BELEDİYE BAŞKANININ SEÇİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN
Advertisements

STRATEJİK PLAN ve PERFORMANS PROGRAMI MEVZUATI
İNTERNET TOPLU KULLANIM SAĞLAYICILARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Ulusal Afet Müdahale Yapılanması ve SAR Operasyon Yönetimi
Belediye Sınırlarının tanımlanması
İDARİ VESAYET.
Denetim Komisyonu Erkan Karaarslan.
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü
İL TÜTÜN KONTROL KURULLARI VE SORUMLULUKLARI
BELEDİYELERDE MECLİS VE ENCÜMEN İŞ VE İŞLEMLERİ
MMO ÖRGÜT KURULUŞ GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ ŞUBE ÖRGÜTÜ Şube Genel Kurulu, Şube Yönetim Kurulu, Şube Danışma Kurulu, İl/ilçe Temsilcilikleri, Mesleki.
KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ
YERİNDEN YÖNETİM BAZI KAMU HİZMETLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK ÜZERE, DEVLET TÜZEL KİŞİLİĞİ DIŞINDA OLUŞTURULMUŞ KAMU TÜZEL KİŞİLİKLERİDİR.YER BAKIMINDAN YERİNDEN.
DEVLETİN GENEL TANIMI Devlet bir ulusun sahip olduğu ve coğrafi sınırları belirli ülke toprakları üzerinde, yasama, yürütme ve yargı işlevlerini yerine.
İhaleye Fesat Karıştırma Kamu kurum veya kuruluşları adına; -Mal veya Hizmet İhalesi Yapan -Satım İhalesi Yapan -Kiralama İhalesi yapan -Yapım İşi İhalesi.
Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: /28750
5393 Sayılı Belediye Kanunu
Valilikler koordinasyonunda illerde yapılan çalışmaların Türkiye’nin Yeni AB Stratejisi ve AB İletişim Stratejisi’ne katkı sağlaması İçişleri Bakanlığı.
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KAMUDA İÇ DENETİM (5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu)
SİGORTALI TESCİL VE HİZMET DAİRE BAŞKANLIĞI
CUMHURİYET DÖNEMİNDE HUKUK
ANONİM ŞİRKETLER (PAY)
MUT MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ OY İSTATİSTİKLERİ
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
Kamu Görevlileri Etik Kurulu
6360 Sayılı Kanun On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına.
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İŞLEMLER ŞUBESİ MÜDÜRÜ
Kütahya Aile ve Sosyal Politikalar
ÇAY İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI. Yüksek Seçim Kurulu yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay Genel Kurullarınca.
AÇIK SÜRELER
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Kamuda Hizmete Alma ve Atama. Hizmete alma ve atama Hizmete alma işlemi –insan gücü planlaması –İlan –Sınav –Değerlendirme ve atama gibi birçok işlemi.
İHALE KOMİSYONLARININ KURULMASI, GÖREV VE SORUMLULUKLARI
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
Memuriyetin Sona Ermesi
Müracaat ve Şikayetler
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
NORM KADRO UYGULAMALARI
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİSİPLİN KURULLARI VE DİSİPLİN AMİRLERİ
MEMURLARIN YARGILANMASI
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA
SOSYAL BİLGİLER.
İNSANLAR VE YÖNETİM.
YEREL YÖNETİM BELEDİYE VE GÖREVLERİ.
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
3. Ders Sendika, Kuruluş, Organlar Yönetici Güvencesi
Yerel Yönetimler ANAYASA’DA YEREL YÖNETİMLER
Toplu İş Hukuku 3. Ders. SENDİKA VE KONFEDERASYONLARA ÜYELİK.
COĞRAFİ YERİNDEN YÖNETİM KURULUŞLARI (MAHALLİ İDARELER)
İdari Yargı Örgütü 3. Hafta.
4. Ders Sendika Organları Yönetici Güvencesi Toplu İş Hukuku.
Kamu Yönetiminin Yapısı. Türkiye’de Kamu Yönetiminin Yapısı Merkezi Yönetim Türkiye’nin yönetim yapısı, örgütlenme ilkelerine göre «merkezi» ve «yerinden.
ZEYNEP TANRIKULU 5-A İL YÖNETİMİ YAŞADIĞIMIZ YERİN YÖNETİMİ: Ülkemiz, devletin kamu hizmetlerini her yere daha rahat götürebilmesi, toplumun ihtiyaçlarını.
Kamuda Hizmete Alma ve Atama
YENİ ANAYASA OCAK 2017 OCAK 2017 TARİHLİ ANAYASA MADDELERİNDEN KISALTILARAK ALINTI YAPILAN , GENEL BİLGİLENDİRME AMAÇLI, ÖZET BİR ÇALIŞMADIR.
“KAMU PERSONELİ” Kimdir?
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
SAYILI KANUNUN 40/B MADDESİ KAPSAMINDA GÖREVLENDİRME
Memuriyetin Sona Ermesi
Merkezi Yönetim ile Yerel Yönetim İlişkileri
DERNEĞİN KENDİLİĞİNDEN SONA ERMESİ (İNFİSAH)
1. En Dar Anlamda 2. Dar Anlamda 3. En Geniş Anlamda 4. Geniş Anlamda
Dernek, kazanç paylaşma dışında belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için bir araya gelen kişi topluluğudur. Derneğin unsurları şunlardır: Kişi.
BELEDİYE BAŞKANININ SEÇİMİ
Hanife ÇAKIR Uzman Öğretmen
KURULMASI YASAK OLAN DERNEKLER VE YASAK FAALİYETLER
4483 MEMURLAR VE DİĞER KAMU GÖREVLİLERİNİN YARGILANMASI HAKKINDA KANUN.
I. Anayasa Mahkemesi’nin Yapısı
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Birimi
Sunum transkripti:

BELEDİYE BAŞKANININ SEÇİMİ DURUM SENARYOLARI: İLGİLİ maddeler itibariyle

Belediye Başkanlığının Sona Ermesi Madde 44- Belediye başkanlığı, ölüm ve istifa hâllerinde kendiliğinden sona erer. SENARYO 2 a) Mazeretsiz ve kesintisiz olarak yirmi günden fazla görevini terk etmesi ve bu durumun mahallin mülkî idare amiri tarafından belirlenmesi, b) Seçilme yeterliğini kaybetmesi, c) Görevini sürdürmesine engel bir hastalık veya engellilik durumunun yetkili sağlık kuruluşu raporuyla belgelenmesi, d) Meclisin feshine neden olan eylem ve işlemlere katılması, Hâllerinden birinin meydana gelmesi durumunda İçişleri Bakanlığının başvurusu üzerine Danıştay kararıyla başkanlık sıfatı sona erer.

Belediye Başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması durumunda, md.45 vali tarafından belediye meclisinin on gün içinde toplanması sağlanır. Meclis, birinci başkan vekilinin, onun bulunmaması durumunda ikinci başkan vekilinin, onun da bulunmaması durumunda en yaşlı üyenin başkanlığında toplanarak; a) Belediye başkanlığının boşalması veya seçim dönemini aşacak biçimde kamu hizmetinden yasaklanma cezasının verilmiş olması durumunda bir başkan, b) Başkanın görevden uzaklaştırılması, tutuklanması veya seçim dönemini aşmayacak biçimde kamu hizmetinden yasaklama cezası alması durumunda bir başkan vekili seçer

Belediye başkanı görevlendirilmesi_kriz hali iziz Madde 46- Belediye başkanlığının herhangi bir nedenle boşalması ve yeni belediye başkanı veya başkan vekili seçiminin yapılamaması durumunda, seçim yapılıncaya kadar belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı, diğer belediyelerde vali tarafından görevlendirme yapılır. Görevlendirilecek kişinin belediye başkanı seçilme yeterliğine sahip olması şarttır.

Senaryo Terör Suçları (Ek fıkra: 15/8/2016-KHK-674/38 md.) Belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması ya da kamu hizmetinden yasaklanması veya başkanlık sıfatı veya meclis üyeliğinin sona ermesi hallerinde 46 ncı maddedeki makamlarca belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesi görevlendirilir. Görevlendirilecek kişinin seçilme yeterliğine sahip olması şarttır. Görevden uzaklaştırılan veya tutuklanan belediye meclisi üyesinin istifa etmesi halinde de bu fıkra hükümleri uygulanır.