YENİ EĞİTİM MODELİ HÜSRAN MI YOKSA BAŞARILI MI?. 1. SUNUŞ DES HAKKINDA BİLGİLER 3. 1 “ YENİ EĞİTİM MODELİ HÜSRAN MI YOKSA BAŞARILI MI? ” ADLI ALAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
İMAM HATİP ORTAOKUL VE LİSELERİ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI GÜNDEMİ 1- Açılış ve Tanışma 2- Memnuniyet Anketi Analizi 3-Değerlendirme (Sayın Kâmil AYDOĞAN) 4-İlimizdeki.
Figen ŞENGÜL 1, Gülşah SEYDAOĞLU 2 Çukurova Üniversitesi, (1) Adana Sağlık Yüksek Okulu, (2)Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi AD Hemşirelik Eğitim Modellerinin.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik Doç.Dr. Ertuğrul GELEN.
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
1 “Öğrenci Merkezli Öğretim” Öğretmen Adayları Bakış Açısı ile Ne İfade Ediyor? Dr.Dürdane JACOBS Dr. Fahriye HAYIRSEVER.
Eğitim Yöneticilerinin Teknoloji Lideri Olma Durumlarıyla İlgili Bir İnceleme Tuğçe ÇOBAN & Prof. Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim.
SOLUNUM VE GEVŞEME EGZERSİZLERİ İLE ETKİLİ MÜZİK EĞİTİMİ AYŞEN ÜMİT İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ Müzik Mentoru.
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri Mann-Whitney U testi Wilcoxon İşaretli Sıra testi BBY252 Araştırma.
ANKARA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ. Ankara’da orta öğretim çağ nüfusu ’dir öğrencimiz orta okullarımızın 8. sınıfından muzun oldu. 9. sınıf.
Öğretim İlke ve Yöntemleri: Öğrenme Stratejileri
BURDUR ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI EKİM 2015.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
TED Üniversitesi Alt Başlık Tarih:.
GELİŞİMLE İLGİLİ ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU “VELİ UYUM” PROJESİ
Temel Tıp Eğitiminin Human Papilloma Virüs (HPV) Farkındalığı üzerine etkisinin incelenmesi Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ÖÇM 2 çalışma grubu.
ANKARA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL YARDIM VE KURTARMA HİZMETLERİ (112) AMBULANS EKİPLERİNDE ÇALIŞAN SAĞLIK PERSONELİNİN İŞ DOYUMLARININ VE ETKİLEYEN ETMENLERİN.
TÜRKİYE’DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM
Uluslararası Pazarlama Araştırması
T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
KOCAELİ ERKEN SEÇİM SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 3
DERS2 Prof.Dr. Serpil CULA
Hazırlayan: Safiye Çakır Mat.2-A
CESARETLENDİRME ve ÖVGÜ
Aile Atölyeleri Projesi
BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ. BÖLÜM 3 ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ.
PPT 6 Kapsayıcı bir eğitim için nasıl bir sınıf yönetimi yaklaşımı benimsemeliyim? Sınıfında Yabancı Uyruklu Öğrenci Bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin.
BİLSEM NEDİR? “Bilim ve Sanat Merkezi, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
İDARİ-ASKERİ- AKADEMİK-ADLİ PERSONEL AYRIMI
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
PROJENİN AMACI Milli Eğitimin Temel Amaçlarında ifadesini bulan; beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir.
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
PIRLS (The Project of International Reading Language Skills-Uluslararası Okuma Becerileri Projesi) Yrd. Doç. Dr. Ömer Kutlu.
Yrd.doç.Dr. H. Deniz GüllerOĞlu
Etkili Öğretmen Kimdir?
SEÇMEN EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI
Üst Düzey Zihinsel Özelliklerin Ölçülmesi
İSTASYON YÖNTEMİ.
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
PROGRAM DEĞERLENDİRME
HAZİRAN DÖNEMİ SEMİNER ÇALIŞMALARI
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
1. İnsanların kurduğu bireysel ve toplumsal ilişkilerin temelini oluşturan değerleri, normları, kuralları, doğru-yanlış ya da iyi-kötü gibi ahlaksal açıdan.
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Tezin Olası Bölümleri.
Bilgilendirme Toplantısı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İcat, Buluş, Keşif, Endüstri ve Endüstri 4.0 Kavramlarını tanıyalım
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
DİL GELİŞİMİ KURAMLARI - II
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
Sınıf Öğretmenlerinin Eğitsel Amaçlı İnternet Kullanım Öz Yeterlikleri
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
49.LİSELER ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI-İZMİR BÖLGE FİNALLERİ
Geliştirme Genel Müdürlüğü
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sosyal Bilgilerde Değer Eğitiminde Biyografi Kullanımı
Enerji ve Hareket Belkıs Garip.
Sunum transkripti:

YENİ EĞİTİM MODELİ HÜSRAN MI YOKSA BAŞARILI MI?

1. SUNUŞ DES HAKKINDA BİLGİLER 3. 1 “ YENİ EĞİTİM MODELİ HÜSRAN MI YOKSA BAŞARILI MI? ” ADLI ALAN ARAŞTIRMASI 3.2. ARAŞTIRMANIN AMACI BULGULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ ÖRNEKLEM 3.5. SAHA ORGANİZASYON 4. DEMOGRAFİK BİLGİLER 4.1 YAŞ VE CİNSİYET DAĞILIMI 4.2 EĞİTİM DURUMU 4.3 GELİR DURUMU 5. ARAŞTIRMA SORU VE CEVAPLARI 6.DES İLETİŞİM ADRESİ İ çindekiler

2010 yılının başlarında bir grup öğretmen, akademisyen, memur ve kamu görevlisiyle kurduğumuz Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) ; bağımsız ve özgür düşünebilen, demokratik bir anlayışla hak arama seferberliğini başlatan onurlu, kararlı ve mücadeleci eğitimcilerin fikir ve eylem ocağı olarak doğdu. Başta Bağımsız Eğitimciler Sendikası’nın ve diğer sendikalardan çeşitli grupların katılımıyla kısa bir zamanda teşkilatlanmasını ve kurumlaşmasını büyük ölçüde tamamlayıp sendikal arenada yerini aldı. Geçmişteki tecrübelerini kazanç hanesine ekleyerek ve daha bir güçlü şekilde yoluna devam eden mensuplarıyla DES, onlarca yıllık sendikalarla her platformda boy ölçüşmeye, eğitim sisteminin ve eğitim çalışanlarının sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya başladı. Çok kısa bir zamanda DES sendikal arenada nitelikli bir marka ve güçlü bir isim oldu. DES’in hedefi Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl dönümünde, 2023’te, bugünkünden çok farklı, çok daha kalkınmış, barış ve refah dolu bölgesel bir güç ve küresel bir aktör olmuş bir Türkiye’dir.

DES GENEL BAŞKANI GÜRKAN AVCI

Araştırmayı yaptıran ve üstlenen kuruluş DES adına alan çalışmasını VOX Medya Araştırma gerçekleştirmiştir. Saha çalışması 27 EKİM 2012 – 3 KASIM 2012 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Deneklerin yapısı Alan çalışmamıza başlarken örneklem hazırlama, literatür tarama ve saha planlama çalışmaları yapıldı. Ankara’da çeşitli okullarda bu yıl okula başlayan öğrencilerin velileri ile yüz yüze görüşme yapılarak anket gerçekleşti. Örnek yöntemi VOX Medya tarafından yapılan Araştırmada Kotalı- örneklem türü uygulanmıştır. Araştırma da kullandığımız, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere dayandığından, verilerdeki olası hataların, örneklemeye de yansımış olabilir Araştırma tekniği Bu araştırma da kantitatif araştırma yönteminin yüz yüze anket tekniği kullanıldı Örnek büyüklüğü Araştırmada 1237 deneğe soru yöneltildi. Geçerli anket formu 1211 olmuştur. Saha çalışması yapılan merkezler Ankara’nın metropol ilçelerinde ( Çankaya, Yenimahalle, Keçiören, Mamak, Sincan) araştırma gerçekleştirilmiştir. Anketör sayısı 6 Anketör araştırmada yer aldı. Sahada VOX Medya yöneticisi 2 süpervizör’ümüz denetim yaptı

