Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mutluköy İlköğretim Okulu
Advertisements

Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
SERIO Avrupa'da inşaat çalışanlarının iş güvenliği amacıyla çağdaş cihazların kullanımıyla çalışma esnasında meydana gelen olaylara dayalı multimedya eğitimin.
İnternet Programcılığı
Resimlerin Kullanımı.
ÖĞRETİM PROGRAMLARINDA ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
Sıralı Resimlerle Türkçe Dersi
Doç.Dr. Bülent ÇAVAŞ Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
EVRE 1 BLOK 1 Uygulamalı Bilgisayar Eğitimi Öğr. Gör. A. Murat ERGİN E.Ü.T.F. Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim A.D.
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
TURGUT OĞUZ MATEMATİK ÖĞRETMENİ
ANLATIM TÜRLERİ DENİZLİ LİSESİ (ANADOLU STATÜSÜ)
SORGULAMAYA DAYALI ÖĞRENME
İLKÖĞRETİMDE EĞİTİM PROGRAMLARI
Bilişim Teknolojileri Okuryazarlığı
Sosyal Ağların Eğitim Amaçlı Kullanımı
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
Bilgi ve İletişim Teknolojisi Dersi
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
PROBLEME DAYALI ÖĞRENME
FIZ 172 BİLGİSAYARA GİRİŞ II
Mimio İle İnteraktif Eğitim
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
PROJE TABANLI ÖĞRENME.
ÜNİTE ÖZETİ Öğrenciler çevrelerinde gördükleri teknolojik araçlar hakkında bilgi edinecekler. Yeni teknolojik araçlar tanıyacaklar. Tanıdıkları araçların.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
Grup üyeleri: Selen ERGÜ Galip Kaya Nazgül BARPİEVA
WEB PROGRAMCILIĞI.
Etkinlikler ve Örnek Formlar
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Veri Tabanı Programcılığı
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
6.SINIF 2.ÜNİTE ADRES DEFTERİM
Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi
BÖLÜM SEÇMEKTE ZORLANIYOR MUSUNUZ ?
HAYAT BİLGİSİ VE SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
1 / 19 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – ELEKTRONİK TABLO- I Ünite 4 Elektronik Tablo – I (Microsoft Excel) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
“Ders Kitabı İnceleme” … Yayınları Numara İsim Soyisim.
1EROL YETER BUGÜNKÜ ÖĞRETİM ŞEKLİ ESKİ ve YENİ YAKLAŞIMLAR.
 Eğitimin geleceğe açılan kapısı olan Eğitim Bilişim Ağı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERS KİTAPLARI
MODÜLER SİSTEMDE HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNİN KULLANIMI
HTML Liste Oluşturma. Liste Etiketleri HTML sayfalarında liste oluşturmak için ve etiketlerini kullanırız. Numaralı listeler oluşturmak için: Madde imli.
SOSYAL BİLGİLERDE BECERİ EĞİTİMİ
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ
T.C. ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ – 2 DERSİ ALGORİTMALAR.
ACCESS GRUBU 5.SINIF MATEMATİK ÜÇ BOYUTLU GEOMETRİK CİSİMLER
Teknoloji ve tasarım dersi
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Mutluköy İlköğretim Okulu
7th International Congress of Research in Education
ETKİLİ DERS DİNLEME VE ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
Eğitimde Teknoloji Kullanımı
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
PROGRAMLAMA VE KODLAMAYA GİRİŞ
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Problem Çözme Yaklaşımları
Excel (Hesap Çizelgesi) Programı
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
21. YY BECERİLERİ.
Sunum transkripti:

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 6,7 ve 8. Basamak Kitap İnceleme

Kitabımızı Tanıyalım

,

6. Sınıf üniteleri aslında içeriğe bakarak kazandırmak istediğimiz öğrenim çıktıları hakkında fikir edinebiliriz.

Bilgisayarda yapılacak işlem basamaklarını sıralama örneği ile öğrenciye bilgi kavratılır uyguladığında da bilgi kalıcı olur.

Görsel okuryazar birey birçok şeyi tek bir resim ile anlatabilir ya da anlatılan bir şeyi kolaylıkla anlayabilir.

