5E ÖĞRENME MODELİ ETKİNLİK HAZIRLAMA ATÖLYESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEKTUP SESLİ.
Advertisements

HTML’e Devam Uygulama.
İşaret: işaret bir varlığı, bir durumu anlatmak için kullanılan şekillerdir. Toplumsal paylaşım:İnsanların Birbirleriyle acı ve sevinçlerini paylaşmaları.
EVİMDEYİM GÜVENDEYİM U.
SERIO Avrupa'da inşaat çalışanlarının iş güvenliği amacıyla çağdaş cihazların kullanımıyla çalışma esnasında meydana gelen olaylara dayalı multimedya eğitimin.
Sessiz tanık … İran – Irak savaşı FOTOGRAFLAR: RAMAZAN ÖZTÜRK SESSİZ TANIK İRAN – IRAK SAVAŞI.
HAYVANLAR.
ETKİNLİĞİ HAZIRLAYANLAR
(ses düğmesini açabilirsiniz) ilk damla en büyüğüdür.
Tatilde Yapılacaklar.
ŞİFRELEME TEKNİKLERİ.
KONUŞMAYI BAŞLATMA VE SÜRDÜRME AMAÇ: Sözel İletişimi başlatabilme ve sürdürebilme DÜZEY: 2. Sınıf ve üstü SÜRE: 45 Dakika MATERYAL:
Bilimsel Araştırma Yapıyorum
sesli “yabancı” lisan? kaç yabancı dil bilirse bilsin insan…
ÖĞRENME YÖNTEMLERİ.
ArkadaşlIk.
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
İlköğretim Matematik Öğretmenliği…
ALÇAKLIK KORKUSU (sesli). ALÇAKLIK KORKUSU (sesli)
NOKTALAMA İŞARETLERİ Sevgili öğrenciler;
DİLEKÇE NASIL YAZILIR?.
Tombik; Seni Şekersiz Bırakmayacağız
TASARRUF NE GÜZELDİR.
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
Bu hikaye Japonya' da yaşanmış gerçek bir olaydır
=>NOKTALAMA İŞARETLERİ<=
yumurtanın hep sarısı, hep beyazı bildiklerimiz; ya olmazsa olmaz mavisi?? sesli.
YARDIM ETME Amaç : Öğrencilerin yardım etme duygularının geliştirilmesi Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Yazı tahtası,kalem,fon kağıdı Süre.
ses düğmesini açabilirsiniz
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
EĞİTİMDE FATİH PROJESİ
Oturum aç butonuna tıklayın.
Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
Hangi duygularımız var ve bu duyguları nasıl ifade ediyoruz? Drama yaparak her duyguyu yaşadık. Parmak izlerimiz farklımıdır? deneyi ile büyüteçle tanıştık..
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
Yrd. Doç. Dr. Özcan PALAVAN
BAŞARILI OLMAK HOŞUNUZA GİDER Mİ? BAŞARI İÇİN NELER YAPIYORSUNUZ? BAŞARILI OLMUŞ VE HERKESCE TANINAN KİMİ TANIYORSUNUZ?
Merhametli hayvanlar. Merhametli hayvanlar Bir hayvan fuarında köpeğe sarılan bir maymun (Bengaldeş, 9/05/2002)
1.DÖNEM 2. VELİ TOPLANTISI Güven CILIZ HOŞ GELDİNİZ.
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
GENÇ RESSAM.
MEKTUP SESLİ.
LİDER KİM?.
PARA BİRİKTİRİYORUM.
DOĞA KOLEJİ ORTAOKUL YARATICILIK ETKİNLİĞİ BAŞLIYOR…
TRAFİK İŞARETLERİNİN ANLAMI
PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ Bu sunum; Bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır. Kaynak olarak MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri.
6. KADEME SINIFLAR ARASI BİLGİ YARIŞMASI 30 AĞUSTOS ORTAOKULU.
NÜKLEER TEHDİTLER GİRİŞ NÜKLEER OLAYLARIN TARİHÇESİ
KÜÇÜK MUCİTLER ÖĞRENİYOR VE ÖĞRETİYOR
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Bu hikaye Japonya' da yaşanmış gerçek bir olaydır
KÜÇÜK SANATÇILAR ÖYKÜ YAZIYOR
Atatürk Hakkında neler biliyorsunuz?
ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
4.Sınıf Hazırlayan: Ömer TÖK TÜRKÇE METNİ
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Bir Öneri… 5E Modeli 1. Girme 2. Keşfetme 3. Açıklama 4. Derinleştirme
Acil Hasta Bakımı III uygulama
Bugün neler öğreneceğiz?
Web Tarayıcıları ve Arama Motorları
Balık Pasaportu Hatice Kütük 2008
Tam Metin Bildirimi Nasıl Göndereceğim? Tanıtım Dosyası
ATATÜRK VE MÜZİK Öğrenme Alanı: A. DİNLEME- SÖYLEME- ÇALMA
1234 Birinci Sokak | İstanbul, 98052
H Bu başlığı kendi mesajınızla özelleştirin! Harfi seçip kendi metninizi ekleyin. Her slayt için tek karakter kullanın.
K Bu başlık sayfasını kendi iletinizle özelleştirin! Mektubu seçin ve kendi metninizi ekleyin. Her slayt için bir karakter kullanın.
FİLLER.
Sunum transkripti:

5E ÖĞRENME MODELİ ETKİNLİK HAZIRLAMA ATÖLYESİ

Ve masal başlar….. derler ki: filler öleceklerini hissettiklerinde uzaklara gider... denmez ki: bazı filler, öldükten sonra uzaklara gider... derler ki: filler asla unutmaz, kötüyü de - sevgiyi de... denir mi: bazı çocuklar asla unutmaz, sevgiyi de - bir Şeker Fil'i de...   Düş Hekimi DR. Yalçın ERGİR’ e teşekkürlerle….. Http://www.ergir.com/Seker_Fil_Mohini.html

BİR FİL HANGİ DERS YA DA ETKİNLİĞİN KONUSU OLABİLİR? / OLAMAZ ?

BİR FİL HANGİ ALAN YA DA ALANLARDA YAPILACAK OLAN ETKİNLİĞE KONU OLABİLİR ? BİR FİL HANGİ ALAN YA DA ALANLARDA YAPILACAK OLAN ETKİNLİĞE KESİNLİKLE KONU OLAMAZ ?

YUKARIDAKİ RESMİN İÇİNDE BİR CANLI YA DA NESNE OLSAYDINIZ NE OLURDUNUZ VE NASIL/ NELER HİSSEDERDİNİZ? sorusuna verdiğiniz özgün ve farklı cevapları aşağıda verilmiş olan boşluklara yazınız. Bu sayfanın değerlendirme aşamasında SİNEKTİK tekniği uygulanacaktır. NE OLURDUM? NASIL HİSSEDERDİM? BİR FİL OLARAK HESABIMDA KİMLERLE ARKADAŞ OLURDUM?

AŞAĞIDAKİ JAPON ÇOCUKLARI METNİNİ OKUNUZ Ağustos 1943'te 2. Dünya Savaşı devam ederken, A.B.D. uçakları Tokyo'yu bombalarsa, Ueno Hayvanat Bahçesi'nin de isabet alabileceği ve vahşi hayvanların Tokyo sokaklarına dağılabileceği endişesi ile hayvanlar zehirlenerek, boğularak ya da aç bırakılarak öldürülmüştü.   Tokyolu çocukların 3 sevgili fili vardı: John, Hanoko ve en şekeri Tonky.   John hemen ölmüş, ancak Hanoko ve Tonky zehirli yiyecekleri yememişler, diğer yöntemleri de atlatmışlar, ama sonunda Hanoko, ardından da Şeker Fil Tonky açlıktan sessizce ölmüşlerdi.   1945’te Japon çocuklar, sevgili fillerini ziyaret ettiklerinde yerlerinde tahta maketlerini bulacaklardı.   Savaş sırasında Nagoya şehrinin hayvanat bahçesi müdürü ise fillerin öldürülmesi emrini reddetmişti. Hatta o kıtlık ve kuşatmada, askeriyenin deposundan yiyecek çaldırarak filleri savaş boyunca besleyebilmişti.   1949 yazına gelindiğinde, Atom Bombası görmüş Japon çocukları canlı fil de görebilsinler diye Nagoya’ya: “Fil Treni” seferleri başlamıştı.   Derken kıtlıkla, yoklukla boğuşan savaş mağlubu ülkenin mutsuz çocuklarına bir haber gelmişti: MÜJDE!  MÜJDE!  MÜJDE! Fil Geliyor!..   Hindistan Başbakanı Pandit Nehru, Japon çocuklarına hediye olarak yavru fil Indira’yı gemi ile Japonya’ya göndermişti.   Indira, 25 Eylül 1949’da Tokya’da binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılanmıştı  ve bizim masalımız başlamıştı..

JAPON ÇOCUKLARI METNİ OKUDUKTAN SONRA DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPARAK METNİN SİZDE UYANDIRDIĞI ÜÇ DUYGUYU ÇALIŞMA KAĞIDININ ÜZERİNE YAZIN….

AŞAĞIDAKİ METNİ OKUYUNUZ…VE JAPON ÇOCUKLARI METNİ 140 KARAKTERİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE BİR BAĞLANTI MESAJI YAZINIZ

İKİ METİN ARASINDAKİ BAĞLANTI MESAJINI OLARAK YAZIN İKİ METİN ARASINDAKİ BAĞLANTI MESAJINI OLARAK YAZIN. (TWETTİNİZ 140 KARAKTERİ GEÇMEMELİDİR. TÜM HARFLER VE NOKTALAMA İŞARETLERİ 140 KARAKTER DAHİLİNDEDİR)

5E MODELİ Karplus’un temellerini attığı ve geliştirilen öğrenme döngüsü yaklaşımının genişletilmesi ile oluşturulmuştur. Beş basamak sırasıyla: (1) İlgi çekmek (engagement), (2) Keşif (exploration), (3) Açıklama (explain), (4) Detaylandırma (elaboration), (5) Değerlendirme (evaluation). Artık sentez zamanı… Giriş– Keşfetme – Açıklama – Derinleştirme aşamalarını gerçekleştirdiniz. Değerlendirme aşaması grup çalışması olarak yapılacaktır. Etkinlik yöneticiniz değerlendirme yönteminizi verecektir. Değerlendirme aşamasını için 7 dakika sunum için ise 5 dakikalık süreniz bulunmaktadır. Başarılar…

I. GRUP Mektup II.GRUP Şarkı III.GRUP Resim IV.GRUP Slogan V.GRUP Vücut formu Değerlendirme aşamasında Mohini’ye bir mektup yazarak yapmanız gerekmektedir. Değerlendirme aşamasını bir şarkı ile gerçekleştirin. Şarkıyı söylemeniz gerekecek. Değerlendirme aşamasını resim yaparak gerçekleştirin. Değerlendirmenizi slogan oluşturarak gerçekleştirmeniz gerekiyor. Vücut formu kullanarak bir değerlendirme yapmanız bekleniyor. Belirlemiş olduğunuz hareketlere diğer grupların da eklenmesini sağlayınız.