Genç Hastada Pre-perimetrik Glokom ??

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SİMÜLASYON (TEMARUZ) EĞİLİMİNDE KİŞİYE YAKLAŞIM
Advertisements

ERGANİ DEVLET HASTANESİ EĞİTİM BİRİMİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ PROGRAMIMIZA HOŞGELDİNİZ
GENEL CERRAHİ KLİNİĞİ.
ÇOCUKLARDA LÖSEMİ HASTALIĞI
Kasım 2007 GASTROÖZOFAGİAL REFLÜ HASTALIĞININ TEŞHİS VE TEDAVİSİNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR Prof.Dr. Ahmet Dobrucalı İÜ.Cerrahpaşa.
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
Glokomda Randomize Çalışmalar Ne Kadar Gerçekçi ve Kanıta Dayalı Tıp
NÖROENDOKRİN TÜMÖRLER GEP-NET
BURSA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Brugada sendromu Sebebi bilinmeyen ani kardiyak ölümlerin önemli bir kısmında sorumludur. Yüzeyel elektrokardiyografide sağ dal bloğu ile karışabilse de.
RENK.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
SIK GÖRÜLEN GÖRME KAYBI NEDENLERİ -Katarakt -Trahom -Glokom -Kornea hastalıkları -Retina kaynaklı hastalıklar -Diabetik retinopati -Yaşa bağlı makula.
HAEMATOCCUS PLUVİALİS VE BİYOTEKNOLOJİK ÖNEMİ
Sedef Hastalığı (PSÖRİAZİS) Prof.Dr. Mustafa ŞENOL
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
OBEZİTE İLE MÜCADELE.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
SAĞLIK ÖLÇÜTLERİ Dr. Naim Nur.
OLASILIK.
BAŞAĞRILI HASTADA DEĞERLENDİRME
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Ecz. Sema ÖREN Uygulama Adı: İlaç Bilgilendirme Notları
DOÇ.DR. İRFAN YALÇINKAYA
OLGU 2 Prof. Dr. Hidayet SARI.
SAYI DOĞRUSU İçinde Doğal Sayılar.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
İ.Ü. İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ GÖZ HASTALIKLARI ANABİLİM DALI
DİABETİK PERİFERİK NÖROPATİ TEDAVİSİNDE AKUPUNKTUR: OLGU SUNUMU
Gebe Hastada Triaj Senaryoları
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Onkoloji Bilim Dalı Olgu Sunumu 26 Mayıs 2015 Salı Ar. Gör. Dr. Oktay Kuloğlu.
VAKA SUNUMU KTÜ AİLE HEKİMLİĞİ ABD Dr. H. Nejat KÜÇÜKDAĞ
Kazanım : Öğrenci renkleri tanır.
7. ADIM: ERKEN TANI VE TEDAVİ Öğr. Gör. Sami AKPİRİNÇ Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı SAĞLIKLI YAŞAMANIN ADIMLARI; DİN GÖREVLİSİ.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Olgu Sunumu 1 Aralık 2015 Salı Yandal Ar. Gör. Uzm.
ERKEN TANI VE TEDAVİ Prof.Dr. Zeynep ŞİMŞEK. Erken Tanı Bir hastalığın belirtileri ortaya çıkmadan, Bir başka ifadeyle vücuda yayılmadan ve organlara.
Diffüz Progresif Döküntüsü Olan Bir Adölesan
POSTER TEMPLATE BY: KLAVİKULA DİAFİZ PARÇALI KIRIKLARINDA KİLİTLİ PLAK UYGULAMALARIMIZIN KOMPLİKASYONLARI Giriş: Tartışma.
Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ
28 ŞUBAT SİVİL SAVUNMA GÜNÜ
Göz Muayene Yöntemleri
İç Hastalıkları Olgu Sunumu Arş.Gör. Dr. Tuba Şahbazoğlu.
İç Hastalıkları Olgu Sunumu Arş.Gör. Dr. Gül Yavuz.
HASTA KİMLİĞİNİN DOĞRULANMASI
Oküler hipertansiyon ne zaman tedavi edilir?
H a s t a H a k l a r ı Y o l c u l u ğ u D r. H ü s e y i n Ç e t i n a l p İ z m i r İ l S a ğ l ı k M ü d ü r l ü ğ ü H a s t a H a k l a r ı İ l K.
ENDOKRİNOLOJİ OLGU SUNUMU 21.Aralık M.A 21 YAŞ K,BEKAR ÖĞRENCİ ŞİKAYETİ:HALSİZLİK 3 YIL ÖNCE HALSİZLİK NEDENİYLE DIŞ MERKEZE BAŞVURAN HASTANIN YAPILAN.
NANOFTALMUS OLGU SUNUMU.
PROSTAT KANSERİ TANISI KONMUŞ HASTALARDA KEMİK SİNTİGRAFİSİNİN SAĞ KALIM SÜRESİNİ ÖNGÖRMEDEKİ DEĞERİ Elif Marangoz, Doğangün Yüksel, Olga Yaylalı, Suna.
Osman Aynacı, Kerim Öner, Sercan Karadeniz, Murat Özcan
HASTA KİMLİKLENDİRME VE KİMLİK DOĞRULAMA
GENÇLERDE UYUM.
PROF.DR. İRFAN YALÇINKAYA
REFRAKSİYON KUSURLARI VE TEDAVİSİ
ÖDÜLLÜ RADYOLOJİ SORUSU-260 HAFTANIN OLGUSU ÖDÜL: Kettle
1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ.
HASTA MUAYENE VE TAKİP FORMU Adı:  (___)________ Meslek :  __/__/___  Soyadı:Adres: HASTA TARAFINDAN DOLDURULACAK EvetHayır 1. GENEL HERHANGİ BİR HASTALIĞINIZ.
BESLENME BOZUKLUKLARI. Yeme Davranışı Bozuklukları:  Psikolojik sorunları, sıkıntıları aşırı yemek yeme ile gidermeye çalışmak obesite denilen yeme davranışı.
KONULAR A) Genetik Hastalıklar B) Akraba Evliliği.
BOĞMACA (Pertusis) NEDİR ?. Her ülkede ve her mevsimde görülen bakteri enfeksiyonudur. Çocukluk dönemi hastalığıdır. Hastalık geçirildikten sonra oluşan.
RENAL REPLASMAN TEDAVİSİ ALAN HIV OLGUSU
İlaç Uygulamalarında Hemşire İzleminin Önemi: X İlaç Uygulaması
KANUNİ İLKÖĞRETİM OKULU KAHRAMANMARAŞ
ÖDÜLLÜ RADYOLOJİ SORUSU-284 HAFTANIN OLGUSU
 Psikolojik sorunları, sıkıntıları aşırı yemek yeme ile gidermeye çalışmak obesite denilen yeme davranışı bozukluğunu ortaya çıkarmaktadır. Yemeği reddetme.
Uz Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Uz Dr Sinan PEKTAŞ1
ÖDÜLLÜ RADYOLOJİ SORUSU-268
Sunum transkripti:

Genç Hastada Pre-perimetrik Glokom ?? 21 Yaş, Erkek Şikayeti yok Görme: Tam O.U. Refraksiyon -0.50 O.U, ön segment doğal GİB: 18 mmHg (appl) O.U. Görme Alanları: Humphrey 30.2 SITA Standart normal OCT defekti nedeni tedavi önerilmiş hasta başlamamış.

Zeiss Cirrus HD-OCT TSNIT grafiğine bakıldığında RNLF kaybı yok ancak shifted (kaymış) RNFL diyebileceğimiz alt demetin daha temporalden çıkması durumu vardır. Tüm grafik bir miktar nazale doğru kaydırılsa tamamen normal aralığa girer Saat kadranı grafiğinde alt temporaldeki beyaz alanlarda RNFL normalden kalındır (Mavi oklar). Bu shift (kayma) için tipik bir göstergedir. Shifted (kaymış) RNLF kırmızı hastalık sebepleri arasında en sık görülenlerdir.

Hasta ilaç başlanmadan takip edilmiştir. 3 yıl boyunca GİB 14 ile 18 mmHg arasında ölçülmüştür. Hastanın 3 yıllık takibinde progresyon görülmemesi de kırmızı hastalığı doğrulamaktadır.

Sonuç Shifted (kaymış) RNFL konfigürasyonu sık görülen bir kırmızı hastalık sebebidir. TSNIT grafiğine bakarak yapılacak değerlendirmelerle yanlış pozitif tanının önüne geçilebilir. Not. Kırmızı hastalık, OCT de hastalık olmadan RNLF kaybını taklit edip, grafiklerde kırmızı defektlerin görüldüğü durum.