ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
RUH SAĞLIĞI Zafer Zengin Özel Fatih Fen Lisesi Biyoloji Zümre Başkanı
Advertisements

Öğretmen okulun ilk gününde, 5
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ
Şİddet Muhammet GÜLER.
EĞİTİMDE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ
KORUYUCU AİLE NEDİR?.
SAYGI SORUMLULUK ÖZGÜVEN YARDIMSEVERLİK
Okul Başarısında Ailenin Rolü
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR
Kullanıldığı Durumlar? Tekniğin Dezavantajları?
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
Sesli İzleyiniz Bekir, on yedi yaşındaydı. Akranları sokaklarda gezip, eğlenirken; okula giderken; Bekir öylece yatıyordu. Lösemiydi hastalığının ismi.
DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
ÇALMA / HIRSIZLIK.
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM
AİLE bilgidagi.com.
DİĞER EĞİTİM KURUMLARINDA DEĞERLER EĞİTİMİ ÇERÇEVE PLANI
OKUL KURALLARIMIZ.  Okul işleyişi,eğitimin kesintiye uğramaması,çocuğumuzun grubuna ve öğretmenine daha kolay ve çabuk uyum sağlaması açısından aşağıda.
Ş ÜKRAN ÖZTÜRK PS İ KOLOJ İ K DANI Ş MAN ET İ HOLD İ NG İ LKÖ Ğ RET İ M OKULU PDR SERV İ S İ
HATAY İL MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
ZİYARET İLKOKULU ANASINIFI
ZİHİNSEL ENGELLİLERDE AİLE EĞİTİMİ
Sadakanın Miktarı-Zamanı ve Şartları Fıtır Sadakası (Fitre)
AİLE HUKUKU Ailenin Korunması Projesi Elmadağ ilçe M.E.M. AR-GE BİRİMİ
İÇERİK BOŞANMA BOŞANMIŞ ANNE OLMAK BOŞANMIŞ BABA OLMAK BOŞANMANIN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ.
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
YAREN BOZDAĞ YENİKÖY ORTAOKULU 7-A.
DEĞİŞEN AİLE Kazanım: Aile yaşamında değişen kadın erkek rollerini fark eder. 12. Sınıf 61 nolu kazanım etkinliği.
ÇANKAYA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Utanıyorum Ama Gazeteciyim Gürkan Kirlibal & İlker Genç (cCc) Beşinci Bölüm: Gazeteciler Kolonisi.
EDS462 Okul Deneyimi Dersi
Ana sınıflarımıza Karagöz-Hacivat Tiyatro Gösterisi düzenlendi.
OKULA UYUM SÜRECİ.
ANNE BABA TUTUMLARI VE OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ÖNEMİ
PROF. DR. YASEMİN IŞIKTAÇ
AİLE İÇİ İLETİŞİM Öğr. Gör. Onur İŞBULAN.
SAĞLIK TEDBİRİ UYGULAMALARININ ETKİNLİĞİNİN ARTTIRILMASI KONUSUNDA ANKARA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMALARI Tülay ERÇİN ŞAHİN, Özlem GÜLER AYDIN, A.Çiğdem.
SBS - AİLELERE ÖNERİLERİMİZ ERHAN BUDAK (Psikolojik Danışman)
AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSU
AİLE OLMAK DEĞERLER EĞİTİMİ.
DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI
BEYKOZ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU
BEYKOZ AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU. EVLİLİK OKULU ( ) 2 Mart 2016 Çarşamba Günü Başlıyor 10 Hafta boyunca, haftada 1 gün, 3 saat.
Hepimiz evlerimizde ailemizle birlikte yaşarız. Bu yaşantıda bazı kararlar alınması gerekir.
ATA İLKOKULU 1/A SINIFI BİRİNCİ DÖNEM 1. VELİ TOPLANTISI
Kardeşler,engelli kardeşlerin bakımı konusunda aldıkları sorumluluktan dolayı baskı hissedebilirler. Engelli olmayan çocuklar,engelli kardeşinden ailenin.
AKLIMI SEVEYİM Hikmet SIRMA. Evimiz anne, baba, kardeş ve diğer yakınlarımızla birlikte içinde yaşadığımız, bizi her türlü tehlikeden koruyan yuvamızdır.
GİRİŞ Bağlanma doğumdan itibaren gelişen ve yaşam boyu devamlılık gösteren bir fenomendir. Bowbly bağlanmayı özellikle gerilim yaratan durumlarda bakım.
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
VELAYET VELAYET, VELAYETE SAHİP OLANLAR VE VELAYET ALTINDA BULUNANLAR
ENGELLİ ÇOCUĞA SAHİP AİLELERİN TEPKİLERİ
UŞAK ÇOCUKLARINA KORUYUCU AİLE OLUYOR
ÖZEL EĞİTİMDE AİLE EĞİTİMİ VE REHBERLİĞİ
T.C. BURSA AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
Travma Nedir? YAŞAMA TEHDİT! VÜCUDUN BÜTÜNLÜĞÜNE TEHDİT!
EVİN OKULA YAKINLAŞMASI PROJESİ
Alıştırma Hocası: Mr.Muhittin KAHVECİ.  Aile psikolojisi; birey, eş ve ailelerin ilişkilerinde yaşadığı duygu, düşünce ve davranışlara odaklanır. Ve.
Bugün neler öğreneceğiz?
Bugün neler öğreneceğiz?
Sağlık Bilimleri Fakültesi
AİLE Bir toplumda hukuki temele dayalı evlilik ve akraba bağlılığı (anne, baba, çocuklar, büyükanne ve baba ile yakın akrabalar) oluşmuş, aynı mekanda.
SOY AĞACI (PEDİGRİ) -Kalıtsal bir özelliğin nesiller boyu nasıl aktarıldığını gösteren şemaya soy ağacı denir. - Kalıtsal bir özelliğin ya da bir kalıtsal.
Kazanım Sosyal rollerin zaman içerisindeki değişimini inceler.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
AİLEDE İLETİŞİM.
TÜRKİYE'DE ERGEN PROFİLİ
EVİMİZ VE AİLEMİZ Bekleriz….
Sunum transkripti:

ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Tek ebeveynli ailelere yönelik rehberlik faaliyet raporu

Tek ebeveynli ailelere yönelik bizden istenen rapor çerçevesinde halk eğitim merkezi ziyaret edildi. Kursiyerlere konu hakkında sunumlarımız yapıldı.

BAŞARAN AİLESİ: Görüşülen kişi Adil Bey: Adil Bey mart ayının sonunda büromuza başvurarak eşinin evi terk ettiğini çocuklarının bu süreçten kötü etkilendiğini kendisininse çalışmak zorunda olduğu ve çocuklarının da ruh halinin kötüye gittiğini anlattı. Okuldaki öğretmenlerinin ise çocuklar için sosyal hayata adapte olamayıp agresifleştiklerini belirtti.

”. Büromuz yapılan araştırmalar sonucu eşine ulaştı ve kendisiyle çocukların ruh haliyle alakalı görüşmeler yapıldı. Görüşmede terk sebebini ilgisizliğe,sevgisizliğe ve geçmişte yaşadığı travmaya bağlayan anneye büromuz: Çocuklarız için rol modelsiniz geçmişte yaşadığınız bir travmadan dolayı bunu yaşadığınızı söylüyorsunuz ancak siz bu davranışınızla çocuklarınızın beyninde travma oluşturuyorsunuz peki yavrularınız bu travmayı sizin kadar güçlü atlatabilir mi bir anne olarak soruyoruz dedi. Eğer bir sevgiye ihtiyacınız varsa bu çocuklarınızın sevgisi olmalı ve siz annesiniz çocuklarınıza sahip çıkmalısınız denildi.büromuzun yaptığı görüşmenin neticesinde anne eve döndü. Ve başaran ailesi evinde ziyaret edildi. Aile kavramı hakkında kısa bir görüşme yapıldı aile bir psikologa yönlendirildi.

NURAL AİLESİ Görüşülen kişi :ailenin 14 yaşındaki oğlu Ceyhun Nural ailesinin en küçük ferdi Ceyhun'u büromuza davet ettik. Yapılan görüşmemizde Ceyhun un babasının evi terk ettiğini ögrendik. Ceyhun un, babasının neden evi terk ettiğini bilmediğini ve buna da bir anlam veremediğini ve ileride bir baba olursa asla böyle bir şey yapmayacağını evi terk etmeyeceğini ifade etti.bizlerde Ceyhun la yaptığımız bu görüşmede Ailenin bu süreçte zor günler geçirdiğini ve evde de bakıma muhtaç 17 yaşında bedensel özürlü bir kızları olduğunu,ve evi terk eden babanın eve maddi ve manevi herhangi bir destekte bulunmadığını ailenin de kendi imkanlarıyla geçimlerini sağladığını örgendik.Ögrendigmiz bilgiler eşliğinde Ceyhun ve ailesine manevi destekte bulunacağımızı bu konunun çözüme kavuşuncaya dek onları yalnız bırakmayacağımızı belirtik.

YILMAZ AİLESİ GÖRÜŞÜLEN KİŞİ:AİLENİN KIZI ZUHAL YILMAZ Ailemizle görüşülme sebebi anne ve babanın boşanmış olmaları,ailenin boşanma sebebi ise annenin beyninde su toplaması ve bundan dolayı akli melekelerini tam anlamıyla kullanamaması sonucu anne ve baba boşanmışlardır. Kızımızla yaptığımız görüşmeye misafir olarak katılan yaşam koçunu davet ettik ve görüşmede anne ve babanın ayrılığının sadece annenin hastalığı olmadığını yalan saygısızlık ve ilgisizliğinde sebepler arasında olduğunu tespit ettik. Kızımız babasında kalma kararını kendisi verdiğini kardeşlerinin de aynı düşüncede olduğunu söyledi. Bu süreçte kızımız annesini hiç görmediğini ölümünden öncede sadece hastalandığında 1 kez hastanede ziyaret ettiğini söyledi.

Tek ebeveynli ailelerin yaşadığı zorlukları değerlendirdiğimizde kişinin çift ebeveynli olarak tasarladığı aile, evlendiği kişinin vefat etmesi ya da başka bir hayatı tercih etmesi, şiddetli geçimsizlik gibi nedenlerle evden ayrılması ile tek ebeveynli aile şekline dönüşünce; bu köklü değişiklik kişinin kendini, hayatını, çevresini çocuklarını ve çocuklarının tercihlerini olumsuz değerlendirmesine neden olabilmektedir. Bunların sonucunda da tek ebeveynli aile bireyleri bir dönem psikolojik sorunlar yaşayabilmektedir.