T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EGE ÜNİVERSİTESİ İzmİr Atatürk SağlIk Yüksekokulu Ebelİk Bölümü ZORUNLU Stajlar HAKKINDA GENEL BİLGİLER.
Advertisements

Öğretim Elemanı Akademik Dönem İşlemleri Umut Gündoğdu.
HAYIR HAYIR HAYIR Staj Yeri Buldun mu? EVET EVET
Öğrenci Bilgilendirme Semineri
ERASMUS OFİSİ.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ PINARHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
Hazırlayan Yard.Doç.Dr. Cihan SEÇİLMİŞ
STAJ UYGULAMASININ YAPILABİLECEĞİ İŞLETMELER
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
STAJ İŞLEMLERİ.
“Staj ile ilgili bilmek istedikleriniz…”
Erciyes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Ders Kayıtları başarılan krediye göre sınıf bazında günlere ayrılmış olarak yapılacaktır. Buna göre akademik takvimde de belirtilen ekli yol izlenecektir.
Zorunlu Staj (İşyeri Uygulamalı Eğitim)
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
STAJ ÇALIŞMASI VE ESASLARI Mesleki Ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Md 58
Staja başlamadan 20 gün Öncesinde Bu slaytta geçenleri tamamlamış olmanız gerekmektedir.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
ERZURUM AŞKALE YENİKÖY İLKOKULU/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMET ADIİSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1Öğrenci Kayıt.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
HOŞGELDİNİZ FUNDA KÖROĞLU REHBERLİK SERVİSİ.
ADIM ADIM STAJ Değerli öğrenciler, sizlere okulumuzda ki zorunlu staj da yapacağınız işlemleri sırasıyla açıklamaya çalışacağım. *Her şeyden önce staj.
STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞYERİ EĞİTİMİ SUNUSU.
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Öğr.Gör. Naci KANATLAR.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
Adım 1: Ders Kayıt: Staj yapacak öğrenciler öncelikle Ders kayıt döneminde staj derslerini kodlayarak Endüstri Stajı dersini almış olmaları gerekir (Son.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
TEKNOPAZARDESTEĞİ HAZİRAN 2016 ANKARA. Teknolojik Ürün, Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) Destek Programı Bakanlığımıza bağlı Bilim ve Teknoloji Genel.
DERS KAYIT SUNUMU Üniversitemize yeni kaydolmuş ve ilk defa ders kaydı yapacak olan öğrenciler için ders kayıt sunumu.
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Erasmus+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
2017/2018 AKADEMİK YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
ERASMUS HAZIRLIK VE DESTEK PROGRAMI MART 2017
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
STAJ İŞLEMLERİ STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ AŞAĞIDA BELİRTİLEN ADIMLARI TAKİP EDEREK STAJ İŞLEMLERİNE BAŞLAYABİLİRLER.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
STAJ NEDİR? Öğrencilere, belli zaman dilimi ve süreler içinde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili işyerlerindeki uygulamalarla karşı karşıya gelmelerini.
Mesleki Uygulamalar Dersi Eğitimi
BANDIRMA ONYEDİ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
YENİŞEHİR EVLİYA ÇELEBİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ESM Staj Bilgilendirme
T.C. SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ İŞLEMLERİ
Bilgilendirme Toplantısı
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS
STAJ KOMİSYONU Doç. Dr. Reyhan MİDİLLİ SARI
Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
Sunum transkripti:

T.C. Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Staj Yönergesi ve Staj Formu Bilgilendirme Sunusu 2017

Staj Uygulamasının Yapılabileceği İşletmeler Turizm işletme belgeli konaklama işletmeleri (3, 4 ve 5 yıldızlı oteller ile 4 ve 5 yıldızlı tatil köyleri), Seyahat acentaları (sadece A grubu), Ulusal ve uluslararası havayolu işletmeleri, Hava alanlarındaki yiyecek ve içecek işletmeleri ile havayollarının bilet satış ve rezervasyon ofisleri,

Turizm işletme belgeli yiyecek-içecek işletmeleri, Yurtdışında faaliyet gösteren konaklama işletmeleri, yiyecek ve içecek işletmeleri ile seyahat acentaları ve tur operatörleri, Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile kabul edilen kamu kuruluşlarına ait eğitim ve dinlenme tesisleri, Work and travel kapsamında yurtdışında çalışılan işletmeler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı birimler, Kayseri Büyükşehir sınırları içerisinde faaliyet gösteren a la carte salonu veya banquette(ziyafet) salonu bulunan yiyecek içecek işletmelerinden "staj yapmaya uygunluğu" Fakülte Staj Komisyonu'nun önerisi, Fakülte Yönetim Kurulu'nun onayı ile kabul edilen işletmeler,

