ÖRGÜTSEL İLETİŞİM ARAÇLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
 İnternet haftasının amacı,  İnternet haftasının etkinlikleri,  İnternet haftası ile ilgili şiir/yazı,  İnternet haftası ile ilgili karikatür ve.
Advertisements

Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
2 İGEME’de e-Dönüşüm  Merkezimiz hizmetlerinin ihracatçı firmalarımıza daha hızlı ulaştırılması ve ihracatçı firmalarımız ile.
Kodlamaya ilk Adım Organizasyonu Düzenlemek
Yeni native mecranız. 2 Neotempo bünyesinde kurulan Yaratıcı Ekip, sizlerden gelen brief’ler üzerinde çalışıp, en etkili Native Reklam fikirlerini onayınıza.
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
ÖRGÜTSEL ADALET Adaletsizlik Nedir? Örgütlerdeki Adaletsizlikler?
Weblog! Eğitimde Günlük Uygulaması. İçerik »Weblog »Kavramsal Tanımlama »Sınıflandırma »Eğitimde Weblog Uygulaması »Eğitim Sisteminde Yaygınlaşmamasının.
TLS/SSL BILGI İŞLEM ORGANIZASYONU BERKE ÖMEROĞLU
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
Hazırlayan : İhsan ÇETİN - Erzincan 2015 Kelime İşlemci Programı.
BLOG NEDİR?. BLOG Genellikle güncelden eskiye do ğ ru sıralanmı ş yazı ve yorumların yayınlandı ğ ı, web tabanlı bir yayını belirtir Web Log (weBLOG)
Sosyal Ağlar Tehditler, Yanlış Kullanım ve Doğru Kullanım Örnekleri.
70 adet ulusal ve yerel LPG şirketinin olduğu tüplügaz pazarında, ev tüpü satışlarında yerel rekabet avantajı sağlamak ve bayi motivasyonunu arttırmak.
ŞOK HABER YAZILARI M.ŞAHİN. Haber Yazıları ile ilgili bazı terimler: Gazete: Politika kültür, ekonomi ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için.
- 1 Kurumsal arşiv Açık Erişim Kurumsal Arşiv: Bir kurumun ürettiği bilimsel literatürünün dijital ortamda toplandığı, saklandığı, indekslendiği, korunduğu.
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
İLETİŞİM VE ETİK SUNUMU İREM KAYAHAN G İLETİŞİM SÜRECİNİN AŞAMALARI VE ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
Pazarlama Alanındaki Sosyal Medya Konulu Çalışmaların İçerik Analizi Yöntemiyle İncelenmesi Esra Doğan
VİRAL PAZARLAMA Emircan Turgaz
Terörizmin Finansmanı
ELEKTRONİK NEDİR? Elektronik tarifi; Elektron lambalarının popüler olduğu dönemde, Elektronik tarifi: Elektronların boşlukta denetimini sağlayan bilim.
BİR KİTLE İLETİŞİM ARACI OLARAK YOUTUBE
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
«YURTTAŞ GAZETECİNİN ALET ÇANTASI: CEP TELEFONU»
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
İNSAN KAYNAKLARI SAĞLAMA VE SEÇME
Kitle İletişim Araçları
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
SOSYAL MEDYA İLETİŞİMİ
Servislerin Performanslarının Karşılaştırılması (Benchmarking)
İletişimin Zamanda yolculuğu
HALKLA İLİŞKİLER VE BASIN TANITIM SUNUMU 2017
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Hazırlayanlar: Sinan AYTULU Emine DİLAVER Güneş KARTAL Hasan ATLI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
EBA GÖRSEL Eğitimi daha görsel hale getirmek için öğretmen, öğrenci ve velilerin kullanımına açılan bir modüldür. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel.
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
SOSYAL MEDYA VE HALK KÜLTÜRÜ
Ömer BÖLÜKMEŞE Türkçe Öğretmenliği
TELİF HAKKI.
Hazırlayan: Büşra KÜÇÜK CEIT380
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
İletişim Araştırma İşbirliği
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
TELİF HAKKI.
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ ANDROİD UYGULAMASI
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
Türkiye Atıf Dizini nedir?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
Satış Eğitimi Veren Kişi [Ad].
AĞ TEMELLERİ (TCP/IP SUNUMU)
İKNA EDİCİ İLETİŞİM.
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Örgüt Kuramı, Örgüt Tasarımı ve Örgütsel Değişim
Sunum transkripti:

ÖRGÜTSEL İLETİŞİM ARAÇLARI Örgütsel iletişim araçlarını yazılı , sözlü ve web tabanlı iletişim araçları olmak üzere 3 başlık altında toplayabiliriz. Yazılı Örgütsel İletişim Araçları • Yazılı Genelgeler, Duyurular, Belgeler ve Raporlar • Yazılı Yayın Organı • Broşür ve El Kitapları • Afişler, Posterler ve Duvar Tabloları • İlan (Duyuru) Tahtaları Sözlü-Yüzyüze Örgütsel İletişim Araçları • Kurum İçi Anons ve Radyo Sistemi • Kapalı Devre Televizyon Yayınları Web Tabanlı Örgütsel İletişim Araçları

Web Tabanlı Örgütsel İletişim Araçları Doğrudan hedef kitleyle buluşma, ölçümlenebilme, az maliyetle büyük geri dönüşler sağlama örgütsel iletişim amaçlı web tabanlı araçların kullanımına ilgiyi artırmıştır. Web tabanlı bir çok örgütsel iletişim aracı kullanılabilmektedir. Örneğin, örgütsel amaçlı blog, Facebook, Youtube, Skype bunlardan bir kaçıdır. Bu ünitede bu araçlar arasında en yaygın olarak kullanılan blog, Facebook ve Youtube ele alınacaktır. Şimdi bu araçları inceleyelim. Örgütsel İletişim Amaçlı Blog Kullanımı Kuruluşlar, çevre ile iletişimlerinde teknolojinin üstünlüklerinden gün geçtikçe daha fazla yararlanıyorlar. Başarılı şirketler, örgütsel markalarını izlemek, çalışanların bakış açılarını derinlemesime öğrenmek, daha etkili bir iletişime sahip olmak gibi bir dizi hedefi yerine getirmek için sosyal medya araçları dediğimiz bloglar, poadcastler, online videolar, sosyal networkler, wikiler, Twitter, Linkedin, Facebook, MySpace ve benzeri araçlara adapte olmaya başladılar. Bu araçlar içinde bloglar,örgütsel iletişimde kamusal yükümlülükleri başlatmak ve iletmek için kritik bir araç olarak, gittikçe artan bir öenem sahipler.

Örgütsel blog, arkasında, açık ya da açık olmayan bir şekilde bir kuruluşun imzasını taşıyan, kuruluş çalışanı kişi ya da gruplara gönderilen bir blogdur. Örgütsel blog, organizasyonun yayımladığı ve hedeflerine ulaşmak için içeriğini yönettiği bir web sayfası olarak da tanımlanabilir. Kuruluşlar blogları, gerilla pazarlamasından, rakibe saldırmaya, paylaşlarla özdeşim yaratmaktan, bilimsel buluşları paylaşmak ve bilgi yönetmeye kadar her şey için kullanabilirler. Örgütsel bloglar, beş kategoride incelenirler: Bu kategoriler; çalışan bloğu, grup bloğu, yönetici bloğu, promosyona yönelik bloglar ve haber mektupları bloğudur. Çalışanlar, uzman oldukları, düşüncelerini denemk istedikleri ve son olarak da ilişkileri canlandırmak istedikleri için blog yazarlar. Bloglra, bir araştırma, ikna ve mesaj çerçeveleme aracı olarak kullanışlı oluşu en güçlü yanlarıdır. Bloglar, bilgi toplama ve çevreyi gözlemleme aracı olarak büyük bir potansiyele sahiptir. Beklenmeyen/öngörülmeyen bir olaya, sorun meydana geldiğinde ya da bir mevzuat oluşturulduğunda kuruluşlar bilgi için blog arşivlerinden araştırma yapabilir, okuyucu duyarlılığına bakabilir (Yılmaz, 2010). İnternet ikonunda yer alan web adresine girildiğinde, bir banka çalışanları tarafından hazırlanan örgütsel blog örneği incelenebilecektir.