TBS’De görev tanımları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
Advertisements

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
İLAÇ TRANSFERİ İlaçların firmadan eczane deposuna transferi sürecinde zarar görmesi durumunda yenisiyle değiştirilmesi ibaresinin tüm ilaç teknik şartnamelerinde.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
ODUNPAZARI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
Ar-Ge Ödeneği Talep Edilen Araştırma ve Geliştirme Projeleri Hakkında Genelge.
KYS KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ. 2 İçerik Kalite Nedir? ISO 9001:2000 Hakkında Genel Bilgi Kalite Politikamız Kalite Hedefimiz KYS nin Şirketimizde.
Bilgi İşlem Departman Bütçelenmesi-1 Günümüzde Toplam Kalite kavramı yaygın olarak bahsedilmekte ve şirketler tarafından uygulanılmasına çalışılmaktadır.
Bu slayt, ön lisans öğrencilerimize son sınıfta ya da mezun olduktan sonra başvuru yapabilecekleri sınavlar hakkında bilgi verme amaçlı hazırlanmıştır.
T.C. ERBAA KAYMAKAMLIĞI İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Hazırlayan Fatih BAL V.H.K.İ KBS-TKYS YIL SONU İŞLEMLERİ 1.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
KİŞİSEL HİJYEN.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
Pazarlama İlkeleri.
TBS’de yönetİm.
HUBUBAT, ENDÜSTRİ BİTKİLERİ,
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
TBS’de DEPOLAMA.
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
MUTFAKTA ARANAN FİZİKSEL ÖZELLİKLER
İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
TOPLU BESLENME (TB) Çeşitli nedenlerle ev dışında çok sayıda kişinin bir yemekhane, restoran veya ayaküstü sunumla, belli işlemler yerine getirildikten.
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
Isıtma Çalışma alanlarında çalışanların terlememesi
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
DENEYSEL YAKLAŞIM (Kullanıcı Testleri)
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
SAĞIM Sağım, süt ineği işletmelerinin en önemli, aşırı özen gerektiren ve aynı zamanda en zor işlerinden birisidir. Günde 25 kg süt veren bir ineğin el.
Geleneksel Servis Türleri
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
EKİP ÇALIŞMASI Ekip çalışmasının önemini gözeterek meslekler arası işbirliği yapabileceksiniz.
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
Bugün neler öğreneceğiz?
Üretim ve Üretim Yönetimi Temel Bilgileri
Hayvancılık İşletmelerinde Sürü Yönetimi
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Yönetimin Tanımı ve Unsurları
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
Bölüm 6 Örgütsel Yönlendirme
Eczanede kullanılacak cihaz ve aletler
LOJ436 Lojistik Yönetimi Ders – I
Akreditasyon ve Yeterlilikler Çerçevesinde
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/2)
Hasta Mahremiyeti (Gizlilik)
Bir Kurumda Öğrenme Merkezi (ÖMer) Nasıl Oluşturulur?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
02 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS-3) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
5.6 İKS Dokümantasyonu Her çiftçi için belli dokümanlar ve İKS seviyesinde tutulmalıdır. ( İKS Rehberi 5.6’da belirtildiği gibi) Bu kayıtlar hem iç hem.
TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
Paylaşım Semineri İş Akışı
İnsan Kaynakları Yönetiminin
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
Sunum transkripti:

TBS’De görev tanımları

GÖREV ALAN KİŞİLER VE SORUMLULUKLARI Diyetisyen: Beslenme servis şefidir. İşletmenin büyüklüğüne göre birkaç diyetisyen çalışabilir. Mutfak ve yemekhane hizmetlerinin düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinden sorumludur. Satın alınacak ürünlerin teknik şartnamelerinin hazırlanmasında görev alır. İaşe çizelgelerini hazırlanmasını ve malzemelerin sipariş edilmesini sağlar.

Mutfağın temizlik ve düzenini, yiyeceklerin sanitasyon kurallarına uygun, lezzet ve besin değerlerinden kayba uğramadan pişirilmesini sağlar ve dağıtımı kontrol eder. Mutfak personelini seçer ve yöneticilerin onayına sunar Beslenme servisi için gerekli araç ve gereçleri tespit eder ve sağlanması için ilgili bölüme bildirir.

Beslenme servisi ile ilgili, maliyet kontrollerini yapar ve kayıtları tutar. Yemek servisinin düzenli olarak işlemesini sağlar. Mutfak personelinin hizmet içi eğitimini yaptırır. Beslenme ile ilgili seminer ve konferanslara katılır.

Besİn (GIda)Teknİsyenİ-UzmanI Mutfak ve yemekhane hizmetlerinin düzenli ve verimli şekilde yürütülmesinde diyetisyenle birlikte çalışır ve ona yardımcı olur. Mutfağın temizlik ve düzeninden sorumludur. Yemek tarifelerinin standartlaştırılmasında diyetisyenle birlikte çalışır. Günlük iaşe çizelgelerinin hazırlanmasını ve yiyeceklerin sipariş edilmesini sağlar. Mevsimlik,aylık yemek listelerini diyetisyenle birlikte hazırlar.

Aşçılar Yemeğin istenilen saatte ve istenildiği kadar pişirilmesinden sorumludurlar. Bu görevlerini yaparken, yiyeceklerin beslenme ilkelerine uygun olarak hazırlanması ve pişirilmesine dikkat etmek zorundadır. Aşçılardan bir tanesi şef aşçı olarak seçilir ve aşçıların denetimini bu eleman aracılığı ile yapar.

Garsonlar Kurum beslenme servislerinde görev alan garsonlar servis sistemine bağlı olarak yemeklerin masalara veya hasta servislerine taşınmasından, Masaların toplanmasından, Hasta kat mutfaklarının temizliğinden ve düzeninden sorumludurlar.

İaşe Sorumluları Günlük yemek listesi ve standart yemek tarifelerine göre tüketilecek yiyecek maddelerinin dökümünü yapıp çizelgeleri düzenlemek Çizelgeye işlenen yiyeceklerin siparişini vermek

Depo Sorumlusu Satın alınan yiyeceklerin kalite ve kontrolünün yapılması için yiyecek kontrol komitesi üyelerine haber verir. Gelen yiyecekleri tartarak depo kartlarına işler. Günlük iaşe çizelgesine göre mutfağa yiyecek çıkışını yapar. Yiyecekleri depoda belirli bir düzen içerisinde yerleştirir Deponun temizlik ve düzenini sağlar.

Bulaşıkçı ve Temİzlİkçİler Mutfakta kullanılan yemek araç gereçlerinin temizliğini yaparlar. Mutfaklarda oluşan çöpleri çöp toplama yerlerine götürür ve çöp bidonlarını yıkarlar. Mutfağın genel olarak temizliğinden sorumludurlar.

MUTFAK ORGANİZASYONU Toplu beslenme yapılan işletmelerde mutfak organizasyonu işlerin beklenen kalite ve süratte yürütülebilmesinde büyük önem taşır. Bir mutfağın organizasyonunda göz önünde bulundurulması gerekenler;

Hazırlanacak yemek servisinin şekli Yemek yiyecek grubun sayısı ve nitelikleri Mutfak çalışanlarının sayısı Servis zamanları ve öğün sayıları Uygulanacak menü şekli Yiyecek hazırlanmasında, pişirilmesinde, servisinde uygulanacak işler ve kullanılacak ekipmanlar Bütçe

Mutfak Organizasyon Yapıları 1.Küçük Mutfak Organizasyonu 2.Orta Büyüklükte Mutfak Organizasyonu 3.Geniş Mutfak Organizasyonu

Organizasyon yapısın genişlediği bu durumda baş aşçının ve çalışanlarının nitelikleri ve sorumlulukları da aynı oranda artmaktadır. Çünkü daha büyük organizasyonların aynı oranda bilgi, beceri, yetenek, eğitim,iletişim, yönetim, hijyen vb. konularda en üst ve istenilen standartlarda olması gerekmektedir.

ÇALIŞACAK PERSONEL SAYISININ TESPİT EDİLMESİ F.Johnson isimli araştırmacı şöyle bir formül geliştirmiştir. y=2.99 + 0.82 x y=Gerekli personel sayısı X=Bir ayda servis yapılan 1.000 yemek(öğün)sayısı

ÇALIŞACAK PERSONELİN SEÇİMİ “Uygun işe uygun adam” ilkesi benimsenmelidir.

PERSONEL SEÇİM SÜRECİ Başvuruların kabulü Ön görüşme Başvuru formu doldurma Özgeçmiş inceleme Görüşme İşe giriş sınavları Seçim Sağlık muayenesi Yerleştirme