Makarnanın kendi değil sosu kilo aldırır ! Kompleks karbonhidrat kaynağı olduğu için kan şekerini hızlı yükseltmez B grubu vitaminlerinin önemli bir kaynağıdır Uzun süreli tokluk için yanında mutlaka bir protein kaynağı ile tüketilmeli Tam buğday unu makarna tercih edilirse %30 daha fazla posa almış oluruz ancak farklı soslarla (napoliten, kremalı vb.) hazırlanmış makarnalarla fazladan yağ ve kalori almış oluruz unutmayalım Haşlama suyunu kesinlikle dökmeyin, pilav usülü suyunu çektirerek pişirmeye özen gösterin... Dyt. Işıl ÖZBAY
Sağlıklı yetişkin bir birey günlük enerjisinin %55-60’nı karbonhidratlardan karşılamalıdır. Bu nedenle makarnayı yasaklar listesine almak olmaz, ancak porsiyon kontrolünü elden bırakmamak şartıyla. 100 gram makarna yaklaşık 330 kaloridir. %70 karbonhidrat, %10 protein ve %4 yağ içermektedir. Önemli bir posa ve B grubu vitamin kaynağıdır. Sporcularında sıklıkla menülerinde yer alır. Orta şiddette ve uzun süreli yapılan egzersizlerden önce makarna seçimi glikoz depolarının geç boşalmasını sağlar ve performansı arttırır. Makarnalarınızı az yağlı kıyma, ton balığı, yoğurt, peynir, mantar ve sebzelerle daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Makarna ekmek grubu yerine geçen bir tahıldır. Bu yüzden tüketileceği zaman 1 dilim ekmek yerine 3 yemek kaşığı kadar makarna tüketilmelidir. Diyet yapan bireyler için makarna porsiyonu haşlanmış olarak 1 su bardağını geçmemelidir…sağlıkla kalın
Gercekdiyetisyenler.com