Şehirlerarası sefer düzenleyen ulaştırma işletmeleri, Yukarıda belirtilen staj yerleri dışında kalan ancak Fakülte Staj Komisyonunca turizm faaliyeti ile iştigal ettiği tespit ve Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile kabul edilen diğer işletmeler (örneğin sağlık turizmi ve kongre organizasyonu kapsamında faaliyet gösteren işletmeler gibi).

Öğrencilerin Fakültede teorik olarak öğrendikleri bilgileri turizm sektöründe uygulayabilme becerilerini geliştirmeye ve iş tecrübesi edinmelerine yönelik staj yapma zorunlulukları vardır. Her öğrenci, mezun olabilmek için bu staj yönergesi hükümleri uyarınca yapması gereken stajları başarı ile tamamlamak zorundadır. Stajını başarıyla tamamlamamış öğrenciye çıkış belgesi veya diploma verilmez (Madde 5).

Yüksekokul ders programındaki herhangi bir derse ilişkin uygulama ve yarıyıl içerisinde yapılan hiçbir seminer çalışması staj olarak kabul edilmez. Staj, eğitim-öğretim dönemleri dışında dört yıllık lisans öğreniminin herhangi bir döneminde yapılır. Ancak, derslere devam zorunluluğu olmayan ve dört yılını tamamlamış öğrenciler, staj komisyonunun onayı ile ders döneminde de stajlarını yapabilirler. Yüksekokulun uygulama birimlerinde yapılacak olan stajların eğitim-öğretim dönemleri dışında yapılma zorunluluğu yoktur; Yüksekokulun uygulama birimlerinde eğitim-öğretim dönemlerinde de staj yapılabilir (Madde 6).

Staj süresi 3 aydır (90 iş günüdür) Staj süresi 3 aydır (90 iş günüdür). Fakülteye kayıt yaptıran öğrenciler, stajlarının en az 1 aylık kısmını Yüksekokulun uygulama birimlerinde tamamlamak zorundadırlar (Madde 7). Öğrenciler, staj yapacakları yerleri kendileri bulmak zorundadırlar (Madde 9). Bütün derslerden başarılı olduğu halde stajlarını tamamlamayan öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar (Madde 14).

Staj Başvuru Süreci Staj yeri bulan öğrenci, en geç 15 gün önce Öğrenci Bilgi Sistemi’nde (OBİSİS) yer alan ‘’Staj’’ sekmesi üzerinden staj işlemlerini başlatmalıdır.

Staj Başvuru Süreci Staj sekmesine tıkladıktan sonra karşımıza çıkan ekrandaki «Yeni Başvuru» butonuna tıklanmalıdır.

Staj Başvuru Süreci İşletmenin detaylı bilgileri ile staj başlangıç ve bitiş tarihlerini girerek «Başvur» butonuna tıklayarak danışmanın onayına gönderir.

Staj Başvuru Süreci Staj danışmanı öğrencinin staj yapacağı işletmeyi staj yönergesinde belirtilen hususlara göre değerlendirerek kabul veya reddeder. Başvurusu kabul edilen öğrenci yine OBİSİS üzerinden staj butonuna basarak aşağıdaki ekrana ulaşmalı ve «Başvuru Formu» butonuna tıklamalıdır.

Staj Başvuru Süreci Öğrenci ‘’Staj Başvuru Formu’’nu staj danışmanına imzalı şekilde teslim eder.

Staj Başvuru Süreci Öğrenci ayrıca «Zorunlu Staj Formunu» danışmanına onaylatarak staj yapacağı kuruma teslim etmelidir.

Staj Süreci ve Sonrası İşlemler Üç günden fazla rapor ve izinler staj süresine dahil edilmez (Madde 8). Staj sonunda OBİSİS üzerinden elde edilen Staj Sicil Fişi, işletme tarafından doldurularak kapalı ve mühürlü zarf içinde danışmana işletme tarafından posta ile gönderilebileceği gibi öğrenci tarafından da teslim edilebilir.

T E Ş E K K Ü R L E R