BÜTÇE TEKLİFİ HAZIRLAMA KLAVUZU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Mart 2013
Advertisements

Bütçe Kodlaması Nedir? Bütçe Kodlaması Devlet faaliyetlerinin Kurumsal, Fonksiyonel ve Ekonomik Sınıflandırmasıdır.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ 26 Haziran 2013.
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
T.C. NİĞDE VALİLİĞİ STRATEJİK PLAN EĞİTİM SEMİNERİ
I.DÜZEYII.DÜZEY III.DÜZEYIV.DÜZEY I.DÜZEYII.DÜZEY III.DÜZEYIV.DÜZEY 38YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI38YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI 61NAMIK KEMAL.
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI
Stratejik planlama ve performans esaslı bütçeleme MADDE 9 : Kamu idareleri; kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsedikleri temel ilkeler.
Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
MALİYE BAKANLIĞI TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME SÜRECİ
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI
KAMU HARCAMA HUKUKU ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
PERFORMANS BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI
BÜTÇE VE MALİ KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI. BÜTÇE 5018 SAYILI KANUNDA BÜTÇE: BELİRLİ BİR DÖNEMDEKİ GELİR VE GİDER TAHMİNLERİ İLE BUNLARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN HUSUSLARI.
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
HARCAMA YETKİLİSİ Harcama yetkilisi kimdir?
İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLIK SÜRECİ.
Aralık 2009, ANKARA Yükseköğretim Kurumları Bütçelerinin Yeniden Yapılandırılması Yükseköğretim Hizmetleri Dairesi.
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri ve Beklentiler Raporu.
KAMU HARCAMALARININ SINIFLANDIRILMASI
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI KAMU MALİ YÖNETİMİ PROJESİ KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR, MEVCUT KODLAMANIN DAHA ÖNCE DEĞİNİLEN EKSİKLİKLERİNİ ORTAYA.
1 MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü TÜRKİYE’DE ÇOK YILLI BÜTÇELEME Abdülkadir GÖKTAŞ Daire Başkanı 23 Mayıs 2006.
BÜTÇE HAZIRLAMA REHBERİ
FONKSİYONEL SINIFLANDIRMAYA GÖRE ÖDENEK İCMALİ 1. GENEL KAMU HİZMETLERİ , ,00 2. SAVUNMA HİZMETLERİ , ,00 3. KAMU DÜZENİ.
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2006 Yılı Bütçesi Ocak-Haziran Dönemi Bütçe Uygulama Sonuçları.
1 GENÇLER VE SAĞLIK Üniversite Sağlık Merkezleri 2. Sempozyumu.
2008 Yılı Analitik Bütçe Sınıflandırması T.C. MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇE ÇALIŞMALARI ARALIK 2007.
Merkezî yönetim bütçesinin hazırlanması
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü 2005 Performans Programı Salim DEMİRHAN Devlet Bütçe Uzmanı 12 Ocak 2004 T.C. MALİYE BAKANLIĞI Bütçe ve Mali Kontrol.
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
ANALİTİK BÜTÇE SINIFLANDIRMASI; *Harcamanın (Giderin) sınıflandırılması 4 bölüm *Harcamanın (Giderin) sınıflandırılması 4 bölüm 13 basamaktan oluşur. 13.
Taşınır Mal Yönetmeliği ve TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ Semineri Bayram KESER Mali Hizmetler Uzmanı 1 T.C MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
GENEL BÜTÇE ÖDENEKLERİNİN KULLANILMA ESASLARI Emine ŞAHİN Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı.
GENEL BÜTÇENİN HAZIRLAMA SÜRECİ Emine ŞAHİN Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı.
1İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı1 İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI FAALİYET RAPORU 2014 T.C. İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ.
BÜTÇE MEVZUATI VE UYGULAMA SUNUMU
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2011 MALİ YILI BÜTÇE HAREKETLERİ.
GAZİ ÜNİ. FİZİKİ ALANLARI G.Ü. STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI 2.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2009 BÜTÇE HAREKETLERİ.
Stratejik Planlama ve Performans Esaslı Bütçeleme MADDE 9 : Kamu idareleri; kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsedikleri temel ilkeler.
İDARİ ve MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI 2010 BÜTÇE HAREKETLERİ.
Analitik Bütçe Sınıflandırması
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI.
FONKSİYONEL KODLARIN KULLANIM ALANLARI
Boğaziçi Üniversitesi Bütçe Uygulaması Kullanım Kılavuzu
ANALİTİK BÜTÇE Kazım GENÇ Maliye Uzmanı ANKARA
BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI
BÜTÇE TEKLİFİ MODÜLÜ KULLANIM KLAVUZU
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ 2010 YILI FAALİYET SUNUMU NİSAN 2011
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 ŞUBAT AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
OCAK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 MAYIS AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ 2017 NİSAN AYLIK BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ RAPORU
BİRİMLER ARASI ÖDENEK DEĞİŞİKLİĞİ
BÜTÇE VE PERFORMANS ŞUBESİ
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

BÜTÇE TEKLİFİ HAZIRLAMA KLAVUZU

EKONOMİK SINIFLANDIRMA 4 Düzeyden oluşmaktadır. Alınan hizmetin ve malzemenin kodunu belirtmektedir. 1. Düzeyi ne gideri yapılacağını diğer üç düzeyde alt ayrıntı kodlarını göstermektedir. BİRİNCİ DÜZEY EKONOMİK GİDER KODLARI 01 PERSONEL GİDERLERİ 02 SOSYAL GÜVENLİK KURUMLARINA DEVLET PRİMİ GİDERLERİ 03 MAL VE HİZMET ALIM GİDERLERİ 04 FAİZ GİDERLERİ 05 CARİ TRANSFERLER 06 SERMAYE GİDERLERİ 07 SERMAYE TRANSFERLERİ 08 BORÇ VERME 09 YEDEK ÖDENEKLER

DÖRDÜNCÜ DÜZEY EKONOMİK KODLAR

Tüm bu sınıflandırmalar neticesinde örnek olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Kırtasiye Alınması için gereken gider bütçe fişi kodlaması şu şekilde olacaktır. Kurumsal kodlama : 38.08.06.43 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fonksiyonel Kodlama : 09.4.1.00 Üniversiteler ve Yüksek Öğretim Hizmeti veren kurumlar Finansman Tipi : 2 Özel Bütçeli Kuruluşlar Ekonomik Kodlama : 03.2.1.01 Kırtasiye Alımları Kodları yerleştirdiğimizde;

BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BÜTÇE, ÜÇ ANA HAZIRLIK ÇALIŞMASINDAN OLUŞMAKTADIR. 1- BÜTÇE TEKLİFLERİNİN HAZIRLANMASI 2- GELİR BÜTÇE TAHMİNİ (Rektörlükçe Hazırlanacak) 3- FİNANSMAN BÜTÇE TAHMİNİ (Rektörlükçe Hazırlanacak)

TERTİP BÜTÇE TEKLİFİ HAZIRLAMA

TERTİP BÜTÇE TEKLİFİ HAZIRLAMA Üniversitemiz 2018 Yılı Bütçe Teklifleri Boğaziçi Üniversitesi Bütçe Uygulaması Sisteminden yapılacaktır.. Bu nedenle Bütçe Teklifi oluşturulacak tertipler ve bu kodlara bütçe teklifi verecek birimler ek listede belirtilmiştir Bütçe tekliflerinin ekonomik kodlamanın 4. düzeyinde her bir gider için ayrı ayrı düzenlenmesi esastır. Bütçe tekliflerinin gerekçelerinde, genel ifadeler yerine hesaplamalara dayanan detaylı bilgilere yer verilecektir. Yeni bir Proje veya tertip açılması için bütçe birimi ile irtibata geçilmesi 2018 Yılı Bütçesi hazırlanırken Cari (03’ler) tekliflerin yanında Yatırım (06’lar) bütçe teklifleri de birimler tarafından bu modülden hazırlanacaktır. Maaş teklifleri (01 ve 02’ler) Rektörlükçe hazırlanacaktır. (Tezli ve Tezsiz Koordinatörlükleri ile Yaz Okulu Koordinatörlüğü Hariç)  

2018 Yılı Bütçe teklifleri Maliye Bakanlığınca 1 2018 Yılı Bütçe teklifleri Maliye Bakanlığınca 1.000 TL ve Katları şeklinde ödenekleştirilmesi zorunlu tutulduğundan teklif tutarlarında bu kurala uyulması esastır. Bu sisteme göre hazırlanmayan teklifler 1.000 TL. ve katlarına yuvarlanacaktır. 2018 Yılı Bütçe teklifleri hazırlanırken Analitik Bütçe Kodları ile ilgili olarak ekte verilen 2017-2019 Dönemi Bütçe Hazırlama Rehberindeki bilgiler esas alınacaktır. T.C. Maliye Bakanlığı tarafından ödenek tavanları geç belirlendiğinden ve Üniversite de, tavan rakamlarını ödenek tavan tutarları belli olduktan sonra, bütçe tekliflerinizdeki oranlar üzerinden dağıtacağından, bütçe tekliflerinizi verirken bu noktaya dikkat ederek dağıtım yapmanız önerilmektedir. Bütçe tekliflerinin yanında yine Maliye Bakanlığı’nca istenen Form-10 doldurulacaktır.Birimlerin hizmet maliyetinin tespitine yönelik olarak düzenlenen bu formda, Birimler hizmetleriyle ilgili bilgilere yer vereceklerdir.

….

DESTEK İLETİŞİM Bütçe ile ilgili konularda : İmdat Haspolat - 6746 : Neşe Arda Türközü - 7452 : Nalan Odabaşıoğlu - 7453 : İlker Toplu - 7545 : Ebru Taşyürek - 7214 : Fatma Odak - 7587 Yazılım ile ilgili konularda : Zekiye Kahriman - 6907