GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAMSUN 2007.
Advertisements

İlkim Yiğit Gen.Mdr.Yrd..
Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
3R.
A1 YEŞİL SINIF ‘Vücudumuz ve Mikroplar’ Projesi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
1 MURATLI İLÇE GENELİNDEKİ EĞİTİM ALMIŞ / ALMAMIŞ ENGELLİ BİREYLERİ TESPİT ETME VE TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ 1.
EKO- OKULLAR.
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
PROJENİN AMACI. BU GÖRÜNTÜLERLE SOMUTLAŞTIĞI GİBİ BÖLGEMİZDE BULUNAN SEVDİLLİ VE DİĞER BAZI KÖYLERİMİZDEKİ ÇAĞDIŞI ÇEVRE ORTAMINI İYİLEŞTİREREK, KÖYLERİMİZİN.
T.C. ÇAMLIHEMŞİN KAYMAKAMLIĞI İLÇE ÖZEL İDARE MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YILI ÇALIŞMALARI Mustafa UZUN İlçe Özel İdare Müdürü V.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ.
AMBALAJ ATIKLARI YÖNETİMİ EĞİTİMİ.
KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI SİVİL SAVUNMA UZMANLIĞI 2010 YILI FAALİYETLERİ Kartal Belediyesi
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
PLAJLARDA ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME PROJESİ
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi. AMAÇ 1.Kadınların mesleki açık öğretim ortaokul ve liselerine kayıt yapmalarını sağlamak. 2.Kadınları kayıt.
İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitim Projesi.
BEN KİMİM? NASIL DAVRANIRIM?
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİMİ -ÇEVRE ve GERİ KAZANIM
YÜRÜYÜŞ TARİHİ VE TOPLANMA YERİ 8 Eylül Cumartesi, saat 10:00. Akyaka girişi, orman içine giden yol ağzı. AKYAKA YEREL YÖNETİM PLATFORMU AKYAKA ÇÖPYAKA.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
GÜLKENT İLKÖĞRETİM OKULU
ÇEVRE TAVSİYELERİ CAÇEKOTAD.
DEĞERLER ŞEHRİ KASTAMONU
“LÖSEV ile Yılbaşı” Toplum Hizmeti çalışmamız
BEŞİKTAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ
Projeden sorumlu olan ELİF AKANSEL hocamız ile projeden sorumlu olan 10-G sınıfı ile yapılacaklar kararlaştırıldı.
EKO-OKUL PROJESİ Eko-Okullar Programı okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için.
ÇİĞLİ BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI VE GERİ KAZANIM
12/03/ / 09 / 2009 HEDEF: HEDEF: Atık Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar (AEEE) konusunda AB ile uyum standartlarını sağlamak AMAÇ: AMAÇ: Bu.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
Hayat Bilgisi 2 Çevremizi Koruyalım.
TÜKETİCİ AKADEMİSİ TOPLANTISI 1. Ulusötesi Proje Toplantısı Macaristan 17 Şubat 2016 Kurumsal İletişim Uzmanı Güldem Ulutürk.
İNSANLAR VE YÖNETİM.
İSTANBUL VALİLİĞİ «İSTANBUL’UN ÇOCUK YAZARLARI» PROJESİ
60. YIL ANADOLU İLKOKULU SU KAŞİFLERİ MAVİNİN KORUYUCULARI.
22 Mart Dünya Su Günü Hazırlıkla rı Başlasın.. 22 Mart için çevçev e yapara k işe başladı k.
DOĞU ANADOLU TARIMSAL ÜRETİCİLER VE BESİCİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ.
3R.
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ SUYA SUSAMIŞ TARIM ETKİNLİĞİ
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
su kaşifi çalışma ekibimiz
AÇIKLAMALAR Su Festivali Raporlama Şablonu’na hoşgeldiniz. Ülkenizde Su Kaşifi finalisti olabilmeniz için öncelikle bu dokümanı doldurarak başvurunuzu.
2016 – 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ DERECE EKİBİ SU FESTİVALİ
2016 – 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ
Do ğ a insanların ve di ğ er canlıların ya ş amını sürdürdü ğ ü do ğ al ortamdır denilebilir. Do ğ a bize her ş eyi verir ama bizler bu verdiklerinin.
GENEL BİLGİ YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI.
2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
YUMURTALIK BELEDİYESİ
GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ SUSAMIŞ KAĞIT ETKİNLİĞİ
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
AÇIKLAMALAR Su Festivali Raporlama Şablonu’na hoşgeldiniz. Ülkenizde Su Kaşifi finalisti olabilmeniz için öncelikle bu dokümanı doldurarak başvurunuzu.
Uzay ve Uzay Çalışmaları.
2018 YILI YAPILAN ÇEVRE ETKİNLİĞİ
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
SU K İ RL İ L İĞİ Su kirliliği, istenmeyen zararlı maddelerin, suyun niteliğine ölçüle bilecek oranda bozmalarını sağlayacak miktar ve çoğunlukta suya.
2019 YILI EYLEM PLANI SIRA NO EYLEM ADI HEDEF GURUP VE YERİ
Sunum transkripti:

GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ 2016 – 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜNGÖRMEZ İLKOKULU SU KAŞİFİ PROJESİ TEMİZ KAYNAK SULARIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ ETKİNLİĞİ Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı'nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu Su Kaşifi programına 8 Aralık 2016 tarihinde Değerli Su başlığı altındaki “Sulu Çalıştaylar” etkinliği ile aktif olarak katıldık. Sulu Çalıştaylar etkinliğimizde ilçemizde bulunan farklı okuldaki arkadaşlarımıza su tasarrufu temalı sunumlar yaptık. Sahne aldığımızda ilk kullandığımız sloganlardan biri “Su Bir Değerdir Bizim İçin, Tasarruf Edelim Gelecek İçin..” idi. Açılışta dikkatleri çekmek adına evvelinden araştırıp ulaştığımız ve bizleri çok etkileyen Voyager 1 uzay aracı tarafından 14 Şubat 1990’da dünyamıza en uzak noktadan çekilen Dünyamızın fotoğrafı üzerine Carl Sagan’ın “Soluk Mavi Nokta” isimli makalesinden bahsederek başlamıştık. Ve bu makaleden edindiğimiz bir sonuç daha vardı ki ; Gidecek Başka Bir Dünyamız Yok.! Bizler O Soluk Mavi Noktaya Sahip Çıkmak Zorundayız.

Su Kaşifi Programı etkinliklerimiz boyunca birçok bilgi ve deneyim kazandık. Bu bilgileri de temel alarak bizler Soluk Mavi Noktamıza ne kadar sahip çıkabiliyoruz, sorguladık. Tabi bizler çok çok büyük işler yapabilecek kadar büyümedik .. Ama başından bu yana inandığımız odur ki küçük yüreğimiz ve minik parmaklarımızla her ne yapabilecek isek , sonuna kadar soluk mavi noktamıza sahip çıkacağız. Şimdi ki etkinliğimizde tüm proje boyunca edindiğimiz her şeyi değerlendirerek en başta dediğimizden ufak bir farkla; “Su Bir Değerdir Bizim İçin, Değerlerimize Sahip Çıkalım.!” bilinci ile çevremizdeki en yakın temiz su kaynaklarımızı ziyaret ettik. Okulumuza da bu çeşmelerden öğretmenlerimiz içme suyu taşıyor. Ziyaretimiz sonucunda maalesef ki çeşmelerimizin yakın çevresinin, bizleri çok üzen tablosu ile karşılaştık. Sulu Çalıştaylarda okuduğumuz bir dörtlük geldi aklımıza; ŞU DÜNYANIN ORTASINA ACİLEN, TÜM CANLI VARLIKLARA HİTABEN, DİKMELİ BİR TABELA, VE YAZMALI KOCAMAN HARFLERLE, DİKKAT İNSAN VAR.! (TAHSİN ŞENTÜRK)

Az evvel de belirttiğimiz gibi çok büyük işler yapacak kadar büyümedik, ama kendi temiz su kaynaklarımıza sahip çıkacak kadar büyük yüreklere sahip olduğumuzu göstermeliydik. Yaptığımız araştırma ve görüşmeler neticesinde özellikle Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sayın Sema KURT’ un kaleme aldığı Tekirdağ İlinde İçme Suyu Kaynaklarının Sürdürülebilir Yönetimi Çalışmasının ışığında, Su Kaynaklarının Yönetiminde Sorumlu Olan kurumlar arasında yer alan “Belediyeler” maddesini baz alarak, Saray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile görüşüp ,karşılaştığımız nahoş tablodan bahsedip birlikte hareket etme kararı aldık. Araştırmalarımızdan elde ettiğimiz bilgilere göre; Cam Şişe – 4000 yıl Plastik Şişe – 400 yıl Plastik – 1000 yıl Çeşitli Metal Atıklar – 10 yıl doğada yok olmuyor ve toprağımıza, suyumuza ve havamıza zarar veriyordu, Güngörmez ilkokulu Su Kaşifleri olarak buna göz yumamazdık.

Su Bir Değerdir Bizim İçin, Değerlerimize Sahip Çıkalım. Saray Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile ortak tespit ettiğimiz tarihte temizlik işleri çalışanlarıyla birlikte mahallemiz “Kartal Çeşme” ve “Yumurta Dere” Çeşmelerinin temizliklerini keyifle gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmanın kalıcılığını arttırıp, tekrar bu değerli kaynaklarımızın kirletilmesini engellemek adına sosyal medya hesaplarımızdan çalışmamızı mahalle halkımıza duyurduk. Su Bir Değerdir Bizim İçin, Değerlerimize Sahip Çıkalım. Bizler O Soluk Mavi Noktada Doğduk ve Gidecek Başka Bir Dünyamız Yok.!