71 2.15 1.84 4.28 2.87 2.02 1.37 3.81 4.97 3.99 4.2 Exports of high technology products 14.7 2.7 7.5 22.8 2.9 22.3 26.8 4.3 Sales of new-to-market products 5.2 8.1 4.9 4.4 Sales of new-to-firm products 5.4 15.1 7.6 9.5 5.8 5.1 4.5 Employment in medium-high/high-tech manufacturing 6.45 5.08 3.25 5.61 4.65 3.89 5.40 7.25 2.12 3.93 3.84 7.30 EPO patents per million population 195.1 121.4 18.2 425.6 153.6 117.1 165.0 161.6 USPTO patents per million population 64.5 0.7 50.7 0.3 167.2 68.4 51.5 356.1 303.0 5.3 Triad patents per million population 33.7 0.6 33.0 0.1 0.0 108.9 28.5 24.8 47.9 102.1 Community trademarks per million population 153.3 19.7 54.7 111.3 1.8 149.9 27.4 18.7 30.3 5.5 Community industrial designs per million population 172.1 21.0 42.8 76.3 0.9 221.8 40.1 16.5

European Innovation Progress Report 2006

European Innovation Progress Report 2006

Kalkınma, İnovasyon ve Büyüme 1970-1995: gelişmiş ekonomilerdeki büyümenin yarıdan fazlası inovasyondan kaynaklanmıştır. Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD)

Kalkınma, İnovasyon ve Büyüme İNOVASYON YETENEĞİ İ ş b i r l i ğ i REKABETÇİLİK (VERİMLİLİK ARTIŞI) YÜKSEK YAŞAM STANDARDI

Kalkınma, İnovasyon ve Büyüme Bölgesel İnovasyon Politikası Bir bölgenin diğerlerine göre sahip olduğu dezavantajları ortadan kaldırmak, İnovasyona dayalı firmaları ve nitelikli işgücünü çekmek, Varolan firmaların rekabet güçlerini arttırmak, için, uygulanması gereken politika ve stratejilerdir.

Bölgesel İnovasyon Politikası Bir bölgenin inovasyona bağlı olarak gelişmesi, rekabet gücünün artması ve yaşam seviyesinin yükseltilmesi için, o bölgenin sahip olduğu dört sermaye faktörüne: Fiziksel sermaye Toplumsal sermaye İnsan sermayesi Finansal sermaye yatırım yapılması gerekir.

Bölgesel İnovasyon Politikası Bölgeler arasındaki dengesizliklerin ortadan kaldırılması için, her bölgenin özelliğine göre invasyon politika ve stratejilerinin oluşturulması gerekir. Bu politikaların tasarlanması ve uygulanmasında bölgenin tüm paydaşlarının etkin rol alması çok önemlidir. Ulusal inovasyon politikası tasarlayıcı ve uygulayıcılarıyla yakın temas ve işbirliği de çok önemlidir.

Kamuda İnovasyon Kamu kesimi faaliyetlerini yürütürken toplumsal gereksinimleri daha iyi karşılamak, kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli ve yaygın biçimde gerçekleştirilmesini sağlamak için • İnovasyon yapmaya açık olmalı, • Kamu çalışanlarının bu yetkinliğe sahip olmasına dikkat etmeli ve • Kamu yönetiminde inovasyonu özendirici bir yapıyı benimsemelidir.