Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
+ Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi. + Sunum İçeriği Eğitim Fakültesi Tarihçesi Eğitim Fakültesinin Şu Anki Durumu Öğrenci/Öğretim Elemanı Sayısı.
Advertisements

Page  1 Hoşgeldiniz. TARİHODASAAT 14:00 SUNUM HAZIRLAYAN İzmir 60. Yıl Anadolu Lisesi İEÜ -EEM Konferans Salonu.
ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Günleri Temmuz 2005.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü.
UNI-SET Toplantı Notları
SERAMİK ENDÜSTRİSİ İÇİN IPPC’ YE GÖRE MEVCUT EN İYİ TEKNİKLER (BAT): TÜRKİYE’ DEN BİR UYUMLULUK ÇALIŞMASI DANIŞMAN: Ozan Devrim YAY HAZIRLAYAN:
Akademik Hafıza projesi çıktıları istenildiği şekilde çoğaltılabilir ve her biçimde paylaşılabilir ve yeniden yayınlanabilir. Tablolardan alıntı yaparken,
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü İş Sağlığı ve Güvenliği 2. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 1. SUNUM AKIŞI TarihçeMisyonVizyonFakülte YönetimiSon Birkaç Yıla Ait Tavan ve Taban Puanları Bölümlerde Mevcut Öğrenci.
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Türkiye’de Endüstriyel Atık Yönetimi ve Yapılan Çalışmalar 7
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
Tarihçe Bölümümüz Bakanlar Kurulunu 30/05/1997 tarih ve 97/9535 sayılı kararı ile kurulmuş ve YÖK Yürütme Kurulunun 13/08/1997 toplantısında alınan karar.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü
İLÇE MİLLî EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE
KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇORUM 2017
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘ü’
ÖĞRENCİ STAJ RAPORU LABORATUVAR
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ FAALİYETLERİ BİRİMİ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Projeye Mali Kaynak Sağlama
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN TERCİH EDEBİLECEĞİ
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri
Kimya Mühendisliği Mesleği ve İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü
Hayvancılık İşletmelerinde Yönetim Prensipleri
İstanbulUzman Mesleki Genitoüriner Sistem Hastalıkları İSTANBULUZMAN.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
2009 yılında İzmir’de kurulan Asyay müşteriye özel yay üretimi ve pazarlama faaliyetlerini sürdürmektedir. Otomotiv, Beyaz Eşya, Endüstriyel Malzeme, Elektrik.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ LİSANS EĞİTİMİ
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Elektronik Mühendisliği Tanıtımı
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
Adana Teknoloji Transferi A.Ş. ve Adana ÜSAM
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA BÖLÜMÜ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi Genel Kurulu
Çevre teknikeri kimdir?
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Adana Teknoloji Transferi A.Ş. ve Adana ÜSAM
Çevre teknikeri kimdir?
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü Anlaşmalar Bölümümüz ile Ostrava VSB Teknik Üniversitesi ile 2013/2014 yıllarında 3 lisans öğrencisi için 5 aylık bir Erasmus anlaşması yapılmıştır. Avrupadaki diğer üniversitelerle de anlaşmalar imzalanabilmektedir. Erasmus/LLP Programı Öğrenci Projeleri 2209-A - Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı 2013-2 : 3 adet 2209 A projesi kabul edilmiştir. 2014-1 : 9 adet 2209 A projesi kabul edilmiştir. 2014-2 : 4 adet 2209 A projesi kabul edilmiştir. 2015-1 : 3 adet 2209 A projesi kabul edilmiştir. 2209-B - Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Tezi Destekleme Programı 2014-2 : Vestel Savunma Sanayi ile ortak önerilen 1 adet 2209 B projesi kabul edilmiştir. 2015-1 : Vestel Savunma Sanayi ile ortak önerilen 1 adet 2209 B projesi kabul edilmiştir. 2015-2 : Trityum medikal ile ortak önerilen 1 adet 2209 B projesi kabul edilmiştir. Çimento & Yapı Kimyasalları Boya Endüstrisi Cam Endüstrisi Petrokimya Endüstrisi Seramik Endüstrisi Lastik Endüstrisi Otomotiv Endüstrisi Gübre & İlaç Endüstrisi Deterjan ve Kozmetik Metal ve Kaplama Endüstrisi Gıda Endüstrisi Patlayıcı Endüstrisi Demir Çelik Endüstrisi Enerji Sektörü Tekstil Endüstrisi Üretim, Araştırma ve Geliştirme Akademik Personel Prof. Dr. Nahit AKTAŞ Doktora: Hacettepe Ünv. Doç. Dr. Tekin ŞAHAN Doktora: Yüzüncü Yıl Ünv. Doç. Dr. Hilal DEMİR KIVRAK Bölüm Başkanı, Doktora: ODTÜ Yrd. Doç. Dr. Suha Orçun MERT Doktora: Ege Ünv. Yrd. Doç. Dr. Merve İÇLİ ÖZKUT Doktora: ODTÜ Yrd. Doç. Dr. Hilal ÇELİK KAZICI Bölüm Başkan Yrd., Doktora: Ankara Ünv. Yrd. Doç. Dr. Adem ZENGİN Bölüm Başkan Yrd., Doktora: Gazi Ünv. Yrd. Doç. Dr. Duygu Alparslan Doktora: Çanakkale 18 Mart Ünv. Yrd. Doç. Dr. Adnan ALDEMİR Doktora: Ankara Ünv. Arş. Gör Tuba ERŞEN DUDU Arş. Gör. M. Utku BADAK Arş. Gör. Şakir YILMAZ Arş. Gör. Berdan ULAŞ Kimya Mühendislerinin Çalışma Alanları Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü chemeng.yyu.edu.tr Yüksek Lisans / Lisans Kimya Mühendsiliği Bölümü 1997 yılında kurulmuştur ve halen toplamda 150 lisans ve yüksek lisans öğrencisi ile öğretime devam etmektedir. Kimya Mühendisliği Nedir? Kimyasal maddelerin üretimine, incelenmesine ve geliştirilmesine yönelik bütün endüstriyel işletmeleri etkileyen çok geniş bir mühendislik dalıdır . Kimya, fizik, biyoloji ve matematik kimya mühendisliğinin temellerini oluşturur; işletme, iktisat ve ekonomi ise tasarım için kılavuzluk eder.

Uluslararası İlişliker/İşbirlikleri Ontario Üniversitesi, Kanada Montana Eyalet Üniversitesi, ABD Darmstadt Teknik Üniversitesi Iowa Eyalet Üniversitesi, ABD Araştırma Alanları Mikrobiyal Yakıt Hücresi – Atık Su Arıtma Deneysel Tasarım ve Optimizasyon Adsorpsiyon, Biyolojik arıtım ve Biyosorpsiyon İlaç Salınım Malzemeleri Enerji ve Ekserji Analizi Termodinamik Ayırma Prosesleri Ağır Metal Gidermi Yenilenebilir Enerji Fonksiyonel Malzemeler Atık Yönetimi ve Çevre Kirliliği Yakıt Pili Sistemleri Malzemelerin Yüzey Karakterizasyonu Elektrokimyasal Analiz Polimer Sentezi ve Analizi Nanoteknoloji Proses Kontrol ve Sistem Tanımlama Mühendislik Laboratuvarı Bölümümüz öğrenci laboratuvarına Kovan ve Boru Tipi Isı Değiştirici, Doğrusal Isı Transferi, Sürekli ve Piston Akışlı Reaktör, Basınç Düşüşü, Dolgulu Kolon, Adsorpsiyon olmak üzere 175000+150000 TL değerinde cihaz alınmıştır. Araştırma Projeleri Bölümümüzde; Devlet Planlama Teşkilatı (DPT): 1 San-Tez Projeleri: 3 TUBİTAK (3501 ve COST dahil): 4 Y.Y.Ü Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanlığı (BAPB): 3 olmak üzere toplamda 10 adet projeden 5 tanesi tamamlanmış ve 5 tanesi ise halen devam etmektedir. Burs İmkanları Bölüm Burs Komisyonu tarafından her yıl en az 2 öğrencimize burs imkanı sağlanmaktadır. Ayrıca çeşitli kurumlardan gelen burs kaynakları değerlendirilmektedir. Staj İmkanları Bölüm Öğretim Üyelerimiz her yıl Aliağa ve Batman Tüpraş Rafineri Aliağa Petkim Sanayi gibi işletmelerde en fazla 4 öğrenciye toplamda yaklaşık 15 öğrenciye staj yapma olanağı sağlamaktadır. Uluslararası Yayınlar Uluslararası yayınlar (SCI/SCI-E) İletişim chemeng.yyu.edu.tr www.facebook.com/yyukimmuh Telephone: +90 432 225 17 26 – 28266 Fax: +90 432 225 1730 e-mail: hilalkivrak@yyu.edu.tr ,hilalkazici@yyu.edu.tr