MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sorular ve Cevaplar.
Advertisements

LABORATUVAR GÜVENLİĞİ
? HİJYEN ve SANİTASYON NEDİR ? NİÇİN ÖNEMLİDİR ?.
İşyeri Güvenliği ve Tehdit Edici Unsurlar
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
Fen performans Hazırlayan:Yusuf TÜRKEN Sınıfı:6/B Numarası:33
KBRN KORUYUCU MALZEMELERİ
SORU 1 Kayış kasnak koruyucuları,hangi tip koruyucudur?
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ
ATELYE-LABORATUVAR GÜVENLİĞİ
RADYASYON GÜVENLİĞİ ve KORUNMA
Nasıl Kullanabiliriz ? EVDEKİ ALETLER.
İşyerinde Tehlike Kaynakları ve Risklerin Tespiti
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ YAPI TESİSAT BİLGİSİ.
YANGIN VAARRR! GRUP 110 ÖĞRENME ÖRNEĞİ.
KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMANLAR
Güvenlik İçin Yenilikçi Çözümler
LOJİSTİK.
ERK İSG-İK – –
KONU: KAYNAK İŞLERİNDE GÜVENLİK
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
KONU: MAKİNE VE TESİSLERDE İŞ GÜVENLİĞİ
KORUYUCU MALZEME KULLANIMI
Patlayıcı Ortamlar ve Tahliye
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞGÖREN SAĞLIĞI (KORUMA)
İŞ EKİPMANLARININ GÜVENLİ KULLANIMI
Elektrik İşlerinde Güvenlik
ETİKET BİLGİSİ
Kişisel Koruyucu Donanımlarda Başın Korunması
İLAÇLAMA.
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
KİMYASALLARI DEPOLAMA TALİMATI
KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR
İNŞAAT SEKTÖRÜNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
ELEKTRİK TEHLİKELERİ.
KORUYUCU EKİPMANIN UYGUN KULLANIMI
KİŞİSEL KORUYUCU DONANIMLAR (KKD)
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
KAYNAK İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
BAKIM ONARIM İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
BÖLÜM 17 SU DEPOLAMA VE DAĞITMA SİSTEMLERİ. BÖLÜM 17 SU DEPOLAMA VE DAĞITMA SİSTEMLERİ.
Edit the text with your own short phrases. The animation is already done for you; just copy and paste the slide into your existing presentation. İş Sağlığı.
FEN VE TEKNOLOJİ LABORATUVARINDA GÜVENLİK
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
1 ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ Öğr. Grv. MEHMET ALİ ZENGİN.
İş Kazalarının Oluş Nedenleri Nelerdir?
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
EL ALETLERİNDE GÜVENLİK
2 HİJYEN  Sözlük anlamı sağlık bilimi demektir.  Sağlığı koruma uygulamalarının tümü hijyeni kapsar.  Temizlik yoluyla sağlığı korumaya yönelik uygulamalar.
İstanbulUzman Fiziksel Risk Etkenleri İSTANBULUZMAN.
İŞ GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN YAPILMASI GEREKLİ KONTROLLER DÜZENLENECEK BELGE FORM ve RAPORLAR FİRMA ADI.
KAYNAK İŞLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ
İŞ EK İ PMANLARININ GÜVENL İ KULLANIMI K İŞİ SEL KORUYUCU DONANIM ( kkd ) KULLANIMI AKM A SALON Öğr. Gör. Hakan ÖZDİL A Sınıfı İş Güvenliği.
Laboratuvar çalışmalarına başlamadan önce yapılacak işlemler:
TEKNELERDE KİŞİSEL GÜVENLİK VE GÜVENLİ ÇALIŞMA KURALLARI
KORUNMA POLİTİKALARI. KORUNMA POLİTİKALARI Korunma politikalarının amacı işyerlerinde iş kazaları ve meslek hastalıklarını önlemek ve çalışanların.
Kaçak akim koruma şalterleri teknik eğitim semineri Şahin keskin
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Tekstil Mühendisliği Bölümü TEK 4070 Seminer II Dersi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİL MALZEMELERİ.
Cihazlar ve malzemeler
MATKAP KULLANIM TALİMATI
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
Asit ve Bazların Taşıma, Depolama ve Kullanımı, Sağlık ve Güvenlik Açısından Önemli Tedbir ve Yöntemler Zeliha IŞIK
2018 Yılı Devam Eden Projeler
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SEMİH ÖZÇAKIR MAKİNA MÜHENDİSİ İŞ MÜFETTİŞİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ELİF BÖCEK 7/B 1536 FEN DENEYLERİNDE LABORATUVAR GÜVENLERİ SEMBOLLERİ.
Sunum transkripti:

MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça; -1.6.2. Vücudun Korunması (sayfa;10-14) -1.7. Makinelere Takılan Koruyucu Aparatlar (sayfa;15) -1.8. Binalarda Güvenliği Tehdit Edici Unsurlar (sayfa;15-16) -1.9. Elektrik Tesisatları (sayfa;17) kaynakça; http://www.ilkisguvenligi.com/Vucut-Koruma-Levhalari,LA_636-2.html#labels=636-2 http://ogretmenlikuygulamasi2.blogspot.com.tr/2012/04 http://en.calameo.com/read/002945244bb6a1f662307 /makinelere-taklan-koruyucu-aparatlar.html

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;10) Ellerin korunması; İş hayatında özelliklede sanayide en çok eller yıpranmaktadır. Eldivenler eli veya elin herhangi bir yerini tehlikelere karşı koruyan kişisel koruyucu bir donanımdır. -El için sayılabilecek riskler; Mekanik riskler Termal riskler Elektrik riskleri Titreşimler Kimyasal ve biyolojik riskler

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;11) -Eldiven seçimi ve kullanımında dikkat edilecek unsurlar; Eldiven temiz ele giyilmelidir. Eldivenin eli kavrama açısından denenmelidir. Eldivenler bir kimyasal maddeye karşı koruma sağlarken başka kimyasal maddeye yeterli koruma sağlamayabilir. Her kullanımdan önce eldivenin sağlamlığı kontrol edilmelidir. Eldiven eli terletmemelidir.

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;11)

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;11) Gözlerin korunması;Göz koruyucuları gözü zararlı ışınlardan, yabancı madde ve darbelerden korur. -Gözlerin korunmasında kullanılan gözlüklerden bazıları; Toz gözlüğü Yarı açık koruyucu gözlük Bükülebilir çerçeveli gözlük Asit gözlüğü Kaynakçı gözlüğü Darbelere dayanıklı gözlük

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;12)

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;12) Başın korunması;Kafa koruyucular, başı darbelere karşı korurlar. Kullanılan baretlerin kabuğunun kalınlığı 2mm’den aşağı olmamalı, baretler darbelere karşı sağlam ve baretler darbe aldıklarında değiştirilmelidir.

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;12)

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;13) Ayakların korunması; Çalışırken ayaklar, delinmeler ve darbeler başta olmak üzere risklere karşı korunmalıdır.

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;13)

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;14) İş elbisesi; koruyucu elbise, çalışma sırasında birçok tehlikeye karşı koruyan elbiselerdir. -İş elbiselerinin bazıları; İş önlükleri Yağmurluk Tulum Kimyasal risklere karşı koruyucu elbise Kaynakçı önlüğü Isı ve alevden koruyucu elbiseler

1.6.2.Vücudun Korunması (sayfa;14)

1.7. Makinelere Takılan Koruyucu Aparatlar (sayfa;15) Makinelere takılan koruyucu aparatlar; Ülkemizde meydana gelen iş kazalarının yaklaşık %21’inin makine kazaları olduğu tespit edilmiştir. -Başlıca koruyucular şunlardır; Elektrikli koruyucular (Elektrikli kumanda ile kontrol altına alınarak korunulur.) Elektronik koruyucular (Elektromanyetik dalgalar aracılıyla kontrol edilir.) Mekanik koruyucular (kilitlemeli ve ayarlama şeklinde kontrol altına alınabilir.)

1.7. Makinelere Takılan Koruyucu Aparatlar (sayfa;15) -Koruyucu aparatların temel prensipleri; Tehlike, işten uzaklaştırılmalıdır. Verimi artırmalıdır. Etraftakileri korumalıdır. Tehlikeden korumalıdır. Kullanıcıyı korumalıdır. İyi monte edilmelidir.

1.8.Binalarda Güvenliği Tehdit Edici Unsurlar (sayfa;15-16) 1.8.1. Sıhhi Tesisatlar; Sıhhi tesisat: Yapı için gerekli olan suyun temini, depolanması, ısıtılması, yumuşatılması, basınçlandırılması ve dağıtımı, pis suyun arıtılması, yağmur suyu tahliyesi ve yangın söndürme konularını içerir.

1.8.Binalarda Güvenliği Tehdit Edici Unsurlar (sayfa;15-16)

1.8.Binalarda Güvenliği Tehdit Edici Unsurlar (sayfa;15-16) Temiz su tesisatı; Günümüzde su dezenfekte edildikten sonra evlere kadar borularla ulaştırılır. Su borularının toprak ve beton alanlardan geçen bölgenin izole edilmesi gerekir. Ve tesisatta rahatsız edici ses oluşmamalıdır. Pis su tesisatı; Kirli sular dayanıklı salam borularla hızlı bir şekilde uzaklaştırılmalıdır. Koku gaz, hava ve pis suların binaya geçmesi engellenmelidir.

1.9. Elektrik Tesisatları (sayfa;17) Elektrik insanların aydınlatma, ısıtma ve soğutma ya da birçok elektrikli aletleri çalıştırmak için kullanılır. Bu yararlı işler kadar elektriğin tehlikeli ve insanların ölümlerine dahi yol açabilir. Bina içi elektrik tesisatı sıva üstü ve altı olmak üzere iki şekilde yapılır. Kullanılan malzemelerde TSE standartlarında belirtilen malzemelerle yapılmalıdır. Elektrik tesisatının başlıca elemanları; priz, fiş, lamba duyu, ve elektrik düğmesi (anahtar) vb. olarak sayılabilir.

1.9. Elektrik Tesisatları (sayfa;17)