PRATİK ÇALIŞMA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AKREDİTİF Mustafa KARAKAYA.
Advertisements

internet sitemize HOŞGELDİNİZ!
Kayıt olun’a tıklayın…
Lisanssız Güneş Enerjisi Sözleşmeleri
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
TÜKETİCİ HAKLARI.
Restaurant Yönetim Sistemi
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
GENEL MUHASEBE I HAZIR DEĞERLER
İşlemi iptal etmek için “iptal” tuşuna basınız
“We set the standards” Bill GATES
4. ÜNİTE Paranın Zaman Değeri Finansal Yönetim, 2. Baskı
ACİL İHTİYAÇLAR İÇİN PRATİK ÇÖZÜM
HİZMET İŞLEMLERİ Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
iPara Üyeliksiz Ödeme Altyapısı
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
Eğitim Seti İçin Önemli Uyarı
AİLE HUKUKU PRATİK ÇALIŞMA 15
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
HOŞGELDİNİZ.
AİLE HUKUKU PRATİK ÇALIŞMA 17
Nakit bütçesi, gelecek bir dönem içinde, (“genellikle bir yıl” veya “altı ay”) nakit giriş ve çıkışlarını gösteren bir tablodur. Bu tablonun yöneticinin.
ALIŞ-VERİŞ YAPALIM.
MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1.
ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME
E- T I CARET‘İN SINIFLANDIRILMASI VE KATEGORİ’LER I NE (TÜRLER I NE) AYRILMASI.
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Getiri A.Ş.’nin Aralık 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız tarihinde.
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
AİLE HUKUKU PRATİK ÇALIŞMA 16
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. İşletme 7/A maliyet.
ÇOCUKLARINIZ DİYOR Kİ;
Bir zamanlar 25 yıldır evli ve 60. doğumgününü kutlayan bir kadın varmış. Kutlama sırasında aniden bir Peri ortaya çıkar.
MuhaseBENİN TEMEL DENKLİĞİ VARLIK – KAYNAK DENGESİ
12.DERS SERMAYE AZALTIM İŞLEMLERİ VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
MİKROEKONOMİ YRD. DOÇ. DR. ÇİĞDEM BÖRKE TUNALI
YKB Proje Önerileri. Ziyaretçiler scroll bar ‘da bulunan parayı çekerek sayfayı aşağıya doğru indirirler Para göndermenin ne kadar kolay ve hızlı olduğunu.
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Zaman tercihinden dolayı paranın zaman değeri her zaman söz konusudur. Parayı şimdi yada gelecekte almanın tercihi hangisi daha avantajlı.
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Mühendislik Ekonomisi
MÜŞTERİ İÇİN DEĞER YARATMA
  Satış sonrası hizmetler bir ürün satıldıktan sonraki süreçte müşteriye sunulan teknik destekler olarak değerlendirilebilir. Bu hizmetler arasında garanti,
DOĞAL SAYILARDA DÖRT İŞLEM PROBLEMLERİ
Stok Yönetimi Planlı Sonradan Siparişli EOQ veya
TİCARİ MAL HAREKETLERİ ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
Ödevler. Ödev 1-2 – Herbiri %2 (Final ve araştırma projenizden) – Teslim tarihi : :59 Geç teslim kabul edilmez. Derleme hatası gibi nedenlerle.
MÜŞTERİ İÇİN DEĞER YARATMA. “Müşteri değeri olgusu, müşteri tatmini unsurlarına ek olarak, ürünün rakipler arasından nasıl seçildiğini, seçim kriterlerinin.
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
SWAPS İngilizce kökenli bir kelime olup değiş tokuş takas, kaydırma manasına gelmektedir. Genellikle 3 çeşit swap işlemi yapılır., Faiz Para Mal.
Alacak ve Stok Yönetimi
İHRACAT İŞLEMLERİ VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ II
İNŞ 239 İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNDE HUKUKSAL YAKLAŞIMLAR VE ETİK Ders Notları-1 Yrd. Doç. Dr. Serkan Kıvrak.
VARLIKLARIN İZLENMESİ Hazır Değerler
BRANDING - MARKETING - TRADING
Sam Walton tarafından 1962 yılında kurulmuş Amerikan perakende satış yapan mağazalar zinciridir yılında Walmart büyük kazandıracak olan borsaya.
İŞLETME DEFTERİ NAZAN PAT
FİNANSAL KİRALAMA İŞLEMİ VE MUHASEBE KAYDI
= + TEMEL MUHASEBE EŞİTLİĞİ VARLIKLAR SERMAYE BORÇLAR
Alınan çekler,verilen çekler hesabı,işleyişleri
SENETSİZ VE SENETLİ TİCARİ ALACAKLAR
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
12.DERS SERMAYE AZALTIM İŞLEMLERİ VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
ÇALIŞMA SORULARI.
HAYATIN HER ANINDA BİR MATEMATİK / MANTIK GİZLİDİR……
15 Stoklar 15 Stoklar 150 İlk Madde Malzeme 151 Yarı Mamüller – Üretim
Aktif Nitelikli Dönem Ayırıcı Hesaplar
Ticari Alacaklar.
Dr.Öğr.Üyesi Serkan Kıvrak
Sunum transkripti:

PRATİK ÇALIŞMA

İzmit’te ikamet eden ve düğün alışverişi için 12. 07 İzmit’te ikamet eden ve düğün alışverişi için 12.07.2012’de Adapazarı’na giden A aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmiştir. B’ye perde siparişi vermiştir. Aralarındaki anlaşmaya göre, B iki gün içinde evin ölçülerini alacak ve bir ay içinde de perdeleri teslim edecektir. A ise perdelerin bedeli olan 5000TL’yi 4 eşit taksitte her ayın ortasında verecektir. D’den 4000 TL değerinde olan ve katalogdan beğendiği Arçelik marka 72 ekran plazma televizyon satın alır. Aralarındaki anlaşma uyarınca televizyon ağustos ayının başında A’ya teslim edilecektir. A, D’nin dükkanında bir müzik seti ve dvd seti beğenir. Ancak hangisini alacağına karar veremez. D ise, 2000 TL karşılığında hangisini isterse onu satın alabileceğini söyler. A’da kabul eder ve en geç bir ay içinde hangisini istediğini bildireceğini söyler

Soru-1- B ertesi gün A’nın evine çırağı Ç’yi gönderir. Ç’nin ölçüleri iyi almayacağını düşünen A, Ç’nin ölçüleri almasına izin vermez ve B’nin kendisinin alması gerektiğini söyler. A’nın bu davranışının sonuçlarını açıklayınız.

Soru-2- 01.08.2012’de A’yı arayan B, perdelerin hazır olduğunu ve A’nın gelip alabileceğini söyler. A ise, perdeleri İzmit’e getirmeleri gerektiğini söyler. Bu durumda oluşan hukuki sorunun ne yönde çözülmesi gerektiğini açıklayınız.

Soru-3- 09.09.2012’de 1250 TL’yi ödemek için Adapazarı’na giden A, B’nin işyerindeki muhasebecisine parayı vermek istediğinde muhasebeci bu ödemeden haberi olmadığını söyleyerek parayı almak istemez. Bu durumda A’nın sahip olduğu haklar nelerdir?

Soru-4- 25.07.2012’de A’yı arayan D İstanbul’a giden arabası olduğunu ve televizyonu A’nın istediği yere bırakabileceğini bildirir. Bu durumda A’nın sahip olduğu haklar nelerdir?

Soru-5- A gelen televizyonun aynı özellikleri taşıyan Beko marka bir televizyon olduğunu farkeder. Bu durumda A’nın sahip olduğu haklar nelerdir?

Soru-6- A’yı arayan D, beğendiği televizyona ilişkin müşterilerden bazı şikayetler aldığını, dilerse kendisine aynı özelliklerde Beko marka bir tv verebileceğini söyler. D’nin teklifini değerlendirerek A’nın sahip olduğu hakları değerlendiriniz.

Soru-7- D, yukarıdaki önerisini A’nın televizyonu teslim almak için dükkanına geldiğinde yapmış ve taraflar bu konuda anlaşmış; peşi sıra D, A’ya Beko marka tv’yi teslim etmiş olsaydı yukarıdaki soruya verdiğiniz yanıtta değişiklik olur muydu?

Soru-8- 20.08.2012 olmasına rağmen A hala müzik setini mi, yoksa dvd setini mi alacağını D’ye bildirmemiştir. Bu durumda hukuki sorunu nitelendirerek D’nin sahip olduğu hakları irdeleyiniz