10. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI 2016-2017 TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 2 ELİF SÖNMEZ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Powerpoint Sunum İlkeleri
Advertisements

Powerpoint Sunum İlkeleri
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
NİZİP HÜSEYİN YALÇIN ÇAPAN ANADOLU LİSESİ
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 1.TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖĞRENCİ ANKETİ.
Probleme Dayalı Öğrenme -İki Yıllık Deneyim-
ÖĞRETİM TEKNİKLERİ MİKRO ÖĞRETİM ASLIHAN AKBAĞ
ÇALIŞMA GRUBU: DERS KİTAPLARI TURİZM ÖĞRENCİLERİ KURULTAYI.
Eğitim İhtiyaçları Değerlendirmesi (TNA)
HAZIRLAYAN Hakan YİĞİT.
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
Eğitmen için not; Modül konu itibarı ile yoğun bilgi aktarımı gerektiren bir modül olarak gözükmektedir. Uygulamaya ağırlık vermek için teorik bilgiye.
POWERPOİNT SUNUM İLKELERİ
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
MERHABA.
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
Slayt (PowerPoint) Hazırlama
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
“Tıp E ğ itimi Çalıştayı” Mayıs 2014 DÖNEM II Koordinatorlük Dr. Aynur KARADEN İ ZL İ Dr. Meltem D İ LL İ O Ğ LUG İ L Dr. Çi ğ dem VURAL.
Sunu HazIrlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kocaeli Üniversitesi tıp fakültesi PREKLİNİK çalışma komisyonu raporu Alişan Burak Yaşar.
HAYAT KAYNAĞIMIZ SU Etkili Sunu Hazırlama.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
Probleme Dayalı Öğrenme Dr. Betül Kalender 3 Ocak 2009.
İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM I.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Akademik Genel Kurul Toplantısı
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
DAVUTLAR ŞÜKUFE CEMAL ÖZBAŞ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
4. SINIF ÖĞRETİM PROGRAMI VE DERS KİTAPLARININ İNCELENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ Atakan BAYLAM.
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı Dersi
Temel Bilimler Dr. Ayşegül AYTEKİN
Çalışma Yaprağı.
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
“Tıp Eğitimi Çalıştayı” 5 Mayıs 2016 DÖNEM II Koordinatörlük Dr. Hale MARAL KIR Dr. Devrim DÜNDAR Dr. Aylin KANLI.
ÜNİVERSİTELERDE YAPILMASI GEREKEN TEMEL UYARLAMALAR FUNDA ACARLAR Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Özel Eğitim Bölümü.
ETKİLİ SUNUM. SUNUM NEDİR Bir konunun, bir bildirinin, bir araştırma sonucunun dinleyicilere aktarılmasına sunum denir. Sunumda bir çalışma sonucunu açıklama,
ETKİLİ SUNUM NASIL YAPILIR?
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 5 Sıla Birce Bilgiç & Melike Pelin Özdoğru.
Sunum ile iilgil bilgiler. Sunumda Yapılması Gerekenler İnsan hayatı, bir toplumun içinde mevcuttur. Bu toplumda her an insanlarla iletişim içindeyiz.
Bölüm IV Öğretimde Görsel İşitsel Araçlar
10. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 1 AMİNE YUGRUŞ NECİP SELMAN ÖZKAN.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 30 Kasım 2016 Ayşegül AYTEKİN.
“Tıp Eğitimi Çalıştayı” 8 Mayıs 2017 DÖNEM II
Hakkari Üniversitesi Öğrenci Memnuniyet Anketi Sonuçları (2017 Mart)
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu sunumu, Kapanış ve Temenniler Dr. Kenan BEK
  PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PROBLEME DAYALI ÖĞRENME OTURUMLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hülya Aybek, Gülçin ABBAN METE*, Melek KÜÇÜKATAY**, Dilek.
EĞİTİM YILI 2. SINIF 5. KURUL SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI
Eğitmen için not; Modül konu itibarı ile yoğun bilgi aktarımı gerektiren bir modül olarak gözükmektedir. Uygulamaya ağırlık vermek için teorik bilgiye.
***PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
EĞİTİM YILI 1. SINIF 4. KURUL SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ
Etkili Bir Seminer Nasıl daha iyi bir seminer verebiliriz?
11. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 2 ELİF YÜKSEL FURKAN CAN ÖZMEN.
Dönem III Tıp Eğitiminde Mevcut Durum ve Öneriler
MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu Sunumu
“Tıp Eğitimi Çalıştayı” 3 Mayıs 2018 DÖNEM II
MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU
MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 2 ÖMER TAYYİP ÖZEN.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
AMACIMIZ Hazırladığımız oyunla günlük hayatta kullandığımız yabancı sözcükler konusunda farkındalık oluşturup farklı sınıf seviyelerindeki öğrencilerin.
Sunum transkripti:

10. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI 2016-2017 TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 2 ELİF SÖNMEZ

Ders Kurulları Dolaşım ve Solunum Sistemi (6 Hafta, 132 teorik-64 pratik) Sindirim Sistemi ve Metabolizma(5 Hafta, 93 teorik-46 pratik) Ürogenital ve Endokrin Sistem(6 Hafta, 115 teorik 54 pratik Sinir Sistemi ve Duyu Organları(8 Hafta, 137 teorik 74 pratik) Hastalıkların Biyolojik ve Psikososyal Nedenleri( 5 Hafta, 124 teorik 32 pratik)

Sınıf Ortalaması KURUL 1 KURUL 2 KURUL 3 KURUL 4 KURUL 5 2015-2016 66,44 65,73 67,26 71,09 68,5 2016-2017 65,31 69,75 68,26 67,58 -

ANKETİMİZ Sınıfın sorunlarını daha iyi belirleyip anlatabilmemiz adına 20 soruluk (içinde görüşlerini yazabilecekleri açık uçlu sorular olan) anket formu düzenledik. Anketimize 130 kişi katıldı. Sunumumuz bu ankete verilen cevaplar ve görüşlere göre hazırlanmıştır.

DERSLİKLERİMİZ Kapasite: 202

SINIFIN FİZİKSEL SORUNLARI Sınıfımızda ısınma sistemiyle ilgili sorunlar yaşıyoruz. Teknik servisle bu sorunu yıl içinde defalarca konuşmamıza rağmen sınıfın ısısı düşük oluyor. Projeksiyon merceğinin değiştirilmiş olmasına rağmen renk ayarı ve netliği konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Ses sistemi ile ilgili sorunlar yaşıyoruz. Yıl boyunca, hocalarımızın da talep etmesine rağmen yaka mikrofonu temin edemedik. Aydınlatma sisteminin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Sınıf tahtasının konumunun görmeye müsait olmayan yerde olması ve tahta kalemi ve silgisinin olmaması.

EK SINIF Öğrenci sayısının amfi kapasitesinden fazla olmasından dolayı ek sınıf açıldı fakat sınıf teknik sebeplerin yetersiz olmasından dolayı etkin bir şekilde kullanılamadı. Etkin kullanılmamasının sebepleri ; Hocanın görüntüsünün çok küçük olması ve yansıyan görselde konu anlatıldığında neresinin anlatıldığının anlaşılmaması. Ses ayarının yapılamaması Sınıfın ısısının kendi sınıfımızdan çok daha düşük olması Çözüm önerilerimiz: Sınıfın ikiye bölünerek ders programının iki ayrı sınıf bazında tekrar düzenlenmesi.

