*Eşitlik *Adalet *Özgülük

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Nurcan CİVELEK Yeter ALTUNTAŞ
Advertisements

Yakup Sebuktekin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf (İ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
MONARŞİ: Devlet başkanlığının irsi olarak intikal ettiği devlet şekli olarak tanımlanmaktadır. Monarşik devlet şeklinde hakimiyetin kaynağı veya.
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
Sosyal Bilgiler 6 DEMOKRASİ SERÜVENİ
KLASİK DEMOKRASİ Eski Yunan şehir devletlerine dayanır. En iyi uygulayıcısı ve o dönemde en güçlü şehir olan Atina’dan dolayı Atina demokrasisi olarak.
1.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYET’İN İLANI
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
OSMANLIDA DEVLET YÖNETİMİ
Geçmişten günümüze demokrasinin gelişimi
Hukukun Temel Kavramları
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
Bilişim teknoloji ve yazılım SUDE SALAR 436
O Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir.
Sosyalbilgiler Öğreniyorum
DÜNYA ÜZERİNDE VAR OLAN YÖNETİM BİÇİMLERİ.
ATATÜRK'ÜN ÖNDERLİĞİNDE GERÇEKLEŞENLER.
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 6.ÜNİTE DEMOKRASİ SERÜVENİ
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
SOSYAL BİLGİLER 5. SINIF DERS KİTABI 7
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK
SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
Vatandaşlık Sorumluluklarımız
DEMOKSASİNİN SERÜVENİ
ANA MENÜDEMOKRASİFAYDALARI SORU -1 SORU-2 SORU-3 SORU-4 SORU-5 SORU-6 SORU-7 SORU-8 SORU-9 SORU-10 HAZIRLAYAN.
ÜTOPYALAR Ütopya, hiçbir yerde bulunmayan anlamında eski Yunancadan gelen bir sözcüktür. Felsefede bu terim, ger­çekleştirilmesi olanaksız tasarı ya da düşünceleri.
ULS1040 Türk Sİyasal HayatI - I
KENTSEL SİYASET. KENTSEL SİYASET Kentsel Siyaset-2 Doç.Dr. Ahmet MUTLU.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
MEŞRUTİYET DÖNEMİ Meşrutiyetin ilan edilmesinde;
AİT Ders - Çalışma Soruları. 1. I. Meşrutiyetle beraber Türk Tarihinin ilk anayasası olan Kanun-i Esasi ilan edilmiştir. Milletvekillerini halk.
En fazla müslümanın yaşadığı ilk 10 ülke
2D. EGE VE ESKİ YUNAN UYGARLIĞI
Dünya Genelinde 168 ülke/bölgede kamu hizmetlerine ilişkin yolsuzluk algı düzeyine bakılmıştır. 11 farklı uluslararası kurumun 12 farklı araştırmasının.
BOSTANCI İLKOKULU BİREY. Birey En küçük birey ailedir. Aile anne,baba ve çocuklardan oluşan top- lumdur. Birey:Birey sosyal olan,fiziksel,duygusal, Kişilik,farklı.
EĞİTİMİN POLİTİK TEMELLERİ
En fazla müslümanın yaşadığı 10 ülke
YASAYAN DEMOKRASI Erdoğan GÜL.
YGS TARİH TERİMLER 2015.
DEMOKRASİ NEDİR? DEMOKRASİ SOSYAL EŞİTLİKTİR. DEMOKRASİ İÇİN YAPILAN ATIFLAR Çoğunluğun yönetim şekli Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim Sosyal.
Geçmişten geleceğe.
VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
SİYASET FELSEFESİ İNSANLARIN YÖNETİMİYLE İLGİLİ, İKTİDARLARIN NASIL OLUŞTUĞU, İÇİNDE YAŞANILAN DURUMDAN DAHA İYİ BİR DURUM MÜMKÜN OLUP OLMADIĞINI SORGULAYAN.
Demokrasinin Serüveni (Demokrasi İle)
TOKİ TURGUT ÖZAL İMAM HATİP ORTAOKULU
GÜZ-V: ÇAĞDAŞ DÜNYANIN TEMEL KAVRAMLARI Fransız İhtilalını Hazırlayan Sebepler Ortaçağ’da Avrupa (Karanlık çağ) Siyasi yapısı: Derebeylik Sosyal yapısı:
ATATÜRK İLKELERİ.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
TÜRKİYE.
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI’DA TOPLUM VE EKONOMİ
DEMOKRASİ NEDİR?. Gücünü halktan alan, yönetimde halk iradesinin etkin olduğu eşitlik, adalet, özgürlük, insan hakları prensibine dayanan anlayışa demokrasi.
MONARŞİ: Devlet başkanlığının irsi olarak intikal ettiği devlet şekli olarak tanımlanmaktadır. Monarşik devlet şeklinde hakimiyetin kaynağı veya sahibi.
YÖNETİM BİÇİMLERİ MONARŞİ OLİGARŞİ TEOKRASİ CUMHURİYET.
KURULTAYDAN MECLİSE “Egemenlik” kavramı
demokrasinin temel ilkeleri
ATATÜRK İLKELERİ.
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
. DERS.
İNSAN HAKLARININ TARİHİ GELİŞİMİ SUNU
SİYASET FELSEFESİ İNSANLARIN YÖNETİMİYLE İLGİLİ, İKTİDARLARIN NASIL OLUŞTUĞU, İÇİNDE YAŞANILAN DURUMDAN DAHA İYİ BİR DURUM MÜMKÜN OLUP OLMADIĞINI SORGULAYAN.
Demokrasinin Temel İlkeleri Hazırlayanlar:M.Kerem GÜNGÖR Deniz ÇAPAR Kaan CANLI.
 Doğum yeri Kudüs'tür.  Hem peygamber hem de kraldır.  Allah tarafından kendisine Zebur isimli kutsal kitap indirilmiştir.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

