Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DDR SDRAM, (İngilizce "Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory") bilgisayarlarda kullanılan bir rastgele erişimli hafıza anlamına geliyor.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DDR SDRAM, (İngilizce "Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory") bilgisayarlarda kullanılan bir rastgele erişimli hafıza anlamına geliyor."— Sunum transkripti:

1 DDR SDRAM, (İngilizce "Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory") bilgisayarlarda kullanılan bir rastgele erişimli hafıza anlamına geliyor. Günümüze kadar 4 çeşit RAM modeli bulunuyor.

2 1-DDR yani DDR1 (DDR’ların atası)
DDR mhz çalışma hızına sahip RAM’lardı   

3 2-DDR2 (günümüzde kısmen de olsa kullanılıyor)
İlk Dual Channel (Çift Kanal Mimarisi)’in çıktığı RAM modeli mhz arasında kullanılan çift kanal mimarisi ile daha fazla verim alınması sağlanan RAM’lardı

4 3-DDR3 (günümüzde kullandığımız RAM)
Gümümüzde halen kullandığımız bu RAM  mhz arasında çalışma hızına sahip RAM’ler.  

5 4-DDR4 (yeni çıkan Quad Channel 4 Kanal Mimarisi)
MHZ hızına sahip, tam verimin sağlanması için Quad Channel’ı şart koyan RAM modelidir.

6 DDR4 Ram'lerin Genel Özellikleri
DDR3 Ram'lere göre daha az güç tüketimi sağlayan DDR4 Ram 1.5 V yerine 1.2 V'la  mobil cihazlara daha uzun pil ömrü vaad ediyor. DDR4 belleklerin sunduğu bir diğer özellik ise Deep power-down desteğidir. Bu özellik sayesinde DDR4 kullanan cihazlar bekleme modundayken %45 civarı güç tasarrufu sağlıyor.DDR4 Ram'ler güç tasarrufunun yanıda da büyük bir hız limiti de artıyor tabii. DDR3'ün maksimum ulaşabildiği hız 2133 MHz iken DDR4'ün minimum hızıyla aynı. DDR4 Ram'ler 3200 MHz'e kadar ulaşabiliyor.Overclock (Hız Aşırtma) yapılırsa 4266 MHz hıza kadar ulaşabiliyor. DDR4 belleklerin bir diğer avantajı ise transistör yoğunluğunun daha fazla olmasıdır. Yani DDR3 ile bugün 16 GB a ulaşabilirken DDR4 ile daha fazla bellek miktarına ulaşılanabilinir.

7 DDR4 Ramlerin Gözle Görülür Değişiklikleri:
DDR4 Ramler eğimli kenarlara sahip DDR4 Belleklerin Ekonomik Tarafı  DDR4 daha fazla performans sağlamasına rağmen daha az güç tüketimi ve az sistem ısınması sağlıyor. Ayrıyetten de Ekonomik tarafını düşünmekte fayda var. DDR4 Ram DDR3 Ram'e göre %60 civarı fiyat farkı oluşabilir.


"DDR SDRAM, (İngilizce "Double Data Rate Synchronous Dynamic Random Access Memory") bilgisayarlarda kullanılan bir rastgele erişimli hafıza anlamına geliyor." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları