T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Advertisements

ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Stratejik Planı,
TARİHÇE Makine ve İmalat Mühendisliği Bölümü, Bilecik Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı olarak tarih ve sayılı resmi gazetede.
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
S.Ü. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
Ç.Ü Mühendislik Mimarlık Fakültesi Fakülte Misyonu  Ülkemiz ihtiyaçları doğrultusunda, kuramsal ve deneysel bilgiler ile donatılmış, iletişim teknolojilerini.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
BİYOKÜTLE.
Yenİ kurulan Ünİversİtelerdekİ
Karadeniz Teknik Üniversitesi
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ ANESTEZİ PROGRAMI STRATEJİK PLAN SUNUMU.
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
18 Mart Yalova.  22 Mayıs 2008 tarih ve 5765 sayılı kanun ile kurulmuş olan Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Öğretim.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
Makine Mühendisliğine Giriş
MUSTAFA YAZICI DEVLET KONSERVATUVARI TANITIM GÖSTERİMİ Yrd. Doç. Dr. Metin REYHANOĞLU HATAY – MAYIS, 2013.
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
05 Kasım 2010, Muş BOLOGNA SÜRECİ ve MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
OKULUN GENEL GÖRÜNÜM RESMİ VE OKULUN AMBLEMİ KONULACAK.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ Özgün Değerlerimiz Etkinliklerimiz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü
BAP Desteği (Bilimsel Araştırma Projeleri)
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
TIP MÜHENDİSLİĞİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
YYÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
İnşaat Mühendisliği Bölümü
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Sosyal Bilimler Enstitüsü Eylül- 2017
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘p’
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Makine Mühendisliği nedir?
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu

Konum: Van Şehri www.van.gov.tr

Yüzüncü Yıl Üniversitesi 15 Fakülte, 14 Yüksekokul, 5 Enstitü, 30 Uygulama ve Araştırma Merkezi, >800 Öğretim Üyesi, >20,000 Lisans Öğrencisi, >5,000 Lisansüstü Öğrenci www.yyu.edu.tr

YYÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 1982 yılında Gıda Bilimi ve Teknolojisi adı ile kurulan bölüm, 1995 yılında Gıda Mühendisliği adını almıştır. Gıda Mühendisliği bölümünün hedefi; çağın bilimsel, teknolojik ve ekonomik gelişmelerine katkıda bulunan, mesleki sorumluluklarının bilincinde, alanında gerekli donanıma sahip ve çevresine duyarlı gıda mühendisleri yetiştirmektir. Bölümde dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Eğitim ve öğretim faaliyetleri 1 profesör, 3 doçent, 6 yardımcı doçent ve 7 araştırma görevlisi ve 1 uzman tarafından yürütülmektedir. Bölümde, yaklaşık 30 tanesi lisansüstü olmak üzere 250’den fazla öğrenci eğitim almaktadır.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bölümün lisans programı Bologna sürecinde yapılması öngörülen değişikliler gözetilerek yeniden düzenlenmiş ve Avrupa standartlarına uygun hale getirilmiştir. Böylece mezunların hızla büyüyen ulusal ve uluslararası gıda endüstrisine adaptasyonu sağlanmış ve rekabet edilebilirliği en üst seviyeye getirilmiştir. Mezunlarımız kamuda Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü ve Belediyeler gibi kamu sektöründe çalışabilmektedir. Mezunlarımız özel sektörde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde üretim mühendisi, işletme mühendisi, yatırım uzmanı, danışman ve kalite uzmanı olarak görev almaktadır. Akademik hayata ilgi duyan öğrenciler bölümümüzde lisansüstü eğitim ve araştırma (yüksek lisans ve doktora) yapma olanağına sahiptir.

Öğretim Üyeleri Profesörler Doçentler

Öğretim Üyeleri Yrd. Doçentler

Öğretim Elemanları

Laboratuarlar Tahıl Teknolojisi Lab. Süt Teknolojisi Lab. Yağ Teknolojisi Lab. Gıda Mikrobiyolojisi Lab. Et Teknolojisi Lab. Meyve-Sebze Teknolojisi Lab.

Tutuklanmış Lipaz geliştirilmesi ve Biyodizel Üretiminde Kullanılması Projeler Farklı Formülasyon, Pişirme ve Depolama Sürelerinin Glutensiz Kek Kalitesi Üzerine Etkilerinin Araştırılması Unlu mamullerin üretiminde önemli fonksiyonlar üstlenen glüten proteininin gliadin fraksiyonu, çölyak hastalarında ciddi sindirim problemlerine yol açmaktadır. Bu çalışma-da çölyak hastalarının tüketebileceği kısmi ve tam pişi-rilmiş glütensiz kek üretiminde pirinç unu, mısır unu ve kestane ununun kullanım olanakları araştırılmıştır. Bu çalışma ile çeşitli nişasta kaynakları kullanılarak başarılı bir biçimde glutensiz kek üretilebileceği belirlenmiştir. Tutuklanmış Lipaz geliştirilmesi ve Biyodizel Üretiminde Kullanılması Bu projede, çeşitli bitkisel yağlar ve kullanılmış atık kızartma yağlarından lipaz enzimi katalizörlüğünde biyoreaktör kullanılarak transesterifikasyon reaksiyonuyla dizel motorlarda kullanılan ‘Biyodizel’ elde edilmiştir. Yeşil yakıt olarak tabir edilen, çevre dostu ve karbonmonoksit emisyonu düşük ve biyolojik olarak parçalanabilen bir yakıt olan ‘biyodizel’ yüksek bir verimle üretilmiştir.

Projeler Aflatoksinlerin Kromatografik Ayrımında Yeni Bir Sürekli TLC Tekniğinin Klasik Tek Boyutlu TLC Tekniği İle Karşılaştırılması Klasik TLC tekniğinde, taşıyıcı faz çözeltin bitiş çizgisine 83-89 dakikada ulaştı ve AFB1, AFB2, AFG1 and AFG2 bantları sırasıyla 4.2, 3.4, 2.8 ve 2.3 cm yol aldı. Yeni sürekli TLC tekniğinde ise, bantlar 5 saatte yine aynı sırayla 9.3, 8.3, 7.5 ve 6.3 cm yol aldı. 10 cm’lik TLC plakası kullanıldığında, bantlar sırasıyla 5.9, 5.0, 4.2 ve 3.4 cm yol aldı. Kromatografi süresi 60 dakikaya düşürüldü. Klasik ve yeni teknikte bantlar arasındaki çözünürlük sırasıyla yaklaşık olarak 1.0 and 1.5-2.0. cm olarak tespit edildi. Tavuk Kemiğinin Gıda Amaçlı Jelatin Üretiminde Değerlendirilme Olanaklarının Araştırılması Tavuk kemiğinin yaklaşık %55 su, %10 yağ, %16 protein ve %15 mineral içerdiği tespit edildi. Kemik kuru maddesinin proteinden sonra en önemli 2 bileşeni olan yağ ve mineralin jelatin ekstraksiyonundan önce uzaklaştırılması amacıyla 3 aşamalı ön işlem uygulandı. Belirlenen optimum koşullarında mineral miktarının %88’i ve yağ miktarının %57’si ayrıldı. Ön işlemler sırasında %19 protein ve %14 hidroksiprolin kaybı olduğu tespit edildi. Çok aşamalı ekstraksiyon işleminde %50’nin üzerinde protein geri kazanımı sağlandı. Ekstraksiyon veriminin ağırlıkça %12 olduğu ve elde edilen kitlenin protein oranının %70’ten fazla olduğu tespit edildi.

Yayınlar

İlginiz İçin Teşekkürler