ARAÇ SÜRME YASAĞI ARAÇ KULLANMA SÜRESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜVENLİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ
Advertisements

Gece Yürüyüşlerinde Önlem Alıyorum
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
TRAFİK HAFTASI.
Kontrollü Demiryolu Geçidi Onarım Yaklaşım Levhaları Anayol Sonu
ERİKLİ SU SÜRÜCÜ SEMİNERİ
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
BİSİKLET KULLANMA KURALLARI
KONU: TRAFİK KURALLARI VE İŞARETLERİ
A-TAŞITLAR Taşıtlar, insan, hayvan ve yük taşımada kullanılan araçlardır. Bisiklet, otobüs, tren, uçak bunlardan birkaçıdır. Taşıtlarla bir yerden bir.
ÖZEL ELAZIĞ BOĞAZİÇİ MTSK TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ
KAVŞAK SORULARI 1-Resimdeki taşıtın bulunduğu kara yoluna ne ad verilir? A)Banket B) Ana yol C)Tali yol ( c ) D)Bölünmüş yol.
TAKİP MESAFESİ HIZIN YARISI KADAR METREDİR
YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI
TRAFİK İŞARETLERİ Trafik Görevlisinin İşaretleri
TRAFİKTE SORUMLULUK.
Açılan Köprü Karayolu üzerindeki trafik, zaman zaman durdurulduğunu, açılabilen köprü bulunduğunu gösterir. Yavaşlanıp durulur.
ÇOCUKLARIN UYMASI GEREKEN TRAFİK KURALLARI
TRAFİK İŞARET LEVHALARI
TRAFİK KURALLARI KARAYOLLARINDA TRAFİĞİN AKIŞI VE KARAYOLUNUN KULLANILMASI KURALLARI DÖNÜŞLER DOĞRULTU DEĞİŞTİRME ARAÇLARIN MANEVRALARINA DAİR KURALLAR.
ARAÇLARIN BOYUTLARI ÖLÇÜ VE AĞIRLIKLARI İLE YÜKLENME ESASLARI
KARAYOLUNUN KULLANILMASI
B-GEÇİŞ HAKKI VE GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ 1
TRAFİK İŞARETLERİ VE LEVHALARI-1
10 ÖNEMLİ TRAFİK İŞARETİ VE ANLAMLARI
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
KALDIRIMI OLMAYAN YOLLARIN SOL KENARINDAN YÜRÜYÜNÜZ.
YENİ MTSK YÖNETMELİĞİ VE SINAV YÖNERGESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
  TAKİP MESAFESİ VE ÖNEMİ. TAKİP MESAFESİ
3- Ana-tali yol kavşağı TRAFİK KURALLARI.
Konu : Karayolu Yapısı ve Trafik İşaretleri
TRAFİK VE ÇEVRE BİLGİSİ
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.

Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında.
KARAYOLLARINDA TRAFİĞİN AKIŞI ve KARAYOLUNUN KULLANILMASI
Konu : Araçların Işıkları – Bozuk Araçların Çekilmesi
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
Konu : Hız Kuralları – Takip Mesafesi Kuralları
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
1-) Otoyollara girerken hangi şeridi kullanmak zorunludur
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
Konu : Araçların Manevraları (Dönüşler)
Konu : Geçiş Hakkı – Geçiş Kolaylığı – Geçiş Üstünlüğü
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
BÖLÜM 2 ARAÇ SINIFLANDIRMA
Konu : Öndeki Aracı Geçme – Geçilen Araç Sürücüsünün Uyacağı Kurallar
Aksaray SRC Sanayi Mah. Şoförler odası Tel:
TRAFİK SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ Zeynel BAYŞEKER Trafik Eğitimcisi BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
AZAMİ UZUNLUKLAR -Otobüs dışındaki motorlu araçlarda: 12.00m -Römorklarda : m. -İki dingilli otobüslerde : m.
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
Güvenli Sürüş Teknikleri
TRAFİK VE ÇEVRE.
  ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini.
TRAFİK KAZALARI VE TRAFİK CEZALARI.
DURMA DURAKLAM VE PARK ETME KURALLARI DURMA: Görevli kişilerce verilen dur emrinde, sesli, işaretli dur emrinde, kırmızı ışıkta,işaret.
GEREKSİZ YERE YAVAŞ SÜRME VE YAVAŞLAMA YASAĞI
Taşıt Yolundan Karşıdan Karşıya Nerelerden ve Nasıl Geçmeliyiz ?
BAŞAKŞEHİR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ
KARA YOLLARINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR KARA YOLUNDA ŞERİT TAKİP KURALLARI Gidişe ayrılan yol bölümünün en sol şeridini sürekli işgal etmemek Geçme,dönme,durakla.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
Sunum transkripti:

