Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

su kaşifi çalışma ekibimiz

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "su kaşifi çalışma ekibimiz"— Sunum transkripti:

1 su kaşifi çalışma ekibimiz

2 Okulumuz lobisinde, bütün okul öğrencilerinin,öğretmenlerin,velilerin ve diğer misafirlerimizin görüş alanı içerisinde olan bir köşeye eco-school ve su kaşifi panosu hazırladık.Panomuz aylık temalara göre düzenleyerek,aktif olarak kullandık.

3 ÖĞRENCİLERİN SUYUN ÖNEMİ HAKKINDA HAZIRLADIĞI SLOGANLAR

4 ÖĞRENCİLERİMİZİN SIIFLARINA YAPTIKLARI ATIK KUTULARI İLE EKO OKUL VE SU KAŞİFİ KÖŞELERİ

5 Tuvaletlerde kullanılan suyun tasarrufu için uyarı yazıları Eko-tim öğrencisi Zeynep Naz tarafından hazırlandı ve diğer su kaşifi öğrencileri tarafından kız ve erkek öğrenci tuvaletlerine asıldı.

6 Ekoloji derslerinde aktif katılım gösteren çevreye karşı duyarlı,sorumluluğunu bilen 3 ve 4. Sınıflardan oluşan öğrenciler belirlenerek Su kaşifi ekibi kuruldu. Perşembe günleri öğlen yemeğinden sonra yapılan toplantılarda öğrencilerimiz aktif katılım sağladılar .Görev dağılımı ve planlanan faaliyetlerin gidişatı hakkında konuşuldu.Okulu bilgildirme,denetleme görevleri verildi.

7

8 HER BRANŞ DERSİNDE SUYUN VURGULANMASI
Suyun tarih boyunca yerleşim alanı seçerken önemi, ekoloji derslerinde haftada bir her sınıftan seçilen öğrencilere Aralık ayı boyunca görev olarak verildi. Öğrenciler bu konunun suyun öneminden, su tasarrufundan da bahsederek diğer sınıf arkadaşlarını bilgilendirdiler.

9 ÖĞRENCİLERİMİZİN BAHÇE TEMİZLİĞİ VE GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİ

10 Su kaşifinde görevli öğrencilerin bir kaçı ile Tesis Yöneticisi Cemil EVLİ ile okuldaki su depoları ve temizlikleri hakkında bilgi almak için toplantı düzenlendi.Cemil Bey öğrencilere okulda 2 adet su deposu olduğundan ve bakımlarının yaz tatilinde yapıldığından bahsetti.Ayrıca okul lavabolarındaki muslukları kısarak geçtiğimiz yıla oranla su faturasında %50 oranla tasarrufa geçildiği bilgisini paylaştı.Su faturası okulun genel müdürlük binası ile beraber geldiğinden kendisinde bulunmamaktadır.


"su kaşifi çalışma ekibimiz" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları