Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Hazel İz bırakan dokunuşlar….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Hazel İz bırakan dokunuşlar…."— Sunum transkripti:

1 hazel İz bırakan dokunuşlar…

2 Marka monogramI İngilizce bir kelime olan "monogram" Türkçe' de ; Fiil olarak kullanıldığında; "yaptırmak", İsim olarak kullanıldığında; "monogram, baş harflerle yapılan desen" anlamına gelmektedir. Daha hızlı ve daha çabuk duyulabilmek ve akılda kalmak için kendi marka monogramımızı tasarladık. Ürünlerimizin üzerinde markamızın baş harfi olan ‘’h’’ amblemi bulunmaktadır.

3 Marka monogramI azel

4 HAUTE COUTRE NEDİR Haute Couture, kişinin özel beğenisine göre tasarlanmış, sadece bir tane olup; kişiye özel tasarlanan elbise anlamındadır. Haute Couture kelimesi Fransızca kökenli bir moda terimidir. Couture kelimesinin sözlük anlamı; elbise dikmek, dikiş veya iğne ile işlemek anlamına gelmektedir. Haute ise yüce, muhteşem, şık ve zarif demektir. İki kelimenin bir araya gelmesiyle oluşturulan '‘ Haute Couture'' deyimi ise giyim sektöründe mükemmel bir sanatçılığı ve tekliği ifade eder. Buna karşın, her özgün ya da kişiye özel yapılan tasarım Haute couture olarak sınıflandırılamaz. Genellikle üst gelir seviyesinde elit müşterilerin beğenisine göre hazırlanan giyim türüdür. Yani kişinin kendi tercihlerine (renk, aksesuar, taşlar vb.) göre yapılan tasarımlardır. Haute Couture olarak hazırlanmış bir giysi aldığınızda bu giysinin en üst düzeyde moda akımı ile hazırlandığını ve bu giysinin couture tasarım yapan bir moda evinde dikildiğini bilirsiniz.

5 Tarihsel bir gerçeklik Haute Couture mantığı ilk kez yaratıcılığa yönelik bir terim olarak 19. yüzyılda Fransa'da Charles Frederic Worth tarafından oluşturulmuştur yılında ise Fransız Kanunları ''Haute Couture'' terimini koruma altına almıştır. 19. yüzyılda 3.Napolyon için çalışmak üzere Londra'dan Paris'e gelen Charles Frederic Worth, Haute Couture mantığını ilk oluşturan kişidir. Paris'e gelişinden 5 yıl sonra ise geleneksel giysi üretiminde bir çığır açarak modern Haute Couture'u ortaya çıkardı: Müşterilerini atölyesine davet ederek koleksiyonlarını canlı modeller üzerinde sergiledi. Bu sistemden önce müşteriler tasarımcıları evlerine çağırır ve ne istediklerini söylerlerdi. Worth'un bu mantıkla çalışan modaevi 1956 yılında kapandı.. Kolayca anlaşıldığı üzere Haute Couture'un prestiji tarihinden gelmektedir; marka ne kadar eski olursa o kadar başarılıdır. Haute Couture giysiler benzersizdir ve modası kolay kolay geçmez. Bu elbiselerin imajları asla değişmez ve zaman onlara değer katar. Modellerde değişiklik yapmak gerekmez, kendilerine başarıyı getiren kişilikleri ile bu elbiseleri oluşturan tasarımcılarına duyulan güveni yansıtırlar. Bu markaların imajı ebedidir, marka sahipleri markalarını büyük harflerle giysilerin veya diğer ürünlerin üzerine yazarak bu markaların efsane olmasını sağlarlar. Marka işaretleri müşteriye referans demektir, müşteri tanıdığı, bildiği, güvendiği markayı bu işaretlerle tanır. Bu markaların her biri benzersizdir ve her bir modaevi kendi moda çizgisini oluşturmuştur.

6 tasarım bölümü Atölye kesim bölüm Tasarım bölümünde 3 kişi çalışmaktadır. Fakat firmamızı daha da geliştirdikten ve bilinen bir marka haline getirdikten sonra genç tasarımcılarla çalışmayı planlıyoruz.. Kesim atölyesinde iki kişi çalışmaktadır. Kalıplı düzenli bir şekilde kesim işlemlerinin gerçekleştiği bölümdür. Biz bu konuda çok zorluk yaşadığımız için önceliğimiz lise yada üniversite mezunu olmuş tasarımcılarla çalışmak onlara destek olmaktır

7 mankenler Çizim atölyesi Çizim atölyesi : bu bölümde yeni mezun genç tasarımcıları deneyerek yetenekli olan tasarımcıları atölyemize alıcağız.

8 Tasarım ve ÇİZİMLER Müşterilerimin serbest bir şekilde isteği modeli araştırabilir yada çizebilir.

9 Dikim atölyemizde bulunan ekipmanlar ;
Dikim atölyesi Dikim atölyemizde bulunan ekipmanlar ; 4 adet sanayi tipi dikiş makinesi 1 adet overlok makinesi 1 adet sanayi tipi ütü Kesim masası Prova Mankenleri Kesim ve dikim için gerekli materyaller ( makas iğne iplik vb. gibi.)

10 Dikim ve kesim atölyesinde çalışan kişiler tertip ve düzeni sağlamak için beyaz önlük giyerek çalışmaktadırlar. Bu şekilde de çalışan patron dengesini de kurmuş oluyoruz.

11 Temiz ve sakin bir çalışma ortamı.
misyonumuz Temiz ve sakin bir çalışma ortamı. Güler yüzlü, kaliteli şekilde çalışmak. Eğitimli, yeniliğe açık, araştırmacı, düzenli sistematik bir ekip olabilme. Kişiye özel çalışma ve müşteri odaklı olma. Müşterilerle birebir iletim halinde olmak.

12

13 Müşterilerimizi karşıladığımız birebir ilgilendiğimiz bölümdür
Müşterilerimizi karşıladığımız birebir ilgilendiğimiz bölümdür. Müşterilerimizin istek ve arzularını dinleyip onların istedikleri modelde ürünleri kararlaştırdığımız ofistir.

14 Güvenilir ve yaygın marka olabilmek. Aynı kalitede hizmet sunabilmek
vizyonumuz Güvenilir ve yaygın marka olabilmek. Aynı kalitede hizmet sunabilmek Sürekli olarak fark yaratmak. Lider olabilmek. Bulunduğumuz bölgede bizim gibi hem tasarım hemde dikim yapan büyük beden firması yoktur. İşletmemizi 1 sene içerisinde büyüterek lise ve üniversite ile iş birliği yaparak yeni genç tasarımcılar almayı hedefliyoruz.

15 KOMBİNASYON SETİ En az 2 kombinden oluşan kıyafetlerin firmamızda tarafından hazırlanarak müşteriye sunulmasıdır. Bu kombinasyon setlerinden satın alındığı zaman parça halinde satış fiyatından daha ucuza satın almış olursunuz.

16 Anne – kız kombini 1 ANNE ETEK BLUZ + ÇOCUK ETEK BLUZ Etek bluz takımı beyaz şifon kumaştan anne – kız bluz dikilmiştir. Pembe krep kumaş kloş etek dikilmiştir Anne Bluz 25TL Çocuk 10 TL Anne Etek 45 TL Çocuk Etek 15 TL

17 Anne Abiye Bebek Elbise
Anne – kız kombini 2 Abiye elbise krep kumaştan kuplu balık model çalışılmıştır. Aynı kumaştan kız çocuğuna kolsuz mini etek tüllü elbise hazırlanmıştır. Anne Abiye Elbise 200 TL Bebek Elbise 75 TL Anne Abiye Bebek Elbise

18 Kombin 3 Kolye 20 TL Bluz + Ceket + Takı Kombini Beyaz şifon kumaştan kolsuz bluz çalışılmıştır. Üzerine siyah kumaştan ceket çalışılmıştır. Aksesuar olarakta gümüş kolye olarak hazırlanmıştır. 34 bedenden 56 bedene kadar çalışılmıştır. Ceket70 TL Bluz 20 TL

19 Kombin 4 Kolye 20 TL Bluz + Hırka + Kolye Kombini Beyaz penye kumaştan kalın askılı bluz çalışılmıştır. Üzerine pembe triko kumaştan hırka çalışılmıştır. Aksesuar olarak da uzun kolye hazırlanmıştır. Bluz 20 TL Hırka 40TL

20 Kombin 5 Kolye 20TL Bluz + Etek + Takı Kombini Pembe şifondan uzun kollu gömlek çalışılmıştır. Altına deri kumaştan kloş etek çalışılmıştır. Aksesuar olarakta kolye hazırlanmıştır. Gömlek 30TL Etek 40TL

21 farkımız Sakarya’da büyük beden firma sayısı az olduğu için büyük bedendeki kişiler, istediği model ve kalitedeki ürünü satın alamıyorlar. İstedikleri modellerde beden bulamadıkları için ya da bedeni olan kıyafetlerdeki modelleri beğenmeme gibi sorun yaşıyorlardı. Bizim firmamız bu sorunlara çözüm getirerek diğer büyük beden firmalarıyla arasındaki farkı göstermektedir. Hazel Moda Evine gelen müşterilerimiz öncelikle kendi istediği modeli çizebilir ya da resmini seçebilir. Daha sonra biz müşterilerimizin çizimlerini destekleyerek istedikleri model ve bedende ürünlerini çalışmaktayız. Sakarya da Moda Tasarım bölümünden mezun olup istediği şekilde tasarımcı olarak devam edemediği için ve iş imkanları olmadığı için firmamız olarak genç tasarımcılara destek çıkıyoruz.Bu yüzden tasarım bölümü öğrencileri bünyemize katmak istiyoruz.

22 Bu güne kadar yaptığımız bazı ürünler

23

24 BİZİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"Hazel İz bırakan dokunuşlar…." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları