İŞLETMELERDE BÜYÜKLÜK VE KAPASİTE

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOSGEB DESTEK ve HİZMETLERİ
Advertisements

KONU: Verimlilik nedir? Verimlilik hesabı nasıl yapılır?
İŞLETME - MUHASEBE Naim DENİZ.
Global Pazar Analizi 1. adım: Organizasyonun U/A’laşmaya ne derece hazır olduğunu incele. Finansal ve fiziksel kaynaklar, ilgili beceri ve yetenekler,
TEMEL YETENEK RAQİF QASIMOV.
BÖLÜM VI ÜRETİM YÖNETİMİ.
PAZARLAMA YÖNETİMİ: ÜNİTE 3
Üretim Teknolojisi ve Maliyetler
9. BÖLÜM Faktör Piyasası-1.
İşletme-1/5.
FİNANSAL AMAÇ VE FİNANS FONKSİYONU
ERK İSG&İK – –
İşletmelerde Büyüklük ve Kapasite
KOSGEB DESTEKLERİ
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
 BÜTÜNLEŞME Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade etmektedir. Bu tanım, bağımsız birimler arasındaki.
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER 2013
Kıvılcım Kurumsal Danışmanlık ve Proje Tasarım Merkezi
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER 2012
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
YERLEŞTİRME DÜZENİ TİPLERİ
KÜÇÜK İŞLETMELERDE ÜRETİM İŞLEVİ VE YENİ ÜRETİM SİSTEMLERİ
NAKİT BÜTÇESİ İşletmenin gelecekteki çalışmaları ile ilgili olup,belirli bir dönem(genellikle bir yıl) nakit giriş ve çıkışlarının gösterildiği bir tablo.
KOBİ’LER VE KOBİ’LERİN ORTAK ÖZELLİKLERİ
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
KAPASİTE SEÇİMİ VE PLANLAMASI
İŞLETMELER TEMELDE DÖRT BAŞLIK ALTINDA SINIFLANDIRILIR;
Finansal planlamada temel amaç;
İŞTİRAKLER VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ Prof. Dr. İbrahim Lazol DAÜ- 2012
Bölüm 10 KOBİ’LERİN GÜÇLÜ VE ZAYIF YANLARI
Duran Varlıklar Rasyosu
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
STOK MALİYETİ.
İşletmeyi neden kurarız ?
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
GİRİŞİMCİLİK ve İŞ KURMA SÜREÇLERİ
İşletmeye Giriş Konu 2: İşletme Kurulması ve Türleri
İŞLETMELERDE MALİYET MUHASEBESİ UYGULAMALARI
İŞLETME BÜYÜKLÜĞÜ VE KAPASİTE
İŞLETMELERİN KURULUŞU
1 Yeni bir destek programı İŞBİRLİĞİ - GÜÇBİRLİĞİ DESTEK PROGRAMI 3 yılda 121 adet proje başlatılmış, TL destek sağlanmıştır. 27/08/2013.
YÖNETİMİN ALT İŞLEVLERİ
Büyüklüğüne Göre İşletmeler
TÜKETİMİ DİĞER ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
III- Dış Çevre Analizi: Fırsat ve Tehditler
Mühendislik Ekonomisi
Toplu pazarlık gücü.
Girişimcilik.
İşletmenin Kuruluş Çalışmaları
10- İŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI Ekonomik İşlevleri (Faaliyet Alanları) Açısından İşletmeler Mal ve hizmetlerin üretilmesi, depolanması, taşınması.
MODERN YÖNETİM TEORİSİ
Uzaktan Erişim İşletme Yüksek Lisans Programı MAN519T STRATEJİK YÖNETİM 6. Hafta Temel Stratejiler ve Alt Grupları Yrd. Doç. Dr. Pınar FALCIOĞLU.
Tarım Hukuku 3.
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
İŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI
İŞLETMELERİN KURULUŞU
İŞLETMELERİN KURULUŞU
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
6. İŞLETMENİN PERFORMANSI
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
BASEL – II ve KOBİLERE ETKİLERİ
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
BAŞA-BAŞ NOKTASI (BREAK EVEN POINT)
KKTC GİRİŞİMCİLİK PROJESİ - ÖNCELİK 2 İŞ PLANI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
Sunum transkripti:

İŞLETMELERDE BÜYÜKLÜK VE KAPASİTE BEŞİNCİ BÖLÜM İŞLETMELERDE BÜYÜKLÜK VE KAPASİTE

İŞLETMELERİN BÜYÜKLÜĞÜ İşletmenin büyüklüğü, girişim tarafından bir araya getirilen üretim araçlarının tümünün hacmidir

