Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
Advertisements

KONU: Verimlilik nedir? Verimlilik hesabı nasıl yapılır?
KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON
REKLAMCILIK Hafta 5.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
KONGRE VE FUAR ORGANİZASYONU
REKLAM KAMPANYALARI VE UYGULAMALARI
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
BÖLÜM VI ÜRETİM YÖNETİMİ.
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
Bütünleşik Dökümhane Çözümü
YER SEÇİMİ Endüstri Mühendisliği Bölümü
Tarihi, geçmişi ve amaçları Üretim süreçleri ve yöntemleri
TIBBİ MALZEME YÖNETİMİ
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
FABRİKA ORGANİZASYONU
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
ENDÜSTRİYEL PAZARLAR ve ENDÜSTRİYEL SATIN ALMA DAVRANIŞI
3. HAFTA KONULARI TEST VE BİLGİ SORULARI. TEST SORULARI ##1 Ekonomik değeri olan atıl kaynaklara ne denir A)Satış B)Alacak C)Para D)Stok E)Işletme kaynağı.
KÜTÜPHANELERDE BÜTÇE YÖNETİMİ
TEDARİK (SATINALMA) TEDARİK FONKSİYONU:
Tamir Bakım Planlaması
EMLAK PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE UYGULAMALARI
İŞ KALİTESİ ve MALİYET İLİŞKİLERİ
6.Bölüm Endüstriyel Pazarlar ve Uluslararası Pazarlar
Malzeme Devinimi Maliyet Giderleri ve İşyeri Tasarımı
Eskişehir Şubesi Cevdet ÜRENCİK CMF.
Dağıtım kanalları ve fiziksel dağıtım
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
İşletmeyi neden kurarız ?
Yrd.Doç Dr. YILMAZ GÖKŞEN
İşletmelerde Üretim Faaliyetleri Copyright S.K.Mirze1.
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
BORU ORTAKLIĞI Çözüm.
Bilişim sistemlerinin türleri
İnsan Kaynakları Bilgi Sistemleri
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
STOK YÖNETİMİ Mba Operasyon yönetimi
Girişimcilik.
Girişimcilik.
Yenilik ve Yeni Ürün Altunışık-Özdemir-Torlak.
Pazarlama Araştırması bölümünü öğrenme amaçlarımız: Pazarlama araştırmasının; pazarlama, pazarlama kavramı ve pazarlama stratejisiyle ilişkisini.
KALİTE KONTROLÜ VE KALİTE GELİŞTİME ARAÇLARI
Doç. Dr. Yusuf KARACA Afyon Kocatepe Üniversitesi
Proje Hazırlama Eğitimi Dr. Necati VARDAR KTO Karatay Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi.
KALİTE VE VERİMLİLİK KALİTE MALİYETİ.
Prof Dr Remzi ALTUNIŞIK
FİNANS VE MUHASEBE H04.
Periyodik Kontroller-Ölçümler
Konu 6 Gıda Kalite Özelliklerinin Sınıflandırılması
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
Kalite ile ilgili kavramlar
FİNANS ÖĞR.GÖR.TAYLAN VURGUN.
ÜNİTE 2: ÜRETİM YÖNETİMİ.
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
FUAR ORGANİZASYONU.
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
PAZARLAMA KANALLARI VE FİZİKSEL DAĞITIM
6. HAFTA KALİTE MALİYETLERİ.
İŞYERI BILGI YÖNETIM SISTEMI İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Ankara, 2017.
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
Bölüm 6. Pazarlama karması (stratejiler)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ENDÜSTRİYEL PAZARLAR ve ENDÜSTRİYEL SATIN ALMA DAVRANIŞI
KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları

Ürün kalite düzeyinin yükseltilmesi Ürün dizaynının geliştirilmesi İşletme maliyetlerinin azaltılması (hatalı ürün, işçilik ve malzeme kayıplarının azaltılması). Üretim hattındaki darboğazların giderilmesi Tüketici şikayetlerinin azaltılması Personel moralinin düzeltilmesi Rakiplere karşı firma-prestijinin artırılması İşçi-işveren ilişkilerinde olumlu gelişme sağlanması

Kalite kontrolünü etkileyen faktörler Pazar ve tüketici özellikleri Finansal olanaklar İnsangücü (yönetici, teknisyen, mühendis, işçi) Tesis, makine ve üretim yöntemleri. Teknolojik ve kültürel düzey Eğitim düzeyi Ülkenin yasaları

KALİTE KONTROL BÖLÜMÜNÜN ORGANİZASYONU VE GÖREVLERİ Hammadde kontrolü Üretimde kullanılan malzemelerin ve yardımcı maddelerin kontrolü Kullanılan alet ve ekipmanların kontrolü İmalat programlarının hazırlanması Üretimde randıman belirlenmesi Spesifikasyon ve test yöntemlerinin belirlenmesi ve bunların bir kitapta toplanması Sanitasyon kontrolü Personel performanslarının belirlenmesi Fiyat politikalarının oluşturulması ve bütçenin düzenlenmesi. Temel kayıt sisteminin oluşturularak, istatistik işlem ve programlarının hazırlanması İşlenen ürünlerin kontrolü Hatalı ürünlerin kontrolü ve değerlendirilmesi Bölgesel ve merkezi düzenlemelerin yapılarak satış mağazaları ve antrepoların kontrolü. Yükleme ve taşıma işlerinin kontrolü Depolama koşullarının kontrolü

Kalite kontrol bölümünün bütün bu görevleri aşağıdaki başlıklar altında toplanabilir Spesifikasyonların belirlenmesi Muayene ve analiz yöntemlerinin belirlenmesi ve geliştirilmesi Örnek alma programlarının oluşturulması ve geliştirilmesi Kayıt tutma ve rapor etme Aksaklıkların belirlenip giderilmesi Özel problemlerin çözümlenmesi Personel eğitimi

Spesifikasyonların Belirlenmesi Muayene ve Analiz Yöntemlerinin Belirlenmesi ve Geliştirilmesi Örnek Alma Programlarının Oluşturulması ve Geliştirilmesi Kayıt Tutma ve Rapor Etme Aksaklıkların Belirlenip Giderilmesi Özel Problemlerin Çözümlenmesi Personel Eğitimi

Kalite kontrol bölümünün diğer bölümlerle ilişkisi

Yönetimle ilişki Pazarlama ve satın alma bölümü ile ilişkisi Araştırma ve geliştirme bölümü ile ilişki Üretim bölümü ile ilişki