Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Satış Eğitimi Veren Kişi [Ad].

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Satış Eğitimi Veren Kişi [Ad]."— Sunum transkripti:

1 Satış Eğitimi Veren Kişi [Ad]

2 Şirkete genel bakış İş sorumlulukları Şirket mesajı Rakipler

3 İş sorumlulukları Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi anlayın. Ürünlerinizin ve hizmetlerinizin satışını yönlendirin. Size atanan satış kotasına ulaşın ve sonra bu kotanın üzerine çıkın. Şirketi pazarda profesyonel bir şekilde temsil edin.

4 Şirket mesajı Biz kimiz? Temel değerlerimiz nelerdir? Ne yapıyoruz?
Pazar alanımız ve profilimiz Temel değerlerimiz nelerdir? Görev bildirimimiz Ne yapıyoruz? Ürünlerimiz ve hizmetlerimiz Neler sunuyoruz? Değer teklifimiz

5 Rakipler Rakiplerimiz kimlerdir? Ne yapıyorlar? Neler sunuyorlar?

6 Satış süreci Potansiyel müşteri ve müşteri adayı oluşturma Satış görüşmelerini planlama Toplantılar Görüşme sonrası takip Belgeler Sunular Satışı tamamlama

7 Potansiyel müşteri ve müşteri adayı oluşturma
Geçerli müşteri tabanını tanımlayın. Potansiyel müşterileri tanımlayın ve derecelendirin. Satış görüşmelerini zamanlayın.

8 Satış görüşmelerini planlama
Potansiyel müşteri olan şirketi araştırın. Hedef kitleyi belirleyin. Satış öncesi desteği tanımlayın (örneğin mühendislik). Toplantı ajandasını planlayın. Toplantı öncesinde arayın ve toplantıyı onaylatın.

9 Toplantılar Giriş yapın. Potansiyel müşterinin hedeflerini tanımlayın ve onaylayın. Hedeflerinizi tanımlayın. İş gereksinimini gözden geçirin. Etkileyen faktörleri tanımlayın. Olası çözümleri sunun. Uzlaşmaya varın (uygun, uygun değil, daha fazla araştırma).

10 Görüşme sonrası takip Potansiyel müşteriye özet e-posta iletisi veya mektubu gönderin ve ardından telefonla arayarak konuyu takip edin. Potansiyel müşteriye toplantı için teşekkür edin. Toplantıyı özetleyin. Üzerinde anlaşmaya varılan sonraki adımları gözden geçirin. Geleceğe yönelik tasarıları ortaya koyun. Sonraki adımda yardım alabileceğiniz uygun iç kaynakları (örneğin mühendisleri) bilgilendirin. Hesap dosyasını veya sistemini güncelleştirin. Potansiyel satış hesabı verilerini güncelleştirin.

11 Belgeler Uygun belgeleri hazırlayın. Belgeleri potansiyel müşteriyle gözden geçirin.

12 Sunular Son belgeleri teslim edin. Teklifi sunun. Satış için istekte bulunun.

13 Satışı tamamlama Belgeleri imzalayın. Satışı kapatın.


"Satış Eğitimi Veren Kişi [Ad]." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları