KÜNT UÇLU EKOJENİK İĞNE. Teknik Alan: Bu buluş, transforaminal epidural bölgeye spesifik ilaç verilmesini sağlayan transforaminal epidural steroid enjeksiyon.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ
Advertisements

-ECE GİZEM ÜNAL ÖYKÜ TOKMAK
SAĞLIK BAKIM HİZMETLERİ MÜDÜRÜ
1470 nm lazer safen ven ablasyonu İçİn en İyİ çözümdür.
ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI
Yrd. Doç. Dr. Yasemin ÇAYIR Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı
Dünyada konu ile ilgili sorunlar Ekonomik zorluklar, Sağlık altyapısının yetersizliği, Eğitimli ve yetişmiş personel eksikliği,
HAZIRLAYAN BEYZA NUR GÖGEN
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Yard. Doç. Dr. FATİH ESAD TOPAL İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ
Hasta ve Çalışan Güvenliği
KONTROL FAALİYETLERİ Defterdarlık İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Ecz.HİLAL ÖZNUR Uygulama Adı:AKILCI ANTİBİYOTİK KONTROLÜ
Dr. Hayri OĞUL Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji AD.
Rejyonal Anestezide Eğitim Problemleri Prof Dr Fuat GÜLDOĞUŞ Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Algoloji.
23. Klinik bilgi sistemleri
US KILAVUZLUĞUNDA MİNİ FLEBEKTOMİ (YENİ BİR YÖNTEM)
Prof. Dr. M. Erdal GÜZELDEMİR Gülhane Askeri Tıp Fakültesi
TIPTA UYGULAMA REHBERLERİ
Hazırlayan Filiz SÜTCÜ Memleketi :Ordu Doğum tarihi: 1993
BEL KALÇA AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
BOYUN AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
İNTERNAL DOZİMETRİ.
Üreme Sağlığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
E ğ itimde Kalite nedir? *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ögrencilerin ihtiyaçlarıdır. *Kalite, amaçlara uygunluktur.
PEDODONTİDE LAZER Prof.Dr. Serap ÇETİNER. İnsan gelişiminin en aktif dönemi olan çocuklukta, süt dişlerinin sağlıklı oluşu ve bütünlüğü İyi bir çiğneme.
Orijinallik. Orijinallik; ilk defa ortaya konma, özgün olma anlamlarına gelmektedir. Orijinal olanı düşünebilme, yaratıcı düşünmenin temel bileşenlerinden.
Ayaktan Tedavilerde Ödeme
E-DEVLET NEDİR?
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kanser Okulu
Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ
Tam ve kesirli faktöryel deney tasarımı
HAD MADDE EAST TASARLAYAN:MELEK TUBA UÇAR İ L: İ STANBUL OKUL: MALTEPE OSMANGAZ İ İ MAM HAT İ P ORTAOKULU.
GÖZ HASTALIKLARINDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI VIII.Zonguldak Oftalmoloji Kursu.
biyoteknoloji ve önemi
Sağlık Bilgi Sistemleri
20 Yaş Dişleri.
USKAF MAYIS 2016 KOCAELİ Nuh Zafer CANTÜRK Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi SAKİD Başkanı SENATURK Başkan Yardımcısı.
Nebülizatör, ses dalgalarıyla veya basınçlı hava ile sıvı haldeki ilaçları buhar haline getirip solunum yoluyla alınmasını sağlayan cihazdır.
SICAKLIK ARTIŞINA BAĞLI OLARAK AZALAN
Kök Kanallarının Dezenfeksiyonu
AMAÇ Ilımlı ve şiddetli astımda nebulize magnezyum sulfat tedavisinin yararını göstermek.
ÖZEL AÇILI ÜÇGENLER ÜÇGENİ Özellik: *** 30 un gördüğü a ise 90 ın gördüğü 2a dır. *** 30 un gördüğü a ise 60 ın gördüğü.
Bölüm 2 ÖRGÜTLERDE BİLGİ YÖNETİMİ, KARAR VERME VE BİLİŞİM SİSTEMLERİNDEKİ HİYERARŞİK YAPININ MİMARİSİ Kısım 2.
OTİZM VE HİPPOTERAPİDE AT
ÇOK İŞLEVLİ MONİTORİZASYON SİSTEMLERİ
KÖK HÜCRE PROF. DR. E. SÜMER ARAS 7. HAFTA.
Kök Kanallarının Dezenfeksiyonu
Hasta ve Çalışan Güvenliği. HASTA GÜVENLİĞİ Hasta güvenliği; sağlık hizmeti sunumu sırasında bu hizmetlerden dolayı oluşabilecek zararları önleme eylemleridir.
Tuncay AYDOĞAN Süleyman Demirel Üniversitesi
KULLANILMIŞ ALETLERİN STERİLİZASYONA HAZIRLANMASI: Aletlerin sterilizasyon öncesi yıkanması, sterilizasyonun en önemli aşamasıdır. Temizlenemeyen hiçbir.
Trigeminal Nevralji Dr. Burak KAYA Doç. Dr. Serbülent Gökhan BEYAZ
LÖSEMI BELIRTILERI CİLT ALTINDA KANAMALAR ATEŞ BURUN KANAMALARI BACAKLARDA KEMİK AĞRILARI İŞTAHSIZLIK ZAYIFLAMA KANSIZLIK.
Kronik kalça ağrısında obturator ve femoral sinirlerin artiküler dallarına pulse radyofrekans uygulamaları: vaka serisi Birzat Emre Gölboyu, Fahrettin.
Bel Ağrılı Hastalarda Transforaminal Anterior Epidural Steroid Enjeksiyonunun Etkinliğinin ve Girişimsel Tedavinin Yaşam Kalitesine Etkisinin Retrospektif.
Kronik Inguinal Nevraljiye Yaklaşım
DİYABETLİ HASTADA DERİDE KIZARIKLIK
Burak Erken, Ayşegül Ceylan, Ersin Özeren
Girişimsel Ağrı Tedavisinde: Ultrasonografi mi ? Floroskopi mi ?
LOMBER RADİKÜLER AĞRIDA MULTİFONKSİYONEL EPİDURAL ELEKTROD İLE PULSE RADYOFREKANS İŞLEMİNİN ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI Gökçenur Güldüren,
Klinik Bilgi Sistemleri
Transforaminal Epidural Steroid Enjeksiyonlarına %10'luk Hipertonik Saline Eklenmesinin Sonuçları; Prospektif Randomize Çalışma Barış Özöner Erzincan Üniversitesi.
Sinan PEKTAŞ, Mustafa KURÇALOĞLU
Kronik Omuz Ağrısı Olan Hastalarda Ultrasonografi Eşliğinde Uygulanan Omuz Eklem içi Steroid + Supraskapuler Sinir Bloğu ile Supraskapuler Pulsed Radyofrekansın.
Kronik Diz Ağrısı Hastalarına Yapılan Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu ve Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu Yanında Yapılan Geniküler Sinir Bloğunun.
Multiple Skleroz Akılcı İlaç Kullanımı
Sunum transkripti:

