HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
Advertisements

ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
Mobile Advertising Network Dünya’da mobil kullanımı Mobil penetrasyon Mobil reklam harcamaları Akıllı telefon penetrasyonu Mobil reklam gösterimleri.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
2016 Dünya Sağlık Günü Diyabeti (şeker hastalığını) Yenelim! Dr Pavel Ursu Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi.
AVRO BÖLGESİ VE AVRUPA MERKEZ BANKASI Avrupa Birliği Maliyesi Sakarya Üniversitesi/SBF-Maliye Yrd. Doç. Dr. Harun KILIÇASLAN.
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
RUSYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR Kasım 2013 A. Yağmur ÖZDEMİR Genel Md. Yrd. Yatırımlar ve Proje Finansman Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
Temiz su kaynakları azalıyor. Dünyanın üçte biri sularla kaplı olmasına rağmen ancak yüzde iki buçuk kullanılabilir temiz su bulunuyor. temiz su kaynakları.
AİLE İŞLETMELERİNDE ROLLER VE STATÜLER AİLE İŞLETMELERİNDE STATÜLER AİLE ÜYESİAİLE DIŞI Girişimci / Kurucu Veliaht Aile Bireyleri işgören Profesyonel Yönetici.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
A DRESE D AYALı N ÜFUS K AYıT S ISTEMI S ONUÇLARı, 2015.
KRONİK OBSTRÜKTİF AKCİĞER HASTALIĞI (KOAH) EPİDEMİYOLOJİSİ
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI MESSE 2016 FUAR ve İŞ GEZİSİ ORGANİZASYONU NİSAN 2016.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
DÜNYADA SAĞLIK TURİZMİNE GENEL BAKIŞ Öğr.Grv. Dr. Funda AKDURAN.
SAĞLIK TURİZMİ VE HEMŞİRELİK
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
TARİHÇESİ 1868 yılında Jamsetji Tata tarafından Mumbai’de kurulmuş ve 1992 yılından bu yana Ratan Tata yürütmektedir. Tata Motors Limited bir Hint çok.
Dopingli büyümenin öteki yüzü:
Abdullah Onur DURUK
1868’de kurulan şirketini şu anda 80 ülkede operasyon yürüten ve 395 bin kişiye istihdam sağlayan bir üreticiye dönüştüren Tata Group Başkanı Ratan Tata,
Dopingli büyümenin öteki yüzü:
ASGARİ ÜCRET GERÇEĞİ 8 Aralık 2016, İstanbul.
Hazırlayan: Hasan ACAR
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Hazırlayan: Recep Gürkan TINÇ No:
1868 yılında Jamsetji Tata tarafından kuruldu.
Betül GÜLER
1947 yılında İsveçli girişimci Erling Persson tarafından kurulmuştur.
HALİDİN SÖNMEZ
Kız çocukları için ilköğretimde en yüksek okullulaşma
Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar Hazırlayan: Gözde Boz
1947 yılında Erling Persson tarafından Kuruldu.
Fahriye OBUT
HAZIRLAYAN Muhammed YAYLA
HAZIRLAYAN VE SUNAN DOĞANCAN DEMİR
Kuruluş Tchibo ,1949 yılında Max Herz ve Carl Tchillinghiryan(çilingiryan)tarafından Hamburg’da kuruldu. İkili iş hayatına öncelikle posta ile kahve satışı.
H&M İsveç merkezli olan, hazır giyim markası 1947 yılında Erling Persson tarafından kurulmuş olup bugün kadınların en beğendiği on marka içerisindeki yerini.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
H&M MARKA HİKAYESİ ERDEM OKTAY
HAZIRLAYAN MUHAMMED YAYLA
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
TARİHTE EUROVISION NUR GÜLER
ŞEHİRLERİN REKABET KRİTERLERİ
İhracat Genel Müdürlüğü
Muhammet Onur ÖZÇELİKÇİ N.Ö
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Türkiye’nin Alternatif Turizm SWOT Analizi -Tartışma-
Hazırlayan Damla AYDIN WALMART Sunumu.
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
Rewe Gruop 1927 yılı 1 Ocak kooperatif Köln olarak kurmuştur
Cube Organization Presents.
ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE YAPILAN YENİLİKLER
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
İK MAKALESİ.
2008 YILI ELEKTRİK ve DOĞALGAZ ZAMLARI
Ticari ve Nakit Çözümler Direktörü
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
Aylık Ton Regenere Elyaf Aylık Ton Regenere Open End İplik
En az 6 ay süre ile haftanın 3 günü çalışabilecek,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FRANSA’DA YATIRIM IMKANLARI _____ Cécile LAVIGNE TAYSAD.
Sayılarla Türkiye’de Atık Yönetimi
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
Sunum transkripti:

HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR 130907052

H&M TARİHÇESİ H&M Hennes & Mauritz AB (H&M olarak faaliyet gösteren), ucuz ve modern giyim çeşitleriyle tanınan İsveçli bir giyim firmasıdır. İlk kurulduğunda sadece bayan giyimi satan ve adı İsveç’ce “bayanlara ait” anlamına gelen Hennes olan şirket, 1947’de Erling Persson tarafından İsveç’te kurulmuştu.

