Araştırma Özetinin Konu Başlığı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAŞLIK (ARIAL, 42 PUNTO, KOYU)
Advertisements

BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Bilgi işlem Daire Başkanlığı
WORD ÖZET WORD’ü başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Word Yeni paragrafa başlarken ENTER tuşu kullanılır.
ÖRNEK SUNUM HAZIRLAMA ŞABLONU
KLAVYE EĞİTİMİ.
Görsel Okur-Yazarlık *
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
POWERPOİNT SUNU PROGRAMI DERSİ.
Bilgisayar Uygulamaları II
Microsoft Power Point Dersi
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
Cetvel ve Klavuz Ayarları
Yrd. Doç. Dr. Emre SÜMER Aralık-2011
Bilgisayarda Ofis Programları
POWERPOİNT SUNU PROGRAMI DERSİ.
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
BARTIN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
E-POSTA ADRESİ NASİL ALINIR?
POWER POİNT SUNU HAZIRLAMAK
POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN.
Poster tasarımları resimlerle desteklenmelidir Yazılar acık ve net olmalıdır. Yazı tipleri okunur olmalıdır . Başlık olmalıdır. Fazla yazı kullanılmamalıdır.
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
Wordpress Eğitimi 2.
WEB TASARIMININ TEMELLERİ
Word Programı.
Microsoft PowerPoint (2)
WORD WORD UYGULAMA.
Bilgisayar Entegre Ofis Programları-I Öğr.Gör. Türkan ÖZBAY.
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ ENFORMATİK BÖLÜMÜ TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DERSİ.
1 / 35 © TEMEL BİLGİSAYAR BİLİMLERİ – KELİME İŞLEMCİ- III Ünite 3 Kelime İşlemci – III (Microsoft Word) Konya, 2012 Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi.
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
MS WORD Kullanımı OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER
Poster template by ResearchPosters.co.za Araştırma Özetinin Konu Başlığı Muhammed Hasan ASLAN, Arif Çağdaş AYDINOĞLU, Meltem YEŞİLÇİMEN AKBAŞ Yazarların.
1. Ders: Ders İşleyişi Hazırlayan ve Sunan:
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Fakülte Adı (Örneğin: Mühendislik Mimarlık Fakültesi)
İleri Word Eğitimi Eğitim İçerikleri Bilgegüç Bilişim Danışmanlık.
WORD KULLANIMI Sayfaya sütun ve satırların oluşturduğu hücrelerden oluşan bir tablo eklememizi sağlar. TABLO EKLEMEK.
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
ŞEKİL/FIGURE Makale Başlığı / Title of Paper
BOLU-DÜZCE AR-GE PROJE PAZARI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Microsoft PowerPoint (2)
Word Programı.
BİTİRME TASARIM PROJESİ Advisor: Prof. Dr. Xxxx Yyyyyy
BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI
BİL1007 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI
powerPoint nedir
BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI
başlık anlatım Kırmızı arka plan üzerinde resimlerle SmartArt grafiği
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
(İki başlıktan birisini seçiniz) ya da sizin belirlediğiniz
TASARIM PROJESİ BAŞLIĞI
BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI
Poster Başlık Yazarlar
BİTİRME PROJESİ BAŞIĞI Danışman: Unvan Ad SOYAD
Bu poster 70X110 cm olarak hazırlanmıştır.
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
TASARIM/BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI
Proje Adı Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI PROJE, POSTER VE SUNUM HAZIRLAMA.
Sosyal medya resim şablonu
Sunum transkripti:

Araştırma Özetinin Konu Başlığı Ali ALKUMRU, Sedat ALKOY, Yusuf Sinan AKGÜL Yazarların bölümleri ve e-postaları Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Lisans Bitirme Projeleri Sergisi, 1 Haziran 2017 Özet Şablon Sütunları Tablolar ve Grafikler Bu şablon, 841mm x 594mm (A1) dikey poster hazırlamaya uygundur. Posterlerin benzer yapıda olması beklenmektedir. Önerilen özet içeriğine göre, posterin dili TÜRKÇE veya İNGİLİZCE olabilir. Bu şablonun kullanılması ile daha okunabilir ve temsili uygun poster hazırlanabilir. Konunun içeriğine göre posterin şablonu değiştirilebilir. Powerpoint’te Design/Tasarım tab şeçilerek, aşağıdaki şekildeki gibi gerekirse alternatif tasarım kullanılabilir. Tablo ve grafiklerinizin Excel, Word veya diğer uygulama programlarından eklenmesi için, ilgili programda nesne seçilerek EDIT>COPY, daha sonra PowerPoint’te EDIT>PASTE seçilerek tablo veya grafikler postere yapıştırılabilir. Tablonun boyutunu köşesinden imleç ile tutarak büyütüp/küçültebilirsiniz. Eğer yazısıyla birlikte aynı oranda/ölçekte büyütmek ve küçültmek istiyorsanız, Shift tuşuna basılı tutarak uygulamalısınız. TABLO ÖRNEĞİ 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 Şekil 5 Şablon Renk Şemalarının Değiştirilmesi Powerpoint’te Design/Tasarım tab şeçilerek, COLORS drop-down menüden farklı renk seçimi yapılabilir. Poster Şablonu Başlık Posterin tasarımı bu şablona uyumlu olmalıdır. Muhtemel poster bölümleri; Giriş (Introduction), Yöntemler (Methods), Sonuçlar veya Beklenen Sonuçlar (Results or Expected Results) ve Kaynaklar (References, etc.) dır. Burada dikkat edilmesi gereken, henüz planlanmakta olan tez/proje fikirlerinin “Yöntem” ve “Beklenen Sonuçlar” bölüm başlıklarını içermesi gerektiğidir. Araştırma konusunun içeriğine göre, posterdeki konu başlıkları ve bu bölümlerdeki yazı kutularının içeriği düzenlenecektir. Şekil 6 Deneme 1 Deneme 2 Şekil 7 Fotoğraf ekleme Resim seçiminde, web resimlerinin kullanılması veya kopyala/yapıştır resim eklenmesi önerilmemektedir. Resim eklemek için aşağıdaki şekildeki gibi Insert/Ekle > Picture/Resim fonksiyonunu kullanmanız önerilmektedir. (Şekil 8) Resimleri normal boyutundan büyüterek kullanmak önerilmemektedir. Aşağıdaki şekilde aynı resmin orijinali ve büyütüldüğünde çıktıya yansıyan değişimi örneklenmektedir. A B Şekil 1 Şekill 2 Şekil 3 Yazı boyutları Poster metni için Arial font önerilmektedir. PowerPoint poster şablonundaki yazı boyutları, çıktının yarısı boyutunda kabul edilebilir. Aşağıdaki şekildeki gibi örneğin; 21 nokta boyutlu yazı kullanılırsa, gerçek boyutu 42 nokta boyutlu olur. (%100 ve %200 için) Şekil 9. Orijinal resim >> 100% >> %200 büyütülmüş Başlık etiketleri İletişim Bilgileri Posterin bölümleri, mavi renkli başlıklarda ve muhtemelen aşağıda belirlenen isimlerde olması gerekmektedir. Adı Soyadı Bölümü Adres: Tel.: Faks: E-posta: Şekil 4 Özet ve Giriş (Abstract and Introduction Sonuç (Conclusion) Yöntem (Method) Kaynaklar (References) Results Teşekkür (Acknowledgements)