Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Advertisements

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Bu sunu Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU’nun sunusundan faydalanılarak.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
11 SORUDA STAJ BİLGİLENDİRME SUNUMU Hazırlayan Öğr. Gör. Ömer Faruk ÖZGÜR Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
SİGORTACILIK EĞİTİM MERKEZİ
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
Staj Bilgilendirme 2016 Lütfen Sitemizde Bulunan Staj Açıklamalarını Dikkatlice Okuyunuz!
YAPI STAJI BİLGİLENDİRME SUNUMU
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
ERASMUS+ Oryantasyon Programı Erasmus Kurum Koodinatörlüğü erasmus.erciyes.edu.tr
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMI İŞ AKIŞ ŞEMASI ( YÜKSEK LİSANS DERECESİYLE KABUL EDİLENLER) 1.Yarıyıl: Ders Aşaması 1. yarıyıl.
Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
BAHADIR İSMAİL SÜMER MATEMATİK ÖĞRETMENİ. SINIFLARA GÖRE 2010 SBS TAKVİMİ.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
STAJ ÖNCESİNDE VE SONRASINDA YAPILACAKLAR
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
TEZ SAVUNMA SINAVINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİN YAPACAKLARI İŞLEMLER
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
STAJ BİLGİLENDİRME DÖKÜMANI
ERASMUS+ AKADEMİK TANINMA
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
İYTE’de KİMYA MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ
Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
sgk. gov. tr/sahis/pages/login
ARALIK, 2017 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı E-posta Web :
BİLİM ve SANAT MERKEZİ TANILAMA SÜRECİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Bilgilendirme Toplantısı
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ UYGULAMA ESASLARI
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
EDE BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvuru İşlemlerinin 18 Mayıs 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. BAŞVURUDA İZLENECEK YOL Başvuru formunun okulumuz web.
STAJ MCBÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
STAJ KOMİSYONU Arş. Gör. Meryem AKSU (Staj 1 Sorumlusu)
Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Öğrenim Öğrencileri Learning Agreement For Studies (Öğrenim Anlaşması)
Staj Öğrencileri Learning Agreement For Traineeship (Staj Anlaşması)
Evet (60 AKTS GAB NO 2,50 tamamlandı mı ?) Evet Evet
LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIMIZA BAŞVURU KLAVUZU
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2018 ALES/3)
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
02 Aralık 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS-3) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI.
İŞYERİNDE MÜHENDİSLİK EĞİTİMİ (İME)
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
STAJ İŞ AKIŞ ŞEMASI.
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Bilgilendirme Toplantısı
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ
Liselere Geçiş Sınavı;
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Sunum transkripti:

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Ankara, 2017

Staj Hakkında Genel Bilgiler Bölüm öğrencilerinin Gıda Mühendisliği Programı ile ilgili konulardaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik uygulamadır. Staj süresi toplam 30 (otuz) işgünüdür. Staj yükümlülüğünü tamamlamayan öğrenci MEZUN OLAMAZ.

Staj Hakkında Genel Bilgiler Staj; staj komisyonu tarafından da uygun bulunan tercihen bir gıda analizi laboratuarı veya gıda üretim tesisinde yapılır. Hiçbir öğrenci kendi girişimiyle bulduğu iş yerinde bölüm staj komisyonunun onayı olmadan staj yapamaz. Staj yeri bulma sorumluluğu öncelikle öğrenciye aittir. Öğrenciler; staj yapacakları kuruluştan sağlayacakları STAJ KABUL belgesini, staj döneminden önce en kısa zamanda staj komisyonuna sunmak zorundadır.

Staj yapması uygun olan öğrenciler; Staj başvuru formu (AÜ internet sayfası-Gıda Müh. Böl.- Öğrenci için-staj kılavuzu adımlarını izleyerek alabilirsiniz) İşyeri tarafından verilen kabul belgesi Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisini Öğrenci kimliğinin önlü arkalı fotokopisini SGK’dan alınacak sigortalı olup olmadığına dair belge (3 ayrı yerden olacak şekilde) 2 nüsha olarak bahar yarıyılı dersleri sona ermeden MAYIS AYI İÇERİSİNDE Bölüm Staj Komisyonu’na teslim eder

Staj bilgi formu örneği

SGK’dan alınacak belge örneği

Sigorta İşlemleri 5510 sayılı yasa uyarınca, staj yapacak olan her öğrenci Ankara Üniversitesi tarafından iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı staj süresince sigortalanmaktadır. Sigorta işleminin MUTLAKA staja başlamadan önce yapılması gerekmektedir. Aksi halde sigorta primi yatırılmayan öğrenci staja başlatılmayacaktır.

Sigorta İşlemleri Sigorta işleminin yapılabilmesi için, Staj başvuru belgesinin Staj yeri kabul belgesinin Nüfus cüzdanı fotokopisinin Öğrenci kimliği fotokopisinin SGK’dan alınacak sigortalı olup olmadıgına dair belge (3 ayrı yerden olacak şekilde) Bölüm staj koordinatörlerine geciktirilmeden teslim edilmesi gerekmektedir.

Staj Sırasında Staj sonunda öğrenci “Stajyer Değerlendirme Formu ” doldurularak staj yapılan kuruma onaylatılır. Bu belge staj başlamadan önce bölüm başkanına imzalatılmalıdır.

Stajdan Sonra Zorunlu stajını tamamlayan öğrenci mezun olabilmek için staj raporunu (onaylanmış) Stajyer değerlendirme formunu en geç EKİM ayı içerisinde belirlenen tarihte bölüm staj koordinatörlerine teslim etmek zorundadır.

Staj Raporu Staj raporu staj süresince yapılan analizlerin, işlemlerin, üretim sürecinin vs. çok kısa ya da çok uzun olmamak kaydıyla detaylı olarak anlatıldığı rapordur. Bu rapor mutlaka Fen Bilimleri Enstitüsü’nün Tez Yazım Kuralları’na uygun olarak yazılmalıdır. Aksi takdirde, rapor öğrenciye düzeltmek üzere iade edilecektir.

Staj Raporu Fen Bilimleri Enstitüsü’nün Tez Yazım Kuralları’na; http://fenbilimleri.ankara.edu.tr/cdn/appdata/f ile/Tez_Yazim_Kilavuzu.pdf adresinden online olarak ya da; Yukarıdaki web sayfasında linki bulunan “Tez Yazım Kılavuzu” dosyasını bilgisayarınıza indirerek ulaşabilirsiniz.

Stajyer Değerlendirme Formu Stajyer değerlendirme formu, stajdaki durumunuzun staj amirleriniz tarafından değerlendirildiği formdur. Bu formda siz yalnızca kişisel bilgilerinizi dolduracaksınız. Geri kalan kısmı staj amirleriniz doldurup, imzalayıp damgalayacaklar ve kapalı zarf içerisinde bölümümüze posta yoluyla ulaştıracaklardır.

Staj Değerlendirme Sınavı Zorunlu stajını tamamlayan, gerekli tüm belgelerini eksiksiz teslim eden ve staj raporunu kurallara uygun olarak yazan her öğrenci, öğretim üyelerinden oluşan önceden belirlenecek bir grup jüri tarafından sözlü sınava alınacaklardır. Sözlü sınav sonucunda “BAŞARILI” olarak değerlendirilen öğrenciler, zorunlu stajlarını başarıyla tamamlamış olacaklardır.

Karşılaşılabilecek Sorunlar S: Sigorta primimin yatırılıp yatırılmadığından emin olmadan staja başlayabilir miyim? C: Hayır. Sigorta priminizin ödenip ödenmediğini siz takip etmelisiniz ve ödenmeden staja başlamamalısınız. (Sigorta priminizin durumunu Mühendislik Fakültesi Staj Bürosu’ndan öğrenebilirsiniz.)

Karşılaşılabilecek Sorunlar S: Staj yapacağım kurum ben staja başlamadan önce ya da staj sırasında greve gitti. Ne yapmalıyım? C: Derhal bölüm staj koordinatörlerinizi bilgilendiriniz.

Karşılaşılabilecek Sorunlar S: Yabancı uyruklu öğrenciyim. TC Kimlik numaram yok. Ne yapmalıyım? C: Sahip olduğunuz “İkamet Tezkere Numarası”nı bölüm staj koordinatörlerinize bildiriniz.

S: Staja başlamadan önce rahatsızlandım, stajımı yapamayacağım S: Staja başlamadan önce rahatsızlandım, stajımı yapamayacağım. Ne yapmalıyım? C: Derhal bölüm staj koordinatörlerinizi bilgilendiriniz. S: «Herhangi bir nedenle» stajımı yapamayacağım. Ne yapmalıyım?

Bölüm Staj Koordinatörleri Stajla ilgili karşılaşabileceğiniz her türlü soruna karşı Bölüm Staj Koordinatörleri size yardımcı olacaklardır. Prof.Dr. Mehmet ÖZKAN e-posta: mozkan@ankara.edu.tr, ozkanm64@gmail.com Arş.Grv. F. GÜLER e- posta: fguler@ankara.edu.tr Arş.Grv. N. KUTLU KANTAR e-posta: nkutlu@ankara.edu.tr  

BAŞARILAR…