HAZIRLAYAN: TEVFİK TOLGA SEVİM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ARAŞTIRMA SORUSU : İNŞA EDİLEN APARTMAN VEYA EVİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞTIRMAK İÇİN GEREKLİ SİSTEMİN KURULUMU VE ANALİZİ. HAZIRLAYAN : TURHAN KURT.
Advertisements

Ürün Geliştirme Konsept ve Stil Geliştirme Araç Tasarımı
KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI
Elektrikli Hidrolik Sistem
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
ENERJİ KAYNAKLARI.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -.
Güneş Enerjisi Sistem Elemanları
T.C. Başbakanlık Başbakanlık Düzenleyici Reform Grubu
PV Modüller  PV hücreler güneşten aldıkları enerjiyle elektrik üreten yarı iletken malzemelerden üretilmişlerdir. Bu hücrelerin boyutları genelde kare,
SELVİN BAYTOK EMİR ŞENYURT
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
Temel Kanunlar ve Temel Elektronik
Sıradışı Bir Liderlik Okulu
Framework, yazılımın iskeletini oluşturan, fonksiyon ve sınıflardan oluşan geniş çaplı bir kütüphaneye sahip uygulama çatısıdır. Framework proje sürecini.
OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ DERSİ 6. GRUP SUNUMU
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Taşıtlarda Enerji Verimliliği -
Rüzgar Enerjisi Çevre ve Toplum Prof. Dr. Orhan Kural
RÜZGAR ENERJİSİ.
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER Burak Turcan Bedirhan Erken
AKIM ÖLÇME Öğr.Gör. Ferhat HALAT.
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER
VTEC (Variable-valve timing and electronic-lift control) Değişken Zamanlı Subap Kontrol Sistemi Gökhan TAŞTAN Cenk SÖKMEN Hakan AVCU.
© Verlag Heinrich Vogel12 Kurioses zum SchlussFolie 1 EKONOMİK SÜRÜŞ Timuçin Özsöylev BİLİNÇLİ ARAÇ KULLANIMI ŞOFÖR TALİMATLARI Ekonomik.
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM TANITIM SUNUMU
Yakıt Pilleri.
Google Glass Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ
SERA GAZLARI METİN MERT ARSLAN.
ROKET YAKITLARI.
Teknik Eğitim SSH Teknik Müdürlük Hakan Aydoğan Son Bakılan Sayfa 1 İçindekiler 01/05 Egzoz gazı türbini Egzoz borusuna Egzoz gazı türbini kompresöre hareket.
DDR SDRAM, (İngilizce "Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory") bilgisayarlarda kullanılan bir rastgele erişimli hafıza anlamına geliyor.
Hibrit ve Tam Elektrikli Araçlar
ECZACIBAŞI TOPLULUĞU. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YAKLAŞIMIMIZ.
Yrd. Doç. Dr. Nesrin ADIGÜZEL. Yakıtlar Günlük hayatımızda ve sanayide enerji; mekanik iş, ısı ve aydınlatma şeklinde kullanılmaktadır. Bu üç enerji şekline.
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
Yakıt Pili Teknolojisi
EREN GÜR Y. EMRE DERECİ
HIBRIT ARAÇLAR Hazırlayanlar: Hasan Timur Mustafa Han
BİYODİZEL HAZIRLAYANLAR Ufuk BAYRAK Ahmet ÇİMEN.
Hazırlayanlar Hakan TUZ Ozan KALYONCU
ELEKTRİKLİ ARAÇLAR HAZIRLAYANLAR Muhammed DO Ğ AN Muhammet AKSOY.
Abdülkadir KOÇER, İsmet Faruk YAKA, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi Bir Konutun Elektrik İhtiyacının Yazılım Desteği İle Tespit Edilmesi.
YAKIT HÜCRESİ.
7.SINIF ELEKTRİK ENERJİSİ SORULARI. 1: Aşağıdaki araçların hangisinde elektrik enerjisi ısı enerjisine dönüşür? A-Ütü B- Bilggisayar C-Radyo D-Televizyon.
ERTUĞRUL EKŞİ MUHAMMET SAİT KARMA
MOTOR BİLGİSİ Kemal Nurkan NUR
BİYODİZEL Biyodizel, mikrobiyel, bitkisel veya hayvansal yağların uzun zincirli yağ asitlerinin metil esterlerinden oluşturulan ve “B100” şeklinde formüle.
RÜZGAR ENERJİSİ VE RÜZGAR TÜRBİNLERİ
Biyoyakıtlar ve Gelişim Süreçleri
İNDÜKSİYON AKIMI Akım geçen telin çevresinde manyetik alan oluştuğunu biliyoruz. ACABA mıknatısın manyetik alanı içine iletken tel koyarsak teldeki elektronları.
SUDAN HİDROJEN ÜRETİMİ VE EKONOMİDE HİDROJEN
Elektrikli Araçlar Hazırlayanlar FURKAN KIŞLAL
Nükleer enerji, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi arasında ki farklar?
SOLAR FOTOVOLTAİK (‘’PV’’) SİSTEMLERİ
FOTOVOLTAİK ERASMUS+.
JEOTERMAL ENERJİ Benim adım Damla.. JEOTERMAL ENERJİ Benim adım Damla.
SERVER ÇEŞİTLERİ VE ARASINDAKİ FARKLAR
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
Elektrikle birlikte hayatımızda birçok şey değişti. Elektrik günümüzde o kadar büyük bir öneme sahiptir ki yokluğunu düşünemeyiz bile. Elektrikle birlikte.
BİYODİZEL SUNU Bilal ENÜŞTEKİN Harran Üniversitesi
MOBİL KAZIK ÇAKMA MAKİNESİ
 Enerji kaynakları, herhangi bir yolla enerji üretilmesini sağlayan kaynaklardır. Gelin bu kaynakları daha yakından tanıyalım.
YAKIT HÜCRESİ.
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Enerji Kaynakları -. Enerji Tasarrufu – Enerji Kaynakları Aslında doğada yenilenemeyen enerji türü yoktur. Fakat bazı enerji.
Analog Elektronik Hafta 1
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Türkiye LPG Piyasasında Gelecek Stratejileri
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN: TEVFİK TOLGA SEVİM 120106103089 HİBRİT ARAÇLAR HAZIRLAYAN: TEVFİK TOLGA SEVİM 120106103089

İÇİNDEKİLER Hibrit Araç Nedir? Hibrit Araç Tarihçesi Hibrit Araç Nasıl Çalışır? Hibrit Araç Modeli Hibrit Motor Çeşitleri Neden Hibrit Araç? Avantajları Dezavantajları Hibrit Araçların Diğer Araçlarla Karşılaştırılması Ekonomik Açıdan Hibrit Araçlar

Hibrit Araç Nedir? Hibrit kelime anlamı olarak “melez” anlamına gelmektedir. Bu nedenle hibrit olan bir araçta elektik motoru ve benzin motoru olmak üzere 2 adet motor bulunur. Hibrit (melez) otomobillerin amacı benzin sarfiyatını azaltmaktır. Bunu sağlamak için sıkışık trafikte, düşük hızlarda benzin motoru yerine elektrik motorunu kullanmakta ve bu sayede kısmen 0 emisyon salınımı sağlamaktadırlar.

Hibrit Araç Tarihçesi Mixte-Wagen TOYOTA C-HR

Hibrit Araç Tarihçesi Hibrit motorlarla ilgili ilk çalışmalar 20.yy başlarına dayanmaktadır. İlk Hibrit araç 27 yaşındayken Ferdinand Porsche tarafından yapmıştır.

Hibrit Araç Nasıl Çalışır? Hibrit araçlar benzin motorunun gücünü bir elektrik motorunun gücüyle entegre olarak çalışır. Elektrik motoru, benzin motoruna bir yan itme görevi görür, fazladan güç gerektiğinde yardımcı olur. Hibrit araçlarda bulunan içten yanmalı motor normal araçlardaki motorlardan daha küçüktür.

Hibrit Araç Nasıl Çalışır? Küçük hibritler aracı bağımsız olarak çalıştırımaz.

Hibrit Araç Modeli

Hibrit Motor Çeşitleri Hibrit araçlar kendi aralarında paralel ve seri hibrit olmak üzere 2 ye ayrılır.

Hibrit Motor Çeşitleri Paralel Hibrit : Motora benzin sağlayan bir yakıt tankı ve motora güç sağlayan akü vardır. Bu sayede hem benzin motoru hem de elektrik motoru araca müdahale edebilir.

Hibrit Motor Çeşitleri Seri Hibrit: Benzin motorunun dinamoyu çevirir dinamo aküyü şarj etmesine denir.Bundan dolayı benzin motoru araca direkt müdahale edemez.

Neden Hibrit Araç? Fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltmak Aynı sınıfındaki diğer araçlara göre %50 daha az egzoz salınımı yapar. Şehiriçi kulanımı için uygun bir araç tasarımıdır. Küresel ısınmayı azaltmak

Avantajları Çevreyi diğer araçlara göre daha az kirletirler.(düşük CO2 salınımı) Daha az yakıt ile daha fazla mesafe (düşük yakıt tüketimi) Araçların sessiz çalışması Geri kazanım (akünün hareket halinde frenlemede şarj etmesi)

Avantajları Standart araçlara göre daha az bakım gereksinimi Daha uzun motor ömrü

Dezavantajları Türkiye’deki fiyatlarını pahalı olması Yüksek performans kullanımına uygun olmaması Bataryalar pahalı ve zehirli atıklar Egzoz salınımı yok edilememiştir

Hibrit Araçların Diğer Araçlarla Karşılaştırılması

Ekonomik Açıdan Hibrit Araçlar Hibrit otomobiller için geçtiğimiz hafta önemli bir düzenleme yapıldı. Düzenlemeyle bu araçlardaki ÖTV'de indirime gidildi. Düzenlemeye göre, elektrik motoru 50 kW'yi geçip silindir hacmi 1800 cc'yi geçmeyen araçlardaki ÖTV oranı yüzde 90'dan yüzde 45'e düşürüldü.

BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…