DERS NOTLARI Ders notlarının her kurul öncesi güncel olarak verilmesi. Hazırlanan sunumlarda arka plan ve yazı renklerinin daha sade, vurgulanan yerlerin de renkli seçilmesine özen gösterilmesi Notların sonunda konuyla ilgili gerek TUS sorusu gerek hocalarımızın hazırladığı örnek soruların eklenmesi ( ankete katılanların %100’ü bu fikri onaylamıştır.) Sunumların yalnızca resim ya da yalnızca metin şeklinde hazırlanması yerine görsellerin yazıyı tamamlayıcı şekilde hazırlanmasına özen gösterilmesi. Hocalarımızın hazırladığı ders sunumlarını bizlerle paylaşması ya da ders notu şeklinde hazırlanan başka bir kaynağı bize sunmaları. Sunumda yer alan cümlelerin kendilerine hatırlatıcı bazda değil öğrencini anlayabileceği tarzda hazırlanmasına önem gösterilmesi Ders notlarındaki başlıkların ders programındaki başlıkla paralellik göstermesi.

Hastane Hizmetlerinden Yararlanma Fakülte öğrencilerinin acil servis- polikliniklerde gerekli özen ve önceliğin sağlanması. Meslektaş olarak görüldüğümüz bu zamanlarda okulumuz sağlık çalışanlarından gerekli ilgi ve hassasiyeti görememek bizi daha az değersiz hissettiriyor. Bu konuda nasıl davranmamız gerektiğine dair bize yol gösterir misiniz?

DERS PROGRAMI Ders programında yapılan son dakika değişiklikleri dersin takibini ve konu bütünlüğünü etkiliyor, katılımı azaltıyor. ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ ; Değişikliklerin en aza indirilmesi ve yapılan değişikliklerin en az 1 gün öncesinden sınıf temsilcisine bildirilmesi Fakültenin internet üzerinden ulaşabileceği ders programının kullanımının kolaylaştırılması, yaygınlaştırılması. Ders programının telefon uygulaması haline getirilmesi ve değişikliklerin bildirim olarak gelmesinin sağlanması. Kurul konu yoğunlukları dikkate alınarak öğrencilere ders çalışmak için boş zaman tanıyan bir program oluşturulması (Örn. Kurul öncesi en az 3 günlük serbest zaman olması)

ANATOMİ Teorik derslerde maketlerin sınıfa getirilip gerekli görsel teknolojinin sağlanarak konunun görsel olarak pekiştirilmesi. Anatomi pratik derslerinde: Kişi sayısının fazla olması ve ders materyallerinin azlığı sebebiyle derslerin verimsiz geçmesi Pratik sınavlarında aynı soru sorulmak istendiğinde aynı maketten 2 tane olmadığından yapıların farklı görünmesinin adaletsizliğe yol açması ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ; Sınıfın daha fazla gruba bölünmesi Ders esnasında 4 masada da anlatım yapılması Maket sayısının arttırılması

ANATOMİ PRATİK VİDEOLARI Bu yıl yeni bir düzenlemeyle anatomi pratik derslerinin anlatım videolarının hoca – asistanlar tarafından internet ortamına yüklenmesinin pratik başarısını ve konuyu pekiştirmeyi olumlu yönde etkilediğini görüyoruz. Hocalarımızın ve asistanlarımızın çekip google drive’a yüklediği anatomi laboratuar videoları mükemmel! Hem teorik dersleri destekleyici hem pratiğe çalışmak için çok iyi.

BİYOKİMYA Teorik derslerde; Doğası gereği anlaşılması zor olan dersin, temelden daha anlaşılabilir anlatılması ve önemli yerlerin vurgulanması Sınav sorularında fazla ayrıntıya kaçılmaması gerektiği Pratik dersler; Asistan – öğrenci ilişkilerinin sağlıksız oluşu Biyokimya Laboratuarlarının verimsizliği Materyal yetersizliği Deneylerin amacının aktarılamaması Teorik dersleri desteklemediğini düşünüyoruz. Öğrencinin kendi becerisini geliştirmesine olanak sağlanmıyor olması

HİSTOLOJİ-EMBRİYOLOJİ Ders anlatımında hocalarımızın slaydı okumak yerine örnekler vererek konunun özünü, önemini bize kavratmaya özen göstermesi Teorik sorularının slaytlardan kopyala-yapıştır tarzında olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Sınav sorularının çok uzun olması ve sadece tek kelime değiştirilerek yanlış şık oluşturulması. Kelime oyunları yapılması. Histoloji pratik derslerinin anlatımlarını genel olarak verimli buluyoruz. Öneri olarak; Pratik dersler teorik derslerden önce yapılırsa daha yararlı olur.

FİZYOLOJİ Ders anlatımında olaylarının mantığının kavratılmasına özen gösterilmesi Pratikler ve teorik derslerde videolu anlatım yapılmalı Örn: Refleks ölçümü Pratik lablarının daha fazla gruplara bölünmesi (Uyku labı gibi) Güncel ve teknolojiyle uyumlu tekniklerin öğretilmesi Laboratuar derslerinde kişilerin kendi becerilerini geliştirmeye yönelik olması. Pratikte konu anlatımını gayet yeterli ve verimli olduğunu düşünüyoruz fakat pratik dersler için verilen notların ders anlatımıyla paralel olmadığı görüşündeyiz.

Klinik Korelasyon Dersleri Klinik korelasyon derslerini öğrendiğimiz konuların kullanım alanlarını görmek için genel anlamda yararlı buluyoruz. Hocalarımızın ders saatlerini takip etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu derslerin öğrendiğimiz teorik derslerin klinikte nasıl kullanıldığını anlatması, bize kliniği tanıtması açısından yararlı olduğu kanısındayız. Ders sunumlarının da daha ilgi çekici halde hazırlanması gerektiğini düşünüyoruz. (Örn. Olgu sunumları eklenmesi, klinikte bir günün nasıl geçtiği gibi)

PDÖ ve Kanıta Dayalı Tıp Dersleri PDÖ ve kanıta dayalı tıp oturumlarından büyük çoğunluğumuz memnun. Bu gibi oturumlarla beyin fırtınası yapılmasının ileriki dönem için hekimlik becerilerimize katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu gibi derslerin artırılması biz öğrencileri daha fazla araştırma yapmaya yönlendirecek. PDÖ derslerine hocalarımızın katılmasına özen göstermesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kütüphane Oturma Kapasitesi ve Kitap Sayısı Kütüphane girişleri Turnike ile girişlerin kontrol edilmesi Sadece Tıp Fakültesi öğrencilerinin girmesi BİDEM – Bilgisayar sınıfının birleştirilip yeni bir çalışma ortamı oluşturulması Kitap sayısını yetersiz buluyoruz Derste önerilen kitapların güncel basımlarının alınması gerektiğini düşünüyoruz.

YEMEKHANE Genel olarak yemekhane temizliği, yemeklerin lezzeti ve sıcaklığı konusunda olumlu geri bildirimler aldık. Salata büfesinin yetersiz olması, çalışanların yetersiz oluşu (ana yemekhaneden istenen miktarda yollanılmamasından kaynaklı) Yemekhanenin kampüs içinde olduğu gibi akşam saatlerinde de açık olmasını talep ediyoruz.

Fakülte Sosyal Etkinliklerinin Yetersizliği ÇÖZÜM ÖNERİLERİ Fakülte içi spor turnuvalarının düzenlenmesi Bahar / Yaz şenliklerinin düzenlenmesi Gezilerin / Pikniğin düzenlenmesi Bilgi yarışmalarının düzenlenmesi

MESCİD Öğrenciler hastane içindeki mescidi kullanıyorlar. Fakat söyleme göre mescidin gerekli hijyen ve temizlik konusunda yeterli olmadığı. Bu konunun iyileştirilmesi ya da eğitim bloğuna mescid açılması konusunda geri bildirim aldık.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM…

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM…