Gizem TOK Twitter. Twitter’ın Tarihçesi Twitter'ın yaratıcısı Jack Dorsey bu fikri yılları arasında yaratmayı önerdi ve bu fikrini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Pazarlama ve İletişim Dünyasında Sosyal Medya Trendleri Araştırması
Advertisements

Web 2.0 Nedir Eğitimde Nasıl Kullanılır?
İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i tıklatın,
Kullanım Amacı Eğitsel içerikli dosyaların paylaşıldığı bir platformdur. Bu paylaşımlar sayesinde, öğrenciler derslere girmeden.
Sosyal Ağların Eğitimde Kullanımı
GÜVENLİ İNTERNET ve SOSYAL MEDYA
İNTERNET VE SOSYAL AĞLAR.
YZM Yazılım Doğrulama ve Geçerlileme
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ
Girişimci: Candan İŞVEREN
Aylık Sosyal Medya Faaliyet Raporu Ekim Genel İstatistikler Notlar: Toplam erişim, beğenenler ve hakkımızda konuşulanları görmekteyiz.. Aylık Sosyal.
TWITTER PROFİLLERİ VE TT YÖNTEMLERİ
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
Yeni yıl akşamı fizy ile “karaoke yılbaşı partisi” düzenliyoruz
VERİ GİRİŞLERİ.
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
1 İNTERNET PROGRAMLAMA - 1 Bağlantılar Öğr.Gör. Serkan KORKMAZ Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekokulu.
TURKCELL Proje Önerileri.
Sosyal Öğrenmenin Geliştirilmesinde Taylan ACAR Ulusal Destek Servisi.
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Büro Yönetimi Öğretmeni Fatma GEZ BALIKESİR / BANDIRMA – İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Büro Yönetimi ve Resmi Yazışma Kuralları.
Facebook.com/HotMobilePress Twitter.com/HotMobilePress :: EYLÜL 2012 :: MOBİL TEKNOLOJİLERE ODAKLI İLK ve TEK TÜRKÇE ONLINE YAYIN.
Hazırlayanlar: Sinan AYTULU Emine DİLAVER Güneş KARTAL Hasan ATLI
Oturum aç butonuna tıklayın.
5. SUNU:PROJENİN GELİŞTİRİLMESİ (TASARIM AŞAMASI).
Web 2.0 Araçları Serkan Aslan Akdeniz Ünv. Türkçe Ö ğ rtm\ 2.Sınıf.
NAYİM DEMİR Bu sitede çeşitli başlıklar altında konular verilmiştir ve öğrencilerin kolayca bilgilere ulaşmasın sağlanmıştır.
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
Sosyal Medya Nedir? Çağlar GÜLCEK.
HAZIRLAYAN: BURCU OLGUN
Web 2.0 araçlarI MERYEM KAYA AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İLETİŞİM VE BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Bilgi Paylaşımı için Araçlar
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
WEB 2.0’nin tanıtılması Yrd.Doç.Dr.Nuray GEDİK ÜNAL ATACAN.
Modül 5 FACEBOOK.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Temmuz Display Habertürk // Anasayfa // Masthead.
Türkçe Öğretmenliği 2.Sınıf
Twinspace
TUĞBA ŞAHAN TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF ÖRGÜN ÖĞRETİM
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
Dyned sunusu.
Sosyal Medyanız ve NetHizmet. Sosyal Medya’da Sizin İçin Neler Yapıyoruz?  Sizin için hesaplar açıp, içerik yönetimlerinizi yapıyoruz.  Kampanya kurgularınızı.
#TweetCar Autoshow – İÇERİK 01 – Kampanya Yapısı 01 / İletişim Hedefi 02 / Hedef Kitle 03 / Yaratıcı Fikir 04 / Fikrin Nasıl.
BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ VERİMLİLİĞİ PROJESİ
YKB Proje Önerileri. Ziyaretçiler scroll bar ‘da bulunan parayı çekerek sayfayı aşağıya doğru indirirler Para göndermenin ne kadar kolay ve hızlı olduğunu.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
* Belirtilen trafik ve tekil kişi rakamları Google Analytics Mayıs raporundan alınmıştır fizy.com PV : imp / ay UV : kişi / ay.
Sosyal medya pazarlamasında adımlar: – Müşterileri dinlemek – Uygun sosyal medya platformuna üye olmak – Sektörle ilgili topluluklara katılmak – Kendi.
Sosyal Medya Kişilerin internet üzerinde birbirleriyle yaptığı diyaloglar ve paylaşımlar bütünüdür.  Zaman ve mekân sınırlaması olmadan (mobil tabanlı),
ANLIK HABERLEŞME PROGRAMLARI. Anlık Haberleşme Nedir? Bir bilgisayar programı sayesinde, üye olarak, listenize eklediğiniz kişilerle gerçek zamanlı görüşme.
SOSYAL MEDYA Sosyal Medya Nedir? Sosyal Medya Araçları Nelerdir?
eTwinning Twinspace Proje Çalışma Alanı
UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ
Dilara KILIÇ Yeni Medya Kültürü Ve Sanal Kimlik
SOSYAL MEDYA VURGUSU TEKSTİL ENDÜSTRİSİNDE
AYDIN ARIDURU TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
WEB 2.0 ARAÇLARI.
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
EBSCOhost Sonuç Listesi
. ..
BOZOK ÜNİVERSİTESİ Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi
Sigorta Acente Mobil Uygulaması
Sunum transkripti:

Gizem TOK Twitter

Twitter’ın Tarihçesi Twitter'ın yaratıcısı Jack Dorsey bu fikri yılları arasında yaratmayı önerdi ve bu fikrini hemen kağıda döktü. Dorsey'in yılları arasında karaladığı bu dokumanlar orijinal fikrini yansıtıyordu ve kullanıcıların gerçek zamanlı günlüklerinden oluşan bir siteyi tarif ediyordu. İlerleyen zamanlarda bu dokumanlar fikir doğrultusunda olgunlaştırıldı.

2006 yılının Mayıs Ayı (Twttr Online) Twitter'ın orijinal ismi bu tarihte Twttr'dı. Ana renkleri ise mavi ve beyaz yerine yeşil ve beyazdı. Twitter'ın ismi Twttr'den değişim geçirerek yaratıldı. Bu isim SMS servis kodu olarak kullanılıyordu ve tutmadı. Böyle olunca isim Twitter olarak değiştirildi.

2006 yılının Mayıs Ayı (İlk Twitter mesajı) Dorsey’in yayınladığı ilk Twitter mesajı.

2006 Yılı Sonbaharı 2006 yılının sonbaharında Twitter yalnızca ismini değil ana renklerini de Mavi- Beyaz olarak değiştirdi.

2007 Yılının Ocak Ayı (Twitterrific Doğuyor) 2006 yılının sonbaharından beri değişiklik yapmayan Twitter kullanıcıların interaktifliğinin geliştirilmesi üzerine 2007 yılının Ocak ayında yüksek popülerliğe sahip Twitterrific'i kullanıcıların beğenisine sundu.

2008 Yılının Bahar Ayları (Twitter Arızası) Twitter 2008 yılının bahar aylarında düzenli olarak arızalanıyordu. Sitesinin sunucuları yüksek giriş sayılarında çökmeye başladı. Bunun başlıca sebebi Ruby yazılım dilinin optimizasyonunun iyi yapılmamasından kaynaklanıyordu.

2008 Yılının Sonbaharı (Facebook'un Çılgın Teklifi) 2008 yılının Ağustos ayında Facebook Twitter için verdiği nakit 100 milyon dolarlık teklifi 400 milyon dolara yükseltti. Fakat bu yüksek teklif reddedildi.

2009 Yılının Eylül Ayı (Twitter'a 100 Milyon Dolar) 2009 yılının Eylül ayında gelen finans akışı sebebiyle Twitter'ın değeri katlanarak 1 milyar doları buldu.

2010 Yeni Twitter’ la tanışın… Artık Twitter’da Resim, video paylaşımları görüntülenebilir olacak. Bir yandan tweetleri takip ederken diğer yandan videolara göz atabileceksiniz. Peki bu yeniliklere kimler destek veriyor: DailyBooth, DeviantART, Etsy, Flickr, Justin.TV, Kickstarter, Kiva, Photozou, Plixi, Twitgoo, TwitPic, TwitVid, USTREAM, Vimeo, yfrog ve YouTube…

Ana Ekran Yeni versiyonda twitter ana sayfası iki geniş alana ayrılmış durumda.

Profil Görünümü Sık kullanılan alanlara (profil, takipçiler, liste, favoriler) daha kolay erişim sağlandı.

Mini Profil Kullanıcı adı tıklandığında sağ tarafta kullanıcının bilgileri, son bildirimleri kısacası yeni bir sayfa açılmadan mini profilini görüntüleyebiliyoruz.

Kullanıcı Bildirimleri Kullanıcının herhangi bir tweetine tıkladığımız zaman o bildirinin ve geçmiş bildirilerinin olduğu pencereyi görebiliyoruz.

Video Desteği Video olarak arama yapıldığında bile, özellikle youtube linkini tıkladığımızda linkin altında videoyu görüntüleyebiliyoruz.

TEŞEKKÜRLER…