Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İnternet Tarayıcı Programlar
Advertisements

Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
İNTERNET TARAYICI (WEB BROWSER) PROGRAMLARI
BİT’İNİ KULLANARAK BİLGİYE ULAŞMA VE BİÇİMLENDİRME
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
İNTERNET ADRESLERİ Ahmet SOYARSLAN biltek.info. İNTERNET NEDİR? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan.
Dünyanın bilgisine açılan pencere... Ya da sadece yeni çağın eğlencesi...
BÖLÜM 12: INTERNET VE INTRANET UYGULAMALARI. INTRANET: Organizasyonlar giderek artan bir oranda işlerinin ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla Internet.
İNTERNETİN TEMELLERİ İnternet Kavramı İnternet Tarayıcı İnternet Adresi.
Ansiklopedi (Encyclopedia) Tanım : Bütün konularda kısa ve öz bilgi içeren bir çalışmadır. Belirli bir konu ile sınırlı yada genel kapsamlı olabilir.
MED 167 İnternette İstatistik. İnternetteki istatistik verileri, özellikle ülke hakkındaki makro istatistiklerden bahsediyorsak, çoğunlukla resmi kurumlardan.
BİT’ini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme (web tarayıcıları, eklentiler, arama motorları, ansiklopediler, çevrimiçi kütüphaneler ve sanal müzeler.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
E- Pazarlama Nedir? Pazarlama, bir ürünün tüketici tarafından bilinmesi, talep edilmesi ve alınmasını sağlayan, bu çerçevede, birçok bileşeni bulunan planlanmış.
BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ
Sevgili 8.sınıf öğrencisi; Kendi yeteneklerin, ilgilerin, değerlerin hakkında bilgi sahibi olmak ve daha doğru lise tercihi yapabilmek için lütfen öncesinde.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
VİRAL PAZARLAMA Emircan Turgaz
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
İnternet'e Bağlanmak İçin Neler Gereklidir?
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Metin Tabanlı İçerik Oluşturma Araçları (Microsoft Word Programı)
Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme
İNTERNET TEKNOLOJİLERİ
İNSAN KAYNAKLARI SAĞLAMA VE SEÇME
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DİREKTÖRLÜĞÜ
Sosyal Hizmet Meslek Etiği
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –
Erken çocukluk döneminde fen ve matematik kavramlarının gelişimi
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Çiğdem ÇOBAN Bilgisayar Mühendisi
İnternet ve WEB Tanımları Html Temel Etiketleri
BİLGİSAYAR ÇEŞİTLERİ.
İNTERNET’İN ALTYAPISI VE KULLANIMI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
SOSYAL MEDYA VE HALK KÜLTÜRÜ
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
BİLGİ TOPLUMU.
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
RESİM VE RESİM DÜZENLEME İŞLEMLERİ
Nerede O Mis Gibi Taze Kitap Kokusu?
Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ
İnternet Tarayıcı Programlar
BİLGİ GÜVENLİĞİ Güvenli Şifre Oluşturma Bilgi Gizliliği ve Güvenliği
Kaynak Gösterme Teknikleri
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
İletişim Araştırma İşbirliği
GÖRSEL PROGRAMLAMA DİLİ:
FAYDALI BİLGİSAYAR PROGRAMLARI
İŞLETİM SİSTEMLERİ Bilişim Teknolojileri Araçlarında
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
Temel Bilgisayar Bilgileri
DÜŞÜNME.
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Bu konudaki her şeyi okuyun Microsoft SharePoint Haberler
Bilgisayar II 26 Nisan-7Mayıs Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Gurbet Güntürk Evsel BY423 Güz, 2015
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
AĞ TEMELLERİ (TCP/IP SUNUMU)
EBSCO eBooks Online Kullanım Kullanıcı Kılavuzu support.ebsco.com.
Sunum transkripti:

Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme Ümmügülsüm Yörük

Web Tarayıcıları Bir web tarayıcısı işletim sisteminin en gözde elemanlarındandır.  Kullanıcıların ağ sunucuları üzerinde yer alan web sayfalarını açmayı sağlayan yazılımdır. Açılan sayfada aranan nesneyi arar bulur, sık kullanılanlar ve geçmiş listesi yapar. Çokluortam dosyalarını oynatır ve kaydeder, belgeleri basar, çevrimdışı çalışabilir.

Web Tarayıcı Örnekleri * Internet Explorer * Mozilla Firefox * Google Chrome * Netscape …vb

Önemli web tarayıcılarında ortak olarak bulunan kullanıcı arabirimleri bunlardır: Önceki ve ilerideki siteye gitmek için İleri ve Geri tuşları. Tarihçe, daha önce ziyaret edilen siteleri gösterir. Mevcut sayfayı yeniden yüklemek için Yenile butonu Uğraşıyı durdurmak için Dur butonu. Bazı tarayıcılarda dur butonuyla yenileme butonu birleşmiştir. Ana sayfaya dönmek için Home butonu. İstenilen siteye girmek ve görüntülemek için Adres Çubuğu Uğraşının yüklenirken ilermesini ve aynı zamanda imleçle üzerine gelindiğinde URL bağlantıları görüntüleyen ve sayfa yakınlaştırma özelliği olan Durum Çubuğu Ayrıca önemli web tarayıcıları web sayfası içinde arama özelliklerine sahiptirler.

Arama Motorları

İnternetteki Ansiklopediler Gelişen dijital teknoloji, ansiklopedileri sayfalardan ayırarak bilgisayar ekranlarına taşımaya başladı bile. Günümüzde internet üzerinde yayınlanan çok sayıda "online" ansiklopedi bulmanız mümkün. İşte, bahsettiğimiz "online" ansiklopedilerden birkaçı...

İnternetteki Ansiklopediler tr.wikipedia.org/wiki www.canaktan.org www.osmanli700.gen.tr www.webopedia.com encarta.msn.com www.pantheon.org/mythica www.britannica.com

Online(Elektronik) Kütüphaneler Teknolojinin hızla gelişmesi birçok alanda verilen hizmetlerin boyutunun ve şeklinin değişmesine neden olmaktadır. Online kütüphaneler sayesinde, bilgiye Internet aracılığıyla kolayca erişim sağlanır. Elektronik kütüphanecilik kütüphanelerin yaygınlaşmasına, evlerimize taşınmasına, daha etkin ve yoğun kullanılmasına bir fırsat oluşturmaktadır.

Online Kütüphaneler http://www.mkutup.gov.tr/ http://kutuphane.istanbul.edu.tr/ http://www.pendik.bel.tr/onlinekutuphane/ http://www.unak.org.tr/turklib.html (kütüphane listesi) http://www.ekutuphane.gov.tr/web/catalog/search.php http://ekutup.dpt.gov.tr/

Sanal Müzeler Sanal Müze, müze mekanı ve müzede sergilenmekte olan eserlerin sanal ortamda aslına uygun olarak yeniden inşası ve izleyiciye klavye ve/veya fare aracılığıyla bu mekanları gezerek eserleri izleme ve inceleme sağlayacak etkileşimli bir bilgisayar uygulamasıdır.

Sanal Müzelerin Sağladıkları Sanal müzeler, dünya çapında erişim sağlarlar. Sanal müzeler, doğru tasarlandıklarında uzaktan eğitim, hayat boyu eğitim amacıyla kullanabilirler. Sanal müzeler, doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarıdırlar.

Sanal Müzeler http://www.3dmekanlar.com/ http://www.kultur.gov.tr/TR,96599/sanal-gezinti.html