İşletmeler büyüklükleri bakımından genelde dörde bölünerek incelenirler: Büyük İşletmeler Orta İşletmeler Küçük İşletmeler Mikro İşletmeler

Avrupa Birliği’nde geçerli olan KOBİ tanımına çalışan sayısı ve yıllık ciro ya da bilanço değerlerine göre yapılmıştır. Buna göre şöyle bir bölümlendirme yapılmıştır: Mikro Ölçekli İşletme: Çalışan Sayısı 10’dan az, ciro 2 milyon Euro’ya kadar. Küçük Ölçekli İşletme: Çalışan Sayısı 50’den az, ciro 10 milyon Euro’ya kadar. Orta Ölçekli İşletme: Çalışan Sayısı 250’den az, ciro 50 milyon Euro’ya kadar. Bu ölçeği aşanlar büyük işletme sayılmaktadır.

Türkiye AB ile uyum sağlama amacıyla 2005 yılında yürürlüğe konulan Yönetmeliğe göre işletme büyüklüklerine ilişkin ölçütler şöyledir: Mikro İşletme: 10 kişiden az çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı 1 milyon YTL’yi aşmayan işletmelerdir. Küçük İşletme: 50 kişiden az çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı 5 milyon YTL’yi aşmayan işletmelerdir. Orta Büyüklükteki İşletme: 250 kişiden az çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı 25 milyon YTL’yi aşmayan işletmelerdir. Büyük İşletmeler: Yukarıdaki ölçüleri aşan işletmelerdir.

A- Niteliksel Ölçütler 2-İşletmelerin Büyüklüğünün Belirlenmesinde Kullanılan Ölçütler 1- Niteliksel ölçütler 2- Niceliksel ölçütler A- Niteliksel Ölçütler Belli başlı niteliksel ölçütler şunlardır: a.Uzmanlık kazanmış yöneticilere yer verme düzeyi b.İşletme yönetimiyle kişisel ilişki derecesi c.Uzun ve kısa süreli sermaye sağlama olanakları d. Pazarlıklarda güçlülük derecesi e.Yerel çevre ile bağlantı düzeyi

B- Niceliksel Ölçütler Büyüklüğün Belirlenmesinde Kullanılan Niceliksel Ölçütler: a. Çalışanların sayısı b. Sermaye c. Yarattığı değer fazlası d Üretim kapasitesi e. Belirli bir süre içinde kullanılan hammadde f. Belirli bir süre içinde harcanan enerji niceliği g Belirli bir süre içinde yapılan satış h. Kullanılan makine ve tezgahların sayısı ya da gücü i. İşlenen ya da yararlanılan toprağın genişliği

C- İşletme Büyüklükleriyle İlgili Sonuçlar 1.Pazardan aldıkları pay ve üretim kapasitelerine göre : -Küçükse “küçük işletme” -Daha büyükse “orta işletme” -Pazarın yarıdan fazlası ya da tümü için üretim yapıyorsa “büyük işletme” 2. Basit üretim sanayiinde ve esnaf ve zanaatkar sınıfına giren işlerde küçük ölçekli işletmeler yer alır 3. İşletme büyüklükleri, pazarın ve ekonomik gelişme düzeyinin bir işlevidir 4. Ülkeler arası karşılaştırmalar, işletme büyüklüğü kavramını etkiler.

3- Değişik Büyüklükteki İşletmelerin Özellikleri İşletmeler ister çok büyük olsun ister çok küçük olsun tümü için ortak olan sorunlar vardır. Bunlar; finansal sorunlar, işgücü sorunları, yönetsel sorunlar,vergiler ve satış sorunlarıdır. Büyük çaplı işletmelerde bu sorunlar daha yoğunken küçük çaplı işletmelerde daha yalındır. A- Büyük İşletmeler Günümüzün dinamik ekonomik yapısı, işletmelerin çeşitli özellikler taşıyacak biçimde gelişmesini sağlamıştır. Bu temel özellikler, uzmanlaşma, kütlesel üretim, araştırma- geliştirmeye verilen artan önem ve büyük çaplı işletmelerden oluşan endüstrilerin artmasıdır.

a-Büyük İşletmelerin Üstünlükleri

b-Büyük İşletmelerin Yarattığı Sorunlar

B-Orta Büyüklükteki İşletmeler Orta Büyüklükteki İşletmelerin Özellikleri: Fiyattan çok niteliğe yönelik istekleri karşılarlar Küçük seriler biçiminde üretimde bulunurlar Ürünlerinin türünü sık sık değiştirirler Gerekli kararlar daha çabuk alınır ve uygulanır  Uzmanlaşmaya daha az yer verirler Yüksek bir uyum yeteneği taşırlar Yeni elemanları kolayca yetiştirirler İşçileri ve teknik elemanları daha verimli çalıştırabilirler Çevrelerine daha bağlıdırlar Dış satım alanında özel bir yer tutarlar

C-KÜÇÜK İŞLETMELER a. Küçük İşletmelerin Ayırt edici Özellikleri 1.Yönetim genellikle bağımsızdır 2. Kapital Gereksinmesi oldukça sınırlıdır 3.Büyük çoğunluğunun işleyiş alanı yereldir 4. Aynı endüstride yer alan işletmelere göre boyutları oldukça küçüktür.

b- Küçük İşletmelerin Üstünlükleri 1. Esnek olabilme 2. Yeni mallara yönelebilme 3. El işçiliği gerektiren alanlardaki başarısı 4. Çabuk bozulur ürün ve hammaddelerin üretim ve dağıtımındaki çabukluk 5. Özel hizmet ve malları üretebilme 6. Sınırlı pazarlarda çalışabilme 7. Kişisel ilişkiler kurabilme

Küçük İşletmelerin Sakıncaları SAKINCALARI

Küçük ve Büyük işletmelerin Karşılaştırılması Küçük işletmeler 1. Genellikle işletme sahibi yöneticidir 2. Yalın bir örgütsel yapı vardır 3. İşletme sahibi personelini bilir 4. Başarısızlık oranı yüksektir 5 .Uzman yönetici çalıştırılmaz 6. Uzun dönemli kapital sağlamak zordur Büyük işletmeler 1. Yönetim çoğunlukla işletme sahipliğinden ayrıdır 2 .Karmaşık bir örgütsel yapı vardır 3. İşletme sahibi bir bölüm personelini tanır 4. Başarısızlık oranı düşüktür 5. Uzman yönetici çalıştırılır 6. Uzun dönemli kapitalin sağlanması oldukça kolaydır

4- İşletmelerde Kıvamlı (Optimal) Büyüklük Kıvamlı büyüklük en uygun büyüklük demektir. Herhangi bir işletmeden en iyi geliri sağlayabilmek için ekonomik üretim ögelerinin yani toprağın, kapitalin ve emeğin birbirleriyle olan ilişkilerinin uygun olması gerekir. Büyüklükleri kıvamlı ölçülerin altında olan işletmeler, düşük maliyetlerle çalışan işletmelere göre pazarda olumsuz durumdadırlar. Kıvamlı ölçülerin üstünde olan büyük işletmeler talebin azalmasıyla zor duruma düşerler.

II-İŞLETMELERDE KAPASİTE Kapasite: işletmenin belli bir süre içerisinde üretim ögelerini en iyi biçimde kullanarak ulaşabileceği üretim niceliğidir. İşletmeye bağlı aletler, makinalar ve her türlü donatımın belli bir süre içindeki üretim güçleri, o işletmenin kapasitesinin belirlenmesini sağlar.

KAPASİTENİN BÖLÜMLENDİRİLMESİ A-Kapasite Birimine Göre Kapasitesi ölçülen nesneye, konuya, birime göre belirlenen kapasite (bir insanın, bir aletin, bir makinanın kapasitesi ) B-Süreye Göre Kapasite a-Kuramsal kapasite (Maksimum Kapasite) b-Pratik Kapasite (Normal Kapasite) c-Kullanılış Kapasitesi (Fiili Kapasite)

a-Kuramsal Kapasite: Makina ve donanımın hiçbir duraklama, gecikme, aksama, bozukluk olmadan, nitelikli işçiler elinde yapabileceği en yüksek üretim niceliğidir.

b-Pratik (Normal) Kapasite İşletmenin bakım, bozulma, onarım, elektrik kesilmesi gibi işleyiş kesilmeleri nedeniyle doğan olağan duraklamaları düşüldükten sonra ulaşılan kapasitedir. Bir işletmenin kapasitesi denilince daha çok pratik kapasite anlaşılır. Pratik kapasite, uygulamada gerçekleştirilebilen en yüksek üretim düzeyini ortaya koyar. c-Kullanış (Fiili) Kapasitesi İşletmenin uygulamada belli bir dönemde yaptığı üretim niceliğine kullanış kapasitesi denilir. Pratik kapasitenin kullanılan bölümüdür yararlanılamayan bölümü aylak kapasite adını alır.

C-Çalışma Derecesi ( Kapasite kullanım oranı ) KAPASİTE ÇEŞİTLERİNİN GRAFİKSEL GÖRÜNÜMÜ