KÜNT UÇLU EKOJENİK İĞNE

Teknik Alan: Bu buluş, transforaminal epidural bölgeye spesifik ilaç verilmesini sağlayan transforaminal epidural steroid enjeksiyon uygulaması için geliştirilmiş açılı ve çift delikli iğne ile ilgilidir.

KÜNT UÇLU EKOJENİK İĞNE Buluşun Amaçları: Transforaminal epidural enjeksiyon amaçlı kullanılmak üzere, belirli sinir ve sinir kökü hedeflerine özgü iğne ile ağrı tedavisinde başarı oranının arttırılması, böylelikle hasta memnuniyetinin sağlanmasıdır. Transforaminal epidural enjeksiyon iğnesini rahatça hedeflenen sinir köküne ve enjeksiyon bölgesine ulaşmasını sağlamaktır. Transforaminal epidural enjeksiyon esnasında iğne ucuyla herhangi bir dokuda dezenformasyon meydana getirmeksizin uygulama yapabilmektir.

Yenilikçi ve Özgün Yönleri: Bu buluş, transforaminal epidural enjeksiyon amaçlı kullanılmak üzere, belirli sinir ve sinir kökü hedeflerine özgü iğne ile enjeksiyon gerçekleştirilmesi, ağrı tedavisinde başarı oranının arttırılması, hasta memnuniyetinin sağlanması ve maliyetlerin düşürülmesi açısından önem taşımaktadır. Transforaminal epidural enjeksiyon için modifiye edilen açılı uç tasarımında ilk defa bir yerine iki enjeksiyon deliği bulunması, ultrasonografi altında görülebilir ilk transforaminal epidural iğne tasarımı olması, USG eşliğinde uygulanabilmesi sayesinde hem operatör hem hastanın gereksiz radyasyon maruziyetini azaltması buluşun temel unsurları olarak öne çıkmaktadır. KÜNT UÇLU EKOJENİK İĞNE