1968’de, Persson bir Stockholm avcılık ekipmanı mağazasının tesislerini ve envanterini alarak adını Mauritz Widforss koydu. Envanter içinde Persson’a erkek giyimine girmesi için ilham veren erkek giyimi de vardı. Böylece, mağazanın adını Hennes & Mauritz olarak yeniden adlandırdı, daha sonra da H&M olarak kısalttı.

1964’te Norveç’ten sonra , 1967’de Danimarka, Almanya ve İsviçre’de faaliyet göstermeye başlar. 1982 yılından beri oğlu Stefan tarafından idare edilen H&M, Hollanda, Avusturya, Finlandiya’yı, sonra 1998’de Fransa ve 2000’de ABD’yi fetheder.

Ucuz Fiyatlı moda anlayışı değişmemektedir. H&M’nin 24 ülkede, 1300’den fazla mağazası ve 50,000’i aşkın çalışanı vardır. Stefan Persson, Erling'in oğlu, 1990’da CEO, 1998’de de Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Marka Marka danışmanlık Interbrand 2009 ve 2010 yılında yirmi birinci en-değerli global marka olarak H&M yi seçmiştir. Bu H&M yi araştırmada en yüksek sıralardaki perakende mağazası yapmıştır. Marka Değeri; $ 12-16.000.000.000  olarak tahmin edilmektedir.

Tam şirket adı Hennes & Mauritz olan  markanın dünya algısı basitleştirmek için H & M olarak  lanse edilmiş ve bu şekilde markalaşmıştır. H&M Bugün 43 ülkede 2.300 ‘den fazla mağazaya sahip ve 2011 itibarıyla 94.000 kişi civarında istihdam sağlamaktadır. İsveç Klisesi zincirin ana ortaklarından biridir.

İŞBİRLİĞİ 25 Mayıs'ta, H&M ve Kenzo iki marka arasında bir tasarımcı işbirliğinin kurulduğunu açıkladı ve renk, desen ve ayrıntı açısından zengin bir koleksiyonun yolda olduğunu müjdeledi. O tarihte, işbirliği ve koleksiyonu bir araya getirme çalışması bir süredir devam ediyordu.

Balmain x H&M koleksiyonundan sadece birkaç hafta sonra, Kasım 2015'te koleksiyon mağaza raflarından kaldırılırken, H&M ve Kenzo'nun tasarım ekipleri birbirleriyle ilk kez tanıştılar. Kenzo'nun merkezi Paris'te ve H&M'in merkezi Stockholm.

Türk kadınlarının yıllarca yurtdışı ziyaretlerindeki ilk durağı olan İsveçli hızlı moda devi H&M nihayet Türkiye'de. Küresel krizde bile yılda % 15 büyüyen H&M CEO'su Persson, Türkiye'de tek yaptığı röportajda; "Bu ülkenin ekonomisi muazzam. Gelmek zorundaydık" dedi.

Türkiye'de ilk mağazamızı açmaktan çok mutluyuz Türkiye'de ilk mağazamızı açmaktan çok mutluyuz. Türkiye moda bilinci yüksek, geniş genç nüfusuyla ilginç bir pazar. Kesinlikle büyümek için büyük bir potansiyel görüyoruz. Her zaman girebileceğimiz yeni pazar arayışındayız ve şimdi İstanbul bizim için iyi bir fırsat. Gecikme olarak düşünmüyoruz. Bizim için en önemli şey kaliteli bir şekilde gelmek. Senede yüzde 15'lik bir büyüme şekliyle genişliyoruz. 

KAYNAKÇA http://www. marka-marka KAYNAKÇA http://www.marka-marka.org/marka/marka- hikayeleri/hm-hennesmauritz-marka/ http://ilginchersey.blogcu.com/h-m-nin- tarihcesi/8565882 http://www.hm.com/tr/magazine/culture/h- m-inside/2016/10/kenzo-x-h_m_- everything-you-need-to-know http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2010/11/0 5/hesaplimoda

HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed DÜNDAR 130907052