ARAÇ SÜRME YASAĞI ARAÇ KULLANMA SÜRESİ Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücüler; 24 saatlik zaman diliminde devamlı olarak 4,5 , en az 45 dk. mola vermeleri şartıyla toplam olarak 9 saatten fazla araç kullanmaları yasaktır. Otobüs, kamyon ve çekici araçlarında; Sürücülerin araç kullanma sürelerinin belirlenmesi için takograf cihazı bulundurmak zorunludur. Not: En fazla 6 günlük araç kullanımından sonra 1 günlük hafta tatili yapmak zorunludur.

HIZ KURALLARI Zorunlu haller dışında şehirlerarası karayolunu kullanan motorlu araçlarda, araç cinsi gözetmeksizin asgari hız sınırı 15 km./saattir. Tehlikeli madde taşımaya mahsus olup, boş olarak trafiğe çıkan araçlar yukarıda belirtilen kendi sınıfına giren araçlara ait hız ile sürülebilirler. Römorklu veya yarı römorklu araçlarda (Römork takmış LTT. Hariç) en çok hız sınırı aynı cins römorksuz araçlara ait en çok hız sınırından saatte 10 Km. daha düşüktür. Servis freni bozuk araçları çeken araçlar saatte 15 Km.nin üstünde bir hızla sürülemez. Arızalı aracı çeken araç sürücüleri, araçlarını saatte 20 km nin üstündeki bir hızla süremezler.

Araçlar hız sınırlarını %10 oranında aştığı kontroller sırasında tesbit edilen sürücülere cezai işlem uygulanmaz. Hız sınırlarını %10’ dan %30’ a kadar aşan sürücülere idari para cezası ve puan cezası; %’30’dan fazla aşan sürücülere katlamalı idari para cezası ve puan cezası uygulanır. Hız sınırlarını 1 yıl içinde % 30’dan fazla 5 kez ihlal eden sürücülerin, sürücü belgeleri 1 yıl süre ile el konulur.

Hız sınırlarının aşılıp aşılmadığını tespit etmekte kullanılan cihazların yerini tespit eden her türlü cihazın imali,ithali ve araçlarda bulundurulması yasaktır. Bu cihazları imal ve ithal edenler 6 aydan 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Araçlarında bulunduranlara ise 4 aydan 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

HIZIN AZALTILMASI GEREKEN YERLER Kavşaklara yaklaşırken Dönemeçlere girerken Tepe üslerine yaklaşırken Dönemeçli yollarda ilerlerken Yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken Tünellere yaklaşırken Dar köprü ve menfezlere girerken Demiryolu (hemzemin) geçitlerine yaklaşırken Yapım, bakım ve onarım çalışmaları yapılan yol kesimlerine yaklaşırken

TAŞITIN FRENLE DURDURULMASI İNTİKAL SÜRESİ (reaksiyon süresi)075sn İNTİKAL MESAFESİ FREN MESAFESİ DURUŞ MESAFESİ

TAKİP MESAFESİ                                                                                                                                         

TAKİP MESAFESİ

ÖNDEKİ ARACI GECMEK İSTEYEN SÜRÜCÜ Arkadan gelen aracın bizi geçmeye başlamamış olmasına, Geçilecek aracın başka bir aracı geçmeye başlamamış olmasına, Araçların hız farkları ve uzunlukları itibarıyla geçiş için yeterli mesafenin bulunup bulunmadığına, Kullanılacak şeridin boş ve görüşün yeterli olmasına dikkat etmelidir.

GEÇİLECEK ARACIN SÜRÜCÜSÜNÜN UYACAĞI HUSUSLAR Hızını arttırmamak, Yol vermek, Dönüşe geçmemek, Dönüş ışıklarıyla geç işaretleri vermemek, Bir başka aracı geçmeye ve sola dönmeye teşebbüs etmemek, Geçilen araç sürücüsü, ancak trafik zaruriyetlerinin gerekli olduğu takdirde bir kazanın olmaması için hızını arttırabilir veya emniyetli bir şekilde yolun müsait kısmında durup geçişin sağlıklı olmasını sağlamalıdır

ÖNDEKİ ARACI GEÇMENİN YASAK OLDUĞU YERLER