Makarnanın kendi değil sosu kilo aldırır !

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı Beslenme.
Advertisements

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
DİYABETTE BESLENME TEDAVİSİ
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
Gıda Mühendisliği Bölümü Beslenme Bilim Dalı Başkanı
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENMEDE 10 TEMEL ADIM
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
BESLENME BÜYÜME VE GELİŞME, YAŞAMIN SÜRDÜRÜLMESİ VE
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
ESKİŞEHİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Beslenme ve Performansa Etkisi
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME.
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
KARBONHİDRAT NEDİR...
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
YAĞ YAKMAK İÇİN Ramazan Akdağcık.
BESLENMENİN ÖNEMİ
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ NELERDİR??
SAĞLIKLI BESLENME Diyetisyen Eda YILDIZ.
PROJESİ.
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET Diyette protein dengesi için Haftada 1 – 2 gün kırmızı et, Haftada 2 – 3 gün beyaz et (tavuk-balık-hindi), Haftada 1 – 2 gün.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ
OKUL ÇAĞI DÖNEMİ VE SAĞLIKLI BESLENME
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
Sağlıklı Beslenme / 32.
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
Yrd. Doç. Dr. TÜLAY KUZLU AYYILDIZ 2016
SAĞLIKLI BESLENME.
TBS’ de ÜRETİM (HAZIRLAMA VE PİŞİRME)
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
Harika bir fosfor kaynağı… Kolesterol düşürücü etki…
Sağlıklı Beslenme.
SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.
Yeterli Ve Dengeli Beslenme. 1.Proteinler 2.Yağlar 3.Karbonhidratlar 4.Mineraller 5.Vitaminler 6.Su Besin Öğeleri.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
OBEZİTE, SAĞLIKLI BESLENME VE FİZİKSEL AKTİVİTE
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME.
ANT 311 Beslenme İlkeleri ve Beslenme Antropolojisi
Ne kadar enerjiye ihtiyaç duyarız?
SAĞLIKLI BESLENME VE DİYET
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Sunum transkripti:

Makarnanın kendi değil sosu kilo aldırır ! Kompleks karbonhidrat kaynağı olduğu için kan şekerini hızlı yükseltmez B grubu vitaminlerinin önemli bir kaynağıdır Uzun süreli tokluk için yanında mutlaka bir protein kaynağı ile tüketilmeli Tam buğday unu makarna tercih edilirse %30 daha fazla posa almış oluruz ancak farklı soslarla (napoliten, kremalı vb.) hazırlanmış makarnalarla fazladan yağ ve kalori almış oluruz unutmayalım Haşlama suyunu kesinlikle dökmeyin, pilav usülü suyunu çektirerek pişirmeye özen gösterin... Dyt. Işıl ÖZBAY

Sağlıklı yetişkin bir birey günlük enerjisinin %55-60’nı karbonhidratlardan karşılamalıdır. Bu nedenle makarnayı yasaklar listesine almak olmaz, ancak porsiyon kontrolünü elden bırakmamak şartıyla. 100 gram makarna yaklaşık 330 kaloridir. %70 karbonhidrat, %10 protein ve %4 yağ içermektedir. Önemli bir posa ve B grubu vitamin kaynağıdır. Sporcularında sıklıkla menülerinde yer alır. Orta şiddette ve uzun süreli yapılan egzersizlerden önce makarna seçimi glikoz depolarının geç boşalmasını sağlar ve performansı arttırır. Makarnalarınızı az yağlı kıyma, ton balığı, yoğurt, peynir, mantar ve sebzelerle daha sağlıklı hale getirebilirsiniz. Makarna ekmek grubu yerine geçen bir tahıldır. Bu yüzden tüketileceği zaman 1 dilim ekmek yerine 3 yemek kaşığı kadar makarna tüketilmelidir. Diyet yapan bireyler için makarna porsiyonu haşlanmış olarak 1 su bardağını geçmemelidir…sağlıkla kalın 

Gercekdiyetisyenler.com