Amaç Ak Parti Hükümeti ilk göreve geldiği zaman; Vatandaşın lehine düzenlemeler yaptığı “Tüketici Hakları” Yasası kapsamında, Bankaların haksız olarak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Linux ile E-ticaret Barış Özyurt
Advertisements

EK 1: BROŞÜR ATM, İnternet ve Telefon Bankacılığı İşlemlerinde
BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ. BİMER BAŞBAKANLIK İLETİŞİM MERKEZİ.
TBB XML ALT Ç ALIŞMA GRUBU SUNUMU 25 Ekim 2002 Türkiye Bankalar Birliği.
HAZIRLAYANLAR Sinan ALAGÖZ Dilek ÖZSERİN Abdullah BODUR Ali KARABULUT
TÜKETİCİ HAKLARI.
ÇEVRE VE TOPLUM GERİ DÖNÜŞÜM Ahmet Burak Köseoğlu
TÜRKİYE VE ORTA DOĞU AMME İDARESİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
BANKACILIĞA GİRİŞ.
ÇOK ÖNEMLİ DİKKAT ! A. Tamer BOZOĞLU.
NE YAPMAK İSTERDİNİZ PROJESİ
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ BABAESKİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS:E-TİCARET KONU:ELEKTRONİK TİCARETİN GELİŞİMİ VE GELENEKSEL TİCARET İLE KARŞILAŞTIRILMASI HAZIRLAYAN:DİLEK.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
TEMİNAT MEKTUPLARI.
BORUSAN TELEKOM ALOPRATİK HİZMETİ
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
TEFBİSTE KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER
BKM A.Ş. ORGANİZASYONU YÖNETİM KURULU 10 ÜYE – EŞİT OY HAKKI
TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU
1 Finans Konulu Tematik Çalışma Grubu Raporu Koordinatörler Toplantısı 5-6 Kasım 2007 T. Woudeneh & J. Labre.
T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ T.C. AKSARAY VALİLİĞİ SODES KOORDİNASYON BİRİMİ 2013 YILI SODES PROJELER İ B İ LG İ LEND İ RME TOPLANTISINA.
HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİMİZİN KORUNMASI BİZLERE BAĞLIDIR. Yaşantımızda pek çok şeye ihtiyaç duyarız.Gelişen teknoloji ile birlikte bu ihtiyaçlarımız giderek.
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI BRİFİNG. İlçe Yazı İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan; 1. Özel Kalem Bürosu, 2. Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu,
ÖDEME İŞLEMLERİ ÖDEME EVRAKLARI HAZIRLAMA İŞ VE İŞLEM BASAMAKLARI.
İLÇE YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ
KOSGEB KREDİ FAİZ DESTEĞİ PROGRAMI
SANAL DEVLET.
YÜKSEKÖĞRETİMDE BURSLAR VE YURTLAR
ÖN ÖDEME (AVANS) İŞLEMLERİ
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ HESABINA PARA YATIRMA
TÜRKİYE’DE FİNANSAL SEKTÖRÜN BUGÜNKÜ DURUMU VE REEL EKONOMİYE ETKİLERİ
AKILLI KARTA PARA YÜKLEME VE HARCAMA NASIL YAPILIR
TBB Eğitim Merkezi Seminerleri Eylül Haziran 2008 Dönemi Değerlendirmesi Eğitim ve Tanıtım Grubu Temmuz, 2008.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
TEKNOLOJİ VE TASARIM.
Sertaç Çelikyılmaz Genel Müdür Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş. Türkiye’de Kurumlar İçin e-Güven Altyapısı 07 Ekim 2004, İstanbul Eczacıbaşı Holding.
1. SINAV İTİRAZLARI. 2 MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin Sınav itirazları konulu 20. maddesi; Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen,
TÜRK İ YE’DE TÜKET İ C İ N İ N B İ LG İ LEND İ R İ LMES İ VE ÖRGÜTLENMES İ KONUSUNDA İ ZLENMES İ GEREKEN ADIMLAR.
Dijital Büro İstanbul Mayıs ADK Kampanyaları.
Dijital Büro İstanbul Mayıs ADK Kampanyaları.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
BİLGİSAYARLI MUHASEBE
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
KAYIT KONAKLAMA FORMU KİŞİSEL BİLGİLER UNVAN:_______________________________________________________________ ADI – SOYADI:_______________________________________________________________.
KDV ve MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
Ayıplı Mal Nedir? Aldı ğ ınız ürün beklentilerinizi karşılamamışsa ya da beklentilerinizi azaltmışsa bu ürün ayıplı mal olarak nitelendirilir. Ürünlerin.
YRD.DOÇ.DR.(YMM-BD-DU) E. YASEMİN YEGİNBOY 1 YATIRIM BANKALARI Atıl fonlara sahip kurumsal yatırımcılara, fonlarını menkul değer alım ve satımı ile değerlendirmelerinde.
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNİN AMACI Lise'nin amacı, gelişmiş kitle iletişim araçları ve yeni teknolojileri kullanarak; İlköğrenimini tamamlayan, ancak.
Soru: veresiyeli mal alışlarında hangi fatura kullanılır?
Garanti Bankası’nın Paramatiklerinden, Banka Kartınız Olmadan Ödeme Yapabilirsiniz. Bu İşlemi Yaparken Herhangi Bir Ücret Ödemezsiniz, Besaş’ın Hesap.
1 KREDİ GARANTİ FONU A.Ş.. 2 3KGF; Bakanlar Kurulu’nun 14 Temmuz 1993 tarih, sayılı Bakanlar Kurulu’nun 14 Temmuz 1993 tarih, sayılı Resmi.
VARLIKLARIN İZLENMESİ Hazır Değerler
Trakya Üniversitesi Tunca MYO
EKECİK KÖYÜ YENİ KÖY PROJESİ
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ
KISA VADELİ İHRACAT KREDİ SİGORTASI
Sivas Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğü
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü
3.285 ‘DEN KİŞİLİK ODALARDA BAŞLAYAN FİYATLARLA
SİBER GÜVENLİK VERİNİZİ VE GİZLİLİĞİNİZİ KORUYUN
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
IX. ULUSAL KONGRE ve SERGİSİ
Sunum transkripti:

Amaç Ak Parti Hükümeti ilk göreve geldiği zaman; Vatandaşın lehine düzenlemeler yaptığı “Tüketici Hakları” Yasası kapsamında, Bankaların haksız olarak Vatandaşın hesabından kesmiş ve kesmekte olduğu Kart ücretlerinin , Vatandaşa geri alma yolunun bilgilendirmesinin yapılması

Amaç Burada asıl amaç AK partinin ismindeki ADALET sıfatı vurgulanarak; Toplumun her kesiminden vatnadaşın canının yandığı bir sorunun çözülebileceği mesajı verilmesi ve bunun geri dönüşünün ve takibinin sağlanarak vatandaşın yanında olunduğunun gösterilmesi.

Proje Yol Haritası Bir masa ve stand kurularak Bilgisayar ve yazıcı desteği ile bilgilendirme noktası oluşturulması. Kredi kartı ve Hesap işletim ücreti hakkındaki THH kararlarının bir klasörde dosyalanarak gösterilmesi

Proje Yol Haritası Vatandaşın isteği halinde bilgilerinin alınarak sonucunun takibinin yapılması ve vatandaş ile ilgilenildiğinin gösterilmesi. Bir A4 kağıdına vatandaşın kısaca parasının nasıl alabileceğinin adım adım ve şekiller ile anlatımı Gelen vatandaşa örnek yada adına (hemen oradaki bilgisayar ile) düzenlenmiş dilekçenin verilmesi.

7 5 6 4 KAYMAKAMLIĞA GiT 3 8 2 DİLEKÇE OLUŞTUR (ÖRNEK DİLEKÇEYİ BANKA TARAFINDAN HAKSIZ YERE HESABINDAN KESİLEN VE KESİLMİŞ PARALARINI NASIL İADE ALABİLİRSİN? 7 4 5 6 EVRAK KAYIT’A BAŞVUR EVRAKINI KAYIT ETTİR VE KAYIT NUMARANI AL KAYMAKAMLIĞA GiT (ÇIRAĞAN BEŞİKTAŞ LİSESİ KARŞISI) TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE GİR THH 3 DİLEKÇENE BUNLARI EKLE 1. HESAP EKSTRESİ VEYA KESİLEN PARANIN DEKONTUNU (HER EVRAKTAN 2 KOPYA OLMASI GEREKİR) *****SONUÇ***** PARAN HESABINA İADE EDİLECEKTİR 8 KARARIN SONUCUNU 30 – 45 GÜN BEKLE 2 DİLEKÇE OLUŞTUR (ÖRNEK DİLEKÇEYİ BİZDEN ALABİLİRSİN) ARZU EDERSENİZ SONUCU BİZİMLE PAYLAŞIN ADALET VE KALKINMA PARTİSİ BEŞİKTAŞ İLÇE BAŞKANLIĞI Tel: 0212 269 49 49 Fax : 0212 269 50 00 ista@akparti.org.tr 9 SONUÇ GELİRSE BANKANI ARA VE KARARI FAKSLA 1 BANKANI TELEFONLA ARA KANUNİ HAKKIN KAPSAMINDA KESİLEN PARANIN İADESİNİ İSTE(BAZI İTRAZLAR DA BANKA PARAYI İADE ETMEKTEDİR) 10 SONUÇ GELMEDİ İSE EVRAK KAYITTAN SORGULA BANKA TELEFONLARI Akbank 444 25 25 Citibank 444 0 500 Denizbank 444 0 800 Finans Bank 444 0 900 HSBC Bank 444 0 111 Koçbank 444 0 555 Oyak Bank 444 0 600 Şekerbank 444 78 78 Tekstil Bank 444 00 50 Garanti Bankası 444 0 333 Halk Bankası 444 0 400 İş Bankası 444 02 02 Vakıflar Bankası 444 0 724 Yapı ve Kredi 444 0 444 BEŞ İKTAŞ İlçe Başkanlığı 11 SONUCU AL BANKANI ARA VE KARARI FAKSLA ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR www.hesapisletimucreti.com