Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU"— Sunum transkripti:

1 MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU
MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU

2 ÖĞRENCİ KURUL 1 MEMNUNİYETİ ANKETİ ÖZELLİKLERİ
MARLOV ANKET SONUÇLARI DÖNEM II - KASIM 2018 ÖĞRENCİ KURUL 1 MEMNUNİYETİ ANKETİ ÖZELLİKLERİ Kurul memnuniyeti anketi soruları, Tamamen Katılıyorum - Tamamen Katılmıyorum arasında olacak şekilde 4 seçenekten oluşmuştur. Verilen cevaplar Tamamen Katılıyorum : 4 , Tamamen Katılmıyorum : 1 olacak şekilde puanlandırılmıştır. Dolaşım ve Solunum Sistemi 1 Kurulu anketini 45 kişi doldurmuştur. ‘Genel olarak bu eğitim dönemini kendi açımdan verimli buluyorum’ sorusunun ortalaması 2,66 olmuştur.

3 Eğitim amaç ve hedefleri öğrencilere yeterli olarak iletildi
MARLOV ANKET SONUÇLARI Eğitim amaç ve hedefleri öğrencilere yeterli olarak iletildi Ortalama 2,55

4 MARLOV ANKET SONUÇLARI
Kuramsal derslerin sıralaması uygundu ve dersler arasında eşgüdüm sağlanmıştı Ortalama 2,55

5 Kuramsal derslerin süresi, kapsamı ve sayısı yeterliydi
MARLOV ANKET SONUÇLARI Kuramsal derslerin süresi, kapsamı ve sayısı yeterliydi Ortalama 2,86

6 Kuramsal derslerde eğitim ortamı uygundu
MARLOV ANKET SONUÇLARI Kuramsal derslerde eğitim ortamı uygundu Ortalama 2,42

7 Uygulamalı derslerin sayısı yeterli idi
MARLOV ANKET SONUÇLARI Uygulamalı derslerin sayısı yeterli idi Ortalama 2,77

8 MARLOV ANKET SONUÇLARI
Uygulamalı dersler kuramsal dersleri destekledi, bilgilerimizi pekiştirdi Ortalama 2,73

9 Uygulamalı derslerde eğitim ortamı, araç ve gereçler yeterliydi
MARLOV ANKET SONUÇLARI Uygulamalı derslerde eğitim ortamı, araç ve gereçler yeterliydi Ortalama 2,13

10 Dersler programa uygun yapıldı
MARLOV ANKET SONUÇLARI Dersler programa uygun yapıldı

11 Teorik Sınav soruları, anlaşılır, doğru ve net ifade edilmişti
MARLOV ANKET SONUÇLARI Teorik Sınav soruları, anlaşılır, doğru ve net ifade edilmişti Ortalama 2,26

12 Pratik sınav, uygulamalarda edindiğimiz bilgi ve becerileri kapsıyordu
MARLOV ANKET SONUÇLARI Pratik sınav, uygulamalarda edindiğimiz bilgi ve becerileri kapsıyordu Ortalama 2,73

13 Genel olarak bu eğitim dönemini kendi açımdan verimli buluyorum
MARLOV ANKET SONUÇLARI Genel olarak bu eğitim dönemini kendi açımdan verimli buluyorum Ortalama 2,66

14 En yüksekten en düşüğe doğru sıralama
MARLOV ANKET SONUÇLARI En yüksekten en düşüğe doğru sıralama KONU ORTALAMA Kuramsal derslerin süresi, kapsamı ve sayısı yeterliydi. 2,86 Uygulamalı derslerin sayısı yeterli idi. 2,77 Pratik sınav, uygulamalarda edindiğimiz bilgi ve becerileri kapsıyordu. 2,73 Uygulamalı dersler kuramsal dersleri destekledi, bilgilerimizi pekiştirdi. Genel olarak bu eğitim dönemini kendi açımdan verimli buluyorum. 2,66 Bu kurulun eğitim amaç ve hedefleri öğrencilere yeterli olarak iletildi. 2,55 Kuramsal derslerin sıralaması uygundu ve dersler arasında eşgüdüm sağlanmıştı. Kuramsal derslerde eğitim ortamı uygundu. 2,42 Teorik Sınav soruları, anlaşılır, doğru ve net ifade edilmişti. 2,26 Uygulamalı derslerde eğitim ortamı, araç ve gereçler yeterliydi. 2,13

15 MARLOV ANKET SONUÇLARI
Ders kurulundaki kuramsal / uygulamalı dersler ve sınavlarla ilgili yorumlar Uygulamalarda materyaller yetersizdi.Uygulama sınavlarının özellikle fizyolojinin amacına uygun olduğunu düşünmüyorum.Kurul sınavının da gereksiz bir zorlukta olduğunu düşünüyorum Ders notlarının başında hedeflerin verilmesi güzeldi Kurul çok uzun ve zordu Sorular konutu bilenin çözebileceği şekilde sorulmamıştı. Sorular en dik yerde bulunan bilgiyi ezberleyenler için sorulmuş gibiydi . Fizyoloji uygulamalı sınavın daha kuramsal yönelimli olduğunu, uygulamalı hale getirilebileceğini düşünmekteyim. Mikroskoplarda görüntü geç geliyor. Sınavlarda bazı derslerin sorularında öğrenmeyi ölçmek yerine ezberi ölçen soruların yer alması iyi değildi. Pratik derslerinde kullanılan cihaz ve aletlerin yanlış sonuçlar vermesi de öğrenmeyi zorlaştıran etmenler arasında. Sınıf çok soğuk. Melda hoca da yarım yamalak ders anlatıyor. Sınıf çok soğuk dersi dinlemekte odaklanmakta zorlanıyoruz. Fizyoloji pratikleri aceleye geliyor teorik anlatım uzadığı için pratik yapmamıza çok az zaman kalıyor Embriyolojide oluşumları anlamakta güçlük çekiyoruz oryante olamıyoruz. Dersler ard arda ağır gelebililiyor ve ilgimizi kaybediyoruz. Bence 7 haftalık kurullar çok uzun ve bizi zorluyor. Bazı teorik dersler saatinde yapılmadı ve bu bize çok geç haber verildi. Genel olarak iyiydi. Kurul sınavı gereksiz zor ve detaylı sorulardan oluşuyordu. Sorulabilecek daha temel, daha önemli noktalar varken gereksiz detay sorulması bizleri üzdü. Dönem 2 amfisinin klima sorunu ders dinlemek için uygun ortamın sağlanmasına engel oluşturuyor. Bu ciddi bir sorun. Sınıfta çok üşüdüğümüz zamanlar oluyor ve karın ağrısı gibi sorunlar yasayabiliyoruz. Sınavlarda paragraf soruları zaman alıyor. Sunumlardan sorulsub sorular Uzun ve yoğun bir kuruldu.Lab dersleri art arda gelse daha iyiydi 1 saat fazladan beklemek gereksizdi. Anatomi labları çok kalabalıktı. PDÖ soruları biraz işlediğimizin dışındaydı. O kadar. Aşırı ayrıntı soran sorular vardı anatomide burun siniri bir de fizyoloji dalga derecesi gibi gerek yoktu bu kadar ince detaya.sorulacak çok şey var zaten Kurul Sınavları önceki senelere göre daha zor ve anlaşılmazdı Uygulamalı derslerde özellikle Fizyoloji dersinde yetersiz araç gereç öğrenme güçlüğü yaratıyor. Her masada deney malzemeleri olmalı ki her öğrenci yaparak öğrenebilsin ve bilgiler daha iyi pekiştirilebilsin.

16 Eklemek istediğiniz diğer konular ve önerileriniz
MARLOV ANKET SONUÇLARI Eklemek istediğiniz diğer konular ve önerileriniz Pratik sınavlarında baraj olmaması. Ders notlarının başında hedeflerin verilmesi güzeldi. Biraz daha kolaylaştirilabilir Teşekkür ediyoruz... Sorular konutu bilenin çözebileceği şekilde sorulmamıştı. Sorular en dik yerde bulunan bilgiyi ezberleyenler için sorulmuş gibiydi . Fizyoloji uygulamalı sınavın daha kuramsal yönelimli olduğunu, uygulamalı hale getirilebileceğini düşünmekteyim. Sınıf çok soğuk dersi dinlemekte odaklanmakta zorlanıyoruz. Fizyoloji pratikleri aceleye geliyor teorik anlatım uzadığı için pratik yapmamıza çok az zaman kalıyor. Konuların ayrıntısında kaybolurken asıl öğrenmemiz gerekeni öğrenemeyebiliyoruz. Hocalar dersleri revize etmeli ve önemli kısımları belirtmeli. Kurul sınavı gereksiz zor ve detaylı sorulardan oluşuyordu. Sorulabilecek daha temel, daha önemli noktalar varken gereksiz detay sorulması bizleri üzdü. Çok zor sınav . Dönem 2 amfisinin klima sorunu ders dinlemek için uygun ortamın sağlanmasına engel oluşturuyor. Bu ciddi bir sorun. Sınıfta çok üşüdüğümüz zamanlar oluyor ve karın ağrısı gibi sorunlar yasayabiliyoruz. Sınavlarda paragraf soruları zaman alıyor. Uzun ve yoğun bir kuruldu.Lab dersleri art arda gelse daha iyiydi 1 saat fazladan beklemek gereksizdi. Anatomi labları çok kalabalıktı. Sınıf soğuk klimayı bı acmasinlar yeter. Kurul Sınavları önceki senelere göre daha zor ve anlaşılmazdı. Pratik ve teorik sınavlardaki soruların puan dağılımı tekrar verilsin.

17 MARLOV ANKET SONUÇLARI
Teşekkürler…


"MERAKLI MARLOV ANKET RAPORU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları