BLUZ DİKİMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VOLEYBOLDA PLONJON.
Advertisements

BASKETBOL BASKETBOL’DA PAS ÇEŞİTLERİ
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
TASARI 2 YILLIK AKADEMİK PROGRAM. TASARI 2 YILLIK AKADEMİK PROGRAM.
ÖRGÜ KONFEKSİYON ÜRETİM AŞAMALARI VE MAKİNALARI
ÖLÇÜ BİRİMLERİ ÖLÇEK Prof. Dr. M. Fatih SELENAY 2.Hafta.
SARGILAR VE UYGULAMA YÖNTEMLERİ
Omuz ve Dİrsek Radyolojİk Anatomİk YapIsI ve İncelenmesİ
Makina Tanıtımı.
Merve İLBAYLI Merve BÜTÜN H. Buse BİTMEZ Section 2
KESİRLİ FONKSİYONLARIN GRAFİKLERİ
Kesici araç gereçleri ve cihazları kullanırken dikkat edilecek kurallar a-İşlem önce * Elektrikli saç kese makasının bıçaklarının mesafesinin iyi ayarlanmış.
Freze tezgahları ve Frezecilik
OMUZ EGZERSİZLERİ.
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
Merhaba arkadaşlar.
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
ÇİZİLMİŞ PLANLARDAN ALAN ÖLÇMESİ
Pisagor Bağıntısı PİSAGOR BAĞINTISI.
TESVİYE EĞRİLERİNİN ÇİZİMİ
Öğr. Gör. Semiye BOTTAN KLOŞ ETEK – MODEL: 207.
ALTI PARÇALI ETEK (MODEL: 205)
Sıklık Tabloları ve Tek Değişkenli Grafikler
Hazel İz bırakan dokunuşlar….
KONFEKSİYON TEKNOLOJİSİ
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER ÜÇGEN VE DÖRTGENLER
MODEL UYGULAMALI ETEK.
TEMEL KALIP Ç İ Z İ MLER İ KEND İ L İĞİ NDEN P İ L İ L İ ETEK KALIBI GAMZE NUR ÇEÇEN DAMLA AT İ K İ LAYDA Y İĞİ T II. ÖĞRETİM.
Temel Cimnastik Duruşları
Ölçme Bilgisi Ölçü Birimleri, Ölçek
ÇOCUKTA UYGULAMAR-II ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Prof.Dr.Nursan ÇINAR
TEKNİK RESİMDE KESİT GÖRÜNÜŞ
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
1.  Bebek ve küçük çocuklarda burun delikleri dardır.  Dişler ve diş etleri hassastır.  Dil, ağız boşluğu ile orantılı olarak değerlendirildiğinde.
BENZERLİKLE İLGİLİ PROBLEMLER
BENZERLİKLE İLGİLİ PROBLEMLER
BASKI YAPMA TUĞBA DÜZAL.
HAZIRLAYAN: BURCU TÜLÜCÜ
(DERĠ/KÜRK HAZIR GĠYĠM) SEVĠYE 4
PATLAMA MUKAVEMETİ TESTİ
SAYFA PLANI OLUŞTURMA.
İŞ ETÜDÜ VE VERİMLİLİK HAREKET ekonomisi PRENSİPLERİ MERYEM ÖZEN
Yaka Teknik Çizimleri.
Örme Mamul Ön Terbiyesi- Tüp Kesme
HAZIRLAYAN BURCU TÜLÜCÜ
Pergel Yardımıyla Dik Doğru Çizmek
BOYANACAK MATERYALİ KONTROL ETME
DESEN NEDİR ? Tahta, çini, kumaş, kâğıt gibi yüzeylerin üzerinde varlıkları, nesneleri belirli çizgilerle gösterme, betimleme. Görsel bir etki yaratmak.
SÜRTÜNME HASLIĞI TESTİ
VATKA Elbise, ceket, palto gibi giysilerin omuz kısmını desteklemek, istenen biçimi,formu vermek amacıyla kullanılır. Giysiye dikilerek monte edilir. Pamuklu,
DÜĞME NEDİR ? Düğme ; kapama ve süsleme amaçlı giysiye tutturulan üç boyutlu bir malzemedir ve giysiyi kapamak için bir ilikten geçirilir . Düğmeler ,
Konfeksiyon yardımcı malzemeleri
PAKETLEME MALZEMELERİ
KUVER AÇMA İki Bardak: Kuverde kullanılacak iki bardağın yeri sunulacak içkilere bağlıdır. Su bardağı ile birlikte şarap bardağı da kullanılacak ise.
KOL AĞZI TEMİZLEME TEKNİK ÇALIŞMALARI
NEDEN ACCURA CX … 5 BOYUTLU ÇERÇEVE TARAYICI ŞABLON TARAYICI
Hazırlayan : Burcu TÜLÜCÜ
SAYA VE ASTAR KESİMİNDE DİKKAT EDİLECEK ANA MADDELER
TERLİK SAYA VE ASTAR PARÇALARININ KESİMİ
*DİKİŞİN ÇEŞİTLERİ Ağız dikim teknikleri Arka çatma Filoto İçe çatı dikişi Dışa çatı Bindirme dikişi Tıranta dikişi Sota dikişi.
KALİTE KONTROL Bitmiş bantlı govanın, elle ve gözle sayada oluşabilecek hataların kontrolüdür. Elle kontrol: Sayada üzerinde uzun olarak kalan iplik.
ANESTEZI POZISYONLARı.  Hastaya pozisyon verme ve hastayı olası risklerden koruma anestezist ve cerrahi ekibin ortak sorumluluğundadır. Sağlık bakım.
YATAK İÇİNDE DÖNME EGZERSİZLERİ Zeliha IŞIK
Giyim Üretim Teknikerliği nedir ??
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HAZAL TİMUR 11/A 517 SÜMEYYE GÖÇEN 11/A. + Genellikle üst taraf (üst yan)kırık, çıkık ve burkulmaları düşme, çarpma gibi darbelere bağlı olarak gelişir.Kırıklar,
YATAK İÇİ DÖNME EGZERSİZLERİ Amacı: 1.Onu rahatlatmak, 2.Dolaşımı hızlandırmak, 3.Vücudun belirli bir bölgesinde uzun süre basınç, uygulamasını önlemek,
ALİ KAZ 6146 FATİH ÖZDEMİR MOBİL SİSTEM G A. MOBİL SİSTEM VE ÖZELLİKLERİ Mobil sistemde ısıtıcı cihazdan tek bir kolon tesisatı çekilir. Kolon tesisatından.
Kural – 1 Oyun Alanı.
TEFE MEKANİZMASI HAZIRLAYAN : FULYA DEMİRKOL
Sunum transkripti:

BLUZ DİKİMİ

Bluz dikimi için ilk olarak bir model belirlenir ve ardından model analizi yapılır. Bu tablolar ürünün kişilik kartı gibidir.

Aşağıda seçilen modelin analiz tablosu bulunmaktadır.

Burada ise seçilen modelin grafik çizimi ve analizi bulunmaktadır.

Model analizi yaptıktan sonra ürünümüz için asgari çalışma talimatları tablosu hazırlanır.

Tüm işlemleri tamamladıktan sonra kumaşımızı kesime hazırlayabiliriz. Kumaşımızı kesime hazırlarken yüzey özelliklerine dikkat edilir. *Desen ve Tüy yönü bulunan kumaşlar; kumaşın yüzü içte kalacak şekilde düz boy ipliği yönünde katlanarak *Kareli ve Çizgili kumaşlar; kumaşın yüzü içte kalacak şekilde ve desenlerin tam üst üste geldikten sonra katlanarak *Dokuma Yönlü kumaşlar; tek kat şeklinde masaya serilerek Kesime hazırlanırlar. Kumaşlarımızı kesim için hazırladıktan sonra kalıplarımızı yerleştirme işlemine geçilir.

Kalıpları yerleştirirken;. Kumaş ekonomik kullanılmalı Kalıpları yerleştirirken; *Kumaş ekonomik kullanılmalı *Tüm kalıplar kumaşa tam yerleştirilmeli *Kumaşa kalıplar sabitlenmeli (Bu işlem sırasında toplu iğne ya da ağırlıklardan faydalanılabilir.) *Çizim işleminde kullanılan aracın leke bırakmamasına dikkat edilmeli *Çizgileri doğru ve eksiz almaya dikkat edilmeli

Çift en kumaşlarda kalıp yerleşimi

Tek en kumaşlarda kalıp yerleşimi

Desen ve tüy yönü bulunan kumaşlarda kalıp yerleşimi

Kareli ve çizgili kumaşlarda kalıp yerleşimi

Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra kumaşın üzerinden kalıpları kaldırıp kesim işlemine geçilir. Kesim işlemi sırasında dış çizgiler takip edilir. Kesim işlemi esnasında kumaşı kaydırmamaya ve kesim aletinin iyi kesmesine dikkat edilir. Çıt çizgileri alınır. Bu işlem esnasında çıtları derin kesmemeye dikkat edilir.

1 2 Göğüs pensi, ön pesler ve arka pensler birleştirilir. Pens dikimi esnasında pens ucunun sıfırlanmasına dikkat edilir. Pensin boylarına ve pensin genişliğine dikkat edilir.

Pensler dikildikten sonra arka orta dikilir Pensler dikildikten sonra arka orta dikilir. Arka omzu ön bedene dikerken yedirme işlemi yapılır ve omuzlar birleştirilir. Omuzlarda birleştirildikten sonra yan dikişler çekilir. Yan dikişler çekilirken göğüz pensi etek ucuna doğru yatırılır.

Birleştirme işlemlerinden sonra Omuz dikiş paylarını ikiye açmadan Arka ortası paylarını ikiye açmadan Yan dikişleri ikiye açmadan overlokla temizlenir. Overlokla temizleme işlemi esnasında; *Kumaşı kaptırmamaya *Dikiş paylarını kestirmemeye Dikkat edilir. Overlok işlemlerinden sonra kumaşımıza uygun ütü sıcaklığı seçilir ve Göğüs pensini etek ucuna doğru Arka ve ön pensleri yan dikişe doğru Arka orta dikişi yatırarak Yan dikişleri arka bedene doğru yatırarak ütülenir.

Biye aparatı makineye takılır ve daha önce kesilmiş olan biye parçaarı aparattan geçirilir. Dikilen biritler ütülenir. Biritler 4’er cm.’lik eşit parçalar halinde kesilir.

Yaka volanının kenarları tersine kıvrılarak gaze dikişi yapılır Yaka volanının kenarları tersine kıvrılarak gaze dikişi yapılır. Yaka volanı yaka çevresine yerleştirilir. Bu işlem esnasında volanın yüzü kumaşın yüzüne yerleştirilir. Birit ilkleride katlanarak ön ortasına yerleştirilir. Birit iliklerinin genişlikleri düğme geçebilecek kadar olmalıdır.

Yaka volanı ve birit iliklerini sabitlemek amacıyla 0,5 cm.’den yardımcı dikiş kullanılabilir. Bu işlem esnasında biritlerin kaymamasına özen gösterilir.

Arka yaka pervazı ve ön yaka pervazı omuzlardan birleştirilir Arka yaka pervazı ve ön yaka pervazı omuzlardan birleştirilir. Paylar ikiye açılarak ütülenir. Pervazın dış payları overlok yardımıyla temizlenir. Temizlenen pervaz bedenle yüz yüze bakacak şekilde yaka çevresine yerleştirilir. Bu işlem esnasında omuzların denk gelmesine dikkat edilir. Dikilen pervazın payları 0,5 cm.’den kesilir. Kesilen paylar pervaza doğru yatırılarak ütülenir. Pervazın üzerinde dikiş paylarını tutacak şekilde gizli çıma çekilir.

Kol ağzına volan yerleştirilir ve dikilir. Kol ağzına overlok çekilir. Kolaltı birleştirilir ve kolaltı dikişi overlok yardımıyla temizlenir. Kol volanları 1 cm.’den kıvrılarak gaze dikişi yapılır.

Hazırlanan kolun orta noktası omuza denk getirilerek yüz yüze bakacak şekilde yerleştirilir. Kol dikim işleminde kolun altından başlanarak dikim işlemi gerçekleştirilir ve dikişler overlok yardımıyla temizlenir.

Bluzun etek uçları overlok yardımıyla temizlenir Bluzun etek uçları overlok yardımıyla temizlenir. Etek ucu payları tersine kıvrılarak gaze dikişi yapılır. Sol ön bedende düğme yerleri işaretlenir. Bu işlem esnasında şablon kullanılabilir. Düğmeler düğme otomatı yardımıyla dikilir.

Dikim işlemlerinden sonra son ütü işlemleri başlar Dikim işlemlerinden sonra son ütü işlemleri başlar. Bluzun son ütü işlemi aşağıdaki sıralamaya göre yapılır. *Yaka *Kollar *Omuzlar *Ön beden *Arka beden

Bluzun son kontrolleri yapılır Bluzun son kontrolleri yapılır. *Duruş formu kontrolü; dikilen bedene uygun bir mankene giydirilir ve penslerin,yan dikişlerin yerine, yaka formuna,etek boyuna ve kol boyuna bakılır. *Ölçü kontrolü; bluz düz bir zemine gerdirilmeden yerleştirilir ve bir mezur yardımıyla ölçüler kontrol edilir. *Malzeme uyum kontrolü; kumaşın, aksesuarların, telanın ve ipliğin birbiriyle uyumu kontrol edilir.