4.1. CİNSİYET DAĞILIMI TOPLAM 698KADIN 513ERKEK YÜZDE DENEK SAYISI CİNSİYET 4.2 YAŞ DAĞILIMI 100TOPLAM üzeri 6.950–59 40– – –29 YÜZDEYAŞ GRUBU DENEK BİLGİLERİ : ARAŞTIRMADA 1237 DENEĞE SORU YÖNELTİLDİ. GEÇERLİ ANKET FORMU 1211 OLMUŞTUR. 18.6

4.3 EĞİTİM DURUMU 100TOPLAM 3.7LİSANSÜSTÜ 27.8ÜNİVERSİTE ORTA ÖĞRETİM 18.4İLKOKUL YÜZDEEĞİTİM 4.4 GELİR DURUMU 50.1 ÜST DÜZEY GELİR GURUBU19.9 ORTA DÜZEY GELİR GRUBU37.6 ALT GELİR GURUBU42.5 TOPLAM100

DES ARAŞTIRMA eğitim sistemi hakkında önceden bir bilgiye sahip miydiniz? Hayır 74.2 Evet 18.5 Fikrim Yok Bu yıl okula başlayan çocuğunuzun eğitim sistemi içinde nasıl bir eğitim göreceğini bekliyordunuz? İyi bir eğitim beklemiyordum 86.4 İyi bir eğitim bekliyordum 9.3 Fikrim yok 4.3

3- Çocuğunuzun eğitimi hakkında önceden bir fikir sahibi olmanızda sizi en çok yönlendiren aşağıdakilerden hangisidir 4- Okulların ilk devresinin kapanmasına az bir süre kaldı. Bugün eğitim sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? (1.Soruda İyi bir eğitim beklemiyordum diyenlere soruldu) Medya kuruluşlarından aldığım bilgiler 82.1 Çevremden edindiğim bilgiler 6.9 Ailemden edindiğim bilgiler 5.7 Diğer etkenler 1.5 Fikrim yok 3.8 İyi bir eğitim beklemiyordum, yanılmışım 56.9 İyi bir eğitim beklemiyordum, yanılmadım 38.4 Fikrim yok 4.7

(1.Soruda İyi bir eğitim bekliyordum diyenlere soruldu) 5-Bu yıl okula başlayan çocuğunuz okula uyum sağlayabildi mi? İyi bir eğitim bekliyordum, yanılmışım 13.7 İyi bir eğitim bekliyordum, yanılmadım 82.4 Fikrim yok 3.9 En başta sağlayamamıştı şimdi uyum sağlıyor 61.2 Uyum sağlayamadı 13.6 İlk günden itibaren uyum sağladı 22.4 Fikrim yok Bugün yaşadığınız deneyimler ışığında 60 ay okula başlamak için uygun bir yaştır diyebilirmiyiz? 60 ay uygun yaştır ay uygun yaş değil 34.7 Fikrim yok 18.5

7- Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim sistemini raya oturtacağına inanıyor musunuz? 8- Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik’in performansını nasıl buluyorsunuz? İnanıyorum 48.6 İnanmıyorum 30.8 Fikrim yok 20.6 Beğeniyorum 59.3 Beğenmiyoum 31.6 Fikrim yok 9.1 Hayır62.1 Evet34.7 Fikrim Yok Eğitim sistemi İmam Hatip Okullarının ve Din Eğitiminin ö n ü n ü a ç mak i ç in mi yapıldı?

Eğitim modeli dershane zorunluluğunu arttıracak mı? Hayır58.3 Evet39.5 Fikrim Yok2.2

Adres :Büklüm Sok. Barış Apt. No:10/8 Kavaklıdere - Çankaya / Ankara Telefon : Fax : E-Posta DES İLETİŞİM ADRESİ