*Eşitlik *Adalet *Özgülük Demokrasi *Eşitlik *Adalet *Özgülük

2.Yarı doğrudan demokrasi 3.Temsili demokrasi Demokrasi ilk kez “site” denilen Yunan şehir devletlerinde ortaya çıktı. Demokrasi 3 türlüdür 1.Doğrudan demokrasi 2.Yarı doğrudan demokrasi 3.Temsili demokrasi

1. Doğrudan demokrasi Bu demokrasi türünde ülkede yaşayanların tamamı alınan kanun ve kararlara oylamada bulunarak katılır. Bu demokrasi türü için nüfusun az olması gerekir Sadece şehir devletleri halinde yaşayan Yunan ve Romalılarda görülmüştür.

2.Yarı doğrudan demokrasi Halk kendi içinde seçilen temsilciler ile yönetime katılır,kararlar alınırken halk tamamı oylamaya katılır.

3. Temsili demokrasi Günümüzde uyguladığımız sistemdir. Halk kendini temsil eden milletvekillerini seçer ve o kişiler kanunları çıkarır kendi aralarında karar alınır.

Neden günümüzde doğrudan demokrasi yada yarı doğrudan demokrasi uygulanmıyor? Doğrudan demokrasi uygulanamıyor çünkü 70 000 000 insanı bir yere toplayamazsınız. Yarı doğrudan demokrasi uygulanmıyor çünkü her karar alınması gerektiğinde halk oylaması yapmak çok büyük bir masraftır.

Yönetim şekilleri Monarşi - mutlakıyet, Oligarşi Teokrasi Cumhuriyet

MONARŞİ-MUTLAKİYET Devlet tek bir kişi tarafından yönetilir,diğer kişilerin söz hakkı çok azdır yada yoktur. Devleti yönetene verilen isimler: Kral Padişah Han,hakan Sultan Hükümdar vb.

BEN NE DERSEM O OLUR…

Örnek: SUUDİ ARABİSTAN

TEOKRASİ DİNİ HÜKÜMLERE GÖRE YÖNETİLEN DEVLETLERDİR KUTSAL KİTAP NE İSE HÜKÜMLER ONA GÖRE VERİLİR

İran İslam Cumhuriyeti teokratik bir devlettir.

Toplumda soyluların yada zenginlerin diğer insanları yönetmesidir. Oligarşi Toplumda soyluların yada zenginlerin diğer insanları yönetmesidir. Ortaçağ döneminde Avrupa’da yoğun bir şekilde uygulandı.

veeee CUMHURİYET Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesidir. Halk kimsenin emrinde değildir. Kararları halkın seçtiği bir meclis alır. Demokrasi yani eşitlik,adalet ve özgürlük cumhuriyetin en temel şartıdır.

Uygulandığı ülke TÜRKİYE…