ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖFKE DUYGUSUNUN TANINMASI VE KONTROL EDİLMESİ
Advertisements

NESLİHAN AKÇER PSİKOLOG STRESS & BAŞETME YÖNTEMLERİ
NOSTALJİ GRUBU - Ayla ARSEVEN - Sevda DOĞAN - Ülkü ÜLKER - Aysel YILDIRIM - İsmail YÜKSEL.
2918 Sayılı KTK Sayılı TCK m Trafik Güvenliğinin Ceza Hukuku Normlarıyla Korunması ve Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma Suçu 2918.
ALKOL.
ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ
Trafik ve eğitim Psikolojisi
TRAFİK PSİKOLOJİSİ.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
ERİKLİ SU SÜRÜCÜ SEMİNERİ
BİSİKLET KULLANMA KURALLARI
* Psiko-teknik değerlendirme ; sürücülerin sahip oldukları güvenli araç kullanmalarını sağlayan zihinsel ve psikomotor yetenek düzeylerinin; bu yetenek.
Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ve Yol Kullanıcı Davranışları
DERSİN AMACI: Psikoloji biliminin görüşleri doğrultusunda, trafik ve yol güvenliği ile ilgili bilgiler vermektir. Trafikte davranış belirleyicisi olan.
TRAFİK EĞİTİMİ VE PSİKOLOJİSİ
TAKİP MESAFESİ HIZIN YARISI KADAR METREDİR
1. Alkol, madde kullanan 2.OKULDAN KAÇAN 3.Suç işleyen ya da işleme eğilimi olan.
TRAFİK İŞARETLERİ Trafik Görevlisinin İşaretleri
TRAFİKTE SORUMLULUK.
TRAFİKTE DAVRANIŞ PSİKOLOJİSİ
Trafik ve eğitim Psikolojisi
BAĞIMLILIK Doç. Dr. Duran Çakmak
Dünyada ve ülkemizde “psikoteknik değerlendirme”.
KARAYOLUNUN KULLANILMASI
KALDIRIMI OLMAYAN YOLLARIN SOL KENARINDAN YÜRÜYÜNÜZ.
TRAFİKTE ÖFKE.
Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü
TRAFİK EĞİTİMİ VE TRAFİK PSİKOLOJİSİ
GÜVENLİ ŞÜRÜŞ TEKNİKLERİ HAZIRLAYAN FATİH CEYLAN BAŞPOLİS.
Viraja girmeden önce neler yapmamız gerekiyor ülkemiz trafiğinde sürücülerimizin en bariz hatalarından biri, viraja giriş ve çıkışlarda yaşanmakta işte.
Konu : Karayolu Yapısı ve Trafik İşaretleri
Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında.
ALKOLÜN SÜRÜCÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
MADDE BAĞIMLILIĞI.
ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME
TRAFİK EĞİTİMİ VE PSİKOLOJİSİ
T.C. HAKKARİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ (Özel Öğretim Şubesi)
TRAFİK KAZALARI VE NEDENLERİ
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
MOTORLU ARAÇLARDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 1. Motorlu Araçlar 1.Yolcu Taşıma (Otobüs, minbüs vb..) 2.Yük Taşıma (Kamyon, tır, tanker vb…) 3.İş Makineleri.
Konu : Sigorta – Trafik Cezaları – Trafik Suçları
Konu : Geçiş Hakkı – Geçiş Kolaylığı – Geçiş Üstünlüğü
1-) Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri alarak araç kullandıkları tespit edilenler için aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır? A) Eylemin gerektirdiği.
Konu : Öndeki Aracı Geçme – Geçilen Araç Sürücüsünün Uyacağı Kurallar
ALKOLMETRE Alkol, genel anlamıyla merkezi sinir sisteminin işleyişini bozan bir uyuşturucu türüdür. Düşük miktarlarda alınan alkol hareket kabiliyetini,
TRAFİK VE ÇEVRE DERS NOTLARI
Güvenli Sürüş Teknikleri
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü
TRAFİK KAZALARI VE TRAFİK CEZALARI.
Hayvanların nakile uygunluklarının kontrolü
DURMA DURAKLAM VE PARK ETME KURALLARI DURMA: Görevli kişilerce verilen dur emrinde, sesli, işaretli dur emrinde, kırmızı ışıkta,işaret.
ARAÇ SÜRME YASAĞI ARAÇ KULLANMA SÜRESİ
GEREKSİZ YERE YAVAŞ SÜRME VE YAVAŞLAMA YASAĞI
Konu:Trafik kazalarının nedenleri ve kazaları azaltmanın yolları
ADALET PSİKOLOJİSİ YILI GÜZ DÖNEMİ 3. Ders 13 Ekim Cuma.
STRES YÖNETİMİ
2009 Yılı Trafik Kazaları SON 20 YILDA  5.5 milyon trafik kazası  160 Bin Ölü (Milyonlarca öksüz çocuk)  2.2 Milyon yaralı ve sakat  5 Milyar dolar.
TRAFİK KAZALARI. Trafik Kazalarının Nedenleri Nelerdir?
KAZA FELAKET TRAFİK KAZASI VE İLKYARDIM.
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
Güvenli Sürüş Teknikleri Güvenli sürüş teknikleri eğitimi, otomobil, minibüs, otobüs, kamyon, kamyonet, çekici, tır ve motosiklet gibi trafiğe çıkan her.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI
KARAYOLUNUN KULLANILMASI 1-KARAYOLUNDA TRAFİĞİN AKIŞI.
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
KADİR MALÇOK EGE SÜRÜCÜ KURSU. TRAFİK PSİKOLOJİSİ NEDİR? Trafik psikolojisi, Yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
İntihal Başka bir yazarın eserini çalarak, kendisinin gibi göstermek
Sunum transkripti:

  ALKOL VE SÜRÜCÜLÜK Bilimsel araştırmalar alkolün hiç bir seviyesinin sürücülük için güvenli olmadığını göstermektedir. Bütün ülkeler yasal alkol limitini belirlerken konuyu tıbbi, psikolojik ve sosyal yönüyle değerlendirerek bir karara varmakta, belli bir riski kabul ederek bu limitleri belirlemektedirler.

PROMİL:ALKOLÜN KANA KARIŞMA ORANIDIR. ÜLKEMİZDE ÖZEL ARAÇ SÜRÜCÜLERİ , 0,50 PROMİL, TİCARİ ARAÇ KULLANAN SÜRÜCÜLER 0,20 PROMİLİ GEÇERSE CEZAİ İŞLEME TABİ TUTULURLAR.

Sürücü, alkolmetre ile yapılan test sonucunda alkollü çıkarsa; 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 48/5 maddesi gereğince, İlk kez alkollü ise, para cezası ile cezalandırılır, aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (6) ay süreyle Trafik Polisince geri alınır.

2.Kez alkollü ise, Aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (2) yıl süreyle Trafik Polisince geri alınır. (2) yıl süreyle geri alınan sürücü belgesi sahipleri, 2. yılın sonunda, sürücü davranışları dersine katılmak zorundadır. derse katılım belgesi ile sürücü belgesi iade edilir.

3.Kez ise,Aracı trafikten men edilir ve sürücü belgesi (5) yıl süreyle Trafik Polisince geri alınır. Ayrıca (6) aydan az olmamak üzere hafif hapis cezası uygulanılır. (5) yıl süreyle geri alınan sürücü belgesi sahipleri, 5. yılın sonunda, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesinden geçmek zorundadır. Durumu uygun olanların belgesi iade edilir.

Uyuşturucu ve keyif verici maddeleri kullanan sürücü, - Araç kullanmaktan men edilir - İdari para cezası verilir - 6 aydan az olmamak üzere hapis cezası verilir - Sürücü belgesine 5 yıl süreyle el konulur

YORGUN VE UYKUSUZ, DALGIN ARAÇ KULLANMA Araç kullanmayacak kadar yorgun olduğunuzu gösteren tipik durumlar aşağıdaki gibidir. *Düşüncelerimiz karışır *Dikkatimiz kolayca dağılır. *Esnemeyi engelleyemeyiz. *Göz kapaklarımız kapanır. *Geçtiğimiz son birkaç kilometreyi hatırlamayız.

SÜRÜŞ YETENEĞİNİ ETKİLEYEN ZİHİNSEL SÜREÇLER Öfke:Öfke, çoğunlukla istediğimiz herhangi bir şeyin gerçekleştirmesine bağlı olarak yaşanan hayal kırıklıkları, herhangi bir saldırı gibi durumlarda ortaya çıkan bir duygudur. Bu duygunun kontrol edilmesinde en önemli kriter oto kontroldür.

Stres: Sürüş güvenliğimize ve çevremizdekilere tehlike yaratan bir başka süreç de strestir. Modern hayatta çeşitli zorluklar stres yaratır ancak zeki sürücüler bir çarpışmanın veya trafik kuralını ihlalin sadece streslerini daha da fazla arttıracağını farkındadırlar.

* Sol şeritten yavaş sürme * Yaya geçitlerinde yol vermeme NEZAKET EKSİLİĞİ * Sol şeritten yavaş sürme * Yaya geçitlerinde yol vermeme * Diğer araçlara yol vermeme * Dar yoldan gelen araçlarla inatlaşma

* Aşırı hız * Sık şerit değiştirme * Hatalı çıkış KURALLARI İHLAL ETMEK * Aşırı hız * Sık şerit değiştirme * Hatalı çıkış Sinyal vermeden şerit değiştirme

ÖFKELİ ARAÇ KULLANMA * Diğer bir sürücünün yaptığı davranış karşısında duyulan kızgınlığın ifade edilmesi * Kızgın biçimde kornaya basma * Flaşörleri kullanma * El ve yüz hareketleri * Bağırma * Düşmanca bakışlar * Yakın takip * Yol kesme * Yarışma