Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
2018 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SINAVI (İç Sınav) İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER

2 GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
Tarihçesi Devletin çeşitli yönetim kademelerine memur yetiştirmek amacıyla 1481 yılında Galatasaray adını taşıyan ilk kurum kurulmuştur. 19.Yüzyılda hem Fransız,hem batı kültürü vermek ve ülkenin modernizasyonuna katkı sağlayacak insanlar yetiştirmek amacıyla,Fransız liselerinin eşdeğeri Mekteb-i Sultani açılmıştır. 1992 yılında da Türk-Fransız anlaşmasıyla Galatasaray Üniversitesi kurulmuştur. Galatasaray Üniversitesi bir devlet okuludur.

3 GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ Fakülteler
Hukuk Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü İktisat Bölümü İşletme Bölümü Siyaset Bilimi Bölümü İletişim Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Sosyoloji Bölümü Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Diller Bölümü(Fransız Dili ve Edb.)* Matematik Bölümü Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Endüstri Mühendisliği Bölümü

4 GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ Hazırlık Sınıfları
Yükseköğretime Hazırlık Sınıfları ÖSS İLE YERLEŞENLER: Fransızca bilmeyen öğrenciler için Fransızca Dil Hazırlık Sınıfı. GS. İÇ SINAVI İLE YERLEŞENLER: Fen Edebiyat Fakültesi ve Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Diller Bölümü için İleri Fransızca ve Sosyal Bilimlere Hazırlık Sınıfı (Fransızca Seviye belirleme sınavını başaranlar Hazırlık Sınıfından muaf olur ve 1.sınıfa başlarlar). Diğer bölümlere yerleşenler doğrudan 1. sınıf bölüm derslerine başlarlar (Fransızca Seviye belirleme sınavını başaranlar, 1. sınıfta verilen Fransızca dersinden muaf olurlar).

5 ÖĞRENCİ KONTENJANI Yükseköğretim Birimleri Genel kontenjan
İç Sınav Kontenjanı Mühendislik Bilimleri ve Matematik Bölümü 110 55 Sosyal Bilimler 370 185 Toplam 480 240

6 KONTENJAN DAĞILIMLARI
Türkiye’de Fransızca Öğretim Yapan Okullar % 25 Galatasaray Lisesi ÖSS Merkezi Yerleştirme % 50 Toplam % 100

7 BÖLÜMLERE GÖRE KONTENJAN ORANLARI
2018 G.S İç Sınavı İle % 25 Kontenjandan Alınacak Öğrenci Sayıları (Yaklaşık) Fakülte/Bölüm Asil Öğrenci Sayısı Bilgisayar Müh. 9 İşletme 10 Endüstri Müh. İktisat Hukuk 12 Sosyoloji Siyaset Bilimi Felsefe Uluslararası İlişk. Fr.Dili ve Edb. İletişim Matematik

8 ÇİFT ANADAL (ÇAP) UYGULANAN FAKÜLTE VE BÖLÜMLER
ÇİFT ANADAL PROGRAMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER İLETİŞİM FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ SOSYOLOJİ İŞLETME BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

9 İÇ SINAVA GİRME KOŞULLARI
Türkiye’de bir kısım derslerini Fransızca yapan liselerin son sınıfında olan Türk uyruklu öğrenciler Galatasaray lisesi son sınıfında olan Türk uyruklu öğrenciler Türkiye’de Fransız Bakaloryası veren liselerin son sınıf öğrencileri Yukarıda belirtilen okulların son sınıfında okuyan öğrenciler, bir defaya mahsus olmak üzere sınava başvurabilirler.

10 SINAV TARİHİ/YERİ 27 MAYIS 2018 (Pazar Günü)
SINAV SAATLERİ : I. AŞAMA SINAVI : 09.00/11.30 (150 dak.) II.AŞAMA SINAVI : Sosyal Bilimler : 12.30/13.45 (75 dak.) Sayısal Bilimler : 14.15/15.30 (75 dak.) SINAV YERİ: GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ORTAKÖY YERLEŞKESİ (Adayın sınav günü 08.30’da hazır bulunması zorunludur) GSÜ 2018 Aday kimlik kartı ve fotoğraflı kimlik belgesi (Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Sürücü belgesi) kontrol edilecektir. NOT: Adaylar, aday kimlik kartlarını okudukları okul idaresinden 4 Mayıs 2018 tarihinden itibaren alabilirler.

11 I.AŞAMA SINAV (150 dakika) -BÜTÜN ADAYLAR İÇİN-
DERSLER SORU SAYISI PUAN 2017 2018 Türkçe 10 15 T.C İnkılap Tarihi 5 - Matematik 30 40 Fransızca 20 25 Fizik Kimya 3 Biyoloji 2 Coğrafya Genel tarih Toplam 85 80

12 II.AŞAMA SINAV (75 dakika)
SAYISAL BİLİMLER SOSYAL BİLİMLER Dersler Soru puan soru Matematik 20 Fransızca 15 Fizik 10 Türk Edebiyatı Kimya 5 Tarih 3 Biyoloji İnkılap Tarihi Toplam 40 Coğrafya Felsefe/Philosophie* Sosyoloji/Sociologie*

13 TERCİH BİLDİRİMİ SAYISAL BİLİMLER SOSYAL BİLİMLER EN ÇOK 2 TERCİH
HER İKİ ALANDAN (SAYISAL BİLİMLER İLE SOSYAL BİLİMLER) SINAVA GİRECEKLER EN ÇOK 7 TERCİH YAPABİLİRLER. (Bu tercihlerin ikisi Sayısal puanla öğrenci alan bölümlerden, kalan beş tercihin ise Sosyal Bilimler alanında yer alan fakültelerden olması gerekir) Adaylar, öğrenim görmek istedikleri fakülte/bölümlere ait tercihlerini; «Sosyal Bilimler» ve Sayısal Bilimler» sınavı öncesinde cevap anahtarı üzerinde işaretleyeceklerdir. Not: Seçilen bir bölüm diğer bir tercihte yeniden belirtilemez, aksi takdirde bu tercih işleme konulmaz.

14 DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER G.S. Üniversitesi iç sınavına göre bir programa yerleştirilen adayların kayıt hakları o sınav dönemi için geçerlidir. Sınavı kazanan adaylar, öngörülecek süre içinde kesin kayıtlarını yaptırmadıkları takdirde haklarını kaybederler. Birinci tercihi ile tercih ettiği fakülte veya bölümlerden herhangi birinin asil listesine giren öğrenci, diğer asil ve yedek listelerde yer almaz.

15 DİĞER ÖNEMLİ BİLGİLER (Devam)
Beş seçenekli çoktan seçmeli test sınavı yapılacaktır. Dört yanlış bir doğru yanıtı götürecektir. İki adayın eşit puan elde etmesi durumunda: I. Aşama sınavındaki Fransızca notu yüksek olana, I. Aşama sınav puanı yüksek olana, Doğum tarihi (yaşı küçük olana) daha sonraki tarihte olana öncelik tanınacaktır. Sınav sonuçları ÖSYS tercih döneminden yaklaşık bir hafta önce açıklanacaktır.

16 G.S ÜNİVERSİTESİ İÇ SINAV ADAY BAŞVURU FORMU
Başvuru formu kurşunkalemle doldurulacak. Elektronik ortamda yeni çekilmiş bir vesikalık fotoğraf ekte verilecek (fotoğraf dosyasına, adayın TC. kimlik no’su yazılacak). Form aday tarafından mutlaka imzalanacak. Başvuru formu ve banka dekontu Okul Yönetimine teslim edilecek. Başvuru formu ücreti (sınav katkı payı) 750 TL’dir. Ücret, «AD-SOYAD» ve «OKUL ADI» belirtilerek «2018 SINAV KATKI PAYI» açıklaması ile G.S. Üniversitesinin Ziraat Bankası Ortaköy şubesi hesabına yatırılacak, banka dekontunun bir nüshası başvuru formu teslim edilirken okul müdürlüğüne verilecek. Öğrencinin T.C. Kimlik numarası, Galatasaray Üniversitesi iç sınav aday numarası olacak.

17 DEĞERLENDİRME KOŞULLARI
Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi ile Matematik Bölümünü tercih eden adaylar YKS yerleştirme puanına göre yapılan sıralamada “SAY” yerleştirme puan türünde ilk ’ in içinde olmak. Hukuk,İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Fen ve Edebiyat Fakülteleri/Bölümlerini tercih eden adaylar YKS yerleştirme puanına göre yapılan sıralamada “Eşit Ağırlıklı (EA)” veya “Sözel (SÖZ)” yerleştirme puan türlerinden en az birinden ilk ’in içinde olmak. Her iki alanda tercih yapan adaylar İlgili alanların şartını yerine getirmek.

18 BİLGİ İÇİN: Galatasaray Üniversitesi: İç Sınav Kılavuzu (2018)
Üniversite web sayfası: Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları web sayfası: ANKARA ÖZEL TEVFİK FİKRET OKULLARI PDR SERVİSİ


"GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları