ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
Advertisements

AVANS VE YOLLUK İŞLEMLERİ Dilşad BULANIK,2014. TANIMLAR Harcama yetkilisi: Bütçeyle ödenek tahsis edilen her bir harcama biriminin en üst yöneticisini,
1 TAŞINIR MAL YÖNETMELİĞİ 2 TAŞINIRLAR YÖNÜNDEN YÖNETMELİĞİN KAPSAMI  Tüketim Madde Ve Malzemeleri (150)  Makine Ve Cihazlar (253)  Taşıtlar (254)
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
1 Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Şube Müdürlüğü ORTAK SINAVLAR.
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ Bu Proje, AB tarafından finanse edilmektedir. 1 AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI HİBE SÖZLEŞMESİ VE EKLERİ 2-3.
1 KAMU İHALE KANUNU KİK YAVUZ ATEŞ MALİ HİZMETLER UZMANI.
AYKOME 2015 PERFORMANS RAPORU. AYKOME YÖNETMELİĞİ OLUŞTURULDU Van Büyükşehir Belediyesi ve İlçelerinin sınırları içerisinde kentsel altyapı hizmetleri.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
FAALİYET RAPORLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA 2007.
Raporlama Yapmanın Amaçları 2 -Yapılan çalışmaların sonuçlarını daha net görebilmek -Yapılan çalışmaları geçmiş zaman verileriyle kıyaslayabilmek -Rapor.
ODUNPAZARI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Yürütme Kurulu Kararı Günlük Döviz Kuru Hesabı Ödenek Ekleme (Başkanlık.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
Bilgi İşlem Departman Bütçelenmesi-1 Günümüzde Toplam Kalite kavramı yaygın olarak bahsedilmekte ve şirketler tarafından uygulanılmasına çalışılmaktadır.
HAZIRLAYANIN; ADI SOYADI; İLVE ÇEBİ NUMARA:
T.C. ERBAA KAYMAKAMLIĞI İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Hazırlayan Fatih BAL V.H.K.İ KBS-TKYS YIL SONU İŞLEMLERİ 1.
4734 SAYILI KANUN Musa GÜNDEN İDB Uzmanı.
DOĞRUDAN TEMİN.
TBS’De görev tanımları
Ömer halİsdemir üniversitesİ Bilgi İşlem Daire BAŞKANLIĞI’na Hoşgeldiniz.. Arzu YILMAZ.
TBS’de DEPOLAMA.
HARCAMA YÖNETİM SİSTEMİ
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
ÖĞRENCİ YEMEK BURSU İŞLEMLERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
1.DİJİTAL BASKI MAKİNESİNİ BASKIYA
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
Geleneksel Servis Türleri
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
MUHASEBEYE GİRİŞ Muhasebenin Tanımı Muhasebenin Türleri
Tek Düzen Hesap Planının Yapısı
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
ARALIK, 2017 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı E-posta Web :
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
Bölüm 4: Tarımsal ürünlerin pazarlama fonksiyonları
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Eczanede kullanılacak cihaz ve aletler
FI – Finansal Muhasebe Genel Sunumu
LOJ436 Lojistik Yönetimi Ders – I
Akıllı kart teknolojisini Dünya’da ve Türkiye’de kurumsal harcamalar ve maaş dışı ödenekler alanında kullanan ilk şirket olan Multinet, bu kez okulları.
2547 SK. GÖRE 40-a. MADDE GÖREVLENDİRİLMELERİ İŞ AKIŞ SÜRECİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
Farabi Değişim Programı Tanıtım
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İMAR KOMİSYONU RAPORU ( ).
DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası. DESTEK EĞİTİM Destek Eğitim Odası.
TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ARALIK, 2018 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı E-posta Web :
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Karşıt evrakları hazırlama programı sunumu
9- BELEDİYELERDE TEŞKİLİ ZORUNLU GECEKONDU FONU İLE İLGİLİ TÜM İŞLEMLER :
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
Sunum transkripti:

ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ İŞ AKIŞ ŞEMASI

Erciyes üniversitesi öğrenci yemekhanesi yemek hizmetleri, aşağıda belirtilen personel ile yürütülür. Şube müdürü Yemekhane sorumlusu Muhasebe memuru Diyetisyen Depo memuru Aşçıbaşı Şef garson Öğrenci yemekhanesi, öğrenci yemek hizmetlerinde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan mal ve hizmetlerin tedarik işlemlerini ihale usulüyle karşılanması işlemleri yürütülür. Bu işlemlerin yapılmasında öğrenci yemek hizmetleri yönergesi esastır.

AMBAR – DEPO KAYIT BİRİMİ İhale yoluyla alınan malzemelerin yemek hizmetlerinde kullanılması için oluşturulan Muayene Kabul Komisyonu kabulü neticesinde depo giriş işlemleri yapıldıktan sonra fatura teslimi gerçekleşir. İşlemleri yapılan faturalar ödenmek üzere SKSD Başkanlığı satın alma birimine gönderilir. Depoda bulunan ürünlerin muhafaza, kontrol ve takip işlemleri ile yemek hizmetlerinde kullanılabilmesi için öğrenci yemekhanesi mutfağına çıkış işlemlerini yaparak teslimini sağlar. Diyetisyenle birlikte yemek takip programı (foodsoft) vasıtasıyla gramaj ayarları, menü reçetesi ve maliyet hesabı yaparak takip eder.

MUTFAK VE SUNUM PERSONELİ (DİYETİSYEN-ŞEF GARSON-AŞÇIBAŞI) Öğrenci yemek hizmetlerinin yürütülmesinde muayene kabul komisyonunca alınan ürünlerin depo girişleri yapılır. Bu doğrultuda diyetisyen tarafından yemek menüsü hazırlanır. Hazırlıktan sunuma kadar yapılacak tüm işlerde diyetisyen ve mutfak personeli koordineli olarak çalışır. Bu işleyişi, yemek takip programı (foodsoft) vasıtasıyla gramaj ayarları, menü reçetesi ve maliyet hesabı yaparak takip eder. Hazırlanan yemek adedi, bankoların düzeni ve yemek sunumu sürecini aşçıbaşı ve diyetisyen birlikte yürütür. Yemek sunum işlemlerinin yemek salonlarında sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla salon personellerince gerekli temizlik ve hazırlık işlemleri yapılır. Yemek servis malzemeleri ve salonların temizliği şef garson ve diyetisyence kontrol edilir.

MUHASEBE BİRİMİ Yapılan malzeme alımları, yemek hazırlama ve sunum işlemleri sonucu öğrenciye sunulan yemek hizmetlerinden elde edilen gelirlerin aylık ve dönemsel takibinin yapılması işlemlerinin kayıt ve kontrollerini yürütür. Banka hesaplarını ve hazırlanan yemekle ilgili raporları (aylık gider faturaları, yemek miktarları) düzenler, yemekhanelerde kullanılan pos cihazı ile yapılan yemek bedeli tahsilâtlarının yemekhane hesabına doğru olarak aktarılıp aktarılmadığını kontrol eder ve takibini yapar, Muhasebe kayıt ve takip işlemlerinin Öğrenci yemek hizmetleri yönergesi doğrultusunda yapılması esastır.