Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TRAFİK İŞARETLERİ VE LEVHALARI-1

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TRAFİK İŞARETLERİ VE LEVHALARI-1"— Sunum transkripti:

1 TRAFİK İŞARETLERİ VE LEVHALARI-1

2 TRAFİK İŞARETLERİ VE LEVHALARI-1
Bazı trafik işaret ve levhalarını tanıyalım: Bisiklet geçebilir Yol çalışması Işıklı işaret cihazı Hava alanı

3 TRAFİK İŞARETLERİ VE LEVHALARI-1
İki Yönlü Trafik Genel olarak bölünmüş bir yoldan, iki yönlü ve iki şeritli yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Normalde tek yönlü bir yolun geçici olarak iki yönlü trafiğe açılmış olduğunu da gösterir. Diğer işaretlerle konulmuş olan yasaklama ve kısıtlamalara uyulur. Kontrollü Demiryolu Geçidi İleride, bariyer veya benzeri bir teçhizatla kontrollü demiryolu geçidi bulunduğunu bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan yasaklama ve kısıtlamalara uyulur. Demiryoluna gelince ışıklı ve sesli talimatın vereceği DUR emrinde durulur.

4 TRAFİK İŞARETLERİ VE LEVHALARI-1
Sola keskin viraj Kaygan yol Gevşek zemin Eğimli yol Kasisli yol Soldan daralan yol

5 TRAFİK İŞARETLERİ VE LEVHALARI-1
Sesli İkaz Cihazlarının Kullanımı Yasaktır Araçlardaki sesli ikaz cihazlarının, tehlike anlarında ikaz görevi dışında kullanılmasının yasaklanmış olduğunu bildirir. Taşıt Trafiğine Kapalı Yol Yolun her iki yönde taşıt trafiğine kapatılmış olduğunu bildirir. Bu yola her iki taraftan da araçların girmemesi gerekir.

6 TRAFİK İŞARETLERİ VE LEVHALARI-1
Kontrolsüz Kavşak İleride, polis veya ışıklı trafik işaret cihazıyla kontrollü olmayan kavşağın bulunduğunu bildirir. Kavşağa yaklaşırken hız azaltılır, ilk geçiş hakkına uyulur. Engel İşareti Yapım, bakım ve onarım yapılan yol kesimlerinde, trafiğe kapalı şerit veya şeritleri bildirir. Bu kesimlerden geçerken diğer işaretlerle bildirilen ve konulan yasaklama ve kısıtlamalara uyulur.

7 Bir sonraki derste görüşmek üzere…
İyi Dersler…


"TRAFİK İŞARETLERİ VE LEVHALARI-1" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları