CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ İNTÖRN DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
HASTA KABUL VE TABURCULUK SÜRECİ
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
İşbirliğine Dayalı Öğrenme
ÖĞRETİM TEKNİKLERİ MİKRO ÖĞRETİM ASLIHAN AKBAĞ
Prof. Dr. Öner Süzer Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
HEMŞİRELİK VE EBELİK LİSANS TAMAMLAMA PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI
AKREDİTASYON BELGESİNE SAHİP ÖZEL HASTANELERDEKİ
HASTANE ETİK KURULLARI
E.Ü.T.F Çalışan Sağlığı, Güvenliği ve Hakları Birimi
Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan. Geçen Çalıştaydan bugüne.. Fakültemizde “canlı ve etkin bir eğitim” için heyecan sürüyor Öğrenci sayılarındaki artış eğitimle.
NEDEN Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ? .
Rejyonal Anestezide Eğitim Problemleri Prof Dr Fuat GÜLDOĞUŞ Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji.
BİR ÖZEL HASTANEDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN
Dönem VI
HEMŞİRELİK MESLEĞİ VE ÖZELLİKLERİ
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
Öğrencilerin Ders ve Öğretim Elemanını Değerlendirmesi
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
KOMİTELER VE TOPLANTI KAYITLARI
Mahmut AĞIRAĞAÇ Kalite Yönetim Birimi
HEKİMLİĞE HAZIRLIK PROGRAMI. HEKİMLİĞE HAZIRLIK PROGRAMI PROGRAMIN ANA HEDEFLERİ  Hekimlik uygulamalarında temel becerileri kazandırmak  Öğretim üyesi.
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
ANESTEZİ TEKNİKERLİĞİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM I.
HEMŞİRE NE YAPAR?.
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON AD HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
TÜRKİYE’DE UZAKTAN EĞİTİM
OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ
KOU Tıp Fakültesi Eğitimini Nasıl İyileştirebiliriz? Dr. Hande SEZER Radyoloji ABD.
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 5 Sıla Birce Bilgiç & Melike Pelin Özdoğru.
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
YAZ STAJI BİLGİLENDİRMESİ
Prof. Dr. Ayfer KARADAKOVAN
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu sunumu, Kapanış ve Temenniler Dr. Kenan BEK
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ İNTÖRN UYGULAMASI
***PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
HALK SAĞLIĞI HEMŞİRELİĞİ İNTÖRN DERSİ
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ İNTÖRN UYGULAMASI
KADIN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ İNTÖRN UYGULAMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Öğretim Yılı.
SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK II UYGULAMASI MODÜLÜ UYGULAMA DEĞERLENDİRME GRAFİKLERİ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
OLAY BİLDİRİM ALGORİTMASI
KADIN SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ İNTÖRN UYGULAMASI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Öğretim Yılı.
SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK II DERSİ Ders Koordinatörü Prof. Dr
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
ÖĞRETİM YILI “SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK” DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
HASTALIKLAR VE HEMŞİRELİK BAKIMI UYGULAMA MODÜLÜ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Ders Koordinatörleri Prof. Dr. Asiye AKYOL Prof. Dr. Gül ERTEM Ölçme.
Dönem 5 Tıp Eğitimi Çalıştayı 8 Mayıs 2017 Dr. Cem Cerit Dr. Ilgın Sade Dr. Dilara Pirhan.
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
ONKOLOJİ HEMŞİRELİĞİNİN ÖZENDİRİLMESİ için STRATEJİLER
Dönem VI
Farmakovijilans Sorumlusu
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
Dönem III Tıp Eğitiminde Mevcut Durum ve Öneriler
Dönem 5 Tıp Eğitimi Çalıştayı 3 Mayıs 2018 Dr. Cem Cerit Dr. Ilgın Sade Dr. Neslihan Alagöz.
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu Sunumu
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2018 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
ÖĞRETİM YILI “SAĞLIKLI YAŞAM VE HEMŞİRELİK” DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE
Sunum transkripti:

CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ İNTÖRN DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI 2016- 2017 Öğretim Yılı CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ İNTÖRN DERSİ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Dersi Ders Koordinatörü Prof. Dr. Fatma DEMİR KORKMAZ Ders Sekreterleri Arş. Gör. Dr. Aliye OKGÜN ALCAN Arş. Gör. Hatice Eda YOLTAY

Sorumlu Öğretim Üye /Elemanları UYGULAMA ALANLARI Uygulama Yeri Sorumlu Öğretim Üye /Elemanları  Klinik Sorumlusu Kalp Damar Cerrahisi A.D. Doç. Dr. Fatma DEMİR KORKMAZ Arş. Gör. Hatice Eda YOLTAY Başhemşire Asiye DENİZ Özlem AKYÜZ Anesteziyoloji ve Reanimasyon A.D. Prof. Dr. Meryem YAVUZ VANGIERSBERGEN Başhemşire Gülin DİNÇASLAN Ziynet HEPÇİVİCİ Nöroşirürji A.D. Doç. Dr. Türkan ÖZBAYIR Arş. Gör. Sinem GEÇİT Başhemşire Mahbube Dilek YILDIZ Emel YILDIZ Genel Cerrahi A.D. Yard. Doç. Dr. Yelda CANDAN DÖNMEZ Arş. Gör. Dr. Aliye OKGÜN ALCAN Başhemşire Gülşen BİLDİK İkbal BİNİCİ Acil Tıp A.D. Yard. Doç. Dr. Eda DOLGUN Arş. Gör. Burçak ŞAHİN KÖZE Başhemşire Gülbin YILMAZ Cemile AKBİNAR Ortopedi ve Travmatoloji A.D. Başhemşire Elvan Akyol MUTLU Organ Nakli AUM Öğr. Gör. Müjgan KABATAŞ Arş. Gör. Tuğçe YEŞİLYAPRAK Başhemşire Nebile ÖZDEMİR Şirin DURMUŞ Üroloji A.D. Başhemşire Birgül NURÜLKE Münire GÖNÜLKIRM AZ

ÖĞRENCİLERİN UYGULAMA ALANINI DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

Uygulama Süresi Öğrencilerin; -%92.1’i genel sürenin yeterli olduğunu, -%89.9’u kliniklere ayrılan sürenin yeterli olduğunu belirtti.

Uygulama Alanlarının Fiziksel Koşulları Öğrencilerin; -%91.5’ i ulaşımın yeterli olduğunu, -%77.5’i giyinip/soyunma alanın yeterli olduğunu, -%82.3’ü beslenme alanın yeterli olduğunu, -%82.3’ü güvenliğin yeterli olduğunu belirtti.

Uygulama Alanlarının Mesleki Becerileri Geliştirmeye Katkısı Öğrencilerin; -%85.3’ü teorik bilgiye katkısının yeterli olduğunu, -%88.2’si iletişim becerisine katkısının yeterli olduğunu, -%90.4’ü motor becerisine katkısının yeterli olduğunu belirtti.

n= 355, Minimum:0 Maksimum: 10 (Ortalama= 7.65 SD: 1.57) Teorik/Kuramsal Bilgi ve Laboratuvar Çalışmalarının, Uygulama Alanı İle Örtüşme Durumu 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Hiç ∆ Çok n= 355, Minimum:0 Maksimum: 10 (Ortalama= 7.65 SD: 1.57)

UYGULAMA ALANLARINDA İLETİŞİME İLİŞKİN GÖRÜŞLER

Uygulama Alanlarında İletişimin Değerlendirmesi Öğrencilerin, -%93.5’i arkadaşları ile iletişimlerinin yeterli olduğunu, -%91.2’si öğretim elemanı ile iletişimlerinin yeterli olduğunu, -%94.5’i klinik hemşiresi ile iletişimlerinin yeterli olduğunu, -%91.5’i hasta ile iletişimlerinin yeterli olduğunu, -%90.7’si hasta yakını ile iletişimlerinin yeterli olduğunu belirtti.

Uygulamanın İletişim Beceri Gelişimine Katkısı 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Hiç ∆ Çok n=355, Minimum:3 Maksimum:10 (Ortalama= 8,18, SD: 1,42)

SEMİNERLERE İLİŞKİN GÖRÜŞLER

Seminerlere İlişkin Görüşlerin Dağılımı Öğrencilerin; -%80.8’i seminerlerin süresinin yeterli olduğuna, -%84.8’i seminerlerin içeriğinin yeterli olduğuna, -%83.1’i seminerlerin anlaşılır olduğunu belirtti.

Seminer Konularının Gelişime Katkısı 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Hiç ∆ Çok n= 355, Minimum:0 Maksimum:10 (Ortalama= 7.33, SD: 1.89)

Uygulama Not Dağılımları

Fakülte Başarı Puanları 74-80: BB 67-73: CB 60-66: CC 53-59: DC

Yüksekokul Başarı Puanları 74-80: BB 67-73: CB 60-66: CC 53-59: DC

Uygulama alanına yönelik görüşler Klinik Uygulama alanına yönelik görüşler Anestezi -Uygulama öncesi izolasyon eğitimi verilebilir (1). -Mezun olmadan önce her öğrencinin anestezi yoğun bakımda staja çıkması gerektiğini düşünüyorum (1). Genel Cerrahi -Hasta, hasta yakını ile iletişim oldukça iyiyken bazı hemşireler ile iletişim ve geri bildirim aynı şekilde değildir (1). -Biz öğrenciler robot olarak değil öğrenme amaçlı klinikteyiz neyi neden yaptığımız açıklanmalı (1). -Teorik ve uygulama anlamında oldukça zengin bir uygulama (1) -Klinik teorik bilgime hiçbir katkı sağlamadı (1). KDC -Süreç yerine hafta hafta konu (teorik) çalışma yapılabilir (1). -Müthiş bir stajdı (1). NRŞ -Bu uygulamada hemşire bakımlarını doğrudan yapıp öğrendim (1). Acil -Ameliyathanede işlem sırasında anlatım olsa öğretim görevlisi tarafından daha iyi olurdu (1). İletişimimize olumlu yönde katkı sağladı. Acil bir girişim yaparken de iletişim kurabilmeyi öğrendik (1). Üroloji -Hemşireler çok yardımcı oluyor (2). Herkesten, hocalarımızda dahil teorikte öyle ama hastanede böyle sözünü duymak istemiyorum (1).

Formlara ilişkin görüşler Klinik Formlara ilişkin görüşler Genel Cerrahi -Dosya yükü fazla (1) KDC -Sorular biraz daha az olabilir (1). Acil -Acil serviste staj yapan öğrencilerin veri toplamada sorun yaşadıklarından dolayı hasta dosyası yapmamalarını öneriyorum (1). -Formlardaki sorular kliniğe uygun değil (1). Üroloji -Formlar ders içerikleriyle örtüşüyor ve gelişime katkı sağlar. Kağıtsız hastane yaygınlaşmalı. İş yükünü arttıran, karşılıkların olmasına neden olan bir sistem kullanıyoruz (1).

Seminerlere ilişkin görüşler Klinik Seminerlere ilişkin görüşler Anestezi -Seminerler gayet yeterli ve düzenliydi (1). -Daha büyük alanlarda, rahat dinlenme ortamında yapılması ve önemli noktaların üstünde durulması gerekir (1). Genel Cerrahi -Seminerler faydalıydı.(2) -Vakaların tartışma ortamı yaratılarak daha küçük gruplar halinde öğrenilmesi (1) Organ Nakli -Sadece okuyup geçilmeden tartışılmalı. Konular da hızlıca geçilmemeli, anlaşılırlığı yok bu şekilde (1) -Yer sorunu yaşadık (1) KDC -Seminer alanımız olmadığı için konular çok anlaşılır değildi (1). Üroloji -Seminerlerdeki konular çok ilgi çekiciydi (1).

-Klinik olarak yoğun fakat bir o kadar da katkısı olan bir yer (1) Uygulamaya çıktığınız alanlarda herhangi bir sorun yaşadınız mı? Evetse; Anestezi -İş kazası(1) Genel Cerrahi -Nöbette tek bir hemşire kendi servisine bakarken eleman eksikliği öğrencilerle karşılanmamalı 3 servis öğrenciye emanet edilmemeli (2) -İş kazası (1) -Uygulama başında intörn öğrenciler gelmeden klinikteki tüm sorumlu ve çalışan hemşirelere öğrencilerin haklarını içeren bir açıklamayı hocaların yapması (1) -Klinik olarak yoğun fakat bir o kadar da katkısı olan bir yer (1) -İletişim ile ilgili sıkıntı mevcut (1) -Hemşirelerin intörn hemşirelere öğretme isteği yok. Nöbette hemşire ile sorun yaşadım. Bütün gece beni aşağılaması ve azarlamasına maruz kaldım (1). -Hemşireler intörn hemşirelere karşı hiç eğitici değiller. Tedavide ilaçları çekip ne olduğunu söylemeden yap diye veriyorlar (1). Organ Nakli -Bazı hemşireler bize yardımcı gözüyle bakıp emirler yağdırıp azarlama hakkını kendinde gördüğü bir klinik (1) KDC -Hemşirelerin bizim dinlenme zamanımızda sürekli bize bir şeyler söylemesi (iğneleyici tarzda) (1) NRŞ -Hemşirelerin bize karşı tutumu hoş değil (1). -Hafta sonu nöbetlerinin bana hiçbir katkısı olmadı (1) Acil -Triyaj yoğun ve kalabalık oluyor. Güvenlikçiler ile hasta yakınları tartışabiliyor (1) Üroloji -Hastadan öykü alırken, süreç aşamasında çok ayrıntılı bilgi istendiğini söyledi ve devam edilmesini kabul etmedi (1).

TEŞEKKÜR EDERİM…