Ölçme değerlendirme tekniği 1)Öğrenci hakkında bilgi edinmek için 2)Öğrencinin kendi yeterliliklerini görmesi için

Algoritma yazılım oluşturma programlama mantığı için güzel bir etkinlik Öğretmen Görüşleri: 1.Sınıf ortamında bilgi alışverişi oldu 2.Öğrenciler eğlenerek verilen problemi çözdüler 3.Sayısal beceriler…

1.Ünite: On Parmak Konu: Klavyeye Bakmadan On Parmak Yazıyorum Süre: 2 ders saati Kazanımlar: 1.Klavyeye bakmadan verilen metni hatasız biçimde yazar. Açıklamalar: 1.Bir on parmak yazma programı kullandırılır.

Öğrencilerin bu derste on parmak klavye kullanımını geliştirmek amacıyla bir yarışma düzenlenir. Öğretmen kazanan öğrencilere verilmesi için küçük hediyeler getirir. Yarışmanın Kuralları: On parmak kurallarına uymak Klavyeye bakmamak Hızlı ve hatasız yazmak Yarışma ortamı öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirecektir. Öğrenciler birbirleriyle yarışırken aynı zamanda on parmak klavye kullanım becerilerini geliştireceklerdir.

2.Ünite: Hesaplarımı Karşılaştırıyorum Konu: Tarlanın Alanını Buluyorum Süre: 1 ders saati Kazanımlar: 1.Elektronik çizelgede formülleri kullanarak çeşitli problemleri çözer. BTBS-3.Bütün bir problemi bileşenlerine ayırır. BTBS-6.Tanımlanmış bir probleme bilişim teknolojileri çözümlerini uygular. BTBS-8.Problem çözme durumunda veriyi organize etmek ve göstermek için bilişim teknolojilerini kullanır. Açıklamalar: 1.Hücre adı, aritmetik şekiller ve operatörler kullanılarak formül yazdırılır. Formül yazma kuralları uygulatılır. Formüllere ilişkin standart hata iletileri vurgulanır.

Gerçek hayatta karşılaşılması mümkün bir örnek olay derse taşınmış, konuyla bütünleştirilmiştir. Öğrencilerden tarlasını dört çocuğu arasında paylaştırmak isteyen bir muhtarın karşılaştığı problemi çözmeleri istenmektedir. Öğrenciler elektronik çizelge programında yaptıkları işlemler ve kullandıkları formüller yardımıyla bu probleme çözüm üretecek ve öğrenmeleri pekişecektir.

Ünite Süre: 2 ders saati Kazanımlar: 1.Web sayfası oluşturmak için uygun yazılımları ve yazılım araçlarını kullanır. BTESD-14.Kaynağın bir telif hakkının ve sahipliğinin olduğunu anlar. Açıklamalar: 1.Not defteri, etiket yazıcıları, sayfa düzenleyiciler kullanılır.

4.Ünite: İnternet Sitesi Yapıyorum Konu: Doğada Yaşayan Kuşlar Süre: 2 ders saati Öğrencilerden Çalışma Kitabı üzerine bir web sayfası tasarımı yapmaları istenir. Daha sonra öğretmen, seçilen sayfa düzenleyici programında bir sayfa oluşturmak için gereken işlemleri uygulamalı olarak gösterir. 2 saatlik ders süresince bu etkinliklerin tamamı gerçekleştirilemez. Ayrıca web tasarımı ile ilk kez tanışan öğrencilere ilk dersten bir web sayfası tasarımı yaptırmak ve bir ana sayfa oluşturup içerik ekletmek fazladır.

Ünitemiz: Bilişim Sistemleri.. Bu ünite kapsamında öğrencilere Medya Eleştirmeni başlığı altında 2 aynı konuyu farklı şekillerde sunmuşlar ve farklılıklarını sormuşlardır.

Öğrencilere 2.Ünite web sitesi yaptırıyor ve bunu HTML öğreterek gerçekleştiriyor.

Proje kapsamında öğrencilerin kendilerini değerlendirmesi için öz değerlendirme formu

3. ünitede proglama öğretilmiş ve visual studio anlatılmıştır 3. ünitede proglama öğretilmiş ve visual studio anlatılmıştır.Anlatım eğlenceli hale getirmek ve öğrencilerin aktif olmasını sağlamak amacıyla çeşitli uygulamalar yapılmıştır.

Kitapda öğrencilere visual studio kullandırarak öğrendikleri bilgilerin pekişmesini sağlamak amacıyla hem eğlendiren hem öğrendiren hem de düşündüren uygulamalara yer verilmiştir.

Ünite sonunda öğrencilerin anlatılan konu hakkında ne derece bilgi sahibi olduklarını neler öğrendiklerini ya da varsa eksiklerini görmek amaçlı hazırlanmış sorulardır.