ŞEHİRLERİN REKABET KRİTERLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 6. Hafta: Faiz Oranları ve Sıcak Para  İktisatta iki farklı «Faiz» tanımı vardır. 1.Sermaye faktörünün üretimden aldığı pay ve 2.Paranın fiyatı.  Bu.
Advertisements

Çalışma Sermayesi Yönetimi Bir Önceki Haftadan (ProForma Tablolar ile) Devam...  Dynastatic Corporation bugüne kadar büyüme göstermemesine.
Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı. Küresel Büyüme Oranları (%) Kaynak:IMF.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
Strateji Geliştirme Başkanlığı TÜRKİYE EKONOMİSİ FİNANSAL SEKTÖR.
Küresel Kalkınma Gündemi ve Türkiye Ankara, 12 Nisan 2016 BÜYÜKELÇİ (E) MİTHAT RENDE OECD İCRA KOMİTESİ ESKİ BAŞKANI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ 1Büyükelçi.
NÜFUS Nüfus nedir? Nüfus bir ülke için neden önemlidir?
I. TOPLAM GSYİH’DAKİ GELİŞMELER
Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı. 2 GLOBAL EKONOMİK GÖRÜNÜM.
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
HASEN | HAZAR STRATEGY INSTITUTE Emin Emrah DANIŞ KÜRESEL PETROL PİYASALARI VE FİYATLARI ANLAMAK.
AVRO BÖLGESİ VE AVRUPA MERKEZ BANKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
DEVİR SONRASI SULAMA ŞEBEKELERİNİN PERFORMANSINA GENEL BİR BAKIŞ Prof.Dr. Hasan DEĞİRMENCİ Yrd.Doç.Dr. Çağatay TANRIVERDİAraş.Gör. Gülşah ÜĞLÜ Kahramanmaraş.
F.Dilvin Taşkın.  Nakit akışı tahminlerinde kavramsal konular.
Dünya Ekonomik Buhranı, Amerika’da 1929’da New York Borsasının çöküşü ile başlayan ve etkileri on yıl boyunca dünyada devam eden ekonomik krizdir. Dünya.
AİLE İŞLETMELERİNDE ROLLER VE STATÜLER AİLE İŞLETMELERİNDE STATÜLER AİLE ÜYESİAİLE DIŞI Girişimci / Kurucu Veliaht Aile Bireyleri işgören Profesyonel Yönetici.
  3. Hafta: Büyüme.     GSYİH’de gerçek bir artış olması için Q’ların artması gerekmektedir.  Aşağıda temsili A ekonomisine ilişkin verileri inceleyelim…
A DRESE D AYALı N ÜFUS K AYıT S ISTEMI S ONUÇLARı, 2015.
Lizbon Antlaşması Sonrası Avrupa Birliği Spor Politikası ve Hukuku
Ulusların Rekabet Üstünlüğü. Küresel rekabetin öneminin artması ulusların önemini yitirmesine mi sebep oldu? – Ulusal değerler, kültür, ekonomik yapılar,
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MESSE 2016 FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU NİSAN 2016.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
Prof. Dr. Nejat Erk. KeynesHayek Marx.
Finansal Planlama Stratejik Planlanlama O Misyon? O Kurumsal Faaliyet Alanı? O Kurumsal Amaç Bildirimi? O Kurumsal Stratejiler? O Faaliyet.
Büyüme ve İstihdam Dostu Kısa ve Orta Dönem Seçilmiş Ekonomi Politikası Önerileri Prof. Dr. Murat YÜLEK Prof. Dr. Kerem ALKİN.
Dopingli büyümenin öteki yüzü:
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR
TOBİN VERGİSİ.
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
Dopingli büyümenin öteki yüzü:
Makro İktisat.
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR
Dünya ekonomİsİnİn mobİlya sektörü üzerindeki etkİsİ
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
AŞAMALI PLAN MODELİ Tek Aşamalı Planlama Modeli
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
KPSS.
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Prof Dr. Hakan Kahyaoğlu
ABD İÇ GİYİM PAZARI Kaynak: statısta.
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
Prof. Dr. Arif YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
FİNANSAL PİYASALAR VE KURUMLAR
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
Finansallaşma ve sektöre bakış 2018
Türkiye’de Bankacılık Sektörü
Finansal sektöre bakış 2018
S.1. Aşağıdakilerden hangisi klasik makro okul için söylenemez
ENFLASYON Prof. Dr. Metin BERBER.
KALKINMA EKONOMİSİ DERS KONULARI
İçerik GELİRİN BÖLÜNMESİ DEVAM ( FAİZ, KAR).
KAPİTALİZM VE MODERNLİK
HİSSE SENEDİ YATIRIMCILARI NASIL BİR STRATEJİ İZLEMELİ
Ekonomide Güncel Durum Piyasada Son Dönem Değerlendirmesi ve 2019 Stratejileri vahap taştan.
7. ÜRETİM VE MALİYETLER.
T.C. TİCARET BAKANLIĞI KOOPERATİFÇİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YENİLENEBİLİR ENERJİ ÜRETİM KOOPERATİFLERİ Turna TURNA KARABÜK, KASIM 2018.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
  (2 Ay) 2015 (2 Ay) İhracat
Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomide ve bankacılıkta reform;
Kamu Borç Stokun Yapısı ve Sorunları
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

ŞEHİRLERİN REKABET KRİTERLERİ 1- Beşeri Sermaye ve Yaşam Kalitesi 2- Markalaşma Becerisi ve Yenilikçilik 3- Ticaret Becerisi 4- Erişilebilirlik

ŞEHİRLERİN GELECEĞİ Akıllı ve esnek altyapı ve kent hizmetleri planlama, tasarım, dağıtım ve işletimi için yenilikçi teknolojiler Hızlı şehirleşmeden ve dijital devriminden ortaya çıkan yeni iş modelleri ve fırsatları Akıllı şehirler gerekli olan yeni şehir düzenleme ve yönetişim modelleri Kentsel altyapı ve hizmetleri kalkınma ile birlikte sunmak için yeni finansal araçlar ve yatırım modelleri Şehir nüfusunun sivil katılımı ve sosyal içermeyi benimseyen yeni katılım modelleri

SEPET KUR (0.5 ABD Doları+0.5 Avro) TCMB uzmanlarının hesaplamaları, TL'nin dolar-euro sepet kura her yüzde 10'luk değer kaybının, 2 yıllık bir birikimle, enflasyonu 1,7 puan arttırdığını gösteriyor. TL 2015'de yüzde 12.5, 2016'da yüzde 11, 2017'de ise yüzde 20 değer kaybetmiş. Enflasyon bu kadar yüksek seyrederken, TCMB'nın sıkı para politikası, TL'nin değer kazanmasıyla da, enflasyonla mücadeleye destek oluyor. Sepet kurun gerilemesi için, döviz üzerindeki para politikası basıncının devam etmesi gerekiyor. Kasım ayına kadar TCMB'nin faiz indirmesi konusunda acele edilmemeli. SEPET KUR (0.5 ABD Doları+0.5 Avro)

Yılın 2. çeyreğinde, yüzde 6 büyüyen Çin ve yüzde 5 Yılın 2. çeyreğinde, yüzde 6 büyüyen Çin ve yüzde 5.7 büyüyen Hindistan'dan sonra, Endonezya ile birlikte, G-20 ülkeleri arasında 3. en yüksek büyüme oranını yakalayan ülke Türkiye oldu. Euro Bölgesi'nin ortalama büyümesinin ancak yüzde 2.3, ABD'nin yüzde 2.2, Almanya'nın 2.1, İngiltere'nin 1.8, Fransa'nın ise 1.7 olabildiği bir küresel ekonomik ortamda, Türkiye, Slovenya, Estonya ve Romanya'dan sonra en yüksek büyümeyi başaran 4. ülke oldu. 2017'nin ilk yarısında, Yüzde 5.1'lik büyümenin 2.3 puanı net ihracattan, 1 puanı Kredi Garanti Fonu'nun piyasada sağladığı canlılıktan, geri kalanı da inşaat ağırlıklı yatırımlar ve tüketim harcamalarından geldi. Ekonomistlerin 2017 yılının bütünü için büyüme beklentilerinin ortalaması ise yüzde 4.6'ya yükseldi. 2017 yılı büyüme tahminlerinde en yüksek tahmin yüzde 5.7, en düşük tahmin ise yüzde 4. Temmuz ayında, bir önceki yıla göre sanayi üretim artış oranının yüzde 14.5 olması, şimdiden 3. çeyrekte de yüzde 7 ile 8 arası büyümeye işaret ediyor. JPMorgan, Morgan Stanley ve Nomura da büyüme beklentilerini yukarı yönlü revize ettiler.