PROTEİN TAYİN YÖNTEMLERİ BRADFORD YÖNTEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Soru Fe 2+ ile 1,10-fenantrolin kompleksi ile hazırlanan 0,01, 0,02, 0,03, 0,04 ve 0,05 mM standart çözeltiler için ölçülen absorbanslar sırasıyla 0,14,
Advertisements

Gıda Mikrobiyolojisi Eğitimi 04 Kasım 2014, Kuşadası Prof. Dr. Kadir HALKMAN Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 04; Sonuçların değerlendirilmesi.
Mastarlar.
PROTEİNLERDEKİ AMİNO ASİT BİLEŞİMİNİN BELİRLENMESİ
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
ORGANİK KANTİTATİF ANALİZ LABORATUVARI. Titrimetrik Miktar Tayini İyodometri = Potasyum Benzil Penisilin Nitritometri = p-Aminobenzoik Asid Arjantometri.
Proteinlerin kantitatif tayini
% A10 B20 C30 D25 E15 Toplam100.  Aynı grafik türü (Column-Sütun) iki farklı veri grubu için de kullanılabilir. 1. Sınıflar2. Sınıflar A1015 B20 C3015.
MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER II:
Tane Kavramının Öğretimi (Basamaklandırılmış Yönteme Göre)
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Hazırlayan: Musa Yıldız Hazırlayan: Musa Yıldız Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü Erciyes Üniversitesi Biyoloji Bölümü.
JEOFİZİK ETÜTLERİ DAİRESİ
MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER II:
YAKUP KAYA SABİT BAĞLANTILAR SABİT BAĞLANTILAR 1.MEKANİKSEL EKLER 1.MEKANİKSEL EKLER 2.FÜZYON EKLER 2.FÜZYON EKLER.
TESVİYE EĞRİLERİNİN ÇİZİMİ
SPEKTROFOTOMETRİ.
Aktif Karbon Adsorpsiyonuyla Ağır Metal Giderimi ve Alevli AAS ile Tayin PEKER S1, KAŞ M.1, BAYTAK S.1  1Süleyman.
ELEKTROFOREZ SDS-PAGE
KONDÜKTOMETRİ.
FİLAMENT İPLİK ÜRETİMİ
Spektroskopi Nedir? Işık Nedir? Spektroskopi maddenin yapısını ve özelliklerini ışığın soğrulan ve salınan parçacıkları.
Hİjyenİk El YIkama Normal sabunlar ve antiseptik özellikli sabunlar kullanılabilir. Bu şekilde geçici mikroorganizmalar uzaklaştırılır ya da öldürülür.
DNA’nın İzolasyonu ve Analizi
2.Hafta Transistörlü Yükselteçler 2
Stokiyometri, element ölçme anlamına gelen Yunanca, stocheion (element) ve metron (ölçme) kelimelerinden oluşmuştur. Stokiyometri, bir kimyasal reaksiyonda.
Amino asit ve Peptid Yapısı
NÖTRALİZASYON TİTRASYONLARI
ÇÖZELTİLER VE ÇÖZÜNÜRLÜK
REDOKS TİTRASYONLARI PERMANGANİMETRİ.
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
ARAŞTIRMA METOTLARI ÖDEV:
4. GRUP KATYONLAR (Ba+2, Ca+2, Sr+2).
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
V. GRUP KATYONLAR (Mg2+, Na+, K+, NH4+)
Kan Glukoz Tayini.
Cam Membran İyon Seçici Elektrotlar
5.Konu: Kimyasal Tepkimeler.
6. SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
Silajda fiziksel ve kimyasal yöntemlerle silaj kalitesinin saptanması
Biyokimyasal Ölçüm Teknikleri
6.SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş
Bitkilerde Fonksiyonel Genombilim
Yükseltgenme sayısı veya basamağı
ÇÖZELTİ İki veya daha çok maddenin birbiri içerisinde serbest moleküller veya iyonlar halinde dağılarak meydana getirdiği homojen bir karışıma çözelti.
İMÜ198 ÖLÇME BİLGİSİ İMÜ198 SURVEYING Bahar Dönemi
Enzimatik Ölçümler (Pratik Ders)
Kemal AKYOL, Şafak BAYIR, Baha ŞEN
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
ANALİTİK KİMYA DERS NOTLARI
BÖLÜM 2 Potansiyometri.
Bu maddelerin çoğunun nispeten sadece küçük bir kısmı farmasötik örneklerin (ilaç formülasyonlarının) hazırlanmasında kullanılır: çoğu gıda ve kozmetik.
Serumda Ürik asit ve Üre Tayini
YRD. DOÇ. DR. EDA ÖZDİLER KÜÇÜK
H3BO3 (Borik asit) tayini
1.4. RENK OLGUSU İnsan gözü beyaz ışığın farklı dalga boylarını algılama yeteneğine sahiptir. Dalga boyu 660 nm olan ışığı kırmızı, dalga boyu 600 nm olan.
NÖTRALİZASYON TİTRASYONLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KARIŞIMLAR.
Mol kesri = Karışım içerisinde bulunan maddenin mol sayısının çözeltide bulunan tüm maddelerin molsayıları toplamına oranı olarak ifade edilmektedir.
MODÜL 5.1 arabuluculuk AŞAMALARININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ
TYS102 ÖLÇME BİLGİSİ Yrd. Doç. Dr. N. Yasemin EMEKLİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
Hidrograf Analizi.
Bilimsel araştırma türleri (Deneysel Desenler)
EŞ YÜKSELTİ (TESVİYE) EĞRİLERİNİN
(Merkezi Yönetim) Bütçenin Hazırlanması
Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Dr Sinan PEKTAŞ1
Sunum transkripti:

PROTEİN TAYİN YÖNTEMLERİ BRADFORD YÖNTEMİ Özlem ÖZDEMİR

Proteinlerin Kantitatif Olarak Tayini Molekül konsantrasyonu ışık absorbsiyonu Beer kanununa göre eğer çözünen bir madde belirli bir dalga boyunda ışık absorbluyorsa, bu absorbsiyon o maddenin çözeltideki miktarı ile doğru orantılıdır. Spektrofotometre cihazı yardımı ile bu absorbsiyon ölçülebilir. Ancak genellikle incelenen madde kendi başına analiz yapılmasına yeterli olacak miktarda absorbsiyon yapamaz. İşte bu durumda incelenecek maddeye bağlanabilecek renkli bileşenler bağlanır ve ölçüm yapılır.

Standart Eğri Standart eğri hazırlanması Belirli konsantrasyonlarda saf protein içeren çözeltiler kullanılır. Her konsantrasyona karşılık gelen absorbanslar hesaplanır ve grafik üzerinde yerleştirilir. Elde edilen noktalara göre en uygun lineer grafik çizilir. Konsantrasyonu bilinmeyen protein çözeltisinin verdiği absorbans bu eğri üzerinde yerine konularak konsantrasyon hesaplanır. En yaygın kullanılan protein standartı sığır serum albuminidir (BSA)

Bir çözeltideki total protein miktarının belirlenmesi, Ayırma ve saflaştırma işlemlerinin seçiminde Belli aşamalardaki protein veriminin ve saflığının kontrolünde Elektroforetik ve kromotografik ayırmalarda deneylerin optimizasyonunda

Bradford Yöntemi Bir örnekteki total protein konsantrasyonunu belirlemede kullanılan boya bağlama esaslı bir yöntemdir. Çok sık kullanılan kolay bir methoddur. Ucuz ve hızlı Yüksek spesifite gösterir. Oldukça duyarlı (5-100 µg/m)

Bradford yöntemi Coomasie brillant blue G-250 boyasının farklı konsantrasyonlardaki proteinlere bağlanarak, değişik renk şiddetinde mavi renkli çözeltiler ortaya koymasından yararlanılarak geliştirilmiştir. Arginine Tyrosine Tryptophan Histidine phenylalanine Mavi kompleks Coomasie brillant blue G-250

Mavi rengin oluşmasında proteinin aminoasit bileşimi önemlidir. bazik amino asitlere (arjinin,histidin) aromatik amino asitlere (tirozin, triptofan,fenilalanin) Yöntemde boyaya bağlanmış protein 595 nm dalga boyunda maksimum absorbans verir.

Method Standart solüsyonlar hazırlanır. Örnekler eğer gerekiyorsa dilute edilir. 96 well plate’ de her kuyucuğa 90 ml Bradford solüsyonu konulur. Blank (kör) için kuyucuğa 10 ml su eklenir.3 tekrarlı yapılır. Standart solüsyonlardan 10 ml kuyucuklara eklenir. 3 tekrarlı yapılır. Konsantrasyonu hesaplanacak örneklerden 10 ml kuyucuklara eklenir.3 tekrarlı yapılır. 595 nm’de absorbans ölçülür. Standart eğride yerine koyularak konsantrasyonlar hesaplanır.