EMRE ŞİMŞEK 1131602019 E-Anket.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
STRES SINAV KAYGISI KARACASU LİSESİ Rehberlik Servisi.
Advertisements

BLG 368 Yöneylem Araştırması Serkan Türkeli. İlk hikayemiz Biri Thales’e sorar: “Sana göre dünyada biricik devamlı olan şey nedir?” –“Ümit” der; “zira.
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
Politika Oluşturma, Planlama, Bütçe Hazırlama
Öznur DUMAN ELGÜL ZEKA. ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ DEĞİŞİMLER Duygu değişimlerinin hızı ve üst düzeyde yaşandığını önceden bilmek bu duygular yaşandığında.
UZAKTAN EĞİTİM Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 231.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
ÖRGÜTSEL ADALET Adaletsizlik Nedir? Örgütlerdeki Adaletsizlikler?
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
EQUIZSHOW.
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
İş Süreçlerinin Yeniden Yapılandırılması Bilgi Yönetimi Performans Ölçme ve Değerlendirme Güz.
HARİCİ VERİ DEPOLAMA SİSTEMLERİ. HARİCİ VERİ DEPOLAMA NEDİR?  Harici Veri Depolama: Verilerimizi saklamak ve gelecekte kullanmak amacıyla kullanılan.
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
GELİŞİMLE İLGİLİ ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
Tedarik Zincirinde Satın Alma ve Örgütsel İlişkiler
BDÖde Kullanılan Yaygın Formatlar
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ PROF.DR.ABDULLAH DEMİR.
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
İletişimin Zamanda yolculuğu
ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ VE ÖĞELERİ
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
DİJİTAL VATANDAŞLIK ve E – DEVLET
Ağ İşletim Sistemleri Öğr. Gör. Arif DAŞ.
STORAGE BÜŞRA KARADENİZ
İK MAKALESİ.
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
Yrd.doç.Dr. H. Deniz GüllerOĞlu
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
BENZETİM Prof.Dr.Berna Dengiz 13. Ders Çıktı Analizi
Üst Düzey Zihinsel Özelliklerin Ölçülmesi
ÖĞRETİM ARAÇ-GEREÇLERİNİN SEÇİMİ ve HAZIRLANMASI
CİHANGİR MAHALLESİ YAPISAL RİSK ANALİZİ
Akreditasyon ve Yeterlilikler Çerçevesinde
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE DİL VE ANLATIM
Test Geliştirme Süreci
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 2
KARMA YÖNTEM.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Dünya Üzerine Yayılmış Çok-Kullanıcılı Çevrim-İçi Eğitsel
Evren-Örneklem, Örnekleme Yöntemleri 1
MUHTEVA…Ne öğretelim?.
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
İKNA EDİCİ İLETİŞİM.
Nitel Araştırmalar.
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu BAŞARI TESTLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
2. HAFTA BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAKLAŞIMLARI
Muhasebe ve raporlama sistemi
Sunum transkripti:

EMRE ŞİMŞEK 1131602019 E-Anket

Anket Nedir ? Anket, sistematik bir veri toplama yöntemidir. Veriler, önceden belirlenmiş insanlara bir dizi soru sorarak elde edilir. Anket yöntemi ile çok farklı türde veri toplamak mümkündür. İnsan davranışları, iş performansları, bilgi düzeyleri, tercihleri, tutumları, inançları, duyguları vb. bunlardan birkaçıdır.

Anket Çeşitleri Online Anketler Telefon Anketleri : Sorular anketör ya da araştırmacı tarafından telefonla sorulur ve alınan yanıtlar yine anketörün elindeki anket formuna kaydedilir. Yüz Yüze Anketler : Anket formunda bulunan sorular, bu konuda eğitilmiş bir kişi (anketör) tarafından sorulur ve alınan yanıtlar forma kaydedilir. Göndermeli Anketler : Kişiler kendilerine bir biçimde ulaştırılan anket formunu, kendileri doldurarak ilgili yere ulaştırırlar. Grup Görüşmeli Anketler : Araştırmacı ya da anketörün de bulunduğu bir ortamda, anket formları kişilere dağıtılır ve nasıl uygulanacağı açıklanır. Kişiler anket formlarını kendileri uygularlar ve forma kaydederler.

E-Anket Nedir ? Anketin sunucu ağı içerisinde olduğu ve internet üzerinden diğer organizasyona bağlandığı elektronik bir web tabanlı anket cihazıdır. E-Anket , kullanıcıların internet üzerinden anket yayınlamasını sağlayan güvenli ve güvenilir bir e-hizmet platformudur. Anket sonuçlarını göndermek ve gönderim durumunu kontrol etmek için güvenli bir yol sağlar. E-Anket, açık uçlu sorular, matris tarzı sorular, metin, grafikler ve çoktan seçmeli sorular içerebilen web tabanlı anketler oluşturmanızı sağlar. Belirli bir zaman dilimi boyunca alıcıları bir ankete cevap vermeye davet edebilir. Sistem, yanıtları sizin yerinize otomatik olarak toplar.

E-Anket Hazırlama Anket Başlığı: Tanıtım Açıklaması: Anketin içeriğini yansıtmalıdır. Anlaşılması kolay olmalıdır. Kısa olmalıdır. Tanıtım Açıklaması: Anketin amacı hakkında kısa bir özet sağlamalıdır. Anketi yapacak kişinin gizliliği hakkında bilgi içermelidir. Anketi tamamlamak için katılımcıyı motive etmelidir. Tamamlanması gereken süreyi tahmini vermelidir. Açık ve net olmalıdır.

E-Anket Avantajları Geniş bir grup insana ilişkin bilgi toplamak için etkili bir yoldur. Tutum, bilgi, tercih vb. Ölçebilen esnek ortam sağlar. Standartlaştırılmış, bu yüzden hataya daha az duyarlıdır. Uygulaması kolaydır. Tam olarak çalışmak istediğiniz alana göre uyarlanabilir.

E-Anket Avantajları Web anketleri daha hızlı, daha basit ve daha ucuzdur. Diğer anket yöntemlerine yanıt oranı karşılaştırmaları genellikle çevrimiçi anketler için uygun olmadığından, daha yüksek bir yanıt oranı elde etme çabaları önemli ölçüde maliyeti artırabilir. Katılımcı ile anket arasındaki etkileşim, e-postayla veya kağıt araştırmalarıyla karşılaştırıldığında daha dinamiktir. Çevrimiçi anketler dışarıdan daha az müdahale ile yapılan anketlerdir. Hızlı Ucuz İnsan Kaynakları Kaliteli Güvenli

E-Anket Zaman Beklenti Maliyet Güven

E-Anket Eksileri Belli nüfusların internet erişimine ve çevrimiçi anketlere cevap verme olasılığı daha düşüktür. Canlı destek birimlerinin olmaması daha az güvenilir verilere yol açabilir. Anketin doğru kişi tarafından tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmek çok zordur.

Kaynakça Survey Monkey : http://www.surveymonkey.com Zoomerang : http://www.zoomerang.com Louis M. Rea & Richard A. Parker (2005) Designing and Conducting Survey Research: A Comprehensive Guide Don A. Dillman, Jolene D. Smyth, & Leah Melani Christian (2008) Internet, Mail, and Mixed-Mode Surveys: The Taylored Design Method UVa Graduate Students - Curry School of Education UVa Policy on Mass Electronic Mailings : https://policy.itc.virginia.edu/policy/policydisplay?id=IRM-006 UVa Institutional Review Boards (IRB) : http://www.virginia.edu/vpr/irb/