ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 28.11.2016.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2011 MİLANO ULUSLAR ARASI MOBİLYA FUAR RAPORU 2011 Salone Internazionale del Mobile.
Advertisements

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
European Commission Enterprise and Industry GAP Bölgesi KOBİ Destek Ağı (GAPSUN)
KARTAL MAHALLE AFET GÖNÜLLERİ DERNEĞİ KOORDİNASYON KURULU RAPORU \ Eğitim Tekrarları OCAK-2009 Kartal Kaymakamlığı Afet Yönetim Merkezinde.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
KAYSERİ SANAYİ ODASI ETKİNLİKLER HAZİRAN YABANCI KONUKLARIMIZ.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
DARICA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI. Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı dünyanın en dinamik ve kapsamlı fuarlarından biridir.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
ARAŞTIRMA, GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ EKİM – KASIM – ARALIK 2015 DÖNEMI FAALIYETLERI.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
KONYA 8 Eylül 2016 SONUÇ RAPORU. TİMAKADEMİ 2023 HEDEF PAZARLAR Seminer dizisinin üçüncüsü 8 Eylül 2016 tarihinde Konya’da gerçekleşmiştir. Seminerin.
ODAMIZ TARİHİNDE BİRLEŞTİRİLMİŞ MESLEK KOMİTE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR. TOPLAM 26 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR ODA.
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
18 Nisan 2017 günü MAİB ve EXİMBANK ortak toplantısında makine ihracatının desteklenmesine yönelik bir bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Eximbank Genel.
Prof.Dr.Yılmaz Çapan FATUM Müdürü
AZERBAYCAN İŞ GEZİSİ Çerkezköy, Tekirdağ – 2019.
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 28.11.2016

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu 31 Ekim – 25 Kasım 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler Odamız, Adana Genç İşadamları Derneği ve Alibaba.com işbirliğinde “Yeni Dünya Düzeninde Dış Ticaret” Semineri düzenlendi. Seminerde, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından İhracatta Sağlanan Destek Programları, Eximbank Tarafından ihracat finansmanı ve sigortası, Alibaba.com yetkilileri tarafından e-ticarette yeni Dünya Trendleri, Yerel ve Global Fırsatlar anlatıldı. 03.11.2016

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu ATAK A.Ş Genel Müdürü İlhami Günsel, Moda Danışmanı Ümit Temurçin, Akdeniz İhracatçı Birliklerinden Cemile ASKER ve Çukurova Üniversitesi Tekstil Tasarım Bölümü Başkanı Havva Hallaçeli’ nin katılımıyla Odamızda toplantı yapıldı. Söz konusu toplantıda, 7 Nisan 2017 tarihinde organize edilecek portakal çiçeği festivali kapsamında düzenlenmesi öngörülen konfeksiyon ve tekstil yarışması hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 07.11.2016 Adana ÜSAM tarafından Odamız ev sahipliğinde “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi” düzenlendi. 22-23 Kasım 2016

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu Ulusal Ürün Konseylerinin Yönetim Kurulu Toplantısı Odamız ev sahipliğinde yapıldı. Toplantı ertesinde, Ulusal Turunçgil Konseyi tarafından organize edilen Sektör Buluşmalar Toplantısı gerçekleştirildi. 23.11.2016

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü’nün tedarik etmiş olduğu ürünlerde yerlilik oranlarının artırılması ve KOBİ’lerin desteklenerek bölge ve yurt ekonomisine daha fazla katkı sağlanması amacıyla, Odamız ile Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü işbirliğinde bilgilendirme ve tanıtım toplantısı düzenlendi. 24.11.2016  

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu Kasım Ayı içerisinde toplam 4 defa Personel Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, haftalık iş planları, Akreditasyon Faaliyetleri, Performans Sistemi ve 2017 Yılı Personel Eğitimleri görüşüldü.  

STRATEJİK FAALİYETLER Çukurova Kalkınma Ajansı destekli Odamız koordinatörlüğünde yürütülen, sanayicilerimizin mevcut durum analizini ortaya çıkarmak amaçlı gerçekleştirilen Proje kapsamında mentörlere yönelik Saha Araştırması-Anket uygulaması Eğitimi verildi. 04.11.2016

STRATEJİK FAALİYETLER Mobilya Ur-Ge Projesi kapsamında, firmaların katılımıyla İhtiyaç Analizi Firma Tespiti Toplantısı yapıldı. 08.11.2016

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu Makine Ur-Ge Projesi kapsamında, firmalarının katılımıyla danışmanlık ve hedef ülke tespiti toplantısı yapıldı.

STRATEJİK FAALİYETLER Ukrayna Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Volodymyr Shamilov ve Beraberindeki Heyet Odamızı ziyaret etti. Tarım, elektrik, metalurji, makine üretimi konusunda faaliyet gösteren firmaların yer aldığı heyet ile üye firmalarımız arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Ardından, Odamız ile Zaporijya Ticaret ve Sanayi Odası arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı. 17.11.2016

STRATEJİK FAALİYETLER DIŞ TİCARET EĞİTİMİ İhracat yapan üyelerimize, yönelik Trade Map eğitimi düzenlendi. 8 kişinin katıldığı eğitimde, yeni pazarlar ve farklı pazarlarla ilgili detaylı dış ticaret istatistiklerine ulaşabilecekleri “Trade Map” uygulaması ve kullanımı anlatıldı.

MESLEKİ EĞİTİMİ Mobilya Sektörü Nitelikli Eleman Temini Komisyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda, Karşıyaka  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi firmaların öğrencilerle eşleştirilmesine yönelik bir proje geliştirilmesine, bu projede ayrıca rol model kişilerin okulda seminer vermesine karar verildi. 09.11.2016

STRATEJİK FAALİYETLER 2016 yılında düzenlenen 10. Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’nın değerlendirilmesi ve önümüzdeki dönem fuarlarıyla ilgili makro stratejinin belirlenmesi amacıyla, Odamız tarafından fuar organizatörü Asexpo firması ve Mobilya Sektör Temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. 25.11.2016

Yönetim Kurulu Başkanı Sn Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Zeki Kıvanç Tarafından Katılım Sağlanan Toplantılar T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından “Rekabetçi Sektörler Programı Yeni Dönem Mali Destekleri Bilgilendirme Semineri” katılım sağlandı. 01.11.2016 (Katılımcı : ADASO Başkanı Sn. Zeki Kıvanç)

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısına katılım sağlandı.04.11.2016 (Katılımcı : ADASO Başkanı Sn. Zeki Kıvanç)

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Başbakan Sn. Binali Yıldırım’ın katılımıyla düzenlenen “İhracatçılar Zirvesi”ne katılım sağlandı. 15-16 Kasım 2016 (Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zeki Kıvanç)

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) tarafından düzenlenen Beyrut-Adana Turizm Köprüsü Bilgilendirme Toplantısı’na katılım sağlandı. 17.11.2016 (Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zeki Kıvanç)

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu Çukurova Üniversitesi tarafından düzenlenen “IV. Örgütsel Davranış Kongresi Açılış Töreni”ne katılım sağlandı. 04.11.2016 (Katılımcı : ADASO Başkanı Sn. Zeki Kıvanç)

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın katılımlarıyla Adana Hilton Otelinde düzenlenen Doğu Akdeniz 7.Türkiye Enerji Zirvesi’ne katılım sağlandı. 24-25 Kasım 2016 ( Katılımcı : Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zeki Kıvanç)

2016 Kasım Ayı Faaliyet Raporu TOBB tarafından T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Bülent Tüfenkci Başkanlığında düzenlenen Çalışma Toplantısına katılım sağlandı. 08.11.2016 (Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zeki Kıvanç ) TÜYAP 2016 Adana Tarım Fuarı Basın Toplantısı’na katılım sağlandı. 12.11.2016 (Katılımcı : Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zeki Kıvanç) Seyhan Kent Konseyi’nin Yürütme Kurulu Toplantısına katılım sağlandı. 12.11.2016 (Katılımcı : Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zeki Kıvanç) DSİ 6.Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Süleyman Baş katıldı. 16.11.2016 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile yapılan toplantıya katılım sağlandı. 26.11.2016 (Katılımcı : Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zeki Kıvanç)

Genel Sekreterlikçe Katılım Sağlanan Toplantılar Adana Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü Hal Hakem Heyeti Toplantısı’na katılım sağlandı. (Katılımcı : Sanayi Hizmetleri Şefi Mehmet Karakuş) 01 Kasım / 16 Kasım 2016 Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Yatırım Destek Stratejisi Toplantısı’na katılım sağlandı. 11.11.2016 (Katılımcı : Genel Sekreter Bora Kocaman ve Sanayi Hizmetleri Şefi Mehmet Karakuş) Adana Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Mesleki Eğitim – Sektörlerle İşbirliği Toplantısı” na katılım sağlandı. 16.11.2016 (Katılımcı: Genel Sekreter Bora Kocaman ve Ticari Hizmetler Şefi Bedia Mülayim) TOBB tarafından düzenlenen Akreditasyon Standardı Revizyonu Bilgilendirme Eğitimi’ne katılım sağlandı. 23.11.2016 (Katılımcı : Sanayi Hizmetleri Şefi Mehmet Karakuş)

ODAMIZA YAPILAN ZİYARETLER   Tarih Ziyaret Eden Kişi/Kurum Adı Ziyaret Edilen Ziyaretin Konusu 11.11.2016 Macaristan Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Macaristan Adana Fahri Konsolosu Demet Sabancı Çetindoğan Yönetim Kurulu Nezaket

  28.11.2016 Ak Parti İl Başkanı Av.Fikret Yeni ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Yönetim Kurulu Nezaket

ODAMIZ TARAFINDAN YAPILAN ZİYARETLER   Tarih Ziyaret Edilen Ziyaret Eden Ziyaretin Konusu 22.11.2016 İl Emniyet Müdürü Osman Ak ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, ATO Başkanı Atila Menevşe, ATB Başkanı Şahin Bilgiç ve OSB Başkanı Bekir Sütcü Yeni Görevi Hayırlama

ODAMIZ TARAFINDAN YAPILAN ZİYARETLER   Tarih Ziyaret Edilen Ziyaret Eden Ziyaretin Konusu 22.11.2016 Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Prof.Dr. Rızvan Erol ve Prof.Dr. Ali Kokangül Genel Sekreter Bora Kocaman İntörn stajı hakkında

2016 KASIM AYI FAALİYET RAPORU Üyelere Yapılan Duyuru Sayıları (Kasım Ayı) Duyuru Konusu Gönderi Adedi Türkiye ve Dünyadan Haberler Bülteni 4 E-Bülten (Adana Ekim 2016 İhracat Analizi) 1 Resmi Gazete (Tebliğ/Yönetmelik/Bakanlar Kurulu Kararı) 13 Bilgilendirme Duyurusu 28 Eğitim / Toplantı Duyurusu 12 Görüş Talebi Toplam 70

Medya Takibi SİCİL İŞLEMLERİ 11 adet firma kaydı yapılmıştır. Marka Adı Dergi Dergi Ek Gazete Gazete Ek ADANA SANAYİ ODASI   184 11 ZEKİ KIVANÇ 1 100 Marka Adı Haber Sayısı Erişim ADANA SANAYİ ODASI 195 11.379.831 ZEKİ KIVANÇ 113 14.159.055 SİCİL İŞLEMLERİ 11 adet firma kaydı yapılmıştır. 16 adet firma kaydı silinmiştir. 16 adet firma Askıdan düşürülmüştür.   Faal Üye Sayısı 1606 Askı’daki Üye sayısı 354 Toplam üye sayısı 1960 olmuştur.

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 28.11.2016