ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
Advertisements

Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
İTÜ Merkez Laboratuvarı 2006 Faaliyetleri Üniversite Yönetim Kurulu 14 Eylül bölüm.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
FAALİYET RAPORLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ANKARA 2007.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Şube Md Yılı Faaliyet Raporu Sunumu.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
DESTEK EĞİTİM ODASI.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
YOZGAT TAPU VE KADASTRO XXII. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ Takım Lideri : Elvan SİVAS Takım Raportörü : İsmail AKSOY Takım Üyeleri :Seval ŞAHİNER Onur EREN Hakan.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Ömer halİsdemir üniversitesİ Bilgi İşlem Daire BAŞKANLIĞI’na Hoşgeldiniz.. Arzu YILMAZ.
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
OKUL- ÇEVRE İLİŞKİLERİ
Türkiye'deki Yasal Düzenlemeler
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
GENEL SEKRETERLİK BİRİMİNE HOŞGELDİNİZ
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Aile Atölyeleri Projesi
SKY 423 Avrupa Birliği ve Sağlık Politikası
Fransa Eğitim Sistemi Dr. Yar Ali METE.
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
Görev ve Sorumluluklar
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Sunucu: Yrd. Doç. Dr. Fevzi HANSU
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın.
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
TUTUM BELGESİ 1.Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin farkındalığı arttırmak amacıyla çalışmalar yapmak,   2.“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” dersinin aynı.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
HAZİRAN – ARALIK ÇALIŞMA RAPORU
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÖZÜRLÜ ÖĞRENCİ BİRİMİ - ENGELSİZ YAŞAM BİRİMİ Yükseköğrenim gören özürlü öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli tedbirleri almak ve bu yönde düzenlemeler yapmak üzere,1 Temmuz 2005 tarih ve 5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 15. maddesi doğrultusunda, 20 Haziran 2006 tarih ve 26204 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın “Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği’nin” 8. maddesine göre “Yükseköğretim Kurumları Özürlü Öğrenci Birimleri” tanımlanmakta ve her bir üniversitede kurulması öngörülmektedir. Yönetmelik gereği 13 Eylül 2007 tarihinde Gaziantep Üniversitesi Özürlü Öğrenci Birimi (Engelsiz Yaşam Birimi)kurulmuştur.

AMAÇLARI Engelli öğrencilerimizin eğitim ve kampus yaşamları sırasında engelleri nedeniyle karşılaşacakları zorlukları en aza indirmek ve engellerin ortadan kaldırılmasında ilgili taraflar arasında işbirliği sağlamaktır. Birim; engelli öğrenciler yanı sıra öğretim elemanları ve personele de hizmet vermektir. Üniversitemizde engellilik konusunda farkındalığı artırabilmek için uğraş vermektir.

Engelli öğrencilerin yüksek öğrenim yaşantıları boyunca karşılaştıkları engelleri saptamak, ortadan kaldırmak ve “erişilebilir bir kampus” oluşturmak. Öğrenciler ile öğretim üyesi-yönetim kademesi arasında bir köprü görevi de görmek.

NELER YAPTIK Birimin kuruluşu, çalışma biçimi, geçmiş ve gelecekteki çalışmaları, basılı materyalleri, birimin aktiviteleri ile ilgili fotoğrafları görebileceğiniz, ayrıca iletişim bilgilerimizden yararlanarak istediğiniz konuyu istediğiniz anda bizlerle paylaşabileceğiniz bir web sayfası hazırlanmıştır.

NELER YAPTIK Engelsiz Yaşam Birimi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı binasının zemin katındaki odasında hafta içi mesai saatleri içinde hizmet vermektedir. Engelli öğrencilerle toplantılar yapılarak ihtiyaçları belirlendi. Engelli öğrencilerin engel türüne göre envanter oluşturuldu. Görme engelli öğrencilerin öğrenme materyali sağlandı. Birimde ilk kısmi zamanlı öğrenci çalışmaya başladı.

NELER YAPTIK Engelli öğrencilerin okudukları fakülte ve bölümlerde mekana ilişkin düzenlemeler yapıldı.(Rampa, engelli tuvaleti, asansör vb.) Yeni yapılan binalarda engelli öğrenciler için düzenlemelere gidildi. Her akademik birimden engelli öğrencilerle ilgilenmek üzere bir akademik danışman atandı. Yemekhane binamızda engelli öğrencilerimizin üst katlara ulaşımı zor olduğundan zemin katta rampa yapılarak, ayrı bir salonda fişini vererek yemeği alınıp, yemek yemesi sağlandı.

NELER YAPTIK Engelsiz Üniversiteler Çalıştayları’na, İkinci çalıştay, Orta Doğu Teknik Üniversitesi -2008 Üçüncü çalıştay, İstanbul Üniversitesi’nde -2009 Dördüncü çalıştay, Ege Üniversitesi’nde 2010 yılında katılım gerçekleştirildi.

NELER YAPACAĞIZ - Kayıt Sırasında Üniversitenin kayıt haftası boyunca oluşturulan bir masada engelli-engelsiz tüm öğrencilere ve ailelere birimi tanıtmak. Masada birim çalışanları yanında üniversitemizde okuyan engelli öğrencilerimiz ile öğrenim hayatına yeni başlayacak engelli öğrenciler ile ilk teması gerçekleştirmek.

Kayıt Sonrası Engellilikle ilgili durumlarını beyan eden öğrenciler ile temasa geçmek. Engelli öğrencinin kampus yaşantısında karşılaştığı güçlüklerin giderilmesi yolunda idari ve akademik birimler ile iletişim kurmak. Engelli öğrencilere kampüsü tanıtmak amacıyla tanıtım broşürü hazırlamak. Engelli öğrencilerle ilgilenmek üzere atanmış olan akademik danışmanlara ve gönüllü öğrencilere eğitim verilecek.

BEKLENTİLERİMİZ Engellerin ortadan kaldırıldığı, erişilebilir bir kampus oluşturmada sizlerin de birim çalışmalarına katkılarınızı bekliyoruz. Yapılacak etkinliklerde engelli öğrencilerin de katılımının sağlanması hususunda birimlerin yardımlarını beklemekteyiz.

KÜTÜPHANEMİZDE ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ENGELLİ GİRİŞİ BULUNMAKTADIR

GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞMA ODASI OLUŞTURULDU