Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI AKKA HOTELS ALİNDA

2 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Etkinliğinin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili kısa öz değerlendirme 1 Otelimizin fotosentez yapan daimi misafirleri (Bitkileri) ile tanışma Dünya Biyoçeşitlilik Günü’nde otel sınırları içerisinde bulunan bitki çeşitliliği sosyal medya aracılığı ile tanıtıldı. 2 Minik Bahçıvanlar Doğayı Koruyor Çocuk misafirlerimiz minik birer bahçıvan olarak ebeveynleri ile otel içerisinde belirlenmiş bir alana çiçekler ekerek toprak ile uğraşmanın ve doğaya katkıda bulunmanın hem öğretici hem de eğlendirici anlarını yaşadılar. 3 ‘‘’Çevre Kirliliği’ne Dikkat’’ Konulu Etkinlik Sahil bölgesinde çöp ve sigara izmaritlerinin toplanması amacıyla departman ayırt etmeksizin personellerin etkinliğe katılımları sağlanmıştır . Misafirlerimize; Mavi Bayrak’lı otellerin çevreye olan saygısının ifade edilmesi amaçlanmıştır. Misafirlerimizin gönüllü katılımları olmuştur. 4 Doğanın koruyucusu minik yerliler Atıkları Ayrıştırıyor. Mini Club Departmanımız misafir çocuklarına Kızılderili konseptinde çevre eğitimi vermiştir. Bu etkinlikte minik yerliler atık ayrıştırması yaparak doğaya saygı duyma, doğayı koruma konularında bilgi sahibi olmuştur. 5 “Çevre Bilinci” Konulu Personel Eğitim Etkinliği Bugün geliştirilecek «Çevre Bilinci» nin gelecek nesiller için önemini konu alan eğitim verimli geçti. Katılım yüksekti.

3 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİNİN AÇIKLAMASI VE
-BELGELER-

4 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 1 Otelimizin fotosentez yapan daimi misafirleri (Bitkileri) ile tanışma ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Çalışma, Çevre ve Peyzaj Birimlerimizce yapılmış olup, tüm misafirlerimize yöneliktir. BELGELER -Fotoğraf, video

5 OTELİMİZİN FOTOSENTEZ YAPAN DAİMİ MİSAFİRLERİ (BİTKİLERİ) İLE TANIŞMA
AKKA Hotels Alinda’nın sahip olduğu yeşil alan birçok farklı bitki türünü barındırmaktadır. Bu çeşitliliği misafirlerimizle daha anlaşılır bir şekilde paylaşmak için; Ağaç ve çalı gruplarının envanterini çıkardık Otelimizin vaziyet planında hangi bölgede hangi bitkinin olduğunu gösteren FLORA PLAN dizayn ettik ve bunu bahçe içerisinde sergilemeye başladık. Envanterde bulunan tüm bitkilerin 5 dilde isimlerinin yer aldığı tabelalar dizayn ettik ve bitki önlerine yerleştirdik. (Bu diller: LATİNCE, TÜRKÇE, İNGİLİZCE, ALMANCA, RUSÇA’dır) Sosyal Medyanın da gücünü kullanmak amacıyla Dünya Biyoçeşitlilik Günü’nde hazıladığımız FLORA PLAN ve Bikti İsim Tabelalarının yer aldığı bir videoyu AKKA Otellerinin resmi Instagram, Facebook, OK.RU, VK hesaplarında paylaştık.

6 BİTKİ İSİMLERİNİN YAZILI OLDUĞU TABELA ÖRNEKLERİ
AKKA Hotels Alinda sınırları içerisinde bulunan; 18 farklı cins çalı, 23 farklı cins ağaç, olmak üzere toplam 41 çeşit bitkinin envanteri çıkarılmıştır. 5 farklı dilde isimlerinin yazılı olduğu Kompozit malzemeden isimlikler hazırlanmış ve bitki önlerine yerleştirilmiştir. Diller: Latince, Türkçe, İngizlice, Almanca ve Rusça’dır.

7 AKKA HOTELS ALİNDA BİTKİ PLANI / FLORA PLAN
AKKA Hotels Alinda sınırları içerisinde bulunan; 18 farklı cins çalı 23 farklı cins ağaç olmak üzere toplam 41 çeşit bitkinin yeri/sayısı tespit edilmiş ve Vaziyet Planı’nda yerleri gösterilmiştir. Bu plana BİTKİ ÖRTÜSÜ PLANI/FLORA PLAN adı verilmiş ve otel bahçe içerisinde bir alanda sergilenmeye başlanılmıştır.

8 AKKA HOTELS ALİNDA BİTKİ ÖRTÜSÜ PLANI / FLORA PLAN

9 22.05.2017 TARİHLİ SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI İLE İLGİLİ GÖRSEL
VİDEO LİNKİ:

10 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 2 Minik Bahçıvanlar Doğayı Koruyor ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Otel Personeli BELGELER - Fotoğraf

11

12 Çocuk misafirlerimiz minik birer bahçıvan olarak ebeveynleri ile otel içerisinde belirlenmiş bir alana çiçekler ekerek toprak ile uğraşmanın ve doğaya katkıda bulunmanın hem öğretici hem de eğlendirici anlarını yaşadılar.

13 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 3 ‘’Çevre Kirliliği’ne Dikkat’’ Konulu Etkinlik ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Otel personeli ve Tesisteki gönüllü misafirlerimiz BELGELER - Fotoğraf

14

15 «ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT» KONULU ETKİNLİK
Sahil bölgesinde çöp ve sigara izmaritlerinin toplanması amacıyla departman ayırt etmeksizin personellerin etkinliğe katılımları sağlanmıştır . Misafirlerimize; Mavi Bayrak’lı otellerin çevreye olan saygısının ifade edilmesi amaçlanmıştır. Misafirlerimizin gönüllü katılımları olmuştur.

16 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 4 Doğanın koruyucusu minik yerliler Atıkları Ayrıştırıyor. ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Otel misafir çocukları BELGELER - Fotoğraf

17 Mini Club Departmanımız misafir çocuklarına Kızılderili konseptinde çevre eğitimi vermiştir. Bu etkinlikte minik yerliler atık ayrıştırması yaparak doğaya saygı duyma, doğayı koruma konularında bilgi sahibi olmuştur.

18

19 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 5 “Çevre Bilinci” Konulu Personel Eğitim Etkinliği ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Otel personeli BELGELER -Fotoğraf

20

21 2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri Aktivitenin amacı ve içeriği Planlanan tarih 1 Minik Bahçıvanlar Doğayı Koruyor Otel Misafirlerimiz ve çocukları Doğaya katkıda bulunmanın öğretici ve eğlendirici yönünü keşfetmek için çiçek ekim aktivitesi gerçekleştirilecektir. Mayıs 2018 2 “Çevre Bilinci” Konulu Personel Eğitim Etkinliği Tesis Personeli Çevre bilincinin yerleştiği toplumlarda yaşayış şekillerini tanıma. Alternatif gelecek senaryoları ile Çevresel Yıkım tehlikesine geniş pencereden bakış. Mayıs-Haziran 2018 3 Biyoçeşitlilik gezisi Çocuk misafirlerimiz Otel içerisinde tanımlamış 41 çeşit bitki ve kedi evi gezisi ile doğayı paylaştığımız bitki ve hayvanlara yakından göz atarak doğayı koruma ve ona saygı duyma konularında bilgi paylaşımı amaçlanmaktadır. Haziran 2018 4 ‘’Çevre Kirliliği’ne Dikkat’’ Konulu Etkinlik Tesis Personeli - Misafirler Çevre bilincinin artması Temmuz 2018 5 Mini Club Çevre Temaslı Resim Yarışması Çevre temalı resim yarışması yapılacak ve en beğenilen resimler otel sosyal medya ağlarında yayımlanacak. Ağustos-Eylül 2018 ETKİNLİKLERİN HİTAP ETTİĞİ BÖLGE: KİRİŞ - ANTALYA ( REGION OF ACTIVITES ) ETKİNLİKLERİ ORGANİZE EDEN BELEDİYE-DERNEK VEYA İŞLETME : AKKA HOTELS ALİNDA ( ACTIVITIES ORGANIZED BY )


"2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları