BİLECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
Advertisements

“ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI SEMİNERİ”
Özel eğitim hizmetleri yönetmeliği
BANDIRMA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
OKULLARDA UYGULANAN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ uygulamaları
Sunuyu Hazırlayan:Belgin Topal
BEP : Her bir engelli çocuk için yazılı olarak, bireyin bağlı olduğu eğitim kurumunda oluşturulan birim tarafından geliştirilmiş olan ve engelli çocukların,
KAYNAŞTIRMA öğrencileri Ölçme ve Değerlendirme Esasları
BEP HAZIRLAYACAK EKİBİN OLUŞTURULMASI
EĞİTİM ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ
OKULLARDA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI
VE BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ
TEKİRDAĞ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÖZEL EĞİTİM NEDİR? Çoğunluktan farklı ve özel gereksinimli çocuklara sunulan, üstün özellikleri olanları yetenekleri doğrultusunda kapasitelerinin en üst.
DESTEK EĞİTİM ODASI VE ÖZEL EĞİTİM SINIFLARI AÇILMA SÜRECİ VE BU SINIFLARDA DERSE GİRECEK ÖĞRETMENLER Destek eğitim odası: Kaynaştırma uygulamaları yoluyla.
FIRINLI İLKÖĞRETİM OKULU Okullarda görev yapan Öğretmenlerimizin en büyük sıkıntılarından biri de bireysel eğitim gerektiren ve “Kaynaştırma” eğitimine.
ÖZEL EĞİTİM HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMI
Bu BEP’in Geliştirildiği BEP Toplantısı
KONULARIMIZ BEP Tanımı Amacı BEP nedir? \ ne değildir?
Kaynaştırma ve bep bilgilendirme toplantısı
SİNCAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DENİZLİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
KARESİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ a)Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü b)Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü.
BAKIRKÖY İLÇE ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ KURULU
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
ÖZEL EĞİTİM OKUL VE SINIFLARI MALTEPE RAM
YÜKSEKOVA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
DESTEK EĞİTİM ODASI ŞAHİNBEY İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ.
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALATYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÖZEL EĞİTİM SINIFI VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
BÜTÜNLEŞTİRME EĞİTİCİ EĞİTMENİ İHSAN KESİK
KAYNAŞTIRMA VE DESTEK ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ
1. Destek Eğitim Odası nedir? Okul ve kurumlarda, yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitime ihtiyacı.
SORU VE CEVAPLARLA DESTEK E Ğİ T İ M ODASI H İ ZMETLER İ HAZIRLAYAN H İ DAYET GÜL.
DESTEK EĞİTİM ODASI İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI
BİTLİS REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ/Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü, Adres: Taş.
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
BUCA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ KASIM-2015
Nazilli Rehberlik ve Araştırma Merkezi
ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME VE TANILAMA SÜRECİ
METEM REHBERLİK SERVİSİ
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ a)Özel Eğitim Hizmetleri Bölümü b)Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü.
BUCA REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ KASIM-2015
Destek Eğitim Odaları.
KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME UYGULAMALARI VE BEP SEMİNERİ
Özel Eğitimde Bütünleştirme Uygulamaları Kursu
DESTEK EĞİTİM ODALARI 1. TANILAMA SÜRECİ Özel yetenekli bireyler için uygulanan iki model bulunmaktadır. 1. DESTEK EĞİTİM ODASI 2. BİLİM VE SANAT MERKEZİ.
KARAMAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Özel eğitim hizmetleri kurulu, özel eğitim değerlendirme kurul raporu doğrultusunda özel eğitime ihtiyacı olan bireyi uygun resmî okul veya kuruma yerleştirir.
Karanlığa küfredeceğine bir mum da sen yak.
ÖZEL EĞİTİM VE KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI - 2
TANILAMA.
DESTEK EĞİTİM ODASI UYGULAMA KILAVUZU
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Özel eğitim gerektiren bireylerin, yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte eğitim ve öğretimlerini resmi ve özel okul öncesi, ilköğretim,
3. ÜNİTE TÜRKİYE’DE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İLE İLGİLİ ÖRGÜTLENME VE MEVZUAT.
DESTEK EĞİTİM ODASI NEDİR?
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ Hazırlayan:.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Manavgat rehberlik ve araştırma merkezi
ÖZEL EĞİTİM Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak yetiştirilmiş personel, geliştirilmiş eğitim.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI (BEP)
… Sınıf Öğretmeni.
BE BEP NEDİR ?.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
1. Destek Eğitim Odası nedir?
DESTEK EĞİTİM ODALARI.
DESTEK EĞİTİM ODASI Nedİr?
4. Türkiye’de Özel Eğitim ve Kaynaştırma a. 1950’li Yıllara Kadar
DESTEK EĞİTİM ODASI.
Sunum transkripti:

BİLECİK REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ

Destek Eğitim Odası Nedir? Okul ve kurumlarda, yetersizliği olmayan akranlarıyla birlikte aynı sınıfta eğitimlerine devam eden özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler ile üstün yetenekli öğrenciler için özel araç-gereçler ile eğitim materyalleri sağlanarak özel eğitim desteği verilmesi amacıyla düzenlenen eğitim ortamlarıdır.

DESTEK EĞİTİM ODALARININ OLUŞTURULMASI Destek eğitim odaları, özel eğitim hizmetleri kurulunun önerisi doğrultusunda Valilik Oluru alınarak İl millî eğitim müdürlükleri tarafından açılır.

DESTEK EĞİTİM ODALARI Destek eğitim odasında eğitim alacak öğrenciler, BEP geliştirme biriminin önerileri doğrultusunda rehberlik ve danışma hizmetleri yürütme komisyonunca belirlenir. Öğrencinin destek eğitim odasında alacağı haftalık ders saati, haftalık toplam ders saatinin %40’ını aşmayacak şekilde planlanır.

DESTEK EĞİTİM ODALARI Destek eğitim odasında, öğrencilerin eğitim performansı ve ihtiyaçları, yetersizlik türüne uygun araç-gereç ve eğitim materyalleri bulunur.

DESTEK EĞİTİM ODALARI Destek eğitim odasında verilen destek eğitim hizmetleri okulun veya kurumun ders saatleri içinde yapılır. Ancak ihtiyaç halinde velinin yazılı onayı alınarak ders saatleri dışında okulun mesai saatleri içerisinde de eğitim verilebilir.

DESTEK EĞİTİM ODASI Destek eğitim alacak öğrenci sayısına göre okulda veya kurumda birden fazla destek eğitim odası açılabilir.

DESTEK EĞİTİM ODASI Destek eğitim odasında, öğrencilerin eğitim performansları ve ihtiyaçları, yetersizlik türüne uygun araç-gereç ve eğitim materyalleri bulundurulur.

Özel Eğitim Gerektiren Öğrencinin Okullara Erişimi İle İlgili Yapılan Fiziki İyileştirmeler Fiziksel engelli öğrencilerin okullara erişimini kolaylaştırmak için okul girişlerine engelli rampalarının yapılması. Fiziksel Engelli öğrenciler için okul girişlerine tekerlekli sandalye bulundurulması. Fiziksel Engelli öğrencilerin bedensel özelliklerine uygun olarak, okul klozetlerinin ve lavabolarının düzenlenmesi. Fiziksel engelli öğrencilerin bulunduğu sınıfların mümkün olduğunca giriş katlarda bulunması.

Özel Eğitim Gerektiren Öğrencinin Okullara Erişimi İle İlgili Yapılan Fiziki İyileştirmeler Okullarda engelli asansörünün çalışır durumda bulundurulması. Az gören öğrencilerin sınıflarına ulaşımı kolaylaştıracak fosforlu bantların okul koridorlarına yerleştirilmesi. Az gören öğrenciler için merdiven bitiş ve başlangıç noktalarının fosforlu bantlarla belirtilmesi Görme engelli öğrenciler için okullardaki asansörlerin kabinde bulunan butonlarına ve kat butonlarına braille olarak kat numaralarının yazılması. Görme Engelli öğrenciler için kat planlarının kabartma olarak hazırlanması.

OKUL İDARELERİ Özel Eğitim Sınıfı açılma aşamasında özel eğitim öğretmen normlarının okul müdürlüklerince sisteme zamanında girilmesi ve öğrenci, sınıf, öğretmen v.b. durumların